Październik 23, 2020, 14:09:12 pm

Autor Wątek: Gran Turismo 5  (Przeczytany 28276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Gran Turismo 5
« dnia: Październik 23, 2012, 14:30:39 pm »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.07.02
Kod błędu:* brak , instalacja wewnętrzna gry zawiesza sie w 1/3
Opis problemu:
Gra jest uaktualniona do 2.08 i macie czarny ekran lub nie możecie zainstalować danych wewnętrznych gry na dysku twardym,, to wtedy skaskujcie wszystkie patche i zainstalowane dane gry. I sciągnijcie je ponownie z PSN.
Ja wiem że to dużo bo około 4GB patch-y ale potem gra zacznie działać normalnie :)

PS. Stary save od kogoś z internetu z 20$ kasy działa. Zalecam wejść w opcje gry > instalacja plików gry > potrwa z 50 minut ale gra sie wczytuje bardzo szybko :)

Edycja:
nick: thenat22PL , kto pośmiga online ?
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 23:25:24 pm wysłana przez thenat17 »





Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

PS3-Hack.com.pl

Gran Turismo 5
« dnia: Październik 23, 2012, 14:30:39 pm »

Offline Arqon

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Imagine guild
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2012, 18:20:34 pm »
Mam pytanko odnośnie Gran.Turismo.5.EUR.JB.PS3-PEMA (BCES00569), czy wie ktoś jak to jest z patchami? Czy trzeba instalować każdego po kolei aż do 2.08 czy można np. zrobić tak że na czystego GT5 wrzucam bezpośrednio 2.00, a potem tylko te pośrednie do 2.01 <---> 2.08, czy trzeba też instalować te wszystkie od 1.05 do 1.13, a dopiero później 2.00 i wyższe? Może zagmatwanie powiedziałem ale możliwe że zrozumiecie ;)

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2012, 18:59:22 pm »
instlaujesz wszystkie: http://gran-turismo.wikia.com/wiki/List_of_updates_to_Gran_Turismo_5 po koleji jeśli masz je na dysku.


Chcąc nei chcąc jak wlączysz grę to pokaze ci ze jest nowy update 2.08 i klikniesz tak to ściagnie ci wszystkie te których ci brakuje, czyli jakieś 4,3 GB, całkiem sporo i umnie ściągąło z 45 minut wszystko a może i dłużej nawet.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2012, 19:01:33 pm wysłana przez thenat17 »



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Ares10000

  • Gość
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2012, 09:30:05 am »
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2012, 09:30:05 am »

Offline jasin

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2012, 11:36:21 am »
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08

linki massz w faq np. psx-store.com czy jakos tak



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2012, 11:46:36 am »
Nie moge w necie znalesc aktualizacji od 1.01 do 1.04 w programie PS3 Game Updater sa tylko aktualizacje od 1.05 do 2.08


Jest też do tego poradnik np. http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,12100.0.html

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 08, 2012, 00:18:57 am »
wedlug update 2.03: http://gran-turismo.wikia.com/wiki/GT5_Update_v2.03

powinienem miec nowe trasy ? czy muszę kupić jako DLC, ciężko to wywnioskować.

szukałem tego w grze: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,11729.0.html
i nie ma.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline rez

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 27, 2012, 11:50:46 am »
Pomimo aktualizacji MM i GT5 do 2.08 gra dalej nie śmiga... Macie jakieś pomysły?

Offline Zwol4

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2012
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 27, 2012, 22:20:51 pm »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.11
Kod: 80010017
Zaktualizowałem do najnowszej wersji, ale w eboot 3.41 jest wymaganym softem

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 27, 2012, 22:55:41 pm »
Zaktualizowałem do najnowszej wersji, ale w eboot 3.41 jest wymaganym softem

jaki eboot 3.41 ? gra powinna ci ruszyć chyba że ma eboota 4.30 to wtedy musisz go przepisać. (programy są na forum)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Zwol4

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2012
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 08, 2012, 23:23:04 pm »
Wrzuciłem orginalnego eboota, nie śmigało. Dopiero gdy odznaczyłem wszystko w MM i poszło ;)

Offline chodzyn

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 15
  • Miejsce pobytu: Kraków
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 16, 2013, 20:01:41 pm »
aktualizował ktoś do 2.10?

Edit.
Już sam zaktualizowałem i wszystko śmiga bez problemu. A na pokładzie Rogero 4.30 v2.05
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2013, 20:11:14 pm wysłana przez chodzyn »

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 26, 2013, 22:46:47 pm »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BCUS98114
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.20.00
Kod błędu: brak
Opis problemu:
Mój  problem z tą grą można rozdzielić na dwie części, przed instalacją game uptadów i po ich instalacji, a więc:
- przed instalacją updatów gierka się uruchamia do warninga o epilepsji po czym wyrzuca ją do XMB
- po instalacji updatów odpala się do tego samego momentu z tym że ekran robi się czarny i nic się nie dzieje, jednak konsola się nie wiesza bo mogę normalnie zakończyc grę i wrócić do XMB.
Nie mam pojęcia w czym rzecz i przyznam, że zaczynam tracić nadzieję na końcowy sukces. Ktoś może mi pomóc?

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 28, 2013, 12:00:55 pm »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 v5 Rogero
Backup Manager: Multiman 4.20.00
Kod błędu:* brak , instalacja wewnętrzna gry zawiesza sie
Opis problemu: po instalacji updatów ściągniętych przez MM ekran gry jest czarny tak samo jak przed instalacją.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 28, 2013, 12:03:04 pm »
2.09 czy do 2.11 updatety ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 28, 2013, 13:03:53 pm »
2.11 na pewno a może i dalej, wiem, że było tego sporo i prawie 4,6 gb

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 28, 2013, 13:51:15 pm »
2.11 na pewno a może i dalej, wiem, że było tego sporo i prawie 4,6 gb


to raczej 2.09 ? bo ja przy 2.10 chyba miałem 5 GB (chyba) , i po drugie , nie ma dalej niż 2.11 :) (zresztą nie ważne)

masz tą samą sytuacje co kolega: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=12182.msg103816#msg103816

Aktualizacja z poziomu gry nie przez MMxmb, miałem to samo kiedyś.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 28, 2013, 19:47:39 pm »
Panowie , po czym poznać wersję AE. Ponoć mam właśnie taką ale w tytule ani w samej grze nie ma wzmianki, że to wersja AE. Numer BCES jest ten sam co w zwykłej wersji. O co kaman ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 28, 2013, 20:19:54 pm »
Panowie , po czym poznać wersję AE. Ponoć mam właśnie taką ale w tytule ani w samej grze nie ma wzmianki, że to wersja AE. Numer BCES jest ten sam co w zwykłej wersji. O co kaman ?


wagą sie różnią około GB(zwykła ma 13  a tamta 15 chyba, nie pamietam) bo mając zwykła wersje z wszystkimi patchami i paroma DLC (nie wszystkimi) = wersja AE

zreszta , gdzieś o tym było na forum : http://eu.gran-turismo.com/gb/products/gt5ae/



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 28, 2013, 20:34:05 pm »
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2013, 20:36:51 pm wysłana przez Phil82 »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 28, 2013, 20:55:44 pm »
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?

u nas nie, ale na ps3iso.com czy inny możliwe



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 28, 2013, 21:16:06 pm »
No tak ale okładka wersji pudełkowej gry się rożni. Znajdę na forum DLC dla tej gry?

Różni się okładką - na AE jest nissan gtr AE, w normalnej wersji jest Mercedes SLS.

Nieistotne -> płytki w środku są takie same, różnią się zawartością DLC.

Co prawda mam oryginał i sciągnąłem to z PSN ale widziałem w programiku do ściągania DLC.

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 28, 2013, 23:27:18 pm »
Sprawdzałem i moja wersja gry v 2.11 waży 16.53 Gb. To mam AE czy nadal zwykłą bo brakuje  DLC ?

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 01, 2013, 08:24:42 am »
Sprawdzałem i moja wersja gry v 2.11 waży 16.53 Gb. To mam AE czy nadal zwykłą bo brakuje  DLC ?
Masz AE najpewniej bo ja tez taka mam choć moja wazy troszkę więcej bo 16.8GB ale zwykła wazy 13.7GB bodajże chyba że masz US to 19,4GB.
Jakie masz FW? Odpaliłeś ją?

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 01, 2013, 08:32:01 am »
Mam Rysia 4.30 v2.05 i gra normalnie działa. Pamiętam jak na kmeaw 3.55 miałem podobny  problem do twojego po aktualizacji gry do wersji 1.09. Walczyłem z tym tak długo, że w pewnym momencie straciłem wszystkie dane na hdd, bo system "plejki" się wysypał i konieczny był format dysku :(

Offline bartek04

  • zawsze gdy dziękujesz klikaj na łapkę zieloną:))
  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 213
  • Miejsce pobytu: dom
  • Reputacja: 8
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 01, 2013, 10:24:54 am »
nawet po odinstalowaniu wszystkich patchy, skasowaniu całej gry i wrzuceniu jej na ps3 przez ftp gra ma zwis na czarnym ekranie, a pamiętam jak ta wersja śmigała mi jeszcze z rok temu na kmeaw....
ściągam kolejną, może tu mi zabrakło jakiegoś pliku jak przerzucałem z dysków

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 01, 2013, 12:02:32 pm »
Mam Rysia 4.30 v2.05 i gra normalnie działa. Pamiętam jak na kmeaw 3.55 miałem podobny  problem do twojego po aktualizacji gry do wersji 1.09. Walczyłem z tym tak długo, że w pewnym momencie straciłem wszystkie dane na hdd, bo system "plejki" się wysypał i konieczny był format dysku :(
Porazka.
Ja tez jadę na Rogero 4.30 i nie mogę za nic tej gry odpalić. Napisz mi krok po kroku proszę Cię jak Ty tego dokonałeś?
Przerzucasz na dysk konsoli tak? I co dalej? Odpalasz tak? Instalujesz te 2,8GB o które prosi i co dalej? Instalujesz aktualizacje czy tego nie robisz? Wrzucasz jakieś fixy? Coś podmieniasz, zamieniasz instalujesz dodatkowo? Odpalasz z płytą czy bez niej? Zaznaczasz coś dodatkowo w multimenie czy nie? Sorki za gradobicie pytań :P ale naprawdę chyba wszystkiego już próbowałem i chciałbym jeszcze tylko spróbować krok po kroku sposobu kogoś kto odpalił tą grę u siebie na 4.30.
Pozdrawiam.

Offline ariel_matrix

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
    • Spa & Wellness, Hotele Spa, Hotele - Spa & Wellness w Polsce, Hotele Spa w Polsce, Hotele w Polsce
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 30, 2013, 14:33:42 pm »
da się wgrac jakoś sejwy ? bo kupilem sobie konsole i nie chce sie mi raz jeszcze przechodzic gt5;/

Offline rez

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 30, 2013, 10:31:12 am »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW Rogero CFW 4.46 V1.00
Backup Manager: Multiman 04.46.01
Kod błędu:* 80010017
Opis problemu:
Gra się nie odpala wywala w/w błąd. Gra jest na dysku wew. z płytą w napędzie.

Co poradzicie?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 30, 2013, 10:31:12 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.