Wrzesień 20, 2020, 06:09:00 am

Autor Wątek: Fifa 13  (Przeczytany 53796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Fifa 13
« dnia: Listopad 08, 2012, 20:32:19 pm »
Nazwa gry: Fifa 13
ID Gry: BLES01676
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 04.09.00
Kod błędu: brak

Opis problemu:
Witam moj problem polega na tym ze w obecnej chwili (wczoraj jeszcze wszystko ładnie śmigało) gra prosi o aktualizacje oprogramowania do najnowszej wersji żeby pograć online. (dodam, że mam orginalnego online passa , a przedtem wszystko śmigało). Komunikat ten wyświetla się na samym poczatku gry zaraz po obrazku z "move" moglby ktos napisac czy na CFW 4.30 tez pojawia sie ten problem? Bo moim zdaniem wystarczy poprostu przejść na nowe CFW



PS3-Hack.com.pl

Fifa 13
« dnia: Listopad 08, 2012, 20:32:19 pm »

Offline eric13

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 101
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2012, 21:45:22 pm »
Nazwa gry: Fifa 13
ID Gry: BLES01676
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.21 Rogero
Backup Manager: Multiman 04.09.00
Kod błędu: brak

Opis problemu:
Witam moj problem polega na tym ze w obecnej chwili (wczoraj jeszcze wszystko ładnie śmigało) gra prosi o aktualizacje oprogramowania do najnowszej wersji żeby pograć online. (dodam, że mam orginalnego online passa , a przedtem wszystko śmigało). Komunikat ten wyświetla się na samym poczatku gry zaraz po obrazku z "move" moglby ktos napisac czy na CFW 4.30 tez pojawia sie ten problem? Bo moim zdaniem wystarczy poprostu przejść na nowe CFW

dlatego ci się pojawia bo patch ma 4.25 ale na cfw 4.30 działa bez problemu,też mam klucz online:)

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2012, 21:53:53 pm »
1.03 ma FW 4.30 :)

https://a0.ww.np.dl.playstation.net/tpl/np/BLES01676/BLES01676-ver.xml

Mnie sie załącza normalnie przy uzyciu tego patcha na CFW 4.30, natomiast nie gram online wiec nie wiem czy działa ;)



Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2012, 00:20:13 am »
dobra pojawiało się dlatego że gra chciała pobrać nowego patcha , a ze patch potrzebował wersji 4.25 dlatego konsola wołała o aktualizacje, własnie wgrałem nowy CFW 4.30 i pobieram patcha tak więc powinno juz wszystko ładnie śmigac;) dzięki za odpowiedz poniewaz nie chciało i sie zbytnio wgyrwać CFW (no ale jak mus to mus;p)

PS3-Hack.com.pl

Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2012, 00:20:13 am »

Offline eric13

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 101
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2012, 09:21:06 am »
1.03 ma FW 4.30 :)

https://a0.ww.np.dl.playstation.net/tpl/np/BLES01676/BLES01676-ver.xml

Mnie sie załącza normalnie przy uzyciu tego patcha na CFW 4.30, natomiast nie gram online wiec nie wiem czy działa ;)

Dobrze mówisz:)1.02 był 4.25 a 1.03 już 4.30 no ale smiga bez problemu na CFW 4.30:)

Offline dominik17jw

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2012, 14:51:38 pm »
Witam, wie ktoś jak zrobić automatyczne zmiany w trybie menagerskim podczas meczu, żeby było tak jak podczas gry w trybie gwiazdy?

Offline maniek13

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 49
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2012, 11:56:27 am »
Wstawka od Duplexa ma wersje PL?.

Offline zelazko94

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 38
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2012, 16:14:25 pm »
Tak, sam jej używam od premiery ;]

Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 04, 2012, 14:26:47 pm »
Wyszel kolejny patch do fify po zainstalowaniu najnowszzego patcha przy uruchamianiu wyskakuje blad
8001009 . Jak to naprawic? Dodam tylko ze zalezy mi na dzialaniu tego patcha poniewaz jest on potrzebny do gry online.

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 04, 2012, 14:36:05 pm »
Wyszel kolejny patch do fify po zainstalowaniu najnowszzego patcha przy uruchamianiu wyskakuje blad
8001009 . Jak to naprawic? Dodam tylko ze zalezy mi na dzialaniu tego patcha poniewaz jest on potrzebny do gry online.

Wyw***ć ten patch bo jest dla 4.31

Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 04, 2012, 14:51:32 pm »
a jak by tak sprobowac podpisac ebota ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 04, 2012, 15:04:44 pm »
a jak by tak sprobowac podpisac ebota ?

moze sie udać , ale wtedy online ci może nie dizałać jeśli miałeś online pass-a.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline Alex-12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 04, 2012, 15:05:37 pm »
wszystko tutaj na tej stronie ściągnąc plik zrobić jak instrukcja
 i gra
http://www.ps3hax.net/showpost.php?p=489515&postcount=130

a tutajdo forum gdzie osoba pytała jak odpalić grę fifa 13 z upade 1.04 i działa..

http://www.ps3hax.net/showthread.php?p=494043
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2012, 15:08:39 pm wysłana przez Alex-12 »

Offline klonos7

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 32
  • Miejsce pobytu: WKLP
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 04, 2012, 15:17:02 pm »
@up
u mnie nie działa, cały czas woła o aktualizacje

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 04, 2012, 16:36:29 pm »
W którym update jest aktualizacja składów i klubów (oryginalne nazwy) jeśli jest taka?

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 04, 2012, 18:50:55 pm »
wszystko tutaj na tej stronie ściągnąc plik zrobić jak instrukcja
 i gra
http://www.ps3hax.net/showpost.php?p=489515&postcount=130

a tutajdo forum gdzie osoba pytała jak odpalić grę fifa 13 z upade 1.04 i działa..

http://www.ps3hax.net/showthread.php?p=494043


To prawda! Sam przetestowałem tego na własnej skórze. Montujecie FIFĘ 13 z aktualizacją 1.04, włączacie Fix_Update_4.21+ i wszystko działa. Później możecie go odinstalować.
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline jaras106

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 04, 2012, 19:41:11 pm »
Ja też zainstalowałem tego patcha 1.04 i gra wogóle sie nieuruchamia pokazuje sie błąd jak koledze jakies rady co zrobic zeby chociaz pograc bez online gre z kompa juz wywaliłem szkoda znowu sciagac tyle gb dodam ze mam soft 4.30 v2 i niewiem czy moge uzyc tego fixa pod 4.21
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2012, 19:43:22 pm wysłana przez jaras106 »

Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 04, 2012, 21:09:50 pm »
Potwierdzam Patch dziala jednak po kazdym zamontowaniu gry w multimanie trzeba tego patcha uruchomic z XMB aby fifa sie uruchomila, niestety to nie wszystko gra zawiesza sie po kliknieciu na tryb kariery. Pozatym wszystko inne chyba smiga bez mniejszych problemow.
Jak by ktos mial w 100% dzialajacego patcha to prosze o podzielenie sie nim na forum.

Offline marcipeusz

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 62
  • Reputacja: 1
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 05, 2012, 09:29:19 am »
u mnie woła o aktualizację do 4.31 (mam rogero 4.30 1.04- nie mogę zrobić update do v2 bo mam uwalony bluetooth). ratuje mnie chyba tylko spoofer,którego pod tego rogero nie ma. Online passa ściągnąłem z konta kolegi i działał mi aż do tego patcha;p
posiadane konsole
psone z modchipem
ps3 320gb rogero 4.55
ps4 500gb
nintendo Wii z Cfw

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 05, 2012, 18:07:35 pm »
Witam, równiez chciałem podłączyć sie do tematu, mam rogero 4.30 v2 i wesniej zainstalowanego multimana 4.12 wszytkie gry zaczeły chodzić online a w szczególnosci fifa 13. Odrazu kupiłem kod do gry online i cieszyłem sie gra do momnetu instalacji patcha 1.04 wyskoczył mi błąd 80010009. Chciałem to zrobić za pomocą Run Fix_Update_4.21+ oraz tej strony 
http://www.ps3hax.net/showpost.php?p=489515&postcount=130
Ale pojawił sie problem Install Package Files nie mam jej na XMB a z poziomu multimana nie dam rady zainstalowac.
Teraz widze w aktualizacji multimana ze jest dostepna werscja 4.14.o4 i jest rozwiązanie problemu z 80010009 fifa13 v1.04
Chciałbym zakualizować multimana ale dalej musze to zrobić z poziomu XMB przez Instal Package Files której nie mam.
Czy przy wgrywaniu rogero 4.30 v2 multiman 4.12 był za stary i dlatego nie mam Instal Package Files. W opisie ten multiman miałbyć doby  http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,12477.0.html
Nie wiem teraz co mam robić moze ktos z kolegów pomoże.
Z góry dzięki

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 05, 2012, 18:14:50 pm »
Pobierz z PS3 nowego MM, wejdź w niegu i aktualizuj.

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 05, 2012, 18:53:32 pm »
własnie tak robie po pobraniu aktualizacji pisze zainstaluj aktualizacje przez opcje Install Package Files w menu XMB. Plik aktualizacji zapisano jako app_home/multiman04.14.04

Offline kryspine

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 05, 2012, 19:25:39 pm »
Miałem ten sam błąd co wy zainstalowałem plik pkg podany w linku i gra się uruchomiła, ale nie mogę zarejestrować internetowego paszportu "polsatu" wymaganego do uzyskania dostępu do wszystkich funkcji sieciowych i online i tak nie pogram

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 05, 2012, 19:34:30 pm »
ja nic nie moge zrobić bo nie mam install package files

Offline kryspine

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 05, 2012, 19:44:09 pm »
To zainstaluj najnowsze CFW od rogero to będziesz miał install package files tylko nie pograsz w fife online bez onlinepass

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 05, 2012, 19:56:05 pm »
jak wczesniej napisałem mam rogero 4.30 v2 to jest chyba najnowsze

Offline kryspine

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 05, 2012, 20:05:49 pm »
A jak jestes w XMB to masz taka ikone "app_home/PS3_GAME" ? ja po włączeniu konsoli tam mam install package files a pozniej zmienia sie to na "app_home/PS3_GAME"

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 05, 2012, 20:30:19 pm »
jak wchodze do app_home/PS3_GAME to wyskakuje mi błąd 80028F14

Edit:
jeszcze dodam ze zrestartowłem konsole i nic to nie dało. Proszę Was bardzo o odpowiedz jezeli komus co kolwiek przychodzi do głowy. niesamowicie zalezy mi na grze online, jedyna mozliwośc zeby odrobić stracone lata

Warn 20% za doublepost.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2012, 02:45:25 am wysłana przez norek30 »

Offline Alex-12

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 05, 2012, 23:14:54 pm »
jeszcze dodam ze zrestartowłem konsole i nic to nie dało. Proszę Was bardzo o odpowiedz jezeli komus co kolwiek przychodzi do głowy. niesamowicie zalezy mi na grze online, jedyna mozliwośc zeby odrobić stracone lata

w menu ps3 masz app_home/PS3_GAME jak najdziesz na to to zmienia się na install package files naciskasz i instalujesz potem pojawi się w tej samej kolumnie co  app_home/PS3_GAME niżej musisz to wtedy jeszcze raz zainstalować a potem wiadomo jak z grą..

Ja wgrałem to ale z dzieciakiem nie pograłem ponieważ co chwila zacięcie ...

Offline horm22

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 06, 2012, 07:21:00 am »
tak jak napisałem we wczesniejszych postach, jak najeżdzam na app_home/PS3_GAME to nic sie nie zmienia i gdy wchodze wyskakuje mi błąd 80028F14. nikt nie ma pomysłu jak to zrobić?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Fifa 13
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 06, 2012, 07:21:00 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.