Grudzień 05, 2020, 12:45:55 pm

Autor Wątek: Assassin’s Creed: Revelations  (Przeczytany 60896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline masterhak4

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • http://www.ps3-hack.com.pl
Assassin’s Creed: Revelations
« dnia: Sierpień 03, 2012, 13:59:49 pm »
Assassin’s Creed: Revelations wersja BLES01466 Assassins_Creed_Revelations_PS3-ABSTRAKT FIX niby pasujący do 3.55 ma ktoś możliwość sprawdzenia http://fusaogame.blogspot.com/2012/08/154.html Niech tylko zadziała i więcej fixów nie muszą już wypuszczać :P

Tak tez myślałem ze pewnie będzie lipa jakby działało to pewnie wylądowałoby by na wszystkich serwisach :) Ale dzięki

Jak możesz to sprawdź jeszcze to z pewnego hiszpańskiego forum :P http://www.mediafire.com/?4masjj5f1af27bo
dokładnie stąd http://ps3pirata.com/topic75960-recopilacion-fixes-360.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 15:53:28 pm wysłana przez masterhak4 »



PS3-Hack.com.pl

Assassin’s Creed: Revelations
« dnia: Sierpień 03, 2012, 13:59:49 pm »

Offline kulfon75

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2012, 15:06:33 pm »
Mam wersję BLES01467, mimo wszystko spróbowałem tego fixa, niestety nie działa.. Próbowałem zmieniać nazwę katalogu i edytowałem param.sfo ale też bez skutku..

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2012, 15:28:32 pm »
Posiadam dokładnie tą wersję "Assassins_Creed_Revelations_PS3-ABSTRAKT" wiec wrzuce na hdd z fixem i sprawdzę

Dam znać

Wraca do xmb z błędem 80010007

sprawdzę ten 2 plik eboot..
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 16:05:25 pm wysłana przez Maniek »

Offline masterhak4

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • http://www.ps3-hack.com.pl
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2012, 16:04:27 pm »
Posiadam dokładnie tą wersję "Assassins_Creed_Revelations_PS3-ABSTRAKT" wiec wrzuce na hdd z fixem i sprawdzę

Dam znać

Wraca do xmb z błędem 80010007

Więc nie pozostaje nic innego jak poczekać DIRT 3 też od razu nie działał :) Ale dzięki za sprawdzenie.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2012, 16:04:27 pm »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2012, 16:43:39 pm »
2 plik eboot również to samo..

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2012, 17:09:32 pm »
Posiadam dokładnie tą wersję "Assassins_Creed_Revelations_PS3-ABSTRAKT" wiec wrzuce na hdd z fixem i sprawdzę

Dam znać

Wraca do xmb z błędem 80010007

Więc nie pozostaje nic innego jak poczekać DIRT 3 też od razu nie działał :) Ale dzięki za sprawdzenie.
Tak tylko DIRT3 jak i jego aktualizacja były pod softa 3.60 a ten assassyn jest pod 3.72 :(
Ale wszystko da się zrobić, najlepszym przykładem jest Batman Arkham City z softem powyżej 4.00 :)

Edit: Teraz zauważyłem, że update 1.04 do Batmana (które jest jednocześnie fixem) ma klucze z 3.60... Powoli zaczynam tracić wiarę w E3
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 18:11:09 pm wysłana przez Resterwers »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2012, 18:11:28 pm »
panowie, ,jak wy do c*****y możecie brać fixa skoro jest to gra od wyższego FW ?

mamy klucze tylko do 3.60 ( nawet nie do 3.66 lub podobnych z 3.6x). Przy próbie wrzucenia eboota do programu eboot fix ,, plik z kluczem nprdm się zawiesza/wywala i nici z odpakowania.


Twierdzę jedno że ten fix do Asasyna to fake.

Ps. z Batmanem to inna sprawa gdyż : gra jest 3.72 a patch jest już 3.60 dlatego można odblokować grę.


Potwierdzenie tezy: http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Backup_Compatibility_List


Do zamknięcia.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 18:21:32 pm wysłana przez thenat17 »



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline damiosa

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2012, 11:54:32 am »
Macie linki w odpowiednim dziale "gry fix 3.6" nie spamować tutaj linkami do torków  :o
*
Maniek


~~~~
a ma ktos moze napisy pl do revelations jakis link plis:)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 12:23:36 pm wysłana przez Maniek »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 16, 2012, 14:06:24 pm »
mam wersję : Assassins_creed_revelations_ps3-Abstrakt

Oczywiście podmienione pliki od Duplex'a fix 3.55

na zewnętrznym z zaznaczoną opcją bd-mirror czy bez niej , przeniesiony na wewnętrzny hdd - dalej to samo, błąd:
"There's a problem with the disc you're using.It may be dirty or damaged."
jakieś pomysły ?  :o

Offline heniek12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 16, 2012, 14:29:27 pm »
@Maciek i reszta
czy napewno wgraliscie macie rar fixa abstrakta ? brakuje kilku katalogow PUSTYCH w wstawce ktora piewotnej i pozniej zorbili fixa na to, nie wiem czy wydali propera ja nie widzialem wiec moze warto zobaczyc najpierw czy napewno macie wersje z rarfixem

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 16, 2012, 15:31:49 pm »
a masz jakieś namiary do tych brakujących plików ? rarfix'a jakoś nie mogę wygooglać ;/

Offline heniek12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 16, 2012, 15:38:01 pm »
to nei sa pliki tylko PUSTE katalogi brakujace, tworz takie katalogi i zobacz czy Ci dziala. Ja dzisiaj testowalem i mi sie odpala wersja abstrakt z fixem od duplexa

.../PS3_GAME/USRDIR/ASSASSIN_ISO
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/joinstresstest/
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/memtest/acfe_rhode/
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/memtest/acr_rome_multi/

Offline malyssj

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 16, 2012, 16:28:54 pm »
witam a czy mógł by ktoś wrzucić pliki odpowiadające spolszczeniu tej właśnie gry

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 16, 2012, 17:08:35 pm »
BLES01467  ta wersja u mnie śmiga bez problemu, ale szukam innej z polskimi napisami, ma ktoś może namiar?

Offline malyssj

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 16, 2012, 17:17:40 pm »
też mam tą wersje i działa z dysku zewnętrznego niestety jest po angielsku i szukam spolszczenia lub plików które odpowiadają za polskie napisy z góry dziękuje

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 16, 2012, 17:31:43 pm »
Polska wersja to BLES01466 (czyli ta którą podałeś u góry), wiem bo gram i działa z fixem od duplex. :)

EDIT: odznaczcie pliki PKGDIR gdyż zawiera pierwszą część gry!.

EDIT2: Tylko napisy PL.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 17:33:33 pm wysłana przez kornolio »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 16, 2012, 17:32:49 pm »
czyli link wyżej podałem i zapraszam do zasysania, masz tylko napisy czy dubling?

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 16, 2012, 17:38:18 pm »
czyli link wyżej podałem i zapraszam do zasysania, masz tylko napisy czy dubling?
nie ma dubbingu w tej grze i nigdy nie było na konsole czy PC.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 16, 2012, 19:20:44 pm »
to nei sa pliki tylko PUSTE katalogi brakujace, tworz takie katalogi i zobacz czy Ci dziala. Ja dzisiaj testowalem i mi sie odpala wersja abstrakt z fixem od duplexa

.../PS3_GAME/USRDIR/ASSASSIN_ISO
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/joinstresstest/
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/memtest/acfe_rhode/
.../PS3_GAME/USRDIR/multi/autotest/memtest/acr_rome_multi/


dodałem 2 ostatnie folderu- bo nie było - lecz ciągle ten sam błąd  :o

Offline masterhak4

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • http://www.ps3-hack.com.pl
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 16, 2012, 19:54:57 pm »
Wersja BLES01466 i ten sam błąd co poprzednik o brudnej płycie, gra uruchamiana z dysku wewnętrznego :/ Jakieś pomysły ??

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzieki Kornolio gra z zewnętrznego dysku z fixem z Twojego linku zadziałała. Jeszcze raz dzięki.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 21:15:46 pm wysłana przez masterhak4 »

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 16, 2012, 20:57:38 pm »
Sprawdźcie ten: http://www.mediafire.com/?2w70jcd20h7vvm7
U mnie na tym śmiga. (zaznaczam, że gram na dysku USB)

Offline heniek12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 16, 2012, 21:15:51 pm »
@Maniek
piszesz ze stowrzyles 2 katalogi, a pozostale 2 byly juz ? Jestes pewien ze w dobrym miejscu je stwozyles itp ? Chyba ze jakis blad podczas sciagania i jakis plik jest uszkodzony.

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 16, 2012, 21:58:13 pm »
Dzien Dobry Panowie!!
Jestem nowy na tym forum ale interesuje mnie temat o fix 3.55 Assasins Creed revelation
Mam pytanie czy fix od duplexu bedzie dzialal z assasins creedem od andtidote (to jest wersja bles1466)?
I czy tego fixa trzeba jakos przerobic a dokladnie chodzi mi o param.sfo?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:06:21 pm »
Dzien Dobry Panowie!!
Jestem nowy na tym forum ale interesuje mnie temat o fix 3.55 Assasins Creed revelation
Mam pytanie czy fix od duplexu bedzie dzialal z assasins creedem od andtidote (to jest wersja bles1466)?
I czy tego fixa trzeba jakos przerobic a dokladnie chodzi mi o param.sfo?

raczej powinien działać.

param.fso edytujesz(notatnikiem) własnoręcznie albo zostawiasz go żeby multiman sam go spatchował do 3.55



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:13:14 pm »
A jesli mam wersje angielska assasina to jest szansa ze jak zmienie nazwe folderu na bles1466 to assasin bedzie po polsku?? Sorry na glupie pytania ale naprawde jestem w tym zielony:)

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:26:42 pm »
A jesli mam wersje angielska assasina to jest szansa ze jak zmienie nazwe folderu na bles1466 to assasin bedzie po polsku?? Sorry na glupie pytania ale naprawde jestem w tym zielony:)

zmiana nazwy folderu nic nie da, bo skąd ci 4 literki wytrzasną iluś tam megabajtowe spolszczenie ?!?! :)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:30:32 pm »
Ja sie na tym nie znam tylko pamietam ze tak nalezalo zrobic z infamous wystarczyloa zmienic nazwe foldery i byl jezyk polski.

Offline biolive

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 17, 2012, 17:45:29 pm »
Pobrałem plik od kornolio a gre mam z ruskiej strony i właśnie ją odpaliłem z napisami pl

Offline Geno

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 17, 2012, 18:32:25 pm »
Nie wiem jak u was ale jest to pierwsza gra przez którą padł mi system 2 razy próbowałem go włączyć i 2 razy musiałem od nowa system instalować. Nie wiem jakim prawem to się stało ale cóż.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 18, 2012, 11:55:04 am »
No nie mogę mojej wersji gry uruchomić ;/ pobiore wersję PL i zobaczymy

PS3-Hack.com.pl

Odp: Assassin’s Creed: Revelations
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 18, 2012, 11:55:04 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.