Wrzesień 30, 2020, 22:54:10 pm

Autor Wątek: Gran Turismo 5 Academy Edition  (Przeczytany 32631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Gran Turismo 5 Academy Edition
« dnia: Październik 10, 2012, 11:45:53 am »
Gran Turismo 5 Academy Edition
Cytuj
1. go to the site http://www.ps3links.info/
2. press CTRL+F (find)
3. type "Lots of EBOOT Fixes for FW 3.60 Games" <-- copy this if you want (CTRL+C)
4. click the link (the page will load)
5. press CTRL+F (find again)
6. type "Gran Turismo 5 BCES-00569 Internal Only Update 1.10 CFW 355" <-- copy this if you want (CTRL+C)
7. click the links and there you have it. 2 files to make the game work
8. wersja academy edition ma kod : [BCES-00569]

Cytuj
just make sure to remove the OFW out the game folder or it will not work.
and use MM with settings, internal and game disc then just press select + X and it will work fine.


Cytuj
Jeszcze jedno , trzeba zainstalować 7 plików .pkg a po instalacji 1.10 jak poprosi o update 2.08 , kliknij NIE(No)


Cytuj
Testowano na wersji STRIKE i pamiętajcie zmodyfikować param.fso.


Cytuj
FIX do ściągnięcia: http://uploaded.net/file/xqsq4aav



Tak więc śmiga :) kto chętny na przetestowanie ?
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 14:39:44 pm wysłana przez thenat17 »





Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

PS3-Hack.com.pl

Gran Turismo 5 Academy Edition
« dnia: Październik 10, 2012, 11:45:53 am »

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2012, 13:19:39 pm »
Patch jest juz dawno, i dziala na starej wersji GT5.
Co do wersji Academy to mi wyskakuje blad 80010017 i probowalem juz na rozne sposoby ale niestety nie moge odpalic tej wersji gry na tym patchu. Jakies pomysly?
CFWv2 TB w srodku , MM 2.09.

Offline Diabolique

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 147
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2012, 13:28:02 pm »
@Overdrive co jest w tych rarach z linku? bo mam wrazenie ze to zbior patchy do gry  ???
CECH-2501A + REX 4.46.1 + Jasper + RGH

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2012, 13:50:12 pm »
7 patchy do instalacji.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2012, 13:50:12 pm »

Offline Diabolique

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 147
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2012, 14:11:08 pm »
troche jestem sceptyczny. zobaczymy 8)
CECH-2501A + REX 4.46.1 + Jasper + RGH

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2012, 14:40:07 pm »
Zapomniałem dodać Fix-a, przepraszam :D

uaktualniłem 1 post.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2012, 15:49:30 pm »
po wgraniu fixa do dev_hdd0/game/BCES00569/USDIR gra ruszyła, lecz tylko do intro. Pozniej black screen i nic sie nie dzieje.
Probowalem juz wgrac np do games a nie do game lecz wtedy nic nie dziala.
Gra jest po polsku, lecz pamietam ze w normalnym GT wystepowal filmik z kula ziemska czy jakos tak a tutaj nawet to sie nie wlacza. Komus sie udalo odpalic??
zaznaczam internal i game disc ale select + x gdy wciskam nic sie nie dzieje a niby podane jest ze powinno sie tak odpalac. U mnie select + x kiedys dzialalo wyskakiwala jakas opcja po tej kombinacji a teraz juz nie. moze to jest przyczyna??

Offline Diabolique

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 147
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 10, 2012, 20:14:55 pm »
tyle co ty, czyli logo a potem black screen uzyskalem na DEX OFW 3.70 z wersja gry 2.00.
ze tak niesmialo zapytam w param co trzeba zmienic? kiedys MM to robil.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 20:17:30 pm wysłana przez Diabolique »
CECH-2501A + REX 4.46.1 + Jasper + RGH

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 10, 2012, 20:25:52 pm »
mi MM normalnie zmienil na 3.55 ale leze przed logo... cos ten fix jakis lewy raczej, na zagranicznych stronach 3 osoby na 100 pisza ze im sie udalo wiec jakos w to zbytnio wierzyc nie chce. juz tyle gier odpalalem i nie wierze w to ze akurat na tym jakos z wlasnej nie wiedzy poleglem :P

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 13, 2012, 12:28:58 pm »
chyba za wcześnie poinformowałem o działaniu: http://www.ps3iso.com/fixes/158273-bces00569-gran-turismo-5-academy.html



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mateush82

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 02, 2012, 15:57:19 pm »
Sposób z ps3iso:

- usunąć wszystkie dane GT 5 (mogą zostać savy)
- usunąć normalnego GT 5 z dysku wewnętrznego
- wgrać całą grę GT5 AE na dysk wewnętrzny (Gran Turismo 5 Academy Edition)
- w multimanie zmienić param.sfo na 3.55
- uruchomić oryginalna grę (nie instalować żadnych aktualizacji ani fixów)
- wyświetli się komunikat że gra się instaluje->następnie uruchomi się gra ->gra wróci do ekranu powitalnego konsoli i wyświetli błąd
- zainstalować update 2.08 -> http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES00569/BCES00569_T47/af993453f20e4d8d/EP9001-BCES00569_00-0000000000000000-A0208-V0100-PE.pkg
- zainstalować fix -> https://rapidshare.com/files/4088258063/gt5update208fix355.zip  -w środku plik pkg
- uruchomić ponownie grę

u mnie na KMEAW 3.55 działa :)

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 03, 2012, 04:02:46 am »
Niepotrzebnie założyłem temat w dziale 4.21 :)
Dla mnie rewelacja, jutro sprawdzę działanie :-)

Offline florianteam

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 03, 2012, 09:12:32 am »
A działa ci online?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 03, 2012, 09:20:37 am »
a czemu nie miałoby działać ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zjarek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 06, 2012, 23:25:28 pm »
Pojawił się update 2.09, ktoś próbował podpisać pod CFW 3.55?
PlayStation 3 Slim 160GB Cfw Kmeaw 3.55

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 06, 2012, 23:35:21 pm »
Pojawił się update 2.09, ktoś próbował podpisać pod CFW 3.55?

a jakie fw ma w środku ? (klucz w eboot.bin)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline kuligos85

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 07, 2012, 00:38:14 am »
Znalazłem takie coś, właśnie instaluję tylko czekam aż się wszystkie patche pościągają....
http://pl.rghost.net/41388418
Jestem prawie pewien tego, że działa na a  tak napisali tu..   :) http://www.ps3news.com/forums/ps3-cfw-mfw/psn-games-decrypted-ps3-custom-firmware-3-55-duplex-121017-626.html
Chyba że to twój patch thenat17? :p

Edit:

Fajnie, że możemy sobie sami podpisywać pkg na 3.55 :)

Warn 20% za double post. Zapoznaj się z regulaminem.

Warn dla was 200% za niedopracowane, beznadziejne forum, gdzie mnie ch..j. strzela jak mam coś tu skomentować bo gó... o wywala błędy, dubluje itd

PS gt 2.0.9 działa
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 08:40:55 am wysłana przez kuligos85 »

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 07, 2012, 11:07:27 am »
Kolego błedy są na kazdym forum (najczęściej wystarczy odświeżyć stronę) jeśli znów coś się dubluje to sam możesz wysłać raport i w nim napisać, że zdublowało post.
Regulamin jest 1 dla wszystkich co zresztą podczas rejestracji potwierdziłeś, że się z nim zapoznałeś itd.
Forum się nie podoba to nikt Ciebie przecież nie trzyma abyś tu był.
Tyle mam do odpowiedzenia Tobie. Dziękuje koniec off topu.

Offline kuligos85

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 07, 2012, 11:31:04 am »
Kolego błedy są na kazdym forum (najczęściej wystarczy odświeżyć stronę) jeśli znów coś się dubluje to sam możesz wysłać raport i w nim napisać, że zdublowało post.
Regulamin jest 1 dla wszystkich co zresztą podczas rejestracji potwierdziłeś, że się z nim zapoznałeś itd.
Forum się nie podoba to nikt Ciebie przecież nie trzyma abyś tu był.
Tyle mam do odpowiedzenia Tobie. Dziękuje koniec off topu.

Dobrze będę pamiętał

Offline trkokesz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 10, 2012, 11:35:31 am »
Chciałbym przegrać Gt5 AE na dysk wew. ale multiman mi nie widzi gry :(. jakaś sugestia ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 10, 2012, 11:38:43 am »
sprawdź czy gra jest w folderze games/gamez na dysku wew i czy ma wszystkie foldery jak ps3 game, eboot bin i inne

odśwież - kliknij w multimanie :P też może pomóc.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline trkokesz

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 10, 2012, 11:48:26 am »
Znalazłem błąd. Okazuje się ze po wypakowaniu gra miała błędne nazwy katalogów zamiast PS3_GAME było PS-3_GAME. Może ktoś będzie miał podobny problem, więc znajdzie tu odpowiedz.
pozdr.

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 18, 2012, 13:37:20 pm »
Moja wersja gry BCES00569 system to 3.55 .Czy aby mieć wersie GT Academy to wystarczy zaktualizować do wersji 2.09 czy muszę  zainstalować  wersję gry GT Academy .Pobrałem przez multimana aktualizacje od 1.05 do 2.09. Oraz fixa do wersji 2.09 . Do której wersji ewentualnie aktualizować grę do 2.08 czy 2.09.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 18, 2012, 14:07:56 pm »
Moja wersja gry BCES00569 system to 3.55 .Czy aby mieć wersie GT Academy to wystarczy zaktualizować do wersji 2.09 czy muszę  zainstalować  wersję gry GT Academy .Pobrałem przez multimana aktualizacje od 1.05 do 2.09. Oraz fixa do wersji 2.09 . Do której wersji ewentualnie aktualizować grę do 2.08 czy 2.09.

zaaktualizujesz = nie właczysz gry. musisz przerobic albo update.pkg a w nim eboota pod 3.55  lub zainstaluj normalnie a potem z dysku wew ps3 pprzerobisz eboota pod 3.55

normalna wersja gry do update 2.09 nie zawiera 3x DLC, tylko ACADEMY i uwaga: na 3x kartkach w oryginalnymn pudełku kod na pobranie DLC

tak wiec bez różnicy co weźmiesz,, i tak DLC mieć nie będziesz (tylko to ogolne co było w patchu 2.03 lub 2.05 czyli z 3 darmowe auta i na tym sie kończy)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 18, 2012, 16:31:21 pm »
Ale po aktualizacji 2.09 jak wgram fix 2.09 to też nie uruchomi się .

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 18, 2012, 17:05:59 pm »
Ale po aktualizacji 2.09 jak wgram fix 2.09 to też nie uruchomi się .
jak przerobisz eboota na 3.55 to powinno śmigać.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 18, 2012, 17:53:08 pm »
Może komuś się przyda .Zaktualizowałem do 2.09 a później wgrałem fix 2.09 . Wszystko śmiga.Pozdrowienia dla załogi.

Offline leoś

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 23, 2013, 11:37:21 am »
Witam wszystkich serdecznie.
Nabyłem właśnie oryginalną GT5 AE. Zainstalowałem na wew. dysku, grapo uruchomieniu w MM zainstalowała się na konsoli ale przy próbie uruchomienia woła o aktualizację firmware do 3.60. Mam 3.55 Kmeaw. Próbowałem metody z wyczyszczeniem danych gry, wgraniem aktualizacji gry 2.08 i wgraniu fixa 2.08 ale komunikat pozostaje bez zmian, to samo z metodą 2.09.
Ma ktoś sprawdzoną i skuteczną metodę na uruchomienie gry pod Kmeaw 3.55? Dziękuję za ew. pomoc

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 23, 2013, 13:36:35 pm »
Witam wszystkich serdecznie.
Nabyłem właśnie oryginalną GT5 AE. Zainstalowałem na wew. dysku, grapo uruchomieniu w MM zainstalowała się na konsoli ale przy próbie uruchomienia woła o aktualizację firmware do 3.60. Mam 3.55 Kmeaw. Próbowałem metody z wyczyszczeniem danych gry, wgraniem aktualizacji gry 2.08 i wgraniu fixa 2.08 ale komunikat pozostaje bez zmian, to samo z metodą 2.09.
Ma ktoś sprawdzoną i skuteczną metodę na uruchomienie gry pod Kmeaw 3.55? Dziękuję za ew. pomoc
Zainstaluj rebug 4.21 :) wszystko działa - żeby ściągnąć zawartość dodatkową i tak potrzebny jest dostęp do psn store.

Offline leoś

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 24, 2013, 10:34:16 am »
Dzięki epifan. Zastosowałem się do rady i śmiga, aż miło  :) Raz jeszcze dziękuję.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5 Academy Edition
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 24, 2013, 10:34:16 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.