PS3-Hack.com.pl

GRY => Rozwiązywanie problemów z grą (CFW 4.xx) => Wątek zaczęty przez: thenat17 w Październik 23, 2012, 14:30:39 pm

Tytuł: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Październik 23, 2012, 14:30:39 pm
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.07.02
Kod błędu:* brak , instalacja wewnętrzna gry zawiesza sie w 1/3
Opis problemu:
Gra jest uaktualniona do 2.08 i macie czarny ekran lub nie możecie zainstalować danych wewnętrznych gry na dysku twardym,, to wtedy skaskujcie wszystkie patche i zainstalowane dane gry. I sciągnijcie je ponownie z PSN.
Ja wiem że to dużo bo około 4GB patch-y ale potem gra zacznie działać normalnie :)

PS. Stary save od kogoś z internetu z 20$ kasy działa. Zalecam wejść w opcje gry > instalacja plików gry > potrwa z 50 minut ale gra sie wczytuje bardzo szybko :)

Edycja:
nick: thenat22PL , kto pośmiga online ?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Arqon w Listopad 06, 2012, 18:20:34 pm
Mam pytanko odnośnie Gran.Turismo.5.EUR.JB.PS3-PEMA (BCES00569), czy wie ktoś jak to jest z patchami? Czy trzeba instalować każdego po kolei aż do 2.08 czy można np. zrobić tak że na czystego GT5 wrzucam bezpośrednio 2.00, a potem tylko te pośrednie do 2.01 <---> 2.08, czy trzeba też instalować te wszystkie od 1.05 do 1.13, a dopiero później 2.00 i wyższe? Może zagmatwanie powiedziałem ale możliwe że zrozumiecie ;)
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Listopad 06, 2012, 18:59:22 pm
instlaujesz wszystkie: http://gran-turismo.wikia.com/wiki/List_of_updates_to_Gran_Turismo_5 po koleji jeśli masz je na dysku.


Chcąc nei chcąc jak wlączysz grę to pokaze ci ze jest nowy update 2.08 i klikniesz tak to ściagnie ci wszystkie te których ci brakuje, czyli jakieś 4,3 GB, całkiem sporo i umnie ściągąło z 45 minut wszystko a może i dłużej nawet.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Ares10000 w Listopad 07, 2012, 09:30:05 am
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: jasin w Listopad 07, 2012, 09:59:33 am
http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES00569/BCES00569_T2/c529bad1c85170ec/EP9001-BCES00569_00-0000000000000000-A0101-V0100-PE.pkg
http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES00569/BCES00569_T5/4ad2d0f44717ad21/EP9001-BCES00569_00-0000000000000000-A0102-V0100-PE.pkg
http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES00569/BCES00569_T8/e3cd58668d4fe904/EP9001-BCES00569_00-0000000000000000-A0103-V0100-PE.pkg
Najlepiej bedzie, jezeli wykasujesz dane gry, aktualizacje i przy uruchamianiu pozwolisz grze je sciagnac ;)
Apropo ,thenat masz dostep do spec 2.0 ,bo mi to sie chyba z aktualizacji nie wgralo ?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Listopad 07, 2012, 11:36:21 am
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08

linki massz w faq np. psx-store.com czy jakos tak
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: zombie30 w Listopad 07, 2012, 11:46:36 am
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08


Jest też do tego poradnik np. http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,12100.0.html
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Listopad 08, 2012, 00:18:57 am
wedlug update 2.03: http://gran-turismo.wikia.com/wiki/GT5_Update_v2.03

powinienem miec nowe trasy ? czy muszę kupić jako DLC, ciężko to wywnioskować.

szukałem tego w grze: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,11729.0.html
i nie ma.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: rez w Listopad 27, 2012, 11:50:46 am
Pomimo aktualizacji MM i GT5 do 2.08 gra dalej nie śmiga... Macie jakieś pomysły?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Zwol4 w Listopad 27, 2012, 22:20:51 pm
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.11
Kod: 80010017
Zaktualizowałem do najnowszej wersji, ale w eboot 3.41 jest wymaganym softem
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Listopad 27, 2012, 22:55:41 pm
Zaktualizowałem do najnowszej wersji, ale w eboot 3.41 jest wymaganym softem

jaki eboot 3.41 ? gra powinna ci ruszyć chyba że ma eboota 4.30 to wtedy musisz go przepisać. (programy są na forum)
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Zwol4 w Grudzień 08, 2012, 23:23:04 pm
Wrzuciłem orginalnego eboota, nie śmigało. Dopiero gdy odznaczyłem wszystko w MM i poszło ;)
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: chodzyn w Styczeń 16, 2013, 20:01:41 pm
aktualizował ktoś do 2.10?

Edit.
Już sam zaktualizowałem i wszystko śmiga bez problemu. A na pokładzie Rogero 4.30 v2.05
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: tomkin w Luty 26, 2013, 22:46:47 pm
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BCUS98114
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.20.00
Kod błędu: brak
Opis problemu:
Mój  problem z tą grą można rozdzielić na dwie części, przed instalacją game uptadów i po ich instalacji, a więc:
- przed instalacją updatów gierka się uruchamia do warninga o epilepsji po czym wyrzuca ją do XMB
- po instalacji updatów odpala się do tego samego momentu z tym że ekran robi się czarny i nic się nie dzieje, jednak konsola się nie wiesza bo mogę normalnie zakończyc grę i wrócić do XMB.
Nie mam pojęcia w czym rzecz i przyznam, że zaczynam tracić nadzieję na końcowy sukces. Ktoś może mi pomóc?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: bartek04 w Luty 28, 2013, 12:00:55 pm
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 v5 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.20.00
Kod błędu:* brak , instalacja wewnętrzna gry zawiesza sie
Opis problemu: po instalacji updatów ściągniętych przez MM ekran gry jest czarny tak samo jak przed instalacją.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Luty 28, 2013, 12:03:04 pm
2.09 czy do 2.11 updatety ?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: bartek04 w Luty 28, 2013, 13:03:53 pm
2.11 na pewno a może i dalej, wiem, że było tego sporo i prawie 4,6 gb
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Luty 28, 2013, 13:51:15 pm
2.11 na pewno a może i dalej, wiem, że było tego sporo i prawie 4,6 gb


to raczej 2.09 ? bo ja przy 2.10 chyba miałem 5 GB (chyba) , i po drugie , nie ma dalej niż 2.11 :) (zresztą nie ważne)

masz tą samą sytuacje co kolega: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=12182.msg103816#msg103816 (http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=12182.msg103816#msg103816)

Aktualizacja z poziomu gry nie przez MMxmb, miałem to samo kiedyś.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Phil82 w Luty 28, 2013, 19:47:39 pm
Panowie , po czym poznać wersję AE. Ponoć mam właśnie taką ale w tytule ani w samej grze nie ma wzmianki, że to wersja AE. Numer BCES jest ten sam co w zwykłej wersji. O co kaman ?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Luty 28, 2013, 20:19:54 pm
Panowie , po czym poznać wersję AE. Ponoć mam właśnie taką ale w tytule ani w samej grze nie ma wzmianki, że to wersja AE. Numer BCES jest ten sam co w zwykłej wersji. O co kaman ?


wagą sie różnią około GB(zwykła ma 13  a tamta 15 chyba, nie pamietam) bo mając zwykła wersje z wszystkimi patchami i paroma DLC (nie wszystkimi) = wersja AE

zreszta , gdzieś o tym było na forum : http://eu.gran-turismo.com/gb/products/gt5ae/ (http://eu.gran-turismo.com/gb/products/gt5ae/)
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Phil82 w Luty 28, 2013, 20:34:05 pm
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: thenat17 w Luty 28, 2013, 20:55:44 pm
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?

u nas nie, ale na ps3iso.com czy inny możliwe
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: epifan w Luty 28, 2013, 21:16:06 pm
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?

Różni się okładką - na AE jest nissan gtr AE, w normalnej wersji jest Mercedes SLS.

Nieistotne -> płytki w środku są takie same, różnią się zawartością DLC.

Co prawda mam oryginał i sciągnąłem to z PSN ale widziałem w programiku do ściągania DLC.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Phil82 w Luty 28, 2013, 23:27:18 pm
Sprawdzałem i moja wersja gry v 2.11 waży 16.53 Gb. To mam AE czy nadal zwykłą bo brakuje  DLC ?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: tomkin w Marzec 01, 2013, 08:24:42 am
Sprawdzałem i moja wersja gry v 2.11 waży 16.53 Gb. To mam AE czy nadal zwykłą bo brakuje  DLC ?
Masz AE najpewniej bo ja tez taka mam choć moja wazy troszkę więcej bo 16.8GB ale zwykła wazy 13.7GB bodajże chyba że masz US to 19,4GB.
Jakie masz FW? Odpaliłeś ją?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Phil82 w Marzec 01, 2013, 08:32:01 am
Mam Rysia 4.30 v2.05 i gra normalnie działa. Pamiętam jak na kmeaw 3.55 miałem podobny  problem do twojego po aktualizacji gry do wersji 1.09. Walczyłem z tym tak długo, że w pewnym momencie straciłem wszystkie dane na hdd, bo system "plejki" się wysypał i konieczny był format dysku :(
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: bartek04 w Marzec 01, 2013, 10:24:54 am
nawet po odinstalowaniu wszystkich patchy, skasowaniu całej gry i wrzuceniu jej na ps3 przez ftp gra ma zwis na czarnym ekranie, a pamiętam jak ta wersja śmigała mi jeszcze z rok temu na kmeaw....
ściągam kolejną, może tu mi zabrakło jakiegoś pliku jak przerzucałem z dysków
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: tomkin w Marzec 01, 2013, 12:02:32 pm
Mam Rysia 4.30 v2.05 i gra normalnie działa. Pamiętam jak na kmeaw 3.55 miałem podobny  problem do twojego po aktualizacji gry do wersji 1.09. Walczyłem z tym tak długo, że w pewnym momencie straciłem wszystkie dane na hdd, bo system "plejki" się wysypał i konieczny był format dysku :(
Porazka.
Ja tez jadę na Rogero 4.30 i nie mogę za nic tej gry odpalić. Napisz mi krok po kroku proszę Cię jak Ty tego dokonałeś?
Przerzucasz na dysk konsoli tak? I co dalej? Odpalasz tak? Instalujesz te 2,8GB o które prosi i co dalej? Instalujesz aktualizacje czy tego nie robisz? Wrzucasz jakieś fixy? Coś podmieniasz, zamieniasz instalujesz dodatkowo? Odpalasz z płytą czy bez niej? Zaznaczasz coś dodatkowo w multimenie czy nie? Sorki za gradobicie pytań :P ale naprawdę chyba wszystkiego już próbowałem i chciałbym jeszcze tylko spróbować krok po kroku sposobu kogoś kto odpalił tą grę u siebie na 4.30.
Pozdrawiam.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: ariel_matrix w Marzec 30, 2013, 14:33:42 pm
da się wgrac jakoś sejwy ? bo kupilem sobie konsole i nie chce sie mi raz jeszcze przechodzic gt5;/
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: rez w Lipiec 30, 2013, 10:31:12 am
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW Rogero CFW 4.46 V1.00
Backup Manager: Multiman 04.46.01
Kod błędu:* 80010017
Opis problemu:
Gra się nie odpala wywala w/w błąd. Gra jest na dysku wew. z płytą w napędzie.

Co poradzicie?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: epifan w Lipiec 30, 2013, 13:57:11 pm
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW Rogero CFW 4.46 V1.00
Backup Manager: Multiman 04.46.01
Kod błędu:* 80010017
Opis problemu:
Gra się nie odpala wywala w/w błąd. Gra jest na dysku wew. z płytą w napędzie.

Co poradzicie?

Usuń wszystkie aktualizacje i niech ściągnie je na nowo - powinno pomóc.
Może też masz błędnie skopiowaną grę na playa ale zacznij od aktualizacji.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: qazwsx w Sierpień 06, 2013, 18:58:32 pm
Podczepiam sie w temacie GT5 ;)

Siedze na patchu 2.11. Chcialbym pobierac aktualizacje, ale... Jak wiadomo niebezpieczna latka 2.12 usuwa modyfikowane auta. Jak zainstalowac v2.13/2.14 z pominieciem 2.12? Na konsoli pobiera wszystkie, ale czy jest sposob, aby spreparowac i dograc fix patcha?

Ktos probowal?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Berion w Sierpień 07, 2013, 10:55:08 am
Nie ma bo nowsze patche zawierają nowszy plik wykonywalny, czyli również ze zmianami z 2.12.

Możesz sobie pobrać wszystkie patche na PC, rozpakować i złączyć w jedno, pomijając pliki wykonywalne z 2.12+, ale możesz mieć potem masę nieoczekiwanych problemów z grą. Nie zawsze podmiana tylko samych zasobów jest możliwa.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: mrowa52 w Wrzesień 02, 2013, 17:06:56 pm
Hej, może mi ktoś powiedzieć jak aktywować DLC? Ściągnąłem wersje Academy (16gb) i z tego co wiem DLC są załączone ale trzeba je aktywować. Doradzi ktoś? Mam rogero 4.46
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: epifan w Wrzesień 02, 2013, 22:00:25 pm
Hej, może mi ktoś powiedzieć jak aktywować DLC? Ściągnąłem wersje Academy (16gb) i z tego co wiem DLC są załączone ale trzeba je aktywować. Doradzi ktoś? Mam rogero 4.46

W wersji Academy nie ma załączonych DLC :).
Jest do nich kod na PSS, więc musisz poszukać osobnego downloadu.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: qazwsx w Wrzesień 21, 2013, 03:35:36 am
Gran Turismo 5 v2.11
CFW: Rebug 4.46.1


Posiadam rozne DLC do GT 5. Jak je zaaktywowac w menu "Zawartosc do pobrania", skoro gra zada logowania do PSN i przy okazji chce pobrac nowszy patch usuwajacy "pobrane z sieci" DLC? Jak przeprowadzic aktywacje offline siedzac aktualnie na latce 2.11. Oczywiscie zainstalowalem uprzednio odpowiednie PKG odblokuwujace dodatki, auta, trasy, itp. Mam edytowac save zeby gra widziala DLC?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: mrowa52 w Wrzesień 21, 2013, 10:58:06 am
Ja się zrobiłem update gry i później normalnie się zalogowałem do PSN, dodałem DLC w tej zawartości do pobrania i się wylogowałem. Mam Academy Edition
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: qazwsx w Wrzesień 21, 2013, 15:13:21 pm
Albo to bylo dawno przed patchem 2.12, albo siedzisz na aktualnym 2.14, ktory umozliwia zalogowanie sie do PSN. Tak wiec nie rozwiazuje to mojego problemu, bo oprocz skasowanej zawartosci dostane bana, jak kiedys, dlatego jestem ostrozny i nie jest to takie proste.

Ale wydaje mi sie, ze jak przepisze starego save z odblokowanymi DLC na aktualnego usera to bedzie to.
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Nopixxx21 w Luty 28, 2015, 09:47:33 am
witam mam problem z gran turismo 5 pl mam orginal i mam tez zgrana kopie na ps3 cfw 4.66 habib z mmos , chodzi konkretnie jak zainstaluje aktualizacje do gt5 to na aktualizacji 2.09 wywala bład paczka jest dobrze sciagnieta , gra sie wlancza na cfw ale mam carny obraz pokazuja sie tylko napisy i wszystko , moge wgrac tylko do 2.05 bo dziala , a nastepne juz nie.

Pomocy
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: razor52356 w Luty 28, 2015, 09:57:25 am
Patcha pobierasz przez gre czy przez kompa z neta?
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Nopixxx21 w Luty 28, 2015, 10:02:51 am
probowalem przez konsole i przez neta na kompie programem game update sciagnolem wszystkie naraz a jak sciagalem na konsoli to tez na tej samej aktualizacji wywalilo podczas instalacji
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: razor52356 w Luty 28, 2015, 10:14:57 am
Sprobuj usunac wszystkie aktualizacje i wylacz neta żeby gra zainstalowała dane później poinstaluj na nowo a jak to nie pojdzie bedziemy myśleć dalej
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Nopixxx21 w Luty 28, 2015, 11:36:24 am
wylaczylem neta zainstalowalem dane gry wgrawalem aktualizacje i przy 2.09 wyskoczyl mi błąd ze mam niby sie zalogowac do psn i pozniej jak wywalil blad to chcialem gre wlaczyc i nic blad przy odpaleniu z orginalnej plyty pozniej doinstalowalem do 2.17 aktualizacje gra sie wlancza ale jest czarny obraz po napisach

Edytowany double post: Luty 28, 2015, 11:37:38 am
ps moze masz aktualizacje pod reka ta 2.09 do gt5 moze moja jest walnieta pokazuje mi ze ma 102 mb
Tytuł: Odp: Gran Turismo 5
Wiadomość wysłana przez: Nopixxx21 w Luty 28, 2015, 12:14:36 pm
ile zajmuje normalnie update 2.09