PS3-Hack.com.pl

POMOC => Dział dla nowych => Wątek zaczęty przez: Rojber93 w Lipiec 06, 2017, 17:05:24 pm

Tytuł: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: Rojber93 w Lipiec 06, 2017, 17:05:24 pm
Witam. Mam problem z odpaleniem dysku zewnętrznego, USB który ma system plików NTFS.
Próbowałem wgrywać plik USB.cfg ale nic to nie pomaga :/
Mm mam w wersji 04.81.02
FM cobra 7.50 compatible
Pendrive w FAT odczytuje bez problemu ale nie mogę wrzucić gier powyżej 4GB
Wiem że są inne sposoby ale ten wydaje mi się najprostszy i chciałbym się z tym jakoś uporać żeby nie dzielić gier na części :)
Tytuł: Odp: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: maniek6666 w Lipiec 06, 2017, 17:59:25 pm
masz dwie opcje
odpalac gry z dysku NTFS w formie ISO (programem PS3GenISO do folderu --> dysk ntfs /PS3ISO/ tu gra iso)

lub w multiman - widok xmmb (taki jak w menu glownym ps3)
pierwsza zakladka od lewej "switch of mode multiman" nastepnie "sterownik fsp" przechodzisz do PS3_ROOT (select+start) i powinien byc widoczny 

jesli masz nadal problem uzyj moze irisMAN najnowszego albo skonfiguruj sobie ftp poradnik w poradnikach ;)
Tytuł: Odp: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: Domi38 w Lipiec 06, 2017, 18:07:51 pm
albo jeszcze jedna opcja Irisman 4.80 cfw stelath wersion też łatwo się kopiuje iso z ntfs na dysk w konsoli
Tytuł: Odp: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: Rojber93 w Lipiec 07, 2017, 16:10:31 pm
Wielkie dzięki za pomoc, skorzystałem z 2 opcji czyli w mm już widzę NTFS :)
Tyle czytałem i widziałem coś o tym sterownik fsp ale nie wiedziałem gdzie to znaleźć, dzięki :)
Za każdym razem muszę to robić czy da się to jakoś włączyć na stałe ?
Mam jeszcze kilka pytań, a nie chce zakładać nowego tematu
1.jak sprawdzić jakie mam cfw ? Nie wiem, bo wgrał mi wszystko gość który robił downgrade
Przy uruchamianiu pisze SPY CFW COBRA CEX
Informacje o systemie: Wersja 4.81
Imformacje o systemie w MM: mmCM:04.81.02
PS3 System: Firmware 4.81 [SC-35 | PL3]
Firmware Mode: COBRA 7.50 Compatible
Wiem, że Cobra to dodatek do cfwa a SPY to będzie właśnie producent/twórca cfw ? (znam tylko rogero,rebug,habib)
2.Mam dysk 120GB, a w przyszłości będę chciał dać 1TB i wyczytałem, że po włożeniu nowego dysku PS poprosi o włożenie pendrive z fm i jakie będę musiał wgrać na pndrive ? cmw 3.55, ofw 3.55, czy może jakiegoś najnowszego rebug,a z cobrą ?
3.Czy na tą chwile mogę wgrywać inne cfw ? tzn, wyższe, niższe ? Wiem, że muszę mieć taką wersje jaką mam teraz czyli DEX to DEX, CEX to CEX
4.Mam pobranych kilka gier z którymi mam problem tzn. 2 działają w tym jedna musiała być skopiowana na dysk zewnętrzny i dopiero ruszyła.
LittleBigPlanet3 wywala błąd,
fifa17 uruchamiam z MM, wychodzi do xmb i nie ma nawet ikonki gry, płyty z grą.
Grid uruchamia się i po chwili ekran się ściemnia (coś jak po naciśnięciu PS na padzie podczas gry) i wyświetla się bład, nie można załadować trofeów, a w tle normalnie gra się ładuje aż do napisu kliknij, żeby kontynuować, śa normalne animacje nic sie nie zacina ale po naciśnięciu X żeby wyłączyć błąd gra się zamyka
Sport Champions 2 podczas ładowania jest ikonka w prawym dolnym rogu i gra się ładuje bez końca
Gry mam w katalogach, wrzucam do GAMES na dysku konsoli i uruchamiam z xmb, w napędzie mam cały czas inna oryginalną grę. Czy coś robię nie tak ? Muszę ściągać jakieś odpowiednie wersje gier ? Wyczytałem, że jak mam nowsze cfw i multiman jest aktualizowany to da radę
Tytuł: Odp: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: Domi38 w Lipiec 07, 2017, 21:38:49 pm
Fife 17 masz z plikiem PKG???
jeśli tak to po 1 usun ją z dysku twardego w konsoli
skopiuj jeszcze raz na hdd w konsoli potem zainstaluj plik pkg z menadzera w xmb potem reset konsoli i musi działać


masz najnowsza wersje CEX   CFW od SPY  najlepsze jAKIE WYSZŁO !!!

co do wgrania cfw Wgrywasz to samo które masz obecnie z pendrive
a co do gier to czasem brakuje pliku lub żle skopiowana  i robią się takie błedy
Tytuł: Odp: FAT32 na NTFS
Wiadomość wysłana przez: Rojber93 w Lipiec 10, 2017, 19:34:44 pm
Dzięki za pomoc fifa działa i reszta gier też, muszę resetowac konsole po skopiowaniu i wtedy działa :)
Czy po wymianie dysku, jak zainstaluje to cfw które mam teraz to będę musiał zainstalować multimana i to wszystko?  czy może te flagi też będę musiał wgrywać?