Październik 24, 2020, 11:55:48 am

Autor Wątek: CFW 4.30 - wątek ogólny  (Przeczytany 217147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 03, 2012, 15:57:15 pm »
działa wam axn,tvn player ,ipla ???? umnie po zainstalowaniu fixa PS HOME dalej nie dziala zakładka tv (tryb pokazowy) jakies rozwiązanie??/

sprawdź może z aplikacji PS3 Ultimate TV (nie wiem czy jest apka pod 4.30 ale w razie co nei problem ją podpisać pod 4.21 i tez śmigać będzie)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 03, 2012, 15:57:15 pm »

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 03, 2012, 16:00:27 pm »
Bedzie Faq jak zaistalowac Rebug rex  na rogero ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 03, 2012, 16:12:34 pm »
to samo co na Rogero, jak nie pójdzie ci instalka przez Recovery mając cfw 4.21 rogero v1.0/1.9 to musisz zrobić downgrade najlepiej do rogero 3.55 v7 ,, zrobić dehash > ofw/cfw 3.55 > Rebug 4.21.1 lub 3.55.3

użytkownicy cfw 4.30 różnej maści, muszą od razu robić downgrade.

myślę że faq nie potrzebne ale coś tam się napisze.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline wyszkow

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 36
  • Miejsce pobytu: WWY
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 03, 2012, 16:28:00 pm »
działa wam axn,tvn player ,ipla ???? umnie po zainstalowaniu fixa PS HOME dalej nie dziala zakładka tv (tryb pokazowy) jakies rozwiązanie??/

sprawdź może z aplikacji PS3 Ultimate TV (nie wiem czy jest apka pod 4.30 ale w razie co nei problem ją podpisać pod 4.21 i tez śmigać będzie)

mozna prosić o linka lub nazwe programu
                DREAMBOX 800 HD Cccam&Oscam
                PS3 320 CECH-2004B  CFW 4.46 Rogero

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 03, 2012, 16:28:00 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 03, 2012, 16:33:16 pm »
 PS3 Ultimate TV  - nazwa  ;)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline wyszkow

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 36
  • Miejsce pobytu: WWY
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 03, 2012, 16:35:14 pm »
PS3 Ultimate TV  - nazwa  ;)
program do podpisywania aplikacji pod cfw 4.30 :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2012, 16:37:11 pm wysłana przez wyszkow »
                DREAMBOX 800 HD Cccam&Oscam
                PS3 320 CECH-2004B  CFW 4.46 Rogero

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 03, 2012, 16:45:47 pm »



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline jasin

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 04, 2012, 00:20:24 am »
Gral ktos w pesa onlnie?  I jeszcze jedno,  czy sciaganie aktualizacji u was tez wolno sie pobiera?

Offline litman83

  • PS3 FOREVER
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 67
  • Miejsce pobytu: Pardubice
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 04, 2012, 13:07:48 pm »
Mam Rogero cfw 4.30,teraz zauwazylem ze gry zainstalowane jako pkg w XMB nie dzialaja,wczesniej chodzily na Kmeaw.Mam teraz zmieniac Ebooty na orginalne albo co?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 04, 2012, 13:16:24 pm »
Mam Rogero cfw 4.30,teraz zauwazylem ze gry zainstalowane jako pkg w XMB nie dzialaja,wczesniej chodzily na Kmeaw.Mam teraz zmieniac Ebooty na orginalne albo co?

albo je podpisać przez 4.21 Reisgner a jak to nie pomoże to nic z tym nei zrobisz bo skad weźmiesz oryginalne ebooty do gier psn ? nie widziałem niegdzie zeby ktoś to zbierał na innych forach.

są rożne metody aktywowania gier psn:
- sam update oficljalny
- fix.pkg
- ebooty 3.55
- reactpsn + pliki .rap i .riff
- plik act.dat

i daltego tak wiele gier przez to potrafi nie działać (fix.pkg najczesciej przez to)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 04, 2012, 23:01:08 pm »
Sposoby *obejścia* aktywacji gry są wyłącznie dwa, sposoby aktywacji gry jeden:

  • Debugowy EBOOT, ponieważ "debugowe pliki wykonywalne" nie używają danych aktywacyjnych (te generuje wyłącznie Sony i byłoby to zbyt uciążliwe podczas testów QA/LC gdyby było inaczej).
  • Lewe dane aktywacyjne, które można wygenerować samemu lub puste (*.rif) ale potrzebne wtedy dodatkowe haki VSH.
  • Poprawny *.rif/*.edat/*.sdat/*.mln który jest w indeksie (act.dat). Czyli własne, prawdziwe dane aktywacyjne
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 23:04:37 pm wysłana przez Berion »

Offline Dante

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 07, 2012, 12:38:05 pm »
działa wam axn,tvn player ,ipla ???? umnie po zainstalowaniu fixa PS HOME dalej nie dziala zakładka tv (tryb pokazowy) jakies rozwiązanie??/

Kurcze możecie mi powiedzieć gdzie jest ta zakładka? Bo ja nawet nie widzę tej zakładki albo jestem ślepy :)

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 08, 2012, 20:51:35 pm »
Moja konsola to CECH 2104A Data Code 08 kupiona z OFW 3.40 - CFW 3.41 - CFW 3.55 KMAEW. Chciał bym przejść na 4.30 ROGERO . Czytałem ale chciał bym się upewnić czy ta konsola kwalifikuje się do takiego zabiegu . Czy zainstalować z CFW 3.55 KMAEW czy z OFW 3.55. Czy muszę coś z flagami robić . Czy muszę coś jeszcze robić przed wgraniem CFW Rogero.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 08, 2012, 21:52:00 pm »


Najlepiej wgrać OFW 3.55, później:
Cytuj
5a.Jak się ustrzec przed Brickiem ?
Zrobić dump pamięci , są dwie metody:
- E3 flasher
- z opcji w multimanie:
Cytuj

    dumping NOR/NAND flash to /dev_usb000 via HEX Viewer mode in mmOS (multiman mode): select any file and press SELECT->START->LV2 yes/no ->LV1 yes/no ->FLASH yes/no
zapisać je i dopiero CFW inne.

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 08, 2012, 22:21:20 pm »
Jak byś mi napisał jeszcze czy  jak się przejdzie z CFW 3.55 na CFW 4.30 to są problemy z grami i trzeba podmieniać  eboty z 3.55 na 4.30  .Pytam bo ma sporo gier na dyskach ( syn by mi się zapłakał)a wszystkich mógł bym nie znaleźć .Nie mówię o grach instalowanych jako PKG .

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 09, 2012, 12:06:27 pm »
Niestety do większości lepiej mieć oryginalne pliki te które zamieniałeś aby grać na 3.55, inne wyjście pobrać aktualizację gry może w ktorym są już te pliki i wtedy gra powinna ruszyć.

Offline litman83

  • PS3 FOREVER
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 67
  • Miejsce pobytu: Pardubice
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 09, 2012, 13:45:07 pm »
Jak byś mi napisał jeszcze czy  jak się przejdzie z CFW 3.55 na CFW 4.30 to są problemy z grami i trzeba podmieniać  eboty z 3.55 na 4.30  .Pytam bo ma sporo gier na dyskach ( syn by mi się zapłakał)a wszystkich mógł bym nie znaleźć .Nie mówię o grach instalowanych jako PKG .
Tak Ci powiem ze mi wszystkie gry chodza z multimana po przejsciu na CFW4.30,i nie podmienialem ebootow.Ale niestety z pkg byly problemy i musialem 4 gry usunac bo nawet orginalne ebooty i updaty nie pomogly >:(

Offline komar121

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 09, 2012, 16:22:40 pm »
Witam,przy wejściu w PS Store trzeba pobrać jakieś oprogramowanie nie jest to czasem aktualka systemu?

Offline zepter

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 35
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 09, 2012, 17:12:46 pm »
Czy może ma ktoś  możliwość sprawdzenia jak to jest w przypadku Skyrim w wersji  PL . Bo jej nie można aktualizować bo straci się wersję PL .
Patch do Skyrim 1.06 part1: http://www.mediafire.com/?gv2b0jq8qqb19dx  part2: http://www.mediafire.com/?2k92aqokeq2hw16
Sprawdzony działa idealnie na cfw 3.55, wystarczy zainstalowac plik pkg i grac:) jedyny mankament to ze jeśli ktoś miał zaistalowaną hybryde ze spolszczeniem to niestety, instalując aktualizacje 1.06 znów jest jezyk angielski


Chcę zrobić zrzut pamięci . Jak się robi zrzut pamięci za pomocą multimana 4.10.
Łatwiej pewnie zrobić to za pomocą  MemDump ale tam są dwa pliki PKG .Jeden gnpdrm a drugi npdrm i nie wiem którego zainstalować.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 21:39:59 pm wysłana przez zepter »

Offline norek30

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 1
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 11, 2012, 19:20:06 pm »
Witam,przy wejściu w PS Store trzeba pobrać jakieś oprogramowanie nie jest to czasem aktualka systemu?

Nie. To aktualizacja PS Store.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 11, 2012, 19:32:54 pm »
Witam,przy wejściu w PS Store trzeba pobrać jakieś oprogramowanie nie jest to czasem aktualka systemu?

Nie. To aktualizacja PS Store.

czyli mogę to pobrać czy dostanę ofw 4.31 ? :) serio pytam ;/



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline norek30

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 1
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 11, 2012, 19:59:03 pm »
Wchodząc do odnowionej wersji PS Store musisz pobrać aktualizację  , inaczej PS Store ci nie ruszy. Ja pobrałem , ale byłem na OFW 4.30 , więc nic innego mi nie wyskoczyło. Po za tym nie pisze tam nic o aktualizacji systemu tylko aktualizacji aplikacji a to różnica.

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 11, 2012, 20:01:59 pm »
a juz myślałem że nie pobiorę nowych demek na CFW 4.30 :D dziękuje kolego.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 12, 2012, 16:31:24 pm »
Witam wczoraj zachcialo mi sie zainstalowac najnowszy rogero 4.30 v1.04  na rogero 4.21 v.1.09 wiec zrobilem downgrade tak jak w FAQ i bylo wszystko ok , ale mialem problem z gra Call of duty Black Ops II , nie chciala czasami sie urachamiac, wieszala  sie itp ,wiec chcialem przejsc znow do rogero 4.21 c , zrobilem znow downgrade jak w FAQ czyli najpierw instalacja 4.25to3.55 potem QA toggle i na tym sie zakonczylo , konsola sie zrestartowala i mam teraz 4.21 i nie moge juz niczego na to zainstalowac :/ probowalem 3.55 kmeaw , rogero 4.21 , rogero 4.30 nic sie nie da zrobi wszedzie blad jak z XMB tak jak przez recovery :/

Offline zoltar

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 135
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 3
  • Płeć: Mężczyzna
    • http://ps4-hack.com.pl
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 12, 2012, 16:35:29 pm »
A nie miałeś czasem płytki w napędzie i nie zainstalowałeś sobie OFW 4.21 ???
PS3 Slim 320GB CECH-2504B Date Code 0C [OFW 4.30]

KLIKAM NA REKLAMY ZAMIESZCZONE NA FORUM !!! - Ty też możesz !!!

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 12, 2012, 16:36:17 pm »
niepisszesz jaki to bląd @ spy



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 12, 2012, 16:39:23 pm »
co najlepsze ze ja wejde w multimana i sprawdzam informacje o systemie to mam : Firmware 3.55 [SC-36 I Hermes] w XMB informacja o systemie 4.21

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 12, 2012, 16:41:56 pm »
podaj konkretne informacje jak cię proszę.

miałem to samo, zoribłem dehash na bo masz teraz 3.55 v7 z spooferem 4.21 i nie przyjmowało MI update w RM bo pisalo że chce soft 4.40 :P zrobiłem dehash i poszło.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 12, 2012, 17:13:50 pm »
co najlepsze ze gry mi chodza ale tylko te co chodzily mi pod CFW3.55 , jakas rada ??? dziekuje

OK . poradzilem sobie sam  8) udalo sie zainstalowac OFW 3.55 przez recovery na to CFW 3.55 Kmeaw i dopiero przez recovery Rogero 4.21 v1.09
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 17:46:37 pm wysłana przez spy »

Offline pablo-21

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 15, 2012, 00:29:51 am »
Posiadam taką konsolę: cech-2104b.
Orginalne Firmware miała 3.41.Obecnie jest na 3.55 , w MM pokazuje  system:Firmware 3.55 [SC-36  Hermes].

Czy ta konsola nadaje się na Rogero 4.30? I czy dobry jest tok wgrywania : na 3.55 [SC-36  Hermes] przez recovery wgrać OFW 3.55, później OFW 3.55 --->recovery wgrać Rogero 4.30. Czy wgrać  QA toggle?

Proszę o odpowiedź.

PS3-Hack.com.pl

Odp: CFW 4.30 - wątek ogólny
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 15, 2012, 00:29:51 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.