Grudzień 01, 2020, 01:05:20 am

Autor Wątek: CFW 4.30 - wątek ogólny  (Przeczytany 220551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CrystalDrill

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 01, 2012, 17:34:09 pm »
Mam problem z konsolka. Mam rebuga 4.30 v 1.03 i chodzilo elegancko. Dzis wlaczLem psn i konsola mi sie zrestartowala. Prosi o podlaczenie pada i informuje o crashu oprogramowania. Prosi o nosnik z 4.30 softem. Mam mu dac tego rebuga czy musze wgrac ofw? Lrosze o piln odp

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 01, 2012, 17:34:09 pm »

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 01, 2012, 18:31:31 pm »
Nie ma "Rebug 4.30 v1.03", jest co najwyżej "CEX CFW 4.21 Rebug 4.21.1 REX Edition" ze spoofem na 4.30.

Tak, podajesz mu ten sam fw, który masz wgrany w konsoli.

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 02, 2012, 09:37:00 am »
Ze spoofem 4.31 jak cos  tak dokladniej ;>

Offline hardy

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 03, 2012, 11:29:58 am »
problem rozwiązany
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2012, 22:18:44 pm wysłana przez hardy »

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 03, 2012, 11:29:58 am »

Offline krysto68

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 10, 2012, 16:57:28 pm »
Witam mam problem wgrałem rogero 4.30 v2.3 lecz wcześniej nie wgrałem nowego multimana i jeszcze przez głupotę wykasowałem starego serwer ftp też nie działa pokazuje błąd.Teraz zostałem z bezużytecznym softem i nie wiem co w tej sytuacji zrobić.Czy można jakoś wrócic do starego kmeaw 3.55Proszę o pomoc.Pozdrawiam


Zawsze możesz podziękować

Offline mazi15952

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 22, 2012, 13:50:45 pm »
Witam. Zainstalowałem dzisiaj Rogero_CEX_4.30_v2.03. Podczas instalacji konsola zrestartowała się przy 40%. Po resecie wyskoczył wielki napis "Rogero" i niby mam install package files ale stary multiman nie chce się uruchomić a w informacjach o systemie pisze, że posiadam wersje 4.31. Czy to oznacza, że system w nie wiem jaki sposób zaktualizował się do ofw 4.31?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 22, 2012, 14:08:18 pm »
Witam. Zainstalowałem dzisiaj Rogero_CEX_4.30_v2.03. Podczas instalacji konsola zrestartowała się przy 40%. Po resecie wyskoczył wielki napis "Rogero" i niby mam install package files ale stary multiman nie chce się uruchomić a w informacjach o systemie pisze, że posiadam wersje 4.31. Czy to oznacza, że system w nie wiem jaki sposób zaktualizował się do ofw 4.31?

jak nie miałeś nowej gry w napędzie to raczej nie mogłeś sie zaktualizować do ofw 4.31
rogero ma spoofa do 4.31

po drugie przy instalacji wersji 2.03,  multiman nie moze byc w wersji niższej niż 4.14 i teraz mmusisz od nowa zejsc na 3.55 zeby zainstalować poprawnego mm np. 4.15 i dopiero upgrade rogero do 2.03.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mazi15952

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 22, 2012, 14:38:56 pm »
Miałem w napędzie FIFE 11 bo zapomniałem jej wyciągnać.

EdiT: Czy to oznacza, że mam teraz OFW 4.31 czy Rogero?

double post. Warn 20 %
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2012, 15:44:43 pm wysłana przez bit_maniak »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 22, 2012, 16:07:44 pm »
chlopie ogarnij sie. Czy w OFW jest dostepna ikonka Install Packages ???? Raczej nie.

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 22, 2012, 16:22:02 pm »
po drugie przy instalacji wersji 2.03,  multiman nie moze byc w wersji niższej niż 4.14 i teraz mmusisz od nowa zejsc na 3.55 zeby zainstalować poprawnego mm np. 4.15 i dopiero upgrade rogero do 2.03.

Co ty gadasz? Przy wersji v2.03 jest Install Package Files w app_home. Można wtedy zainstalować mM. Nie trzeba schodzić do 3.55.

Miałem w napędzie FIFE 11 bo zapomniałem jej wyciągnać.

EdiT: Czy to oznacza, że mam teraz OFW 4.31 czy Rogero?

Jeżeli przy włączeniu konsoli widnieje napis Rogero, to na pewno nie masz OFW ;)
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline mazi15952

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 23, 2012, 09:53:32 am »
Problem rozwiązany. Musiałem zrobić downgrade, do 3.55 aby zainstalować multimana minimum w wersji 4.14 :D

Offline kuligos85

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 1
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 07, 2013, 16:55:54 pm »
Wszystko ładnie pięknie, ale mnie denerwuje jedna mała rzecz. Prawdopodobnie nie ma to nic wspólnego z samym cfw, a raczej z mm, chociaż nie jestem 100% pewny. Używam multiman-a w wersji ,,stealth" gdzie uruchamiam go z app\home trzymając ,,select", więc nie chce też korzystać z aplikacji typu install package files z xmb itp..a póki co jestem do tego zmuszony..do rzeczy;  po zagraniu w jakąś grę i wyjściu do xmb, nie mam możliwości by uruchomić ponownie mm, gdyż w app home zamontowany jest backup- co kończy się koniecznością zrestartowania ps3, żebym mógł odpalić jakąś inną... Jeśli wychodząc z mm zaznaczę opcję, że chcę włączyć ,,install package files'' z /app/home to wszystko gra (mogę do niego powrócić z app/home) do momentu w którym załaduję jakąś gierkę. Podobny problem, a właściwie taki sam nabąknął użytkownik forum tortuga-cove na co Rogero odpisał ,,This makes sense, I will discuss this with Dean soon... więc pewnie pojawi się łatka, która poprawi mój mały irytujący problem. Pozdo

Offline stasie

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 09, 2013, 13:43:40 pm »
witam mam taki problem  mam kmeaw 3.55 i prubuje zainstalowac Rogero_CEX_4.30_v2.05 w recovery menu. za kazdym razem pisze mi ( nie znaleziono odpowiednich danych do aktualizacji) mial ktos taki problem??? pendriva formatowalem do fat 32  foldery mam dobrze przypisane

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 09, 2013, 13:54:41 pm »
A plik "Rogero_CEX_4.30_v2.05.PUP" masz zmieniony na PS3UPDAT.PUP? Jeżeli nie, to zrób to, a jak błąd nadal występuje to musisz zrobić QA Toggle.
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline stasie

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 09, 2013, 14:07:11 pm »
A plik "Rogero_CEX_4.30_v2.05.PUP" masz zmieniony na PS3UPDAT.PUP ? Jeżeli nie, to zrób to, a jak błąd nadal występuje to musisz zrobić QA Toggle.
      tak mam podpisane  PS3UPDAT.PUP. jak zrobic to QA toggle

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 09, 2013, 14:59:20 pm »
A plik "Rogero_CEX_4.30_v2.05.PUP" masz zmieniony na PS3UPDAT.PUP ? Jeżeli nie, to zrób to, a jak błąd nadal występuje to musisz zrobić QA Toggle.
      tak mam podpisane  PS3UPDAT.PUP. jak zrobic to QA toggle
zajrzyj do poradników.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline lukecz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 16, 2013, 19:07:48 pm »
Mam KMEAW 3.55 (fabrycznie konsola była w 3.41)
Chce Rogero 4.30 2.05
Konsola ma oznaczenie 2104B (Date Code 0B)
Rozumiem że nie powinna być podatna na bricka?
Wystarczy tylko dokładnie postępować z instruikcją z wątku?:
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=12918.0
Czy powinienem jeszcze o czymś pamiętać?

Offline Nagi

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 49
  • Miejsce pobytu: Toulouse Francja
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 16, 2013, 19:18:09 pm »
Mam KMEAW 3.55 (fabrycznie konsola była w 3.41)
Chce Rogero 4.30 2.05
Konsola ma oznaczenie 2104B (Date Code 0B)
Rozumiem że nie powinna być podatna na bricka?
Wystarczy tylko dokładnie postępować z instruikcją z wątku?:
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=12918.0
Czy powinienem jeszcze o czymś pamiętać?


kolego jezeli chcesz przejsc na rogero to robisz update firmware i nic wiecej jezeli oczywiscie masz 3.55 OFW lub 3.55 CFW
a o update nie musze tlumaczyc chyba zreszta w linku podanym prze ciebie jest wszystko opisane :)
a.. i najlepiej (najbezpieczniej ) updatowac przez Revorvery menu

Offline lukecz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 19, 2013, 21:01:32 pm »
Dzięki za info
Update chyba poszedł ok.
Po update, gdy uruchomiłem multimana i załadowałem grę, to w XMB w miejscu ikonki napędu BR miałem napis "Uszkodzone dane" (przed uruchomieniem multimana w tym miejscu znajdowała się ikonka oryginalnej gry wsadzonej do napędu). Zainstalowałem ponownie najnowszego multimana i ten problem zniknął.
Stare gry chodzą. Mam problem z uruchomieniem (external) LBP Karting, po włączeniu jej w multimanie i odpaleniu w XMB wyskakuje błąd 8001002b. Ten sam błąd mam gdy próbuję instalować Virtua Fighter 5 Final Showdown z pliku pkg (dziwne, bo w 3.55 VF dało się chociaż zainstalować, ale i tak nie działała)
Z tego co czytam 8001002b odpowiada za zepsuty czytnik, ale w moim przypadku to niemozliwe bo oryginalna gra normalnie chodzi mi z napędu).
Czy czegoś zapomniałem zainstalować aby nie mieć tego kodu błędu?

Offline boro20100

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 28, 2013, 23:24:51 pm »
Witam.Zainstalowałem Rogero 4.30v5 mialem wczesniej Rebuga 3.55 wrzuconego przez downgard e3 flasherem z OFW 4.31.System włacza sie wszystko ok , ale po instalacji multimana jak i innych programow (QA toggle)wyrzuca mi bład 80010017.Jest błąd napędu ale oryginalne gry z płyty działaja.Gdzie popełniłem bład?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 28, 2013, 23:33:31 pm »
Witam.Zainstalowałem Rogero 4.30v5 mialem wczesniej Rebuga 3.55 wrzuconego przez downgard e3 flasherem z OFW 4.31.System włacza sie wszystko ok , ale po instalacji multimana jak i innych programow (QA toggle)wyrzuca mi bład 80010017.Jest błąd napędu ale oryginalne gry z płyty działaja.Gdzie popełniłem bład?

wtym że przed isntalacja rogero 4.3 powinien byc zainstalowany minim,ul multiman 4.15 lub nowszy



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline boro20100

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 28, 2013, 23:44:56 pm »
Czyli mogę zrobic downgard konsoli zgodnie z ta instrukcja http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=11954.0 wgrac multimana i wrocic do Rogero 4.30?

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 29, 2013, 00:05:16 am »
@Boro ale nie mozesz teraz zainstalowac multiana 04.19 ?

Offline boro20100

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 29, 2013, 00:11:53 am »
Nie moge zadnego mm sie instaluje ale nie odpala.

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #144 dnia: Luty 01, 2013, 22:16:47 pm »
Takie pytanko odnosnie funkcjonowania MM + Rebug
Czy install packages w MM, dziala na tej zasadzie,ze po prostu umozliwa instalowanie paczek po przelaczeniu sie do XBM? Gdyz wydawalo mi sie, ze MM powinien z swojeog poziomu je instalowac.
Dodatkowo zauwazylem, ze paczki te po wyjsciu/przelaczeniu sie w XBM juz znikaja, oraz przy instalacji sa zdublowane.
Miala byc opcja rowniez automatycznego instalowania wielu paczek, jednak jakos to nie dziala...
Nigdzie FAQ na necie w tej kwestii nie widze ;)

BTW - gdzie zniknal program do przegladania zdjec (ten od sony) ?
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2013, 22:19:38 pm wysłana przez psycho144 »

Offline Kanonier92

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 148
  • Reputacja: 4
Odp: Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 01, 2013, 22:21:46 pm »
Takie pytanko odnosnie funkcjonowania MM + Rebug
Czy install packages w MM, dziala na tej zasadzie,ze po prostu umozliwa instalowanie paczek po przelaczeniu sie do XBM? Gdyz wydawalo mi sie, ze MM powinien z swojeog poziomu je instalowac.
Dodatkowo zauwazylem, ze paczki te po wyjsciu/przelaczeniu sie w XBM juz znikaja, oraz przy instalacji sa zdublowane.
Miala byc opcja rowniez automatycznego instalowania wielu paczek, jednak jakos to nie dziala...
Nigdzie FAQ na necie w tej kwestii nie widze ;)

BTW - gdzie zniknal program do przegladania zdjec (ten od sony) ?

Na h... Ci to, skoro REBUG ma IPF w XMB.

Offline psycho144

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 01, 2013, 23:01:05 pm »
tak z ciekawosci sie spytalem :)
czasami korzystam z sciagania patchy via MM ;)

Offline Kanonier92

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 148
  • Reputacja: 4
Odp: Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 01, 2013, 23:07:13 pm »
tak z ciekawosci sie spytalem :)
czasami korzystam z sciagania patchy via MM ;)

Rozumiem, ale te patche możesz zrzucic na pena i wtedy zainstalować.  Mam ciekawy przewodnik, jak używać mM.

Offline juchusquad

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 20
  • Reputacja: 1
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 19, 2013, 20:16:18 pm »
Witam mam taki problem uwalił mi się cały napęd i mam 4.30 rogero i nie działa mi praktycznie nic ,czy bez napędu mogę zejść do 3.55 kmaew ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 19, 2013, 20:28:26 pm »
Witam mam taki problem uwalił mi się cały napęd i mam 4.30 rogero i nie działa mi praktycznie nic ,czy bez napędu mogę zejść do 3.55 kmaew ?

możesz probować,, nikt jeszcze tego nie robił chyba,, przynajmniej nie słyszałem o tym na forum.

Potem tylko zainstaluj specjalny np. 3.55 kmeaw DBD który jest dla konsol z uwalonym napędem.

Jest też możliwość że nie zrobisz downgrade/aktualizacji gdyż firmware sprawdza napęd (jakby był uwalony laser to pół biedy) i może wyskoczyć błąd.

Testuj na własną odpowiedzialność.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 19, 2013, 20:28:26 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.