Wrzesień 25, 2020, 02:03:10 am

Autor Wątek: God of war wstapienie  (Przeczytany 52338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
God of war wstapienie
« dnia: Marzec 10, 2013, 07:34:42 am »
Witam mam problem z ripem god of war wstapienie nie odpali wyrzuca do xmb .....?



PS3-Hack.com.pl

God of war wstapienie
« dnia: Marzec 10, 2013, 07:34:42 am »

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2013, 07:58:09 am »
zainstalowałeś  wersje 10.1 ?

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2013, 08:09:25 am »
gdzie moge pobrac ta wersje 10.1.Mam napis napoczatku dupleksa i wywala do xmb.Probowałem przez bd mirror nadal nic,
nie ruszy wersja 20 gb.zgrywałem na dysk wewnetrzny lipa i tyle:)

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2013, 08:21:20 am »
mam ten sam problem ;-/  próbowałem wszystkich ebotów

PS3-Hack.com.pl

Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2013, 08:21:20 am »

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2013, 08:40:53 am »
Ja tak samo prubowałem miałem 2 foldery 340 420,pozmieniłem nie ruszy wiec ta wersja rip jest z......

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2013, 08:55:48 am »
Gra zawiera 1 plik co ma prawie 9 GB.
Wystarczy wczesniej go podzielic na PC programem PS3 splitter, nastepnie wrzucic na wew/zew po czym Multiman sam go scali w 1 i gra odpala bez problemu. Nie mialem z tym zadnego problemu.

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2013, 09:18:18 am »
podzieliłem ale nie chce działać

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2013, 09:22:17 am »
How to play the game from external hdd:

Delete the 2 files in USRDIR: EXTRASCIN1.PSARC and EXTRASCIN2.PSARC

Use a editor (I used notepad plusplus) to edit the file ARCHIVES to this:


17
GAME.PSARC
SHELL.PSARC
INTROCIN.PSARC
RESOURCES.PSARC
HECA.PSARC
CYN.PSARC
PHI.PSARC
TEM.PSARC
CRTN.PSARC
HRTN.PSARC
STAT.PSARC
STINT.PSARC
LAN.PSARC
FURY.PSARC
MP-RESOURCES.PSARC
MULTIPLAYER.PSARC
TPPS.PSARC

Save the file and play from external hdd

In the 2 files are extra videos (nothing from the game)!

Jeszcze tego nie testowałem, ale jeśli podziałało to + :)

PS: działa.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2013, 09:26:33 am wysłana przez kornolio »

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2013, 09:33:10 am »
U mie niema pliku ktory zawiera 9 gb,panowie jakas lipna wersja jak ten plik się nazywa......................jak mam sobie to podzielic:)

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2013, 09:47:53 am »
czyli co musze zrobic ?

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2013, 09:54:37 am »
tak tak własnie co?

Offline Flick

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 272
  • Reputacja: 4
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 10, 2013, 09:56:57 am »
Posiadam wersje Duplex 35GB(nie naruszoną - czystą kopie), Rogero 4.30 v2.05, odpalam z wew. i bangla :)
Nie uzywać God.of.War.Ascension.Eboot.Patch.PS3-DUPLEX na CFW 4.30 bo to jest do 4.20/3.40 patch.

Nawet jak odchudzicie wersje Duplex z innych języków to ubędzie wam tylko 1GB, z zew. nie odpalałem.



Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 387
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 10, 2013, 09:57:48 am »
sciagnijcie wersje od duplexa 34,8gb, rozpakujcie, podzielcie na pc programem ps3splitter lub xxxxxxx spliter, wrzuccie na zewnetrzny dysk tak jak inne gry. Odpalamy normalnie gre, multiman zapyta czy scalic plik do cache hdd - dajemy tak, po przegraniu pliku 9gb do konsoli nie odpalamy gry tylko sprawdzamy czy nie jest zaznaczone bd mirror i dysk zewnetrzny - musi byc odznaczone bo nie odpali. Ja w ten sposob sobie z tym poradzilem i pieknie dziala z dysku zewnetrznego. Multimana mam w wersji 4.19 a soft konsoli musialem aktualizowac do 4.30v2.5 bo na 4.21 nie dzialalo..

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 10, 2013, 10:01:17 am »
podzileiłem tylko na wewnętrznym nie działa :-/

Offline lelo2010345

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 10, 2013, 10:07:43 am »
orginalny eboot i parm sfo potrzebuje do ripa,bo siostra powkleiała patche na 4.20 i 3.40,a orginalne pokasowała

Offline kornolio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 41
  • Reputacja: 1
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 10, 2013, 10:09:29 am »
Ludzie, przecież podałem co trzeba zrobić żeby działało na zewnętrznym dysku, kasujemy pliki EXTRASCIN1.PSARC i EXTRASCIN2.PSARC, wchodzimy w edycje pliku ARCHIVES za pomocą notatnika, kasujemy stamtąd EXTRASCIN1.PSARC i EXTRASCIN2.PSARC i zmieniamy 19 na 17 ( na samej górze) plik zapisujemy. W multimanie bd-mirror i external i gramy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2013, 10:26:10 am wysłana przez kornolio »

Offline sirprimosz

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 47
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 10, 2013, 10:11:33 am »
tylko my pytamy o wewętrzny

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 10, 2013, 10:59:59 am »
na wewnetrznym nic sie nie powinno kompletnie robic. Zadnego patcha ani wypakowywania czy usuwania. Dziala z buta.

Offline ozyrys

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 10, 2013, 14:09:24 pm »
No włąsnie tylko że nie działa. Po logo duplex wywala do xmb. Po zainstalowaniu patcha1.01 nie pokazuje loga tylko odrazu wraca do xmb.

Offline mariuszwwa

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 44
  • Reputacja: -1
  • Najważniejsze to sobie pomagać
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 10, 2013, 15:16:29 pm »
u mnie tez nie działa,a próbowałem wszystkiego,specjalnie dla tej gry przelazlem na 4.30 :)

Release God of War Ascension EUR-Rip PS3-XaTaB 20.48GB

Probowalem wszystkiego,poprzez zmiany ebootow,instalowanie update i lipa,chyba ze problem tkwi w releasie,probowalem zgrac na wew,to wyskakiwal blad ze nie mozna uruchomic,prosze sprobowac z zewnetrznego.

Offline Overdrive

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 73
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 10, 2013, 17:30:21 pm »
macie teraz za swoje, bo ja juz dawno sie nauczylem ze ripow sie nie sciaga tylko sciagnac lepiej oryginal i samemu zripowac bo tak naprawde nie wiadomo co kto zripowal i czy dzialac bedzie.

Offline mariuszwwa

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 44
  • Reputacja: -1
  • Najważniejsze to sobie pomagać
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 10, 2013, 20:42:01 pm »
Z tego co sie dowiedzialem moj niby rip to wersja duplex :) mialbym prosbe do osoby ktora posiada grę full(36 GB) aby sprawdziła zawartość folderu USRDIR i zrobiła np screena,jestem ciekawy ile plikow mi brakuje u siebie,szkoda mi teraz sciagac 40 GB :(

Offline ozyrys

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 10, 2013, 22:48:46 pm »
Wersja - God of War Ascension EUR-Rip PS3-XaTaB 20.48GB ma pliki w zupełnie innych folderach niż pełna wersja od Duplex. Ściągam teraz pełna wersje. Usunę zbędne języki i tryb multiplayer. Dam znać czy działa na Rogero - dysk wewnętrzny.

Offline sergeron

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 30
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 11, 2013, 07:26:28 am »
U mnie gra zadziałała dopiero jak usunąłem te pliki extrascin. Co dziwniejsze, to uruchamiałem grę z dysku wewnętrznego, a bez usunięcia tych plików nie działała. Mam za to inny problem. Wie ktoś jak w tej grze włączyć 3D, bo podobno miało być obsługiwane?

Offline mariuszwwa

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 44
  • Reputacja: -1
  • Najważniejsze to sobie pomagać
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 11, 2013, 10:21:03 am »
Dla wszystkich osób które mają wersje God of War Ascension EUR-Rip PS3-XaTaB 20.48GB znalazłem sposób :)

Ściągamy i instalujemy update:

http://b0.ww.np.dl.playstation.net/tppkg/np/BCES01741/BCES01741_T4/fd1eb2de85404ee4/EP9000-BCES01741_00-GOWABDPATCH00001-A0101-V0100-PE.pkg

Ściągamy i podmieniamy retail fix:

http://rghost.net/44413257

(tak wiem że on jest od wersji US,ale działa :) )

zaznaczamy w MM,opcję BD mirror,dysk zewn

I musi działać,nie ma innej opcji :)

Offline beker

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 11, 2013, 19:39:31 pm »
Mam pyanie w ustawieniach gry mam kilka jezykow ale nie mam do wyboru polskiego. Jak to przestawic bo w plikach gry jest pl. Macie na to jakas rade ??

kamcioch99

  • Gość
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 12, 2013, 07:20:53 am »
Nie wiem czy zadziała, ale już nie raz robiłem takie coś... Podmień folder z PL na EN lub jakiś inny język. :D

Offline ozyrys

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 12, 2013, 12:01:36 pm »
God of War Ascension PS3-DUPLEX 34gb ta wersja poszła u mnie bez problemu z patchem i bez. Usunąłem zbędne języki i pliki EXTRASCIN1.PSARC , EXTRASCIN2.PSARC. Potem edycja w notatniku pliku archives usuwamy tam wpisy EXTRASCIN1.PSARC , EXTRASCIN2.PSARC i zmieniamy na samej górze liczbę z 19 na 17 ( liczba ta określa ilość plików PSARC.). Najnowszy multiman - tu nic nie ustawiałem i gra ładnie śmiga z wewnętrznego dysku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2013, 12:03:53 pm wysłana przez ozyrys »

Offline beker

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 12, 2013, 19:50:20 pm »
podmienialem i nie dziala :(

Offline beker

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 13, 2013, 08:42:54 am »
Ma ktos jakis inny pomysl??

PS3-Hack.com.pl

Odp: God of war wstapienie
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 13, 2013, 08:42:54 am »

Tags: God of war 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.