Wrzesień 20, 2020, 05:51:53 am

Autor Wątek: Tomb Raider  (Przeczytany 29765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bnabobnabo

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Tomb Raider
« dnia: Luty 24, 2013, 01:23:40 am »
Witam.Czy posiadając Rogero 4.30 mogę śmiało zakupić werje preorder gry Tomb Raider?? tzn czy ta wersja softu wystarczy i nie będzie potrzeba aktualizacji???



PS3-Hack.com.pl

Tomb Raider
« dnia: Luty 24, 2013, 01:23:40 am »

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2013, 03:25:07 am »
Pewnie będzie wymagać softu 4.31, nawet bez aktualizacji. multiMAN powinien Ci sam zfixować (tzn. poprawić) pliki i podpisać je kluczami 4.30, ale gdyby jednak tak nie zrobił, to wyszedł soft 4.31 CFW bez żadnych spooferów od dewelopera MiralaTijera. Sam go używam ;)
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline gicior

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 208
  • Miejsce pobytu: Polska
  • Reputacja: -7
  • Płeć: Mężczyzna
  • HOMO SUM
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2013, 16:10:44 pm »
Zadziała bez problemu tylko wgraj najnowszego multimana ;)

Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Problem z Tomb Raider
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2013, 01:02:42 am »
Witam mam gierkę TombRaider w konsoli wgrany Rogerio i najnowszy multimam z najnowsza aktualizacja i gierka nie chce mi isc Znalazłem na forum ps3iso cos takiego : guys u must activate bd mirror to work Co to jest jak to właczyc ? Jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc

Komentarz Globalnego Moderatora popraw opis: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=11889.0 , niikt nie będzie zgadywać co masz a czego nie
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2013, 08:06:16 am wysłana przez thenat17 »

PS3-Hack.com.pl

Problem z Tomb Raider
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2013, 01:02:42 am »

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Problem z Tomb Raider
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2013, 02:01:09 am »
Witam mam gierkę TombRaider w konsoli wgrany Rogerio i najnowszy multimam z najnowsza aktualizacja i gierka nie chce mi isc Znalazłem na forum ps3iso cos takiego : guys u must activate bd mirror to work Co to jest jak to właczyc ? Jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc
ustawienia gry na kwadracie w mm, wtedy pojawia sie przelaczniki pod okladka po lewej stronie tam jest BDMirror -> dziala na 100we

zmien post na zgodny ze standardem zanim, ktoryś Admin go wyrzuci

Offline zombie30

  • Extra Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 552
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2013, 10:29:57 am »
Komentarz Globalnego Moderatora popraw temat według Regulaminu albo kasuje

Offline dymowskia

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Tomb Raider
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2013, 11:14:28 am »
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780  i  BLES01781 (polska wersja)
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero v2.05  sprawdzałem tez na CFW 4.21 Rogero v1.09
Backup Manager: Multiman 04.20.02    dziala z  bd mirror ON (update 1.01)
Kod błędu: brak

Opis problemu:
Witam mój problem polega na tym ze podczas misji "Find Alex"  78% na łodzi trzeba przeciągnąć skrzynie zawieszona na dźwigu żeby spadła i rozbiła przejcie za pomocą nowego gadżetu do luku który służy do przeciągania dużych przedmiotów
otóż jak zaczepia się linka przyciągam przedmiot to dźwig się przesuwa ale skrzynia zostaje w powietrzu w tym samym miejscu ewidentny jakiś błąd i nie mogę przejść dalej

na obydwu wersjach mam to samo
ktoś coś miał takiego ??
ktoś w ogóle przeszedł cala grę ?? 

Offline RedAxe

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2013, 16:33:31 pm »
Witam.
Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było strzelanie w okolicę tej skrzynki płonącymi strzałami, tak aby zauważyć, że się porusza. Wtedy trzeba zwrócić uwagę, aby celownik zmienił się na czerwono i w tym specjalnym widzeniu skrzynka miała kolor żółty (nie migający żółty jak wcześniej). Następnie strzelamy i uruchamiamy kołowrotek, zauważysz, że skrzynia się rozwarstwia i jedna się poruszy oraz spadnie tak jak trzeba, a druga zostanie w powietrzu. Taki bug.
Pozdrawiam.

Offline matmaj

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2013, 16:41:03 pm »
A działa wam bez płyty bo ja mam popsuty napęd i mam black screen podczas uruchamiania. Mam rogero 4.30v2 teraz ściągam aktualizację 1.0.1 i zobaczę... wszystkie gry do tej pory działały które działają bez płyty...
a czy wersja którą mam czyli BLES01780 zajmująca 13GB jest PL?

Offline Phil82

  • FoRuM UsEr
  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 55
  • Miejsce pobytu: 71
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Jeśli wiem i mogę to pomogę
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2013, 17:37:08 pm »
Wersja PL jest z końcówką 1 i waży coś około 10GB

Offline matmaj

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2013, 18:11:32 pm »
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!

Offline longer!!!

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2013, 21:42:29 pm »
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780  i  BLES01781 (polska wersja)
Oprogramowanie konsoli: CFW 4.30 Rogero v2.05 
Backup Manager: Multiman 04.20.01

problem polega na tym że wszystko mam ukończone na 100%(każda z lokacji)jak i wyzwania za które nie wpadło mi  trofeum czy to jakiś błąd ? dodam że na save mam 99% ale skoro wszystko jest zaliczone to powinno być 100% spotkaliście się z tym

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2013, 21:50:14 pm »
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!
@matmaj jest spolszczenie w osobnym temacie mozesz sobie dograc.

Offline m4niek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 05, 2013, 17:58:36 pm »
Nazwa gry: Tomb Raider
ID Gry: BLES01780 
Oprogramowanie konsoli: Rogero 4.31 
Backup Manager: Multiman 04.20.03

Problem polega na tym, ze zrobilem aktualizacje mm do wersji 04.20.03 i gdy chce w niego wejsc wyskakuje mi komunikat 'Twoja instalacja mmCMAa jest niekompletna! Prosze zainstalowac jeszcze raz wersję BASE lub FULL, poniewaz mozesz miec porlbemy z wyswietlaniem grafiki w programie!' probowalem jeszcze raz i dalej to samo...wszsytkie gry mi chodzily tylko z Tomb Riderem mam problem. Gdy chcialem uruchomic gre byl tylko czarny ekran i nic dalej nie szlo. Czekam na odpowiedz. dzieki

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 05, 2013, 18:17:42 pm »
Spróbuj zainstalować po kolei zaczynając od wersji BASE po update 01 i 02.
MultiMana w wersji base 04.20.00 + update do 04.20.01:
http://www.sendspace.com/file/6v9i0a
MultiMan 04.20.02 UPDATE:
http://www.sendspace.com/file/odkrnq

Ja tak zrobiłem i mnie bangla :)



Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 05, 2013, 20:38:51 pm »
Tak jak napisal @Flick usun mm i zainstaluj BAZOWA WERSJE wpierw. Zadupcyles bo zainstalowales update a nie miales ostatnie bazowej wersji czyli  04.20.00.

Offline m4niek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 05, 2013, 21:44:43 pm »
Zrobilem wszystko tak jak napisal i dalej mi nie dziala...dalej czarny ekran i nic nie rusza...

Offline matmaj

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 05, 2013, 22:45:13 pm »
M4niek - Ja też nie mogłem uruchomić ale się udało i to nie wina niekompletnego MM bo ja też mam nie kompletną wersję MM bo za każdym razem wyskakuje mi o tym komunikat i mam taką samą jak ty czyli 04.20.03 i to wystarczy (ale ta wersja jest wymagana bo przed aktualizacją MM gra też mi nie działała). Problem polegał u mnie na tym że trzeba pobrać aktualizacje gry do wersji 1.0.1 i włączyć BD MIROR i musi śmigać. Jeszcze raz gra wymiata (przeszedłem wszystkie części TR i ta jest chyba najlepsza przynajmniej na tej generacji konsol)!!!
Pozdrawiam

Edytowany double post: Marzec 05, 2013, 22:47:59 pm
OK dzięki udało mi się uruchomić ale dopiero właśnie po aktualizacji MM do najnowszej wersji i tak jak napisałeś moja wersja nie ma PL ale gra wymiata!
@matmaj jest spolszczenie w osobnym temacie mozesz sobie dograc.
Dzięki za podpowiedź bo szczerze zapomniałem zaglądnąć do działu spolszczenia i ściągnąłem wersję z końcówką 1 w PL/RUS i po problemie:-) Pozdrawiam matmaj
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2013, 22:47:59 pm wysłana przez matmaj »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 05, 2013, 23:21:21 pm »
No tak, ja podawalem tylko rozwiazanie problemu  'Twoja instalacja mmCMAa jest niekompletna!. Co do gry to tak jak napisales trzeba zaznaczyc BDMIRROR w mm jak wielu pisze. CHociaz o dziwo mi Tomb Raider dziala bez Bdmirrora ;) Normalnie skopiowalem blesa i no problem poszlo na ostatnim multimanie i rebugu 4.30.1 :)

Offline m4niek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 06, 2013, 09:09:01 am »
Ah faktycznie po ustawieniu BD MIRROR i tych aktuzalizacjach dziala. Dziekuje za pomoc!!

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 06, 2013, 12:07:26 pm »
Mi tez śmiga na Rogero 4.30 bez bd mirrora, tylko aktualizacja z poziomu multimana bo bez tego wyrzuca error 80010009.

Offline dymowskia

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 07, 2013, 08:25:49 am »
dla tych gdzie dojda tam gdzie ja i trafia na scien e


Offline RedAxe

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 07, 2013, 18:26:31 pm »
Przecież w 7 poście napisałem sposób na tego bug'a.
Ja skończyłem tą grę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2013, 18:32:44 pm wysłana przez RedAxe »

Offline dymowskia

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 07, 2013, 20:35:58 pm »
no i co z tego ze napisales jak polowa ludzi nie bedzie wiedziala o co ci chodzi
jak ci nie pasuje to do admina niech skasuje moje posty ale chyba lepiej ten filmik komus pomoze niz to co napisales

Offline RedAxe

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 08, 2013, 16:36:51 pm »
Tylko, gdzie rozwiązanie na tym filmiku, poza tym proponuję zmienić ton wypowiedzi na mniej agresywny, bo ja chciałem ci pomóc, a ty zamiast podziękować próbujesz mnie atakować.

Offline Zulu Gula

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 1
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 17, 2013, 20:09:05 pm »
Cytuj
Witam.
Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było strzelanie w okolicę tej skrzynki płonącymi strzałami, tak aby zauważyć, że się porusza. Wtedy trzeba zwrócić uwagę, aby celownik zmienił się na czerwono i w tym specjalnym widzeniu skrzynka miała kolor żółty (nie migający żółty jak wcześniej). Następnie strzelamy i uruchamiamy kołowrotek, zauważysz, że skrzynia się rozwarstwia i jedna się poruszy oraz spadnie tak jak trzeba, a druga zostanie w powietrzu. Taki bug.
Pozdrawiam.


Tak zrobiłem i nie działa ten sposób...Ale mam panowie rozwiązanie. :P

@ dymowskia,
masz rozwiązanie, mi pomogło.



Gramy dalej. 8)
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2013, 20:23:09 pm wysłana przez Zulu Gula »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 17, 2013, 23:25:24 pm »
heh przeszedlem cala gre ale nie kojarze bym mial jakiegos buga ktory by mnie zastopowal...

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 17, 2013, 23:38:26 pm »
Tez skonczylem ta gre nawet dwa razy i nie bylo u mnie takiego bledu  8) a mialem dwie wersje

Offline ziolqo

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 25, 2013, 19:43:59 pm »
ps3 fat rogero4.30v2.05
multiman 4.30.00 +update
blus01781 tomb rider rus pl
dysk wewnetrzny
witam zrzucam ftp gre na dysk folder games, multiman fiksuje ja pod 4.30, ustawiam bd mirror i aktualizacje gry 1.02 odpalam  sprawdza trofea i zonk nie idzie próbowałem juz kilka opcji  z dyskiem i nic czy ta aktualizacja jest zła ?jesli tak to poprosił bym o 1.01 lub

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 26, 2013, 01:40:20 am »
powinno ci dzialac bez zadnych updatow.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 26, 2013, 01:40:20 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.