Wrzesień 28, 2020, 04:11:06 am

Autor Wątek: Sports Champions 2  (Przeczytany 18564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pulek1

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Sports Champions 2
« dnia: Listopad 11, 2012, 20:18:02 pm »
Nazwa gry: Sports Champions 2
ID Gry: BCES01598
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero
Backup Manager: Multiman 2.10.00

po uruchomieniu pokazuje się czarna ekran .



PS3-Hack.com.pl

Sports Champions 2
« dnia: Listopad 11, 2012, 20:18:02 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2012, 20:24:48 pm »
ekhm,, na każdym CFW 4.xx powinien być zainstalowany multiman w wersji najmniej 4.07 dla cfw 4.21 i najmniej 4.08.02 dla wersji cfw 4.30.

jak zmiana mm nie pomoże to sprawdź grę na dysku zew/wew (nie podales na ktorym masz) a także opcję bd-mirror jeśli gra jest na dysku zew.

czekamy na odpoiwiedź z niecierpliwością :)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline pulek1

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2012, 20:29:34 pm »
Dysk wewnętrzny .

Offline Spox_2

  • Serwis konsol z normą IPC!
  • Deweloper
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 447
  • Miejsce pobytu: Kielce, Poland
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
  • SERWIS I NAPRAWA KONSOL PS3 PS4!
    • Virtual Future Service
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2012, 20:45:05 pm »
U mnie śmiga elegancko na standardowym Rogero 4.30 + Multiman z paczki.

Odpalane z wewnętrznego bez dodatkowych opcji typu BD Mirror etc.

Oczywiście płyta z gierką w napędzie i odpalane z poziomu XMB.

Ps. Fajna gierka z tego Sport Champions 2 ;)
   
DOWNGRADE PS3 DO 3.55 >>KLIKNIJ<<  SERWIS KONSOL PS3 & PS4 | Cała Polska | tel : 667 297 868 | Gwarancja jakości IPC! http://www.serwis.kielce.pl |

PS3-Hack.com.pl

Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2012, 20:45:05 pm »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2012, 20:51:20 pm »
U mnie śmiga elegancko na standardowym Rogero 4.30 + Multiman z paczki.
Odpalane z wewnętrznego bez dodatkowych opcji typu BD Mirror etc.
Oczywiście płyta z gierką w napędzie i odpalane z poziomu XMB.

u mnie to samo :)
 no nic ,,czekamy na testy od pulka z uaktualnionym multimanem .



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline pulek1

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2012, 22:19:49 pm »
Moja wersja mm co instalowałem multiMAN ver 04.08.01 BASE (20121028) niedziała jutro  przetestuje jeszcze na inny mm .

Offline toldo

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
    • poznań lumpesky
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2012, 16:17:18 pm »
u mnie to samo cfw 4.3 najnowszy MM gre sciagalem juz z trzech zrodel i dalej po odpaleniu czarny ekran i nic dalej nie idzie 

jakies porady ?

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 14, 2012, 17:49:41 pm »
Ściągnij z tej wstawki.

http://goldenshara.com/viewtopic.php?t=186353

Strona w języku rosyjskim, ale z dobrym Seedem. Każdą grę stąd pobieram. Jak nie widzisz gdzie jest Download, to przetłumacz stronę w Google Translate i na pewno znajdziesz. Ja tak znalazłem :) Mi działa na CFW 4.30 Rogero v1.04 z płytą w napędzie, odpalane z dysku wewnętrznego.
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2012, 17:57:46 pm »
u mnie to samo cfw 4.3 najnowszy MM gre sciagalem juz z trzech zrodel i dalej po odpaleniu czarny ekran i nic dalej nie idzie 

jakies porady ?


Przede wszystkim to: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,11888.0.html .

oraz to: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,4450.0.html (poradnik na black)

mm ma wiele funkcji , poustawiaj je.

np. wciśnij kwadrat na tytule i pobaw sie z opcjami:
- dysk zew /wew (+ zaznaczenie gdzie sie znajduje)
- bd-mirror
- aktualizacja gry
- sprawdzenie poprawnosci plików
- start bezpośredni
- fix permission (nie pamietam jak tutaj pisze po polsku w mm)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline pulek1

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2012, 23:57:51 pm »
pobrałem wersje z tego linku http://goldenshara.com/viewtopic.php?t=186353 zmieniłem mm na full dałem start bezpośredni i działa :)

na cfw 4.21 dziala przeciez normalnie
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2012, 22:34:26 pm wysłana przez ..::BaNdZiOr::.. »

Offline mikas

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 26
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 28, 2012, 11:10:27 am »
A jest gdzieś jakaś wersja działająca na 3.41 ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 28, 2012, 14:24:21 pm »
A jest gdzieś jakaś wersja działająca na 3.41 ?

nie ma , fixa samemu trzeba zrobić.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline mikas

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 26
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 29, 2012, 22:26:23 pm »
A jest gdzieś jakaś wersja działająca na 3.41 ?

nie ma , fixa samemu trzeba zrobić.
A jakaś podpowiedź jak to zrobić ?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 30, 2012, 08:50:12 am »
A jest gdzieś jakaś wersja działająca na 3.41 ?


nie ma , fixa samemu trzeba zrobić.

A jakaś podpowiedź jak to zrobić ?


eboota zrobisz bez problemu ale podobno trzeba jeszcze modyfikować pliki inne:  http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,12327.msg96549.html#msg96549



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline luzaczek5

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 21, 2013, 14:01:42 pm »
gra mi na rogero 4.21 odpala z zewnetrznego ale czesto potrafi sie zawiesic w roznych miejscach i wtedy reset konsoli .
czy jest jakis pkg lub aktualka do tej gry?

mial ktos takie problemy? niby gra wchodzi , pogra sie i zwiecha.

wersja:
BCES01598-[SPORT champions 2]

param 4.21 ver.1.0
ebot waga 8.75

(probowalem z fixow waga 8.72 ale wtedy czarny ekran lub bledy


mam układ katalogów taki:

games/bces-01598/Ps3_game/usrdir/bces-01598 

dziwne ze katalog glowny i potem w usrdir znow jest taka sama nazwa?

jakie macie drzewko ulozenia katalogow w tej grze?



« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2013, 14:04:26 pm wysłana przez luzaczek5 »

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 340
  • Reputacja: 9
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 22, 2013, 09:08:17 am »
Drzewko katalogów odziwo jest dobre, u siebie też tak mam i śmiga elegancko.
Oryginalny eboot mam u sibie i wygląda jak Twój 8,75 i jest to pod wersje 4.XX
natomiast na konsoli mam zmieniony pod 3.55 KMEAW iż na takim siedze.
Gra działa bez problemu dysk zewnętrzny + tam opcja BD miror czy coś.

Na pewno wyszła łatka 1.01 tutaj źródło:
http://community.eu.playstation.com/t5/Sport-General/Sports-Champions-2-Patch-1-01/td-p/17730402

ale skąd ściągnąć? cza by pogooglować.
10 sek googlink :
b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES01598/BCES01598_T16/79255d0e9cfef422/EP9000-BCES01598_00-00000000P0403676-A0101-V0100-PE.pkg

Jak pomogłem daj łapkę w górę bo mi jakieś mendy dały w dół :P
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(


Offline luzaczek5

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 0
Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 22, 2013, 21:06:12 pm »
dzieki

tylko kurna jak zalaczam tego pkg to mi chce konole aktualizowac. mam rogero 4.21 a chce mi do 4.30 soft aktualizowac. dam na nie to wychodzi i nic z tego

chyba ze cos w para musze pozamieniac, hmm

niby gra mi chodzi normalnie ale wkurzaja mnie te czeste zwiechy. juz myslalem ze ten pkg 1.01 pomoze

PS3-Hack.com.pl

Odp: Sports Champions 2
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 22, 2013, 21:06:12 pm »

Tags: problem 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.