PS3-Hack.com.pl

GRY => Rozwiązywanie problemów z grą (CFW 4.xx) => Wątek zaczęty przez: bnabobnabo w Luty 24, 2013, 01:23:40 am

Tytuł: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: bnabobnabo w Luty 24, 2013, 01:23:40 am
Witam.Czy posiadając Rogero 4.30 mogę śmiało zakupić werje preorder gry Tomb Raider?? tzn czy ta wersja softu wystarczy i nie będzie potrzeba aktualizacji???
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: Matthan w Luty 24, 2013, 03:25:07 am
Pewnie będzie wymagać softu 4.31, nawet bez aktualizacji. multiMAN powinien Ci sam zfixować (tzn. poprawić) pliki i podpisać je kluczami 4.30, ale gdyby jednak tak nie zrobił, to wyszedł soft 4.31 CFW bez żadnych spooferów od dewelopera MiralaTijera. Sam go używam ;)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: gicior w Luty 24, 2013, 16:10:44 pm
Zadziała bez problemu tylko wgraj najnowszego multimana ;)
Tytuł: Problem z Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: soczek721 w Marzec 01, 2013, 01:02:42 am
Witam mam gierkę TombRaider w konsoli wgrany Rogerio i najnowszy multimam z najnowsza aktualizacja i gierka nie chce mi isc Znalazłem na forum ps3iso cos takiego : guys u must activate bd mirror to work Co to jest jak to właczyc ? Jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc

Komentarz Globalnego Moderatora popraw opis: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=11889.0 (http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=11889.0) , niikt nie będzie zgadywać co masz a czego nie
Tytuł: Odp: Problem z Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: epifan w Marzec 01, 2013, 02:01:09 am
Witam mam gierkę TombRaider w konsoli wgrany Rogerio i najnowszy multimam z najnowsza aktualizacja i gierka nie chce mi isc Znalazłem na forum ps3iso cos takiego : guys u must activate bd mirror to work Co to jest jak to właczyc ? Jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc
ustawienia gry na kwadracie w mm, wtedy pojawia sie przelaczniki pod okladka po lewej stronie tam jest BDMirror -> dziala na 100we

zmien post na zgodny ze standardem zanim, ktoryś Admin go wyrzuci
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: zombie30 w Marzec 01, 2013, 10:29:57 am
Komentarz Globalnego Moderatora popraw temat według Regulaminu albo kasuje
Tytuł: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: dymowskia w Marzec 03, 2013, 11:14:28 am
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780  i  BLES01781 (polska wersja)
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero v2.05  sprawdzałem tez na CFW 4.21 Rogero v1.09
Backup Manager: Multiman 04.20.02    dziala z  bd mirror ON (update 1.01)
Kod błędu: brak

Opis problemu:
Witam mój problem polega na tym ze podczas misji "Find Alex"  78% na łodzi trzeba przeciągnąć skrzynie zawieszona na dźwigu żeby spadła i rozbiła przejcie za pomocą nowego gadżetu do luku który służy do przeciągania dużych przedmiotów
otóż jak zaczepia się linka przyciągam przedmiot to dźwig się przesuwa ale skrzynia zostaje w powietrzu w tym samym miejscu ewidentny jakiś błąd i nie mogę przejść dalej

na obydwu wersjach mam to samo
ktoś coś miał takiego ??
ktoś w ogóle przeszedł cala grę ?? 
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: RedAxe w Marzec 04, 2013, 16:33:31 pm
Witam.
Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było strzelanie w okolicę tej skrzynki płonącymi strzałami, tak aby zauważyć, że się porusza. Wtedy trzeba zwrócić uwagę, aby celownik zmienił się na czerwono i w tym specjalnym widzeniu skrzynka miała kolor żółty (nie migający żółty jak wcześniej). Następnie strzelamy i uruchamiamy kołowrotek, zauważysz, że skrzynia się rozwarstwia i jedna się poruszy oraz spadnie tak jak trzeba, a druga zostanie w powietrzu. Taki bug.
Pozdrawiam.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: matmaj w Marzec 04, 2013, 16:41:03 pm
A działa wam bez płyty bo ja mam popsuty napęd i mam black screen podczas uruchamiania. Mam rogero 4.30v2 teraz ściągam aktualizację 1.0.1 i zobaczę... wszystkie gry do tej pory działały które działają bez płyty...
a czy wersja którą mam czyli BLES01780 zajmująca 13GB jest PL?
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: Phil82 w Marzec 04, 2013, 17:37:08 pm
Wersja PL jest z końcówką 1 i waży coś około 10GB
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: matmaj w Marzec 04, 2013, 18:11:32 pm
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: longer!!! w Marzec 04, 2013, 21:42:29 pm
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780  i  BLES01781 (polska wersja)
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero v2.05 
Backup Manager: Multiman 04.20.01

problem polega na tym że wszystko mam ukończone na 100%(każda z lokacji)jak i wyzwania za które nie wpadło mi  trofeum czy to jakiś błąd ? dodam że na save mam 99% ale skoro wszystko jest zaliczone to powinno być 100% spotkaliście się z tym
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: FrogDR w Marzec 04, 2013, 21:50:14 pm
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!
@matmaj jest spolszczenie w osobnym temacie mozesz sobie dograc.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: m4niek w Marzec 05, 2013, 17:58:36 pm
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780 
Oprogramowanie konsoli: Rogero 4.31 
Backup Manager: Multiman 04.20.03

Problem polega na tym, ze zrobilem aktualizacje mm do wersji 04.20.03 i gdy chce w niego wejsc wyskakuje mi komunikat 'Twoja instalacja mmCMAa jest niekompletna! Prosze zainstalowac jeszcze raz wersję BASE lub FULL, poniewaz mozesz miec porlbemy z wyswietlaniem grafiki w programie!' probowalem jeszcze raz i dalej to samo...wszsytkie gry mi chodzily tylko z Tomb Riderem mam problem. Gdy chcialem uruchomic gre byl tylko czarny ekran i nic dalej nie szlo. Czekam na odpowiedz. dzieki
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: Flick w Marzec 05, 2013, 18:17:42 pm
Spróbuj zainstalować po kolei zaczynając od wersji BASE po update 01 i 02.
MultiMana w wersji base 04.20.00 + update do 04.20.01:
http://www.sendspace.com/file/6v9i0a (http://www.sendspace.com/file/6v9i0a)
MultiMan 04.20.02 UPDATE:
http://www.sendspace.com/file/odkrnq (http://www.sendspace.com/file/odkrnq)

Ja tak zrobiłem i mnie bangla :)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: FrogDR w Marzec 05, 2013, 20:38:51 pm
Tak jak napisal @Flick usun mm i zainstaluj BAZOWA WERSJE wpierw. Zadupcyles bo zainstalowales update a nie miales ostatnie bazowej wersji czyli  04.20.00.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: m4niek w Marzec 05, 2013, 21:44:43 pm
Zrobilem wszystko tak jak napisal i dalej mi nie dziala...dalej czarny ekran i nic nie rusza...
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: matmaj w Marzec 05, 2013, 22:45:13 pm
M4niek - Ja też nie mogłem uruchomić ale się udało i to nie wina niekompletnego MM bo ja też mam nie kompletną wersję MM bo za każdym razem wyskakuje mi o tym komunikat i mam taką samą jak ty czyli 04.20.03 i to wystarczy (ale ta wersja jest wymagana bo przed aktualizacją MM gra też mi nie działała). Problem polegał u mnie na tym że trzeba pobrać aktualizacje gry do wersji 1.0.1 i włączyć BD MIROR i musi śmigać. Jeszcze raz gra wymiata (przeszedłem wszystkie części TR i ta jest chyba najlepsza przynajmniej na tej generacji konsol)!!!
Pozdrawiam

Edytowany double post: Marzec 05, 2013, 22:47:59 pm
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!
@matmaj jest spolszczenie w osobnym temacie mozesz sobie dograc.
Dzięki za podpowiedź bo szczerze zapomniałem zaglądnąć do działu spolszczenia i ściągnąłem wersję z końcówką 1 w PL/RUS i po problemie:-) Pozdrawiam matmaj
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: FrogDR w Marzec 05, 2013, 23:21:21 pm
No tak, ja podawalem tylko rozwiazanie problemu  'Twoja instalacja mmCMAa jest niekompletna!. Co do gry to tak jak napisales trzeba zaznaczyc BDMIRROR w mm jak wielu pisze. CHociaz o dziwo mi Tomb Raider dziala bez Bdmirrora ;) Normalnie skopiowalem blesa i no problem poszlo na ostatnim multimanie i rebugu 4.30.1 :)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: m4niek w Marzec 06, 2013, 09:09:01 am
Ah faktycznie po ustawieniu BD MIRROR i tych aktuzalizacjach dziala. Dziekuje za pomoc!!
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: tomkin w Marzec 06, 2013, 12:07:26 pm
Mi tez śmiga na Rogero 4.30 bez bd mirrora, tylko aktualizacja z poziomu multimana bo bez tego wyrzuca error 80010009.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: dymowskia w Marzec 07, 2013, 08:25:49 am
dla tych gdzie dojda tam gdzie ja i trafia na scien e

Tomb raider 2013 - The boat glitch (http://www.youtube.com/watch?v=ZXH3dBHXf5Y#ws)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: RedAxe w Marzec 07, 2013, 18:26:31 pm
Przecież w 7 poście napisałem sposób na tego bug'a.
Ja skończyłem tą grę.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: dymowskia w Marzec 07, 2013, 20:35:58 pm
no i co z tego ze napisales jak polowa ludzi nie bedzie wiedziala o co ci chodzi
jak ci nie pasuje to do admina niech skasuje moje posty ale chyba lepiej ten filmik komus pomoze niz to co napisales
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: RedAxe w Marzec 08, 2013, 16:36:51 pm
Tylko, gdzie rozwiązanie na tym filmiku, poza tym proponuję zmienić ton wypowiedzi na mniej agresywny, bo ja chciałem ci pomóc, a ty zamiast podziękować próbujesz mnie atakować.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: Zulu Gula w Marzec 17, 2013, 20:09:05 pm
Cytuj
Witam.
Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było strzelanie w okolicę tej skrzynki płonącymi strzałami, tak aby zauważyć, że się porusza. Wtedy trzeba zwrócić uwagę, aby celownik zmienił się na czerwono i w tym specjalnym widzeniu skrzynka miała kolor żółty (nie migający żółty jak wcześniej). Następnie strzelamy i uruchamiamy kołowrotek, zauważysz, że skrzynia się rozwarstwia i jedna się poruszy oraz spadnie tak jak trzeba, a druga zostanie w powietrzu. Taki bug.
Pozdrawiam.


Tak zrobiłem i nie działa ten sposób...Ale mam panowie rozwiązanie. :P

@ dymowskia,
masz rozwiązanie, mi pomogło.

Tomb Raider 2013: Rope Ascender Solution (http://www.youtube.com/watch?v=zNYgz_ZKP7E#ws)

Gramy dalej. 8)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: FrogDR w Marzec 17, 2013, 23:25:24 pm
heh przeszedlem cala gre ale nie kojarze bym mial jakiegos buga ktory by mnie zastopowal...
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: spy w Marzec 17, 2013, 23:38:26 pm
Tez skonczylem ta gre nawet dwa razy i nie bylo u mnie takiego bledu  8) a mialem dwie wersje
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: ziolqo w Marzec 25, 2013, 19:43:59 pm
ps3 fat rogero4.30v2.05
multiman 4.30.00 +update
blus01781 tomb rider rus pl
dysk wewnetrzny
witam zrzucam ftp gre na dysk folder games, multiman fiksuje ja pod 4.30, ustawiam bd mirror i aktualizacje gry 1.02 odpalam  sprawdza trofea i zonk nie idzie próbowałem juz kilka opcji  z dyskiem i nic czy ta aktualizacja jest zła ?jesli tak to poprosił bym o 1.01 lub
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: FrogDR w Marzec 26, 2013, 01:40:20 am
powinno ci dzialac bez zadnych updatow.
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: yo!3k w Marzec 29, 2013, 21:47:07 pm
joł!
posiadam Rogero CEX 4.40 v1.02 i gdy wlaczam gre jest blackscreen.
Owe zjawisko powtarza sie z patchem jak i bez niego.
Dodam, iz gre przeszedlem na 3.55. Jednak wgralem ja od nowa (i usunalem narzedzi danych wszystko zwiazane z TR:P)
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: marciniak w Kwiecień 16, 2013, 08:37:29 am
wywal jeszcze sejwa i sejw profilu,u mnie dopiero gra ruszyła z orginalnymi plikami
Tytuł: Odp: Tomb Raider
Wiadomość wysłana przez: yo!3k w Kwiecień 17, 2013, 20:20:20 pm
faktycznie zadzialalo, dzieki:)