Wrzesień 28, 2020, 04:25:36 am

Autor Wątek: God Of War Ascention  (Przeczytany 54293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
God Of War Ascention
« dnia: Marzec 12, 2013, 16:50:38 pm »
Nazwa gry: God Of War Ascention
ID Gry: BCES01741
Oprogramowanie konsoli: CFW 3.55 kmeaw
Backup Manager: Multiman
Opis problemu:Nie chce wgrać się na dysk zewnetrzny poniewaz 1 plik ma ponad 8 GB. Więc dzielę ten plik na części programem PS3 Splitter grę wgrywam na dysk zewnetrzny (bez całego dużego pliku) tylko  podzielony tylko, że osobno. Odpalam PS3 i kopiuje ten plik z osobnego folderu do USRDIR z grą, ale pojawia się komunikat że nie mogę wgrać podzielonego pliku. Jak mam to ogarac zeby gra odpalila mi sie z zewnetrznego?



PS3-Hack.com.pl

God Of War Ascention
« dnia: Marzec 12, 2013, 16:50:38 pm »

Offline Chmielu

  • Ten Nieznany
  • HelpChat/Sb
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Mar 2012
  • Wiadomości: 340
  • Reputacja: 9
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2013, 16:59:39 pm »
Po co zakładasz 2gi taki sam temat?
Kolega Ci odpowiedział co trzeba zrobić
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=13673.msg104715#msg104715

2gi sposób to podłącz konsolę i PC kablem ethernet i za pomocą programu FTP przerzuć całą grę bezpośrednio na dysk wewnętrzny konsoli.
Świerzy poradnik znajdziesz na naszej stronie.

Lub jeżeli masz dysk w NTFS np: 16gb to multiman daję opcję kopiowania z tego typu formatu dysków dużych plików +8GB
Bardzo rzadko sprawdzam prywatne wiadomości, dlatego proszę się nie denerwować, że odpisuję późno albo w ogóle. ;(


Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2013, 17:20:10 pm »
Napisalem drugi taki temat bo nie wiem czy ktos odpalil ta gre z zewnetrznego, poza tym nie ma tego tematu do tej gry wiec predzej czy poznie i tak ktos go zalozy. Wracajac do tematu, czyli jak ja mam to zrobic bo juz sie pogubilem , problem tkwi w tym ze nie mam tyle pamieci na dysku wewnetrzym konsoli a nawet gdybym mial to nie mam tak dlugiego kabla wiec musze wgrywac przez Black Boxa a te 35 gb bedzie mi sie wgrywac pol dnia.

Offline zizu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2013, 17:57:25 pm »
Mam problem , a mianowicie gra się normalnie wczytuje , tylko nie mogę stworzyć profilu , wie ktoś o co chodzi ? dodam że mam cfw 3.55
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2013, 18:08:11 pm wysłana przez zizu »

PS3-Hack.com.pl

Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2013, 17:57:25 pm »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2013, 19:27:43 pm »
Napisalem drugi taki temat bo nie wiem czy ktos odpalil ta gre z zewnetrznego, poza tym nie ma tego tematu do tej gry wiec predzej czy poznie i tak ktos go zalozy. Wracajac do tematu, czyli jak ja mam to zrobic bo juz sie pogubilem , problem tkwi w tym ze nie mam tyle pamieci na dysku wewnetrzym konsoli a nawet gdybym mial to nie mam tak dlugiego kabla wiec musze wgrywac przez Black Boxa a te 35 gb bedzie mi sie wgrywac pol dnia.

toż ci podpowiedziałem co trzeba zrobić? w innym temacie. Ja gram z zew. dysku i wszystko śmiga w czym masz problem?
masz range vip a nic nie czaisz chyba ja kupiłeś? a nie zasłuzyłeś?zreszto co mnie to?powiedziałem ci w innym temacie co zrobić żeby grać z zew. zajżyj do rozwiązywanie  poroblemów 4.xx pisze tam kornolio jak byk co trzeba zrobić żeby gra działała z zew.

zizu może złego fixa masz albo coś ? ja nie mam problemu z zapisem?pacz od duplex do podmiany eboot .param i trophy

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2013, 09:45:09 am »
Kolego Siwy 1493 gra działa z dysku zew.Wystarczy ją tylko odpalić według ogólnie dostępnych instrukcji na wielu forach. Z tego co wyczytałem to problemy mają ludzie którzy pościągali "odchudzone wersje". Tak więc powodzenia - dysk Zew. , płytka do napędu,  opcja BD mirror w multimanie i powinno działać.

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2013, 17:15:12 pm »
No właśnie mam problem, bo grę podzieliłem, wrzuciłem na dysk zewnetrzny do katalogu GAMES wchodze do multimana zaznaczylem opcje bd mirror i pojawia sie komunikat "nie mozesz uruchomić gier z plikami o dużym rozmiarze"

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 13, 2013, 17:31:46 pm »
No to chyba jak podzieliłeś to musisz skopiować to na wewnętrzny, nie?

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 13, 2013, 18:02:50 pm »
Ale jak całą grę mam skopiować na wewnetrzny?

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 13, 2013, 18:08:28 pm »
Ludzie, przecież podałem co trzeba zrobić żeby działało na zewnętrznym dysku, kasujemy pliki EXTRASCIN1.PSARC i EXTRASCIN2.PSARC, wchodzimy w edycje pliku ARCHIVES za pomocą notatnika, kasujemy stamtąd EXTRASCIN1.PSARC i EXTRASCIN2.PSARC i zmieniamy 19 na 17 ( na samej górze) plik zapisujemy. W multimanie bd-mirror i external i gramy.

cytat ''Kornolio" ostatni raz ci mówie :P

ps .są to pliki odpowiedzialne za bonusowe wideo więc nic ważnego no chyba że chcesz je oglądać ale wtedy hdd wew.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2013, 18:11:42 pm wysłana przez marciniak »

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2013, 18:27:33 pm »
Właśnie chodzi mi o to żeby nic nie usuwać, czyli musze wgrać na dysk wewnetrzny grę ? I jaki to ma sens jak wgram na wewnetrzny a ja chce na zewnetrzny

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 13, 2013, 18:46:53 pm »
Kolega napisal wyzej co zrobic zeby dzialalo z zewnetrznego. Nie ma innego sposobu. Jak nie chcesz nic kasowac to tylko z wewnetrznego mozesz odpalic.

Jestes tu od 2 lat a prostych rzeczy nie ogarniasz? Nie od dzis wiadomo ze FAT 32 nie obsluguje plikow powyzej 4Gb.

PS.Sorrki za brak polskich znakow. Pisze z pracy.


Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 13, 2013, 20:45:28 pm »
Gdybym ogarniał to nie pisałbym tutaj chyba proste to, że jestem tutaj od 2 lat nie znaczy, że tutaj zaglądam i śledzę na bierząco forum.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 13, 2013, 22:05:18 pm »
Jak się nie śledzi na bierząco to się g***o wie :o

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 13, 2013, 22:24:23 pm »
Gdybym ogarniał to nie pisałbym tutaj chyba proste to, że jestem tutaj od 2 lat nie znaczy, że tutaj zaglądam i śledzę na bierząco forum.

Działa już ?


Edytowany double post: Marzec 16, 2013, 17:53:02 pm
a to ciekawe, jakim cudem udało Ci się skopiować pliki powyżej 4 GB na dysk w formacie FAT 32 i jeszcze to odpalić!?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2013, 17:53:02 pm wysłana przez spy »

Offline maly72

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2013, 13:57:41 pm »
Ja mam tylko jedno pytanko czy da sie wogole odpalic ta gre na 3.55 kmeaw wystarczy mi odpowiedz tak albo nie .

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2013, 14:57:00 pm »
Ja mam tylko jedno pytanko czy da sie wogole odpalic ta gre na 3.55 kmeaw wystarczy mi odpowiedz tak albo nie .


tak, gra działa na 3.55 kmeaw.

Offline maly72

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 14, 2013, 15:16:15 pm »
dzieki za odp.  ;) a ktora ta wersje zes odpalil bo ja mam do God of War: Wstąpienie [PL] [PS3-DUPLEX] (2013) i mi nie dziala.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 14, 2013, 16:28:22 pm »
dzieki za odp.  ;) a ktora ta wersje zes odpalil bo ja mam do God of War: Wstąpienie [PL] [PS3-DUPLEX] (2013) i mi nie dziala.

żeby gra działała na 3.55 kmeaw trzeba podmienić pliki z fixa z tymi orginalnymi w grze, chyba o tym nie wiesz? fixa szukaj w dziale eboot sejwy 3.6+  :P

Offline Dlugin2

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 24
  • Miejsce pobytu: Wexford
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 14, 2013, 19:01:23 pm »
O slodki Jezu ile rzy mozna to samo w kolko walkowac. Jest instrukcja na forum jak ta gre odpalic. >:(


Sorrki za brak polskich znakow.

Offline Takbonie

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 16, 2013, 17:44:45 pm »
Z każdą nową grą mam ten sam problem... - nie działa... Wedle instrukcji skopiowałem na dysk, podmieniłem co trzeba, odpaliłem przez MM, pokazał się tag Duplexa i wyrzutka do XMB...

Później spróbowałem zainstalować update 1.01 + fix i już wogóle lipa... MM-> XMB -> GOWA -> czarny ekran i XMB...

Ku*wa cały dzień mi się gra przegrywała na konsole i ciul z tego... :S

Pomysly moi drodzy ?

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 16, 2013, 18:03:40 pm »
U mnie wersja God of War: Ascension (EU, 03/12/13) DUPLEX BCES01741 soft Rebug 4.30.1 , Multiman najnowszy
Gra wrzucona na dysk zew po wczesniejszym podzieleniu za pomoca PSNStuff , potem tylko instalacja przez multimana i tyle a i plyta w napedzie  8)
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2013, 18:09:05 pm wysłana przez spy »

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 16, 2013, 18:07:13 pm »
Udało się komuś odpalić ripa (21gb ) BCES01741 ?

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 17, 2013, 08:51:56 am »
Niech zgadne po logo duplex wyzuca do xmb?na 4.30 jakoś poradzili sobie z tym ale na 3.55 to nie wiem?felerna wstawka na 99%masz jakieś niepotrzebne dziwne foldery?

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 17, 2013, 13:33:29 pm »
Nie no działa, trzeba było plik edytować i działa, ale nie ma dźwięków w dialogach, pewnie zostały wycięte... a tak to hula...z dysku zewnętrznego... z fixem od duplex

Offline Takbonie

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 17, 2013, 14:22:28 pm »
Nie no działa, trzeba było plik edytować i działa, ale nie ma dźwięków w dialogach, pewnie zostały wycięte... a tak to hula...z dysku zewnętrznego... z fixem od duplex

Jak rozwiązałeś swój problem ? Jaki CFW ?

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 17, 2013, 15:07:47 pm »
Nie no działa, trzeba było plik edytować i działa, ale nie ma dźwięków w dialogach, pewnie zostały wycięte... a tak to hula...z dysku zewnętrznego... z fixem od duplex

Jak rozwiązałeś swój problem ? Jaki CFW ?

Normalnie  ;) praktycznie przy każdej wstawce gry jest podane co należy zrobić, żeby gra działała z zewnętrznego...

Soft 3.55 kmeaw, gra z dysku zewnętrznego z włączonym BD mirror i zaznaczonym dyskiem external (wiadomo) plus płyta w napędzie... Skorzystałem dodatkowo z fixa od duplex do pobrania u Nas z odpowiedniego działu... nie testowałem fixów w postaci .pkg bo nie musiałem.

Edytujemy plik archives za pomocą (USRDIR) notatnika i zmieniamy w pierwszej linijce z 17 na 15 i usuwamy:

EXTRASCIN1.PSARC
EXTRASCIN2.PSARC
MP-RESOURCES.PSARC
MULTIPLAYER.PSARC

Zapisujemy zmiany i gramy... U mnie jedyny problem to taki jaki pisałem, brak dialogów PL ..., ale spróbuję może się uda naprawić problem...


Offline city5tar

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 18, 2013, 12:52:46 pm »
Witam

Ja również, jak kolega Zibi powyżej, mam problem z kreacją nowego profilu. Potwierdzam kreacje i pokazuje 0% i znów wraca do wyboru profilu. Przy każdym uruchomieniu gra karze wybierać mi język i ustawiać ekran. Mam 3.55 kmeaw, wersje gry BCES01741. Czy ktoś miał podobny problem?

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 18, 2013, 13:49:05 pm »
Witam

Ja również, jak kolega Zibi powyżej, mam problem z kreacją nowego profilu. Potwierdzam kreacje i pokazuje 0% i znów wraca do wyboru profilu. Przy każdym uruchomieniu gra karze wybierać mi język i ustawiać ekran. Mam 3.55 kmeaw, wersje gry BCES01741. Czy ktoś miał podobny problem?

Jakiego fixa użyłeś od duplex?

Offline city5tar

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 18, 2013, 13:58:39 pm »
duplexa fix załawił sprawe :) gra stworzyła profil

PS3-Hack.com.pl

Odp: God Of War Ascention
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 18, 2013, 13:58:39 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.