Wrzesień 30, 2020, 23:07:52 pm

Autor Wątek: Tomb Raider  (Przeczytany 68921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Tomb Raider
« dnia: Luty 28, 2013, 12:16:44 pm »
wersja gry : Tomb Raider PS3-DUPLEX
najnowszy mmc
soft : 3.55 kmeaw
bd-mirror

fix z forum z odpowiedniego działu "FIX tomb raider 3.55 EUR By 0sasukesharingan0"

po próbie właczenie wraca do xmb z błędem > 8001003C
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2013, 10:37:43 am wysłana przez zombie30 »



PS3-Hack.com.pl

Tomb Raider
« dnia: Luty 28, 2013, 12:16:44 pm »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2013, 12:21:44 pm »
płytka jest w napędzie?select +x

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2013, 12:32:02 pm »
tak oczywiście , sprawdzałem to samo było . testuje jakiś fix z ps3iso. Dam zaraz znać co i jak :)

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2013, 12:38:46 pm »
właśnie wstawiłem do odpowiedniego działu zajrzyj i przetestuj,bo ja jeszcze nie mam mozliwości

PS3-Hack.com.pl

Odp: tomb raider
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2013, 12:38:46 pm »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2013, 13:04:42 pm »
sprawdziłem twój i moje, gra działa ale wywołanie przycisku ps - tak jak mówisz zawiesza ps3

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2013, 13:08:55 pm »
To co?,to chyba nie problem?ważne że da się pograć ;)

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2013, 13:14:22 pm »
ta gra z moim fixem działa bez zawieszania się przy przycisku ps, ale zawiesza się po pierwszym filmiku kiedy da się new game.. skacze na 2 połowę statku- facet jej nie łapie i spada do wody. czarny ekran . jednak trzeba na coś pewniejszego poczekać..

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2013, 13:35:12 pm »
U mnie działa bez problemów bdmirror wersja z ps3sos duplex

Offline thenat17

  • Początkujący Deweloper
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 4073
  • Miejsce pobytu: Warka/Warszawa
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Moje PW jest od tylko ważnych spraw !!
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2013, 13:46:28 pm »
bede grau w gre :D



Wspieraj Forum !!  ||   Usługi Forumowe <<  <<Zajrzyj !!

Offline adashko

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Zawód: betoniarz-zbrodniarz
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2013, 17:22:19 pm »
Testował ktoś może na dysku wewnętrznym?

Offline rogallo79

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: tomb raider
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2013, 10:29:45 am »
Rowniez mialem ten sam problem z czarnym ekranem. Sciagnalem nowego fixa ebbota i param ze stronki :
Komentarz Globalnego Moderatora od tego jest dział z fixam.zombie30
Nalezy wlaczyc bdmirror w opcji gry w multimanie.
Gra Smiga az milo z dysku zewn.  Wlasnie w nia pogrywam !
Milego giercowania !
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2013, 10:38:52 am wysłana przez zombie30 »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2013, 10:54:28 am »
Potwierdzam gra działa poprawnie z fixem ważącym 20.5mb(dysk zew.płyta w napędzie select +x)

Offline hugo75

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 23
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 01, 2013, 14:39:36 pm »
mam prośbę niech ktoś zobaczy czy działa bez płyty w napędzie. Dziękuję.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 01, 2013, 15:49:25 pm »
Jest sposób na odpalenie bez płyty poszukaj tematu na ps3iso lub ps3repack

Offline lolek23

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 02, 2013, 13:37:01 pm »
Witam

Jeżeli wiesz gdzie można znaleźć sposób na odpalenie bez płyty to daj linka jak możesz bo ja nie mogę znaleźć

Edytowany double post: Marzec 02, 2013, 13:41:50 pm
ok znalazłem:)

Edytowany double post: Marzec 02, 2013, 15:41:30 pm
Niestety to nie to. Ten co znalazłem nie jest pod 3.55
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2013, 15:41:30 pm wysłana przez thenat17 »

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 02, 2013, 14:45:14 pm »
Update MultiMan 04.20.02
http://www.sendspace.com/file/odkrnq
dzięki któremu otrzymujesz emulator płyty BD i już nie potrzeba trzymać płyty w napędzie do uruchamiania gier.

Nie wiem jak jest na 3.55 ale na Rogero 4.30 działa :)



Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 02, 2013, 18:26:25 pm »
wam też gra się wiesza po odczytaniu sejwa?lub coś nie doczytuje i nie da się grać dalej?

ps.gra działa poprawnie z zapisem dopiero na innym fixie ważącym 8,3 mega od opoisso893,dodanym przeze mnie w odpowiednim dziale ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2013, 21:21:47 pm wysłana przez marciniak »

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 02, 2013, 19:00:45 pm »
witam mam kmeaw 3,55 gra na dysku wew,najnowszy multiman i gra mi sie wlacza ale nie chce mi sie wczytac 1wsza misja czarny obraz jest a tak to wszystko dziala da sie do menu wrocic,mam zaznaczony bdmiror,wersja gry to BLES01781 pl.takze mugl by mi ktos pomuc czy cos jeszcze mozna zrobic zeby ta gra poszla

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 02, 2013, 19:21:27 pm »
z płyta odpalasz?z jakiego fixa korzystałeś?

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 02, 2013, 19:59:04 pm »
tak z plyta mam fixa z lecha jest tam gra do pobrania Tomb.Raider.PS3-DUPLEX i jest tam fix podany na 3,55 przez kogos,ale gre pobralem z xxxxxxx Tomb Raider [PL] [PS3] [4.30] (2013) i do niej dalem fixa z lecha. juz chyba wiem o co chodzi mam fixa pod wersje  BLES01780_355 a ja mam wersje gry BLES01781:( i to pewnie dlatego.jest moze fix na 3,55 pod BLES01781 :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2013, 20:06:05 pm wysłana przez richi »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 02, 2013, 20:09:35 pm »
Co to znaczy z lecha? bo nie czaje spróbuj z fixem od flicka z działu ebooty,spróbuj jeszcze pokasować wszystkie zapisy i na nowo odpalić ,miałem podobnie z tym intro(z tym że wersja od Duplex gdzie nie ma pl) i potem gra stała,pomogło właśnie pokasowanie wszystkiego (znaczy zapisów)i odpalenie jeszcze raz select +x (nie wiem czy ma to znaczenie ale pogrzebałem troche w opcjach przed wyborem new game)
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2013, 20:12:30 pm wysłana przez marciniak »

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 02, 2013, 20:21:52 pm »
mam prywatny torent gdzie pobierasz wszystko z taka predkoscia jaka masz net:) nazywa sie torrent lech prywatny serwer,a jak pokasowac te wpisy powiesz mi jak to zrobic dzieki kumpel..:)

Edytowany double post: Marzec 02, 2013, 20:28:18 pm
mozesz podac linka do tego fixa bo nie moge znalesc:(
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2013, 20:28:18 pm wysłana przez richi »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 02, 2013, 20:32:44 pm »
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=1563.msg103984#new

na samym dole a sejwy kasujesz z menu konsoli zaraz za trofeami w góre

Offline richi

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 02, 2013, 21:04:03 pm »
jak na samym dole gdzie mam wejsc po koleji

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 02, 2013, 21:10:23 pm »
no klikasz na link podany przeze mnie i zjeżdzasz na pasku na dół i chyba widzisz co tam pisze?

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 02, 2013, 22:17:46 pm »
jak będe w domku to sprawdzę ze spolszczeniem + patch'em nowym. Dam znać czy jakieś kolwiek problemy

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 04, 2013, 13:45:24 pm »
Ja sprawdziłem wersję Tomb Raider PL  [BLES01781] Gra działa z dysku zewnętrznego z fixem "Tomb Raider BLES01780_Retail-Fix-341-355 by opoisso893" z włączoną opcją w MM BD mirror plus płyta w napędzie.
Gra działa piękne dialogi PL, nie wiem czy działają savy to sprawdzę dzisiaj, próbując wyjść z gry guzikiem "PS" zawiecha konsoli.

Offline kysa

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 04, 2013, 20:44:55 pm »
Ja sprawdziłem wersję Tomb Raider PL  [BLES01781] Gra działa z dysku zewnętrznego z fixem "Tomb Raider BLES01780_Retail-Fix-341-355 by opoisso893" z włączoną opcją w MM BD mirror plus płyta w napędzie.
Gra działa piękne dialogi PL, nie wiem czy działają savy to sprawdzę dzisiaj, próbując wyjść z gry guzikiem "PS" zawiecha konsoli.

dziala pieknie z tym wlasnie fixem , u mnie na dysku wew.....sejwy dzialaja normalnie ,wszystko plynne ,cala gra ,zadnych zwiech itp

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 05, 2013, 09:08:37 am »
Na wewnętrznym też zawiechę konsoli łapiesz jak chce sie z gry wyjść? Czy normalnie jest ?
Też chyba sobie na wewnętrzny dysk przerzucę gierę ... warto ją mieć na stałę w konsoli  ;)

Offline hugo75

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 23
  • Reputacja: 0
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 05, 2013, 15:41:57 pm »
mam pytanie , czy na CFW 3.55 udało się komuś uruchomić gierkę bez płyty w napędzie mam uwalony napęd. 

PS3-Hack.com.pl

Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 05, 2013, 15:41:57 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.