Październik 24, 2020, 14:08:49 pm

Autor Wątek: CFW 4.30 - wątek ogólny  (Przeczytany 217156 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
CFW 4.30 - wątek ogólny
« dnia: Październik 28, 2012, 14:28:37 pm »
 Mam mały problem,gdyż zainstalowałem CFW 4.30 od E3 i teraz gdy wchodzę w "co nowego" lub  "PlayStationStore" to wyskakuje mi komunikat "Nie można wykonać tej operacji w trybie pokazowym" wiecie o co chodzi?
I jak wyłączyć ten tryb pokazowy?


// dobry pomysł,, przyklejam
Administracja
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2012, 14:38:04 pm wysłana przez thenat17 »



PS3-Hack.com.pl

CFW 4.30 - wątek ogólny
« dnia: Październik 28, 2012, 14:28:37 pm »

Offline x0x0

  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Reputacja: 11
  • runnro nros/ace.nro =]
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2012, 15:45:41 pm »
technodon mistrz Hybryd OFW+CFW mówi że to po części Kiosk FW.
PS3 CFW 4.81 REBUG
PS4 OFW 6.00
NS CFW 7.0.1

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2012, 16:28:46 pm »
Więc jest jakiś sposób by to naprawić?
Bo z kilku funkcji oprogramowania zostałem pozbawionych.

Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2012, 17:23:14 pm »
Chciałbym zapytać czy jest możliwość odpalenia gry podpisanej pod 3.70(bodajże) a mianowicie UFC Undisputed 3 - Bądź ... Czy ktoś już to sprawdził ? Może się wypowiedzieć ?

Posiadam wersję od PS3-RiOT

//Nie przechodziłem jeszcze na 4.30 ze względu na brak dysku zewnętrznego(pożyczyłem znajomemu) - Więc nie ma sensu, warto poczekać.
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2012, 17:25:59 pm wysłana przez DiKei »

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2012, 17:23:14 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2012, 17:28:56 pm »
Chciałbym zapytać czy jest możliwość odpalenia gry podpisanej pod 3.70(bodajże) a mianowicie UFC Undisputed 3 - Bądź ... Czy ktoś już to sprawdził ? Może się wypowiedzieć ?

Posiadam wersję od PS3-RiOT

//Nie przechodziłem jeszcze na 4.30 ze względu na brak dysku zewnętrznego(pożyczyłem znajomemu) - Więc nie ma sensu, warto poczekać.

weź to sobie na chłopski rozum.
masz cos dużego o rozmiarze 4.21 i chcesz w to wsadzić coś małego o rozmiarze 3.70, pytanie teraz, czy to zmieścisz ?



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2012, 17:45:25 pm »
Odrzekłbym ironicznie, aczkolwiek rozumiem Twoją irytację, tyle ... że tutaj nie chodzi o to "CZY ZADZIAŁA" a raczej ... o to czy ktoś testował, mimo że konsolę "zdobyłem za darmo" a jedyne koszta to koszta wymiany laseru w BD-ROM ... Nie chcę wydawać na kolejne naprawy, a przechodząc do sedna sprawy - Chcę mieć pewność że jak przejdę, to będzie działać wstawka PS3-RiOT.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2012, 17:58:24 pm »
człowieku, powiem ci inaczej :)

każda gra działa, nie ważne jakiej grupy i nie ważny eboot aż do 4.30(akurat w tym cfw,, w rogero bedzie do 4.21). Po prostu ściągasz i odpalasz gry.

eboot będzie w ściągniętych grach ,,oryginalny" czyli 3.60/3.70/4.00/4.11/4.21/4.25 i ci pójdzie.

Po co się tak rozdrabniać ?  Jeżeli wstawka nie jest znukowana ani błędna to ma prawo ci działać. Ale od tego są strony Scenowe a nie ps3.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2012, 18:04:47 pm »
Dziękuję serdecznie, tyle chciałem uzyskać ;)

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2012, 18:28:14 pm »
A ja chyba nadal będe męczył się z swoim problemem :(

Przetestuje jeszcze downgrade z ROGEO może zadziała jak tak to wracam do CFW 4.21 0.9 i będę czekał na kolejne CFW 4.30 gdyż z jakiś dziwnych powodów u mnie CFW 4.30 od E3 włącza tryb pokazowy,którego nie wiem jak wyłączyć.

Próbowałem już:
Przywracanie ustawień fabrycznych
2x powtórzenie instalacji tego CFW (normalnie z XMB i z trybu serwisowego)

Myślałem jeszcze o wejście w tryb serwisowy i "ponownie zbudować dane" ale szkoda gier które znajdują się już nadysku jak i innych multimediów.

Macie jakieś sugestie?

PS:Zaczołem już ściągać 4.25 downgrader PUP

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2012, 21:01:49 pm »
Jak nie da rady to prawdopodobnie potrzebny będzie kod do KIOSKów i to dla 4.30 (lub wcześniejszy jeśli nie zmiewnili).

Nieźle. :/

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2012, 21:43:00 pm »
Problem rozwiązałem poprzez udany downgrade.
Wróciłem do CFW 4.21 1.09
Teraz czekam jak ROGERO wyda CFW 4.30 bo ta wersja od E3 jest tragiczna,w dodatku zamiast poczekać by twórca multimana zrobił aktualizację by wsparł ich produkt to oni go ukradli i zmienili tylko nazwę.
W dodatku z masą bugów.
Mogli się bardziej postarać i wydać choć własnego menadzera.


Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2012, 11:22:43 am »
Czy mając 3.55 mogę wgrać qa toggle w celu dehash, czy muszę wgrać downgrade from 4.21 na to 3.55? Taka mala nie jasność, że względu że nie jestem pewien, czy miałem downgrade robiony.

Offline Mat83

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2012, 12:11:40 pm »
Jeśli nie jesteś pewien że miałeś downgrade to najlepiej przeprować całą operację .
Wedle instrukcji:
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,11893.0.html

Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2012, 12:48:14 pm »
Chodzi mi raczej czy wygrywać rogero 3.xx czy odpalić qa toggle na 3.55 kmeaw?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2012, 13:30:00 pm »
Chodzi mi raczej czy wygrywać rogero 3.xx czy odpalić qa toggle na 3.55 kmeaw?

musisz to zrobić 1 raz ja to zrobiłem na 4.25to3.55.pup a potem 3.55 rogero v7 > cfw 4.21 v1.9d.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 29, 2012, 16:25:46 pm »
@UP
Czyli reasumując wiedzę:
- Na obecnie posiadane 3.55(Nie robiłem upgrade do żadnego 4.x CFW) KMEAW wgrywam 4.25 do 3.55 Downgrader.pup > QA Toggle > Rogero 3.7 > CFW 4.30 ?

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 29, 2012, 16:34:24 pm »
Jeśli masz CEX OFW 3.55 to (a jeśli nie to miej):
1. Ustawiasz flagę QA bo potem się nie da, a ułatwia m.in dwg.
2. Wgrywasz z poziomu Recovery jakikolwiek CEX CFW 4.30  i narzekasz na bugi.

;)
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 16:36:25 pm wysłana przez Berion »

Offline litman83

  • PS3 FOREVER
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 67
  • Miejsce pobytu: Pardubice
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 29, 2012, 17:14:36 pm »
Mam Kmeaw od poczatku,nie robilem zaden downgrade.To wkoncu mam instalowac qa flag?czy to drugie toggle qa?Czy moge rowno na kmeaw instalowac ten cfw4.30 od rogero?

Offline metju89

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 29, 2012, 17:20:45 pm »
Mam Kmeaw od poczatku,nie robilem zaden downgrade.To wkoncu mam instalowac qa flag?czy to drugie toggle qa?Czy moge rowno na kmeaw instalowac ten cfw4.30 od rogero?
Podbijam, tez bym chcial to wiedziec :P

Jak chcesz wiedzieć to poczekaj na odpowiedzi. Nabijanie postów i spam nie są tolerowane. Patrz:
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,4.0.html
Paragraf 3. Punkt 3.2  Podpunkt 1 - Cytuję:

3.2 Zasady obowiązujące przy pisaniu postów

1. Nie pisz nie na temat. Za posty typu: „świetne”, „uważam tak samo” itp. użytkownik otrzymuje ostrzeżenie.

Warn 20%



Spoko nie znam regulaminu na pamiec, dzieki za przypomnienie :)
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 17:31:23 pm wysłana przez metju89 »

Offline litman83

  • PS3 FOREVER
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 67
  • Miejsce pobytu: Pardubice
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 29, 2012, 20:20:41 pm »
Dobra juz niewazne z tym qa flag,zainstalowalem nowy CFW 4.30 od Rogero bez tego i poszlo bez najmniejszego problemu ;D,wszystko dziala co potrzeba tz.multiman i showtime,stare gry zostaly,savy tez.Pozostalo mi jeszcze sprawdzic jakas nowa gierke na nowszy firmwar,sprobuje soul calibur 5 bo tylko to mam z nowszych,powinna byc pod 4.XX,YEAH pozdro dla wszystkich maniakow ps3.PS.Moj model to CECH-2504B
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 20:23:20 pm wysłana przez litman83 »

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 30, 2012, 00:03:03 am »
Rebug Toggle QA i Toogle QA (od gitbrew) - bo takie są nazwy tych programów - robią to samo czyli zmieniają flagę z CEX (retail) na QA. Na pewno działa to na CEX CFW 3.55 (ale nie każdym, na Rebugu 3.55.2-6 miałem z tym problem), czy wyżej nie wiem (a nawet jeśli to i tak najpierw trzeba by odpalić FSELFa albo przepisać wszystko dla 4.21). Niczemu to nie szkodzi, a są same zalety. Należy jedynie uważać, aby nie mieć PS3BD-ROM w ODD podczas aktualizacji z dev_hdd0 lub dev_usb bo poleci ta z dev_bdvd/UPDATE i będzie płacz (być może spoofery załatwiają sprawę). Należy też sprawdzić na fresh bootcie czy na pewno flaga została zmieniona (button combo).

Jeśli posiadasz CEX CFW 3.55 i chcesz mieć CEX CFW 4.xx to schodzisz to CEX OFW 3.55 i aktualizujesz do CEX CFW 4.xx z poziomu Recovery. Milion razy to wszyscy powtarzają. Nie wiem dlaczego tak jest, tak radzi Rogero i jeśli nie masz flashera z dobrym dumpem, czasu i wiedzy to się po prostu zastosuj. ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2012, 00:05:34 am wysłana przez Berion »

Offline top840

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 44
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 30, 2012, 08:17:31 am »
Witam, jutro mam mieć z powrotem konsolę z softem 3.55 (Spox_2 mi ja naprawiał, złapałem bricka podczas upgrade do 4.21.1 Rogero). Z racji, że mam konsolę CECH-2504B  1A mam kilka pytań:

1) czy bezpieczniejszy będzie dla mnie Rogero 4.21.09 w którym to podobno wyeliminowane zostały bricki na tych Slimach, czy może już 4.30 Rogero. Czytam temat na tortuga, ale wolę zapytać jeszcze tutaj.

2) z tego co wyczytałem, to przy downgrade za pomocą E3Flashera, konsolą będzie z softem 3.55 Rogero chyba (wydaje mi się, że tak też mówil Spox_2). Jakie powinienem podjąć kroki, żeby zainstalować soft 4.21.09 lub 4.30.

Instalacja QA Flag --> Sprawdzenie combo button czy QA włączone, jeżeli tak --> Recovery mode i instalacja z recovery kmeaw 3.55  (który ma oryginalne, niespatchowane LV1, w celu dehashu/resetu sysconu)-->Instalacja QA Flag i sprawdzenie combo button czy QA włączone, jeżeli tak --> Recovery mode i instalacja 3.55.7 Rogero (podobno bezpieczniej jest instalować 4.xx z tego softu Rogero), dwa razy aby mieć pewność, że oba ros0 i ros1 zostały wypełnione (pomiędzy instalacjami znowu QA ...) --> Instalacja QA Flag i sprawdzenie combo button czy QA włączone, jeżeli tak -->  Recovery mode i instalacja 4.21.09 Rogero lub 4.30 Rogero

Czy tak jest ok???

Rebug Toggle QA i Toogle QA (od gitbrew) - bo takie są nazwy tych programów - robią to samo czyli zmieniają flagę z CEX (retail) na QA. Na pewno działa to na CEX CFW 3.55 (ale nie każdym, na Rebugu 3.55.2-6 miałem z tym problem), czy wyżej nie wiem (a nawet jeśli to i tak najpierw trzeba by odpalić FSELFa albo przepisać wszystko dla 4.21). Niczemu to nie szkodzi, a są same zalety. Należy jedynie uważać, aby nie mieć PS3BD-ROM w ODD podczas aktualizacji z dev_hdd0 lub dev_usb bo poleci ta z dev_bdvd/UPDATE i będzie płacz (być może spoofery załatwiają sprawę). Należy też sprawdzić na fresh bootcie czy na pewno flaga została zmieniona (button combo).

Jeśli posiadasz CEX CFW 3.55 i chcesz mieć CEX CFW 4.xx to schodzisz to CEX OFW 3.55 i aktualizujesz do CEX CFW 4.xx z poziomu Recovery. Milion razy to wszyscy powtarzają. Nie wiem dlaczego tak jest, tak radzi Rogero i jeśli nie masz flashera z dobrym dumpem, czasu i wiedzy to się po prostu zastosuj. ;)


Wydaje mi się Berion, że źle mówisz odnośnie tego aktualizowania do CFW 4.xx z OFW 3.55. Nie wydaje mi się żeby Rogero radził tak jak Ty piszesz :/:/ albo nie znam angielskiego. Obczaj sobie http://www.tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=3636&start=1710, jest tam wypowiedź Rogero i chyba jest całkowicie sprzeczna z tym co mówisz, jeżeli nie to poprawcie mnie:

Cytuj
evanpele wrote:
bricked fat console i was on cfw 4.21 v1 i downgraded using the guide i installed ofw 3.55 , then i entered recovery mdoe started updating to 4.21 v1.09 on 70% bar jumped to 100% and the console can not start (green light )


is it possible to recover it with no hand dump? never updated higher than ofw 3.55 .

Rogero:
I just saw your post, and it says you have installed OWF3.55 while my instructions never mentioned using OFW3.55 anywhere,

you must have used Rogero CEX-3.55 CFW V3.7 because it does have LV1 checks disabled to prevent a Syscon Brick


and the answer is yes you can recover it without Flash Backup, just READ the recovery guide on first page
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2012, 08:52:54 am wysłana przez top840 »

Offline stefan666

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 30, 2012, 14:05:55 pm »
Czy jest możliwość zainstalowania na tym CFW gierek z PSN-u (paczki .pkg)? Bo próbowałem zainstalować ZEN PINBALL i niestety wyskakuje błąd (na 3.55 oczywiście śmigało).

Offline djmatios12

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 30, 2012, 15:57:02 pm »
Witam mam cfw 4.30 Rogero nie mogę zgasić gry naciskam przycisk ps i menu ładuje się i tak bez końca proszę o pomoc.

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 30, 2012, 18:14:42 pm »
ja w takim przypadku brałem padem w lewo na wideo i wychodzilem z gry.

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 30, 2012, 20:37:59 pm »
Jeśli zrobiony jest rehash sysconu (czy jak ostatnio nazwyją to dehashem) to nie trzeba CFW z wyłączonym sprawdzaniem hasha sysconu. Jak nie jest zrobiony to oczywiście trzeba. Więc co w tym sprzecznego? Po to zakładana flaga QA, żeby konsola tego nie sprawdzała (na DEX, DECR i QA nie jest sprawdzane). Możesz też zejść niżej jeśli konsola na to pozwala i zrobi się rehash przy aktualizacji do 3.55. Jeśli konsola nigdy nie widziała fw nowszego niż 3.55 to ten problem w ogóle Ciebie nie dotyczy. Jeśli jest po dwg i hash nie został na nowo wyliczony to potrzebny fw z wyłączonym jego sprawdzaniem.

Nie widzę powodu dla którego miałoby być bezpieczniej z CEX CFW 3.55 Rogero 3.7 do CEX CFW 4.xx Rogero x.xx skoro przy aktualizacji nadpisywane są wszystkie pliki, które znajdują się na poszczególnych "bankach" plikami z paczki z update'm. Chyba, że tak nie jest i żyję w błędzie. ;)

- - -

Nie sądzę aby jakakolwiek paczka pseudo retail dała się zainstalować. Podobnie z nie sądzę aby EBOOTy podpisane dla 3.55 dały się odpalić. Jak się mylę to poprawcie.

Offline hos777

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 30, 2012, 22:49:00 pm »
 :-[witam, ale mam problem z CFW Rogero 4.30 wgrałem go po downgrade z CFW 4.21 i wszystko było ok ale na nieszczęście podczas zmiany motywu w multimanie 04.08.01 zabrakło prądu i gdy właczyłem konsole ponownie multiman nie chciał sie już uruchomić więc zainstalowalem go ponownie ale przy kolejnej próbie uruchomienia zawiesiła się konsola model CECH 2504B i tylko wyciagniecie wtyczki pomogło ,przy kolejnym włączeniu konsoli wyskoczyl napis że dane są uszkodzone i potrzebna jest odbudowa czy coś podobnego jednak gdy daję na tak dochodzi do 100 procent i konsola się resetuje jednak nie wydaje żadnego dzwięku przy tym i  pozostaje przez cały czas czarny ekran ,próbowałem odbudować poprzez recovery ale tu przez caly czas mam napis  trwa przygotowanie...czekaj , dodam że chciałem na nowo wgrać CFW 4.30 przez recovery ale jak wcisnę aktualizuj system konsola przestaje reagować czy jest jakiś sposób żeby ją ożywić? proszę o pomoc

Offline jasin

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 31, 2012, 08:35:26 am »
Witam, mam problem przy ladowaniu gier na tym cfw. Po zainstalowaniu wszystko bylo dobrze, uruchomiony bez problemu. Pes 13 i ssx. Jednak teraz mam black screena na kazdej i wczesniej dzialajacej grze, a stalo sie tak po wejsciu w ps store,(tryb pokazowy) konsola zapytala o aktualizacje psstore. Oczywiscie potwierdzilem, i teraz jest black screen. Uruchomilem po tej aktualizacji pesa z plyta w napedzie z zaznaczonym bdmirror i  tez byl black screen. Miap ktos podobny problem? Z gory dziekuje za zainteresowanie.


ps: Update multiman'a pomogl
ps2: Za to pobieranie aktualizacji trwa bardzo wolno, u was tez?
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2012, 21:01:16 pm wysłana przez jasin »

Offline litman83

  • PS3 FOREVER
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 67
  • Miejsce pobytu: Pardubice
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 31, 2012, 11:00:59 am »
tak wnioskuje ze ta wersja nadaje sie tylko na wszystkie nowe gry ale mi to pasuje,showtime tez calkiem fajny,tylko multiman dlugo gry kopiuje z pena,smigam teraz w Residenta 6 :)

EDIT:


Witam, mam problem przy ladowaniu gier na tym cfw. Po zainstalowaniu wszystko bylo dobrze, uruchomiony bez problemu. Pes 13 i ssx. Jednak teraz mam black screena na kazdej i wczesniej dzialajacej grze, a stalo sie tak po wejsciu w ps store,(tryb pokazowy) konsola zapytala o aktualizacje psstore. Oczywiscie potwierdzilem, i teraz jest black screen. Uruchomilem po tej aktualizacji pesa z plyta w napedzie z zaznaczonym bdmirror i  tez byl black screen. Miap ktos podobny problem? Z gory dziekuje za zainteresowanie.
to nainstaluj ten sam custom jeszcze raz \o/ z recovery menu a potem multimana 4.08.01

Warn 20% za double post
. Patrz http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,12073.msg92102.html#msg92102
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2012, 18:29:58 pm wysłana przez norek30 »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 31, 2012, 16:41:00 pm »
:-[witam, ale mam problem z CFW Rogero 4.30 wgrałem go po downgrade z CFW 4.21 i wszystko było ok ale na nieszczęście podczas zmiany motywu w multimanie 04.08.01 zabrakło prądu i gdy właczyłem konsole ponownie multiman nie chciał sie już uruchomić więc zainstalowalem go ponownie ale przy kolejnej próbie uruchomienia zawiesiła się konsola model CECH 2504B i tylko wyciagniecie wtyczki pomogło ,przy kolejnym włączeniu konsoli wyskoczyl napis że baza danych systemu jest uszkodzona i potrzebna jest odbudowa czy coś podobnego jednak gdy daję na tak dochodzi do 100 procent i konsola się resetuje jednak nie wydaje żadnego dzwięku przy tym i  pozostaje przez cały czas czarny ekran ,próbowałem odbudować poprzez recovery ale tu przez caly czas mam napis  trwa przygotowanie...czekaj , dodam że chciałem na nowo wgrać CFW 4.30 przez recovery ale jak wcisnę aktualizuj system konsola przestaje reagować czy jest jakiś sposób żeby ją ożywić czy złapała bricka choć z tego co wyczytałem bricka lapie się podczas wgrywania softu? proszę o pomoc

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 31, 2012, 16:41:00 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.