Październik 19, 2020, 22:49:35 pm

Autor Wątek: call of duty black ops 2  (Przeczytany 24836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin210886

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 63
  • Reputacja: 0
call of duty black ops 2
« dnia: Listopad 18, 2012, 10:57:36 am »
soft: kmeaw 3.55
gra: call of duty black ops 2 PL
id gry:BLES-01720
menager: multiman 4.10

problem:
po wgraniu fix od DUPLEX gra sie uruchamia ale pisze ze dane gry sa uszkodzone i trzeba je skasowac.
zrobilem tak jak pisalo bo mialem dane od innej wersji, ale nadal to samo bylo. nie bylo danych a chcialo zebym kasowal.
skasowalem oby dwie wersje i wgralem tylko pl i fix od duplex ale bylo to samo.

posiadam trzy programy do fixow.
po uzyciu kazde sa takie same objawy jak po fix od duplex.
gra zawiera pliki .self.
taksamo je sfixowalem i to tez nic nie pomoglo.
jezeli ktos ma namaiary na dzialajacego fix z ta wersja gry lub wie jak ja odpalicz to prosze o pomoc.
pozdrawiam


nie piszemy capslockiem

PS3-Hack.com.pl

call of duty black ops 2
« dnia: Listopad 18, 2012, 10:57:36 am »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2012, 11:14:44 am »
          spróbuj z tym fixem u mnie śmiga -fixy są w innym temacie.zombie30
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 13:44:36 pm wysłana przez zombie30 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2012, 12:26:53 pm »
usun wszystkie pliki tej gry z ps3 (patch/fix z narzedzia danych gier) i z dysku gre wrzuc jeszcze raz (a najlepiej sprawdz czy dobrze sie rozpakowało) i podmien pliki od fix od kolegi powyzej
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2012, 23:57:44 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2012, 11:38:03 am »
mam tą samą wersję gry co kolega :
BLES01720 - wersja PL
oczywiście najnowszy mmc + w opcjach > bd - mirror
soft 3.55 Kmeaw
zewnętrzny hdd pod usb


z fixem z odpowiedniego działu - black screen zawiesza konsole
+ patchem od ZombieKillah - również to samo

osobno z samym patchem od ZombieKillah - również black screen i zawieszenie konsoli

Komuś działa to na 3.55 ?

PS3-Hack.com.pl

Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2012, 11:38:03 am »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2012, 11:41:54 am »
U mnie działa z tym że wersja angielska

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2012, 12:08:39 pm »
a jednak bangla :) Wrzuciłem czystą grę na hdd (bo już nie wiedziałem co sie działo). Wywaliłem patcha poprzedniego. Pobrałem ponownie "BLACK.OPS.II.Patch.v102.Spoof.v1337.BLES01720" . Nie kopiowałem żadnych innych ebootów czy plików self. Zainstalowałem patch i właczyłem grę :D

Teraz można by się pobawić z tymi 2 DLC co są dostępne :)

Offline ps3ludek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2012, 12:45:20 pm »
Czy mógłbyś podpowiedzieć skąd pobrać ten fix dla BLES01720 który uruchamia na 3.55  ?  Jakiś link aby rozwiązać temat ?

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2012, 12:46:25 pm »
jest w odpowiednim dziale  :o

» GRY » Ebooty i save'y » fix dla gier 3.6-4.0 i nowszych

Offline maniek13

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 49
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 20, 2012, 14:40:58 pm »
A może mi ktoś powiedziec czy gra odpala bez włozonej plyty w nepedzie. I nie piszcie sam sprawdz bo z moim netem zanim to sciagne to wam juz sie gra znudzi.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 20, 2012, 14:47:57 pm »
Tak gra odpala bez płyty w napędzie :P

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 20, 2012, 22:08:02 pm »
Witam, czy do wersji angielskiej(BLES01717) można dograć język pl i będzie działać?
Pozdrawiam

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 21, 2012, 00:13:51 am »
katalog z gry PL to wręcz cała gra - koło 16.8 GB

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 21, 2012, 00:23:13 am »
A ile w tym plików polonizacyjnych? Około 4GB. Sprawdźcie sobie pliki jakie, są w przypadku folderu french i takie wyciągnijcie z polish. Folder dlatego, tak dużo waży, bo tam są też zwykłe pliki do uruchomienia, a nie tylko do PL. Folder english też tyle waży, a french i russian nie. Po prostu tam są też inne pliczki.
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 21, 2012, 13:58:39 pm »
Witam, czy do wersji angielskiej(BLES01717) można dograć język pl i będzie działać?
Pozdrawiam


sprawdź ja udostępniam pliki PL, jak masz folder English zmień jego nazwę na polish (we wstawce PL tak jest wszystko audio jest Ang. a te pliki spolszczające tylko) wgraj pliki co podaje i sprawdź, dodaje jeszcze 2 pliki z USDIR bo nie wiem czy też nie są za to odpowiedzialne.
http://www.multiupload.nl/LR7E3FDWJB

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 21, 2012, 18:49:18 pm »
@zombie30, bardzo dziękuje za wstawkę(+). Podmieniłem pliki ale po zmianie nazwy z english na polish czarny obraz i sonka do zresetowania :-\

Tak, te dwa pliki tez zmieniłem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 22:43:08 pm wysłana przez Demon »

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 21, 2012, 20:03:41 pm »
Tamte 2 pliki również zmieniłes?
Musiał być mi podać wszystkie pliki jakie są w folderze english.
Posprawdzam z tymi co są u mnie i będziemy myśleć czy warto.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 21, 2012, 21:20:56 pm »
"Matthan" ma racje 4gb ja wyciagnełem wszystkie pliki [koncowki  (testowane na wersji angielskiej BLES01717)]

pliki z koncówka : wszystkie pliki xxxx.ff i xxxx.sabs + weapons.clump cała zawartosc (utworz folder o nazwie "english") do folderu 

ps: a stary english usunełem

 puzniej umieszcze w stosownym dziale wstawke ;)...rano bedzie
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 23:27:06 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline joe123456

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 22, 2012, 22:31:06 pm »
a jednak bangla :) Wrzuciłem czystą grę na hdd (bo już nie wiedziałem co sie działo). Wywaliłem patcha poprzedniego. Pobrałem ponownie "BLACK.OPS.II.Patch.v102.Spoof.v1337.BLES01720" . Nie kopiowałem żadnych innych ebootów czy plików self. Zainstalowałem patch i właczyłem grę :D

Teraz można by się pobawić z tymi 2 DLC co są dostępne :)

Miałem tak samo black screena, mimo że pkg instalowałem na czystą grę.
Przeinstalowałem wszystko jeszcze raz i poszło. Tylko za drugim razem próbowałem bez oryginalnej płyty w napędzie:)

Sprawdzę z ciekawości potem, czy to płyta w napędzie płata figla.

Offline gonerka72

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 24, 2012, 01:36:37 am »
Mam tą samą wersje ale działa w niej tylko język Angielski nie moge znaleść w ustawieniach języka Poskiego jakieś  pomysły Panowie dzięki za pomoc

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 24, 2012, 02:09:45 am »
No bo w wersji English, jest tylko Angielski i Francuski. Polski znajdziesz w innej wstawce. Najlepiej dograj spolszczenie, które znajdziesz na forum.
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 25, 2012, 13:30:25 pm »
Również mam Polską wersję Black Ops 2 i podobnie jak u Was podmiana plików od Duplex dała tylko black screena.
Przekopiowałem więc jeszcze raz grę na dysk wewnętrzny i dograłem patcha:

"BLACK.OPS.II.Patch.v102.Spoof.v1337.BLES01720.[ZombieKillah].pkg"
 
i gierka ruszyła. Z poprzednich postów wynika, że nie u wszystkich to działa, więc ja jeszcze dodatkowo dograłem sobie spoofer 4.30 do swojego 3.55 Kmeaw, ale nie wiem co się głównie przyczyniło do staru gry :)
Pzdr.

Offline kiwikk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 2
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 25, 2012, 15:08:26 pm »
Również miałem problem z tą grą. Rozwiązanie było banalnie proste (tak jak pisano wcześniej) - wgrać grę czystą a na nią TYLKO pacha BLACK.OPS.II.Patch.v102.Spoof.v1337.BLES01720.[ZombieKillah].pkg lub kolejną wersje BLACK.OPS.II.Patch.v103.Spoof.v1337.BLES01720.[ZombieKillah].pkg. A jak u Was z trofeami?? U mnie nie ma nawet zakładki z tą grą w trofeach. Jest na to jakieś rozwiązanie ??

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 25, 2012, 17:04:12 pm »
Hm ja grałem chwilę, ale faktycznie żadnego trofea nie zdobyłem :(
W fixie od duplex był folder z plikiem do trofeów... z tego co pamiętam...

Offline kiwikk

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 2
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 25, 2012, 19:53:37 pm »
Zamieniałem i ten folder ale bez rezultatu...

Hm ja grałem chwilę, ale faktycznie żadnego trofea nie zdobyłem :(
W fixie od duplex był folder z plikiem do trofeów... z tego co pamiętam...

Offline Topor1988

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 26, 2012, 15:45:57 pm »
Działa wam multi przez PSN? Bo od 2 dni mam napis, że serwery są tymczasowo niedostępne.
Mam zainstalowany patch 1.04 + fix, do tej pory działało.

Offline erykG3

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 26
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 02, 2013, 07:14:11 am »
Da się jakoś wgrać mapkę nuketown do cod bo II na ps3 ???

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 340
  • Reputacja: 9
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 02, 2013, 13:37:50 pm »
Da się jakoś wgrać mapkę nuketown do cod bo II na ps3 ???

Da się, poszukaj w dziale "DLC"
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(


Offline kamilowie

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2013
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 12, 2013, 15:27:43 pm »
Mam prośbę jak ktoś by mógł wrzucić na jakiś serwer tego fixa BLACK.OPS.II.Patch.v103.Spoof.v1337.BLES01720.[ZombieKillah].pkg albo wersje 102 ponieważ wszystkie serwery nie mają już tego pliku.

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 13, 2013, 09:17:05 am »
Mam prośbę jak ktoś by mógł wrzucić na jakiś serwer tego fixa BLACK.OPS.II.Patch.v103.Spoof.v1337.BLES01720.[ZombieKillah].pkg albo wersje 102 ponieważ wszystkie serwery nie mają już tego pliku.


Proszę...

http://www.sendspace.pl/file/fad6ece17aaccf77d307d2d

Offline kamilowie

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2013
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 16, 2013, 11:05:32 am »
dzięki wielkie. udało się pobrać i wszystko działa. Poleciał pozytyw

PS3-Hack.com.pl

Odp: call of duty black ops 2
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 16, 2013, 11:05:32 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.