Wrzesień 20, 2020, 07:12:51 am

Autor Wątek: Far Cry 3  (Przeczytany 92575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Far Cry 3
« dnia: Listopad 28, 2012, 12:29:43 pm »
wersja : Far Cry 3 PS3-DUPLEX (zainstalowane 3 pliki pkg)
soft 3.55 kmeaw
dysk wewnętrzny

po próbie właczenia błąd 80010017 , teraz się bawie przy eboot przy użyciu ebootfixa - lecz bez skutecznie ;/
ktoś odpalił ?

Dobra Panowie problem rozwiązany :D
Pobieramy "DarkEbootFixer v5"
kopiujemy 3 pliki z : /dev_hdd0/game/NPEB01096/USRDIR/

EBOOT.BIN
Game.self
UplayBrowser.ppu.self
do jednego folderu na PC , np. fc3 - który przenosimy do głównego katalogu Darkebootfixer
odpalamy fixera > klikamy 8 wpisuje nazwę folderu "fc3" czekamy > wyskoczy okienko - wybieramy w nim 3.55 i klikamy fix , wyskoczy czy podmienić , klikamy "yes"
Teraz podmieniamy pliki z folderu do konsoli
odpalmy grę z xmb :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2012, 08:12:27 am wysłana przez Maniek »



PS3-Hack.com.pl

Far Cry 3
« dnia: Listopad 28, 2012, 12:29:43 pm »

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2012, 12:43:07 pm »
Przed chwilą mi się dopiero ściągnęła gierka, także nie miałem jeszcze okazji sprawdzić... Mam tą samą wersję od Duplex w postaci trzech plików pkg.
 Ja spróbuję "DarkEbootFixem" może ruszy?

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2012, 13:09:43 pm »
masz już odpowiedz :)

hah najlepszy motyw jest taki iż, aby właczyć grę po ponownym resecie konsoli - trzeba właczyć multimana i go wyłaczyć , bo jeśli odrazu będziemy chcieli właczyć grę - wyświetli ze brak płyty w napędzie i jakiś śmieszny błąd  :o
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2012, 14:09:05 pm wysłana przez Maniek »

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2012, 14:23:08 pm »
maniek pisz opis problemu, porzadnie, Regulamin działu ! ciebie to też dotyczy.

wracajac do tematu. tak samo bylo z trylogią Splinter Cell HD ( .pkg), 2 z 3 gier, rownierz trzeba bylo wejsc do mm i wyjsc z niego zeby je uruchomic z xmb




Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

PS3-Hack.com.pl

Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2012, 14:23:08 pm »

Offline smigolek

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 26
  • Miejsce pobytu: Nad morzem
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2012, 23:27:39 pm »
A ja mam inny problem z tą grą. A mianowicie nie mam filmików!Po uruchomieniu gry odrazu zaczynam grę w klatce. O co chodzi??? Inie mogę zrobić save gry!

Popraw post bo poleci do kosza. Regulamin działu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2012, 08:04:03 am wysłana przez norek30 »
-=sMiGoLeK=-

Mateusz889

  • Gość
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2012, 08:36:32 am »
jak nie możesz zrobić sava ? w niektórych momentach po prostu się nie da zrobić zresztą jak znasz angielski to sobie przeczytasz ta gra ma checkpoint save i działają bo przeszedłem 1 misje wyłączyłem żeby sprawdzić czy nie idzie od początku i wszystko jest ok

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2012, 09:01:17 am »
Taaa.... ja mam jeszcze inny problem, gra działa filmiki są, ale za to przy precyzyjnym celowaniu ... no prawie że nic nie widać, tak jakby się dwa obrazy na siebie nakładały i celowanie wychodzi w górnym prawym rogu.
Masakra bo gierka prezentuje się naprawdę wybornie...

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2012, 09:41:54 am »
Problem z filmikami naprawia fix z odpowiedniego działu - bo jak widać ebootfixer nie poradził sobie wystarczająco :)

Mateusz889

  • Gość
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 29, 2012, 12:23:58 pm »
ja wgrałem wersje od duplex 3 pliki pkg były zainstalowałem je po kolei a potem wgrałem taki fix NPEB01096_FAR_CRY_3_FIX.pkg i wszystko działa idealnie

adzioo

  • Gość
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 29, 2012, 19:31:08 pm »
czy gra  posiada polskie napisy?? pozdrawiam

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 29, 2012, 23:42:10 pm »
ja wgrałem wersje od duplex 3 pliki pkg były zainstalowałem je po kolei a potem wgrałem taki fix NPEB01096_FAR_CRY_3_FIX.pkg i wszystko działa idealnie

Wyobraź sobie ze zrobiłem niemalże identycznie, z tym że ja wgrałem 2 pliki od duplex bo ten 3 plik do crack pod 4.3x no i dograłem tego samego fixa i nie wiem o co kaman z tym celowaniem...
taka fajna gierka...

Offline elviso

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 30, 2012, 00:14:57 am »
Mam ten sam problem z celowaniem precyzyjnym. Właściwie jego brak. Zrobiłem tak samo. Zainstalowałem 2 pierwsze PKG i potem fix'a. Może jednak trzeba wgrać wszystkie trzy a potem fix'a?

edit: doinstalowałem crack'a od Duplex a potem jeszcze raz Fix'a pod 3.55 i precyzyjne celowanie działa :). Wychodzi na to, że sam FIX nie modyfikuje, któregoś z wymaganych plików.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 00:23:56 am wysłana przez elviso »

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 30, 2012, 08:48:10 am »
Aaaaa... widzisz, zaraz sprawdzę jak i u mnie zadziała to masz u mnie browar...  ;)

Offline macias_hit

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 30, 2012, 08:54:54 am »
Witam, moze ktos podac link do tych 3 plikow pkg, bo na forum ładnie ejst w dziale ebootow fix koncowy, a te 3 pliki pkg to nic nie opisanie  i nie wiadomo ktore sciagac.pozdrawiam

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 30, 2012, 09:04:14 am »
Witam, moze ktos podac link do tych 3 plikow pkg, bo na forum ładnie ejst w dziale ebootow fix koncowy, a te 3 pliki pkg to nic nie opisanie  i nie wiadomo ktore sciagac.pozdrawiam

linki dawno podane w dziale gier, temat gry to nie miejsce dla nich, w google czy na torrentach znajdziesz w 40 sekund ?! może.  ale lepiej być leniwym prawda ?.



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline macias_hit

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 30, 2012, 09:25:24 am »
Niestety ktoś w dział ebooty wrzucił tak,ze nic z tego nie wiadomo, tylko fix koncowy jest w miare ogarniety. pozdro

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 30, 2012, 09:31:55 am »
jezus maria,, wielka mi filozofia:

isntalujesz .pkg oznaczone nr 1 potem nr 2 i fix i co tu ma być opisane albo niezrozumiałe ? proste jak kontrukcja cepa, instalacja taka sama jak przy innych grach w dzielonych .pkg   



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline macias_hit

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 30, 2012, 09:36:00 am »
;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 09:57:22 am wysłana przez macias_hit »

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 30, 2012, 09:51:18 am »
Aaaaa... widzisz, zaraz sprawdzę jak i u mnie zadziała to masz u mnie browar...  ;)

Zaraz, zaraz. To zeby dzialalo precyzyjne celowanie trzeba po instalacji gry z 2 plikow *.pkg, wgrac cracka od DUPLEX z folderu z gra, ktory byl pod 4.21, pozniej fixa po 3.55 i wtedy bedzie dopiero dzialac? CO Wy Panowie wypisujecie?

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 30, 2012, 09:51:42 am »
rzecz jasna - proste jak konstrukcja cepa;) jeżeli można by to ściągnąc po ludzku,  a nie nawrzucane 10 róznych linków, w każdym co innego, a wszystkie do Far Cry 3.


chyba nie mówisz o far cry3 Antidote (eng, rus, pl) jako folder ? (gra retail, nie pkg)


ps. zajrzyj (TU)
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 09:56:22 am wysłana przez thenat17 »



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 30, 2012, 11:02:22 am »
@Thenat17 - ogarniasz co oni pisza o tym "precyzyjnym celowaniu"? Mam relka od DUPLEX, zainstalowalem 2 paczki *.pkg, dogralem fixa pod 3.55 i dziala ale tego cracka od DUPLEX nie dogrywalem. Z tego co pisza userzy w tym topicu - trzeba ten crack zeby dzialalo precyzyjne celowanie. Pierwszy raz widze takie kwiatki. ;]

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 30, 2012, 11:15:15 am »
ja też nie wiem oco chodzi, widocznie jakiś bug :)
ps. mam na ps3 i pc i gram na tym drugim , jest o niebo lepiej :)



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline elviso

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 30, 2012, 11:48:11 am »
"Precyzyjne celowanie" pod L1 :)

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 30, 2012, 13:11:48 pm »
Tak potwierdzam... 2 pliki pkg plus crack od duplex następnie fix pod 3.55. W końcu mogę precyzyjnie przycelować :) a nie w***ć na pałę. Obiecane piwko postawię  ;D
Dzięki jeszcze raz za podopowiedź  ;)

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 30, 2012, 22:11:38 pm »
Dogralem tego cracka od duplex, pozniej jeszcze raz fix pod 3.55, podmienilem stosowne pliki i menu i napisy sa pl. Teraz mozna grac. :)

Pytanie w sumie na miejscu - teraz juz wszystkie nowe gry posiadaja fixy pod 3.55?

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 01, 2012, 13:19:02 pm »
Szukam samego crack'a od Duplex-a tego co był w paczce. Jeśli można to proszę wrzucenie na http://pl.rghost.net/main Mam ten sam problem z celowaniem, obraz rozmazany.

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 01, 2012, 13:55:29 pm »
Protip - jak odpalisz torrenta z gra od DUPLEX, odznacz duze paczki .pkg z gra zeby ci sie nie sciagaly niepotrzebnie i zaznacz tylko interesujacy cie fix.

Jakby byly problemy uploaduje pozniej paczki pod 3.55 i wstawie linki ale nie na serwis o ktorym piszesz bo jest beznadziejny.

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 01, 2012, 14:00:26 pm »
To bardzo prosze o upload, nie korzystam z torrentów. Pozdrawiam

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 01, 2012, 14:21:48 pm »
Hej a wiecie moze czy ten fix 3.55 dziala rozniez z wersja od antidote??

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 01, 2012, 14:34:45 pm »
panowie mam pytanie odnośnie fixa cfw 3.41/3.55 do polskiej wersji Far
Cry 3 READNFO EUR JB PS3-ANTiDOTE który pojawił się wczoraj w dziale download. Próbowałem go zainstalować ale wyskakuje kod 80029564. Czy jest ktoś kto go pomyślnie zainstalował?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Far Cry 3
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 01, 2012, 14:34:45 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.