ja maiłem podobnie ale bawiłem się Lv2diag.self to mi pomogło
http://www.speedyshare.com/s7JcC/Lv2diag.self musiałem tylko przeinstalować system :/ i formatować dysk
tweet kakarotoks dziś: Ponieważ LV0 klucze zostały już wyciekły, wierzę, że mogę teraz akcje te informacje ze sobą, aby pomóc tym, którzy starają się budować własne CFW 4.x: NPDRM podpis ECDSA w SELF stopce jest sprawdzana przez LV2. To najpierw pyta appldr aby poinformować go, czy podpis jest sprawdzane, a appldr tylko ustawić flagę jeśli SELF jest NPDRM z kluczowych zmian od 3.56 + (te bez kluczy prywatnych). Oznacza to, że samo pliki podpisane z nowych 3.56 + klawisze nadal nie ma ich ECDSA sprawdzone (prawdopodobnie przyspieszyć ładowanie pliku). Jeśli appldr mówi podpis ECDSA musi być sprawdzona, a następnie LV2 zweryfikuje sama i powrócić błąd, jeśli to nie jest prawidłowe. Istnieje wiele sposobów, aby załatać to sprawdzić. 1 - Patch z kontroli dla kluczowych zmian w appldr 2 - Patch z "flagą zestaw do 1" w appldr jeśli klucz wersja jest <0XB 3 - Patch z kodu w LV2 która przechowuje wynik z appldr 4 - Patch z rzeczywistej funkcji sigcheck od LV2. 5 - Ignoruj wynik ECDSA z LV2. Oto jeden z łat (4-ci jeden, łatanie z funkcji wyboru z LV2): W pamięci 0x800000000005A2A8, co odpowiada przesunięcie 0x6a2a8 w lv2_kernel.elf, zmienić: e9 22 99 90 7c 08 02 a6 z: 38 60 00 00 4e 80 00 20 Jest to dla 4,21 jądra (to był ostatni z nich, kiedy badałem tego), Zostawiam to jako ćwiczenie dla czytelnika, aby znaleźć odpowiednie offsety na 4,25 i 4,30 nadchodzących plików jądra. A oto kolejny bit informacji ... w 4,21 LV2 na adres pamięci 0x800000000005AA98 (dowiedzieć plik przesunięcie siebie), to gdzie LV2 ładunki "check_signature_flag" wynikają z appldr, więc jeśli wolisz wdrożenie metody 3 powyżej, wystarczy zastąpić '% ld r0, flag_result_from_appldr' przez "ld% r0, 0" i masz inną metodę łatania to. Albo rozwiązania powinny działać sama. Ciesz homebrew plecami 4.x CFW .... PS: Dzięki Flatz i glu0n którzy pomogli odwróconej ten bit informacji.
Równie dobrze mógłbyś to zostawić w angielskim lub chińskim.