Październik 01, 2020, 23:35:39 pm

Autor Wątek: Need for Speed The Run  (Przeczytany 86481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline widmot

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Need for Speed The Run
« dnia: Sierpień 04, 2012, 12:29:20 pm »
Siema
ma problem z instalacją gry Need for Speed The Run jest ona zapisana w formacie  pkg czyli plik gotowy do instalacji ale mam problem z przeniesieniem go na dysk konsoli na  pendrajwie formatowanym w systemie FAT 32 się nie mieści bo plik ma przeszło 9 GB próbowałem przez total commander ale wyskakuje że nie da się skopiować jakiś błąd przez multimana z pendrajwem sformatowanym w formacie NTFS też próbowałem ale nie mogę znaleźć pliku i nie za bardzo wiem gdzie go skopiować



PS3-Hack.com.pl

Need for Speed The Run
« dnia: Sierpień 04, 2012, 12:29:20 pm »

Offline elviso

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2012, 12:37:30 pm »
Proponuję zrobić to przez FTP'a. Podłącz się do konsoli i prześlij na dysk a problemy znikną. Nie nagrasz pliku >4GB na partycję FAT32.

Offline rez

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2012, 12:38:17 pm »
Włącz multiMANA. Włącz na komputerze program do łączenia się przez serwer FTP (np filezilla) sprawdź IP konsoli. Konsole podłączasz poprzez LAN (szybciej) albo WiFi. Połącz się z konsolą i wrzuć te pliki na dysk wew. do folderu "package". Później wejdź w Install package i zainstaluj.

Offline widmot

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2012, 13:27:53 pm »
To samo przy przesyłaniu erroe ffffffff
Jak przejść w najnowszym multimanie do zakładki w której widać dyski zewnętrzne i da się kopiować ich zawartość na dysk 
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 14:28:48 pm wysłana przez widmot »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2012, 13:27:53 pm »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2012, 15:07:46 pm »
u mnie idzie kopiowanie bez problemu
pGWicvaIKoErzLTUwDEECGZJkOKTTSSTPlflkLNtCyefZObQibUfVwXUoLPGepVk.pkg
sporo tych znaków;)
użyłem TC

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2012, 17:41:36 pm »
Ściągnij najnowszego multimana (jeśli go jeszcze nie masz), prześlij grę przez FTP na konsolę obojętnie gdzie (ja polecam program filezilla, poszukaj sobie poradnika jak podłączyć się tym z konsolą). Jak już to zrobisz przejdź do menagera plików (multiman OS, START + SELECT). Otworz katalog do którego skopiowałeś pliki.  Najedź na plik z grą (ten 9gb) kursorem i kliknij 2 razy X, konsola zapyta czy załadować te pliki do instalacji. Naciśnij tak. Program sam wyjdzie do głównego menu konsoli. Tam już wejdź w install package i zainstaluj najpierw grę a potem cracka :)

Offline rez

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2012, 17:51:41 pm »
u mnie idzie kopiowanie bez problemu
pGWicvaIKoErzLTUwDEECGZJkOKTTSSTPlflkLNtCyefZObQibUfVwXUoLPGepVk.pkg
sporo tych znaków;)
użyłem TC

Nie łatwiej zmienić nazwę ?:P

Offline widmot

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2012, 18:02:26 pm »
Próbowałem na różne sposoby wrzucić ten plik do folderu packages spróbowałem do folderu dev-hdd0 i poszło 
dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 18:19:15 pm wysłana przez widmot »

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2012, 18:07:56 pm »
świetna gra i to w pl
śmiga wszystko bez problemu

Offline borysj5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2012, 18:39:43 pm »
A nie lepiej zrobic raz plik USB.CFG masz wtedy raz na zawsze obsluge NTFS przez multimana pod kombinacja "start+trojkąt" i po kłopocie

Offline zjarek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 04, 2012, 19:13:31 pm »
Ma ktoś może działające linki/torrent do tej gry?
PlayStation 3 Slim 160GB Cfw Kmeaw 3.55

Offline borysj5

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 04, 2012, 19:24:28 pm »
W tym temacie jest link z ktorego przed chwila skonczylem pobierac http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,11118.0.html
Wlasnie odpaliłem tą gre z fixem ktory jest w komplecie . Fix tez jako .pkg
GRA jest w wersji PL ! :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 19:40:46 pm wysłana przez borysj5 »

Offline plowiec1

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 06, 2012, 08:14:09 am »
A nie lepiej zrobic raz plik USB.CFG masz wtedy raz na zawsze obsluge NTFS przez multimana pod kombinacja "start+trojkąt" i po kłopocie

Mógłby ktoś napisać dokaładniej jak to zrobić i czy to wogóle działa.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 06, 2012, 15:03:50 pm »
A nie lepiej zrobic raz plik USB.CFG masz wtedy raz na zawsze obsluge NTFS przez multimana pod kombinacja "start+trojkąt" i po kłopocie

Mógłby ktoś napisać dokaładniej jak to zrobić i czy to wogóle działa.

nie pamiętam, ale opisywal to chyba @sebf (lub ktoś inny) w dziale poradniki lub w dziale rozwyywania problemów , skorzystaj z opcji szukaj na forum. jak nie znajdziesz to coś poradzimy.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 06, 2012, 17:59:04 pm »
pobrałem plik pkg, lecz nie mam zabardzo co usunąć z hdd konsoli - wiec spróbuje rozpakować plik pkg>  wrzucić na zewnętrzny i spróbować właczyć przez multimana - możę coś wyjdzie

Dam znać

wiec jeśli ktoś ma za mało miejsca na hdd lub nie chce się bawić w przenoszenie itp, rozpakowujemy plik pkg - nazwa - NPEB00851 - wchodzimy do niego usuwamy dodatkowe języki (około 520 mb) >
ścieżka > ... \NPEB00851\USRDIR\Data\Ps3\Loc
Przenosimy cały folder do konsoli do hdd0>game , następnie wgrywamy fixa prze install package i gramy :D

*grę oczywiście mamy w xmb nie trzeba właczać przez mmc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2012, 22:03:50 pm wysłana przez Maniek »

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:36:26 pm »
Próbowałem na różne sposoby wrzucić ten plik do folderu packages spróbowałem do folderu dev-hdd0 i poszło 
dzięki za pomoc

No dobra, wrzuciłeś do folderu dev-hdd0 i co dalej, żeby odpalić?

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:39:34 pm »
No dobra, wrzuciłeś do folderu dev-hdd0 i co dalej, żeby odpalić?

następnie wgrywamy fixa prze install package i gramy :D

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:55:35 pm »
Hmmm, robię tak:

do katalogu dev-hdd0 przez ftp wrzuciłem plik pkg z grą.
Na pendrive'a wrzuciłem plik pkg z fixem.
Wszedłem w install package files, i zainstalowałem fixa z pendrive'a.

Pojawiła mi się na liście ikona gry, ale po odpaleniu ekran przez chwilę jest czarny a potem wraca do menu.

Jakieś pomysły?

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 07, 2012, 15:14:08 pm »
No widisz on pisze o rozpakowanym już pliku .pkg czy powstał mu folder NPEB00851 i pliki w nim.
Czemu nie zainstalujesz sobie tyvh .pkg z dysku zewnętrznego/pena?
Nic wtedy nie musisz robić instalujesz najpierw te 2 .pkg a na końcu fix .pkg i gra działać powinna.

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 07, 2012, 16:03:45 pm »
Hmmm, jakie 2 pkg?

Gra jest w jednym pliku pkg (prawie 10GB, więc o odpaleniu z zewnętrznego HDD nie ma mowy).

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 07, 2012, 17:51:54 pm »
Jak nie mam mowy? Dlaczego?
Poradnik myślę, że co do pena też się tyczy.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2012, 17:53:56 pm wysłana przez zombie30 »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 07, 2012, 18:23:25 pm »
Jak nie mam mowy? Dlaczego?
Poradnik myślę, że co do pena też się tyczy.


oczywiście poradnik stosować wtedy kiedy mimo że w mm mamy ustawiony w opcjach dysk ntfs a mimo to nadal nie możemy zobaczyć jego zawartości i wtedy trzeba ręcznie ustawić na podstawie poradnika.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 07, 2012, 18:26:02 pm »
Hmmm, sęk w tym, że "jadę" na Rogero a nie MM (nie chciałbym zmieniać - dzieciak się przyzwyczaił, a ja nie mam zbytnio czasu i chęci znów dłubać).

Wrzuciłem przez ftp ten duży plik pkg - nie wystarczy?

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 07, 2012, 18:35:05 pm »
uruchom go powinno Cię wyw***ć do XMB a tam wejdź w instal i sprawdź jak jest to instaluj później fix i tyle

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 07, 2012, 18:39:37 pm »
uruchom go
Ale jak? jest teraz w katalogu dev-hdd0 i nie wiem jak go odpalić. Przypominam (o ile to ważne...) że mam Rogero Managera.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 07, 2012, 18:42:50 pm »
Przypominam (o ile to ważne...) że mam Rogero Managera.
to musisz na innych poczekać aż pomogą ja jego nigdy nie używałem.

Offline ariel_matrix

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
    • Spa & Wellness, Hotele Spa, Hotele - Spa & Wellness w Polsce, Hotele Spa w Polsce, Hotele w Polsce
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 07, 2012, 19:52:10 pm »
przez install packge normalnie :p

Offline dexter74

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 07, 2012, 20:07:01 pm »
przez install packge normalnie :p


No żeby to działało. Jak plik jest w dev_hdd0 to w Instal Package nic nie pokazuje  :(...

Ale już rozwiązałem problem.
1. Skopiowałem plik pkg gry (10GB) i plik pkg fixa do katalogu dev_hdd0/packages
2. Zainstalowałem na konsoli XMB Managera
3. Z poziomu XMB Managera zainstalowałem pkg z grą i pkg z fixem
4. Działa

Dzięki.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 08, 2012, 15:16:06 pm »
Jeśli ktoś miałby problem z przeniesieniem pliku +4GB, to jest jeszcze inna wersja NFS The Run tutaj:http://www.ps3iso.com/ps3-game-downloads/138488-non-premium-games-thread-free.html
Wprawdzie jest po angielsku, ale trudności nie powinno być :D
Fix stąd: http://ps3scenefiles.com/category.php?id=8

Wrzucamy normalnie na dysk konsoli i podmieniamy pliki.
Testowane przeze mnie i działa ;)
Pozdrawiam.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 14, 2012, 16:02:56 pm »
Nie mam pojęcia gdzie umieścić moje pytanie, wiec niech będzie tutaj.
Jak odblokować samochody z serii wyzwań w grze? nie mogę zdobyć lepszych czasów na tym co mam teraz  :o
Cały czas mam jakiś napis w stylu "pokonaj jeszcze 1 rekomendację Autologu" czyli tylko do odblokowania online ?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Need for Speed The Run
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 14, 2012, 16:02:56 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.