PS3-Hack.com.pl

POMOC => Dział dla nowych => Wątek zaczęty przez: marsonpl w Październik 29, 2014, 15:22:07 pm

Tytuł: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: marsonpl w Październik 29, 2014, 15:22:07 pm
Witajcie

Czekam właśnie na swoje PS3, tym razem slim, wiem od sprzedawcy, że będzie tam wgrany Habib 4.65, a ja nie chciałbym zmieniać softu dopóki wszystkiego nie posprawdzam. Niestety o ile wiem multiman na tą chwilę nie obsługuje CFW 4.65, zatem, jak zgrać gry z posiadanych płyt PS3? Wszystko co znalazłem wymaga użycia multimana a ja na HABIB 4.65 nie będę w stanie poprawnie zainstalować multimana, zatem co mi pozostaje?
P.S czytałem, że irisman i Sonicman obsługuje 4.65 więc któregoś z nich planuję użyć zamiast mm, który z nich polecacie?
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: jjacol w Październik 29, 2014, 15:38:56 pm
wgraj normalnie multimana 4.60 i zrob co chcesz......ostatni multiman nie dziala poprawnie tylko na niektorych fatach. Mimo iz nie dziala poprawnie to i tak zrobil bys ripy o ktore ci chodzi. Problem jest tylko w zamknieciu multimana lub w momecie montowania obrazu plyty......ale tak jak napisalem tylko w niektorych fatach!!!!
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: marsonpl w Październik 29, 2014, 16:01:54 pm
aha no chyba, że tak, poprzednio miałem PS3 fat właśnie i przy najnowszym multimanie wyrzucało błąd, że unsupported firmware i coś tam z BD-emulation could not be enabled, piszę z pamięci. Dowiedziałem się wtedy, że to problem z obsługą multimana na sofcie 4.65 i, żeby zrobić downgrade do rogero 4.45, zrobiłem i tam faktycznie mm działał ale jak się w praktyce okazało i tak napęd był uszkodzony, więc odesłałem, dopłaciłem do slima i mam adzieję, że tym razem obędzie się bez niespodzianek. Czyli co - mam rozumieć, że na slimie z HABIB 4.65 będę mógł używać mm? Jeśli tak to czy nadal polecacie robić downgrade do rogero 4.45? Dodam, że raczej nie planuję grać online.
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: Resterwers w Październik 29, 2014, 16:05:40 pm
Ja tam nie słyszałem żeby multiman działał na 4.65 bo nie wspiera on po prostu tego firmware :P ale jak każdy mogę się mylić.
Nie mniej jednak wyszedł multimanMOD, który ma dodane wsparcie dla 4.65 ale jego nie używałem i nie wiem czy przypadkiem jego autor nie władował czegoś niechcianego do aplikacji.

Odnośnie zmiany softu to wg. mnie się opłaca ale na Rogero 4.46 cobra.
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: jjacol w Październik 29, 2014, 17:27:25 pm
na habib 4.65 cobra v 1.02 dziala normalnie multiman 4.60 malo tego dziala nawet w wersji 4.55.....sprawdzane na wieluuuu konsolach ;-) i nie pisze to o multimanie modowanym tylko oryginalnym....jedyny problem mialem na fatach cechh wtedy przy wyjsciu zawieszal konsole. Mozesz zostac na habibie ale polecam ten najnowszy z cobra bo webman jest bardzo przydatny ;-)
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: marsonpl w Październik 29, 2014, 21:07:12 pm
Od razu mówię, że się nie znam i pewnie po prostu nie umiem czegoś ogarnąć ale "testowałem" tego multiman mod a piszę to w cudzysłowiu bo testowanie ograniczyło się na próbie instalacji .pkg zawsze kończącej się komunikatem o uszkodzonym pakiecie, testowałem plik z kilku lokalizacji i jak widziałem po komentarzach nie jestem sam.
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: jjacol w Październik 29, 2014, 21:20:09 pm
Od razu mówię, że się nie znam i pewnie po prostu nie umiem czegoś ogarnąć ale "testowałem" tego multiman mod a piszę to w cudzysłowiu bo testowanie ograniczyło się na próbie instalacji .pkg zawsze kończącej się komunikatem o uszkodzonym pakiecie, testowałem plik z kilku lokalizacji i jak widziałem po komentarzach nie jestem sam.

bo to badziewie jest i nie dziala ;-) pisali ze niby nie dziala na softach z cobra hehehe ja sprawdzalem na zwyklych i na tych z cobra i tak samo jak ty mialem ten komunikat ;-) wgraj normalnego Mm 4.60 a wszystko bedzie dzialac normalnie.
Tytuł: Odp: Ripowanie gier bez multimana - jak to zrobić?
Wiadomość wysłana przez: marsonpl w Październik 30, 2014, 16:24:05 pm
paczka do mnie idzie więc jak kurier nie nawali to jutro będę wgrywał ;)