Październik 01, 2020, 21:55:14 pm

Autor Wątek: Metro LAST LIGHT  (Przeczytany 17062 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline davidzgierz84

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 14
  • Reputacja: 0
Metro LAST LIGHT
« dnia: Maj 11, 2013, 13:27:02 pm »
Witam.

Rozwiązałem problem z niewykrywaniem gry Metro LAST LIGHT - Duplex przez Multimana. Otóż błąd jest w nazewnictwie folderów z grą.

Jest: BLUS31184/GAME
                           UPDATE
                           DISC.SFB

Powinno być: BLUS31184/PS3_GAME
                                         PS3_ UPDATE
                                         DISC.SFB

Wszytsko działa i sa napisy po Polsku. :) Rebug 4.40 1.03, MM 4.40.0 Gra nie wymaga płyty w napędzie.

« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2013, 19:11:51 pm wysłana przez davidzgierz84 »



PS3-Hack.com.pl

Metro LAST LIGHT
« dnia: Maj 11, 2013, 13:27:02 pm »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Metro LAST NIGHT
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2013, 17:52:26 pm »
niby nic bo tylko nie poprawne nazwy :) a ile może być problemów pytań itp.... a tak na marginesie ta gra to : Metro Last Light  8)

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2013, 09:11:47 am »
Maly Offtop - prosze moda o wyrozumialosc. ;>

Wiadomo cos o fixie pod 3.55? I czy na KMEAW tez bede musial pozmieniac nazwy folderow zeby gre widzial w MM rozumiem? Nie moge sie juz doczekac, poprzednia czesc to dla mnie gra z doskonalym, gestym klimatem, wiadomo - grafika nie olsniewa, ale to mi zbedne.


Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2013, 11:48:51 am »
Lepiej pomyśl nad zmianą softu... bo na fixy coraz to dłużej czekać trzeba... Polecam Rogero 4.40 v1.03 ja na taki przeszedłem i działają mi wszystkie gry które miałem zfixowane pod 3.55, także nic nie musiałem robić, aby zaktualizowałem MM i wgrałem soft Rogero z poziomu XMB.

Do niektórych nowych gier w ogóle fixów nie ma... tak jak np. do "Dead Island Riptide" , do "Injustice Gods Among Us" fixa robią już 2 tygodnie jak nie lepiej i zrobić nie mogą... także ja bym się poważnie zastanowił nad zmianą softu..

Też byłem gorliwym zwolennikiem 3.55 Kmeaw, ale nie ma fixów, nie ma grania... :P

PS3-Hack.com.pl

Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2013, 11:48:51 am »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2013, 11:53:45 am »
tak jak napisal @longret i wielu innych. 3.55 juz nie ma zadnej przewagi a nawet jest gorsze niz wyzsze CFW bo na wyzszych chodza ps2 classiki jak dobrze kojarze (chociaz sam w nie nie gram) no i zero fixowania i bezproblemowe odpalanie gier. Takze trzeba isc z postepem i ulatwiac sobie zycie. Rogero  4.40 albo Rebug 4.41 to je to co powinienes miec. Mi za godzinke juz sie sciagnie Metro takze tez zaczynam podroz po Moskwie ;>

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2013, 12:42:41 pm »
Dzieki chlopaki za info.

Waham sie juz od dluzszego czasu nad przejsciem na nowy soft ale boje sie troche o starsze gry i np. o takiego Bioshocka, ktorego teraz katuje - pozamienialem w nim pliki, zeby dzialalo na 3.55 czyli teraz jak wrzuce nowy soft to co ze starymi grami zmodyfikowanymi pod KMEAW? Bedzie trzeba ebooty oryginalne sciagac i podmieniac? Sorras znowu za offtop.

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2013, 12:56:50 pm »
Dzieki chlopaki za info.

Waham sie juz od dluzszego czasu nad przejsciem na nowy soft ale boje sie troche o starsze gry i np. o takiego Bioshocka, ktorego teraz katuje - pozamienialem w nim pliki, zeby dzialalo na 3.55 czyli teraz jak wrzuce nowy soft to co ze starymi grami zmodyfikowanymi pod KMEAW? Bedzie trzeba ebooty oryginalne sciagac i podmieniac? Sorras znowu za offtop.

No ja nie musiałem nic zmieniać ... musisz sobie sprawdzić ... Mi na Rogero 4.40 v 1.03 działają gry przerobione z fixami z 3.55 tak jak pisałem wcześniej...

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 12, 2013, 15:55:28 pm »
offtopujac to mi po przejsciu tylko jedna (na 30) gra nie dzialala i musialem ja od nowa wgrac. Reszcie zrobilem aktualizacje lub i bez nich poszly no problem. Im dluzej bedziesz czekal tym bedziesz mial ewentualnie wiecej gier ktore podmieniales na 3.55 z ktorymi moga byc problemy. Takze im szybciej tym lepiej ;P Po przejsciu, zaktualizuj kazda gre i mm i powinna wiekszosc zabanglac.

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 12, 2013, 22:29:58 pm »
Ja siedzę na 3.55 i nie narzekam na brak nowych gier :). Zresztą bez przesady - ile jest tych nowych bez fixów pod 3.55? 5 sztuk? 10?
Co do Metro: Last Light, to bodajże wczoraj gra ukazała się w sieci (no, może dzień wcześniej), a dzisiaj już jest fix (działający) na 3.55. Podobnie ma się sprawa np. z Far Cry 3: Blood Dragon. Fix był 4 dni później :).
http://www.ps3iso.com/fixes/205474-metro-last-light-eboot-patch.html
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2013, 07:41:32 am wysłana przez drakonia »
press play on tape then any key

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 13, 2013, 07:43:00 am »
Ja siedzę na 3.55 i nie narzekam na brak nowych gier :). Zresztą bez przesady - ile jest tych nowych bez fixów pod 3.55? 5 sztuk? 10?
Co do Metro: Last Light, to bodajże wczoraj gra ukazała się w sieci (no, może dzień wcześniej), a dzisiaj już jest fix (działający) na 3.55. Podobnie ma się sprawa np. z Far Cry 3: Blood Dragon. Fix był 4 dni później :).
http://www.ps3iso.com/fixes/205474-metro-last-light-eboot-patch.html
Dla mnie jedyną różnicą przejścia na wyższe CFW byłaby możliwość grania w gry z PS2 i PSP. Ale... obie te konsole mam i nie potrzebuję. A online nie gram :)
press play on tape then any key

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 13, 2013, 09:47:10 am »
Ja siedzę na 3.55 i nie narzekam na brak nowych gier :). Zresztą bez przesady - ile jest tych nowych bez fixów pod 3.55? 5 sztuk? 10?
Co do Metro: Last Light, to bodajże wczoraj gra ukazała się w sieci (no, może dzień wcześniej), a dzisiaj już jest fix (działający) na 3.55. Podobnie ma się sprawa np. z Far Cry 3: Blood Dragon. Fix był 4 dni później :).
http://www.ps3iso.com/fixes/205474-metro-last-light-eboot-patch.html
Dla mnie jedyną różnicą przejścia na wyższe CFW byłaby możliwość grania w gry z PS2 i PSP. Ale... obie te konsole mam i nie potrzebuję. A online nie gram :)



No a weź sobie sprawdź ile trzeba było czekać na fixa do chociażby "injustice Gods Among us" "Dead Space 3" fix był, ale problem z savem, "Dead Island Riptide" no w tą gierkę w ogólne na 3.55 nie pograsz...

O to lista gier w które nie pograsz na 3.55 z powodu braku działającego fixa:


Dead space 3 saves
Dead Island Riptide
F1 Race Stars
Heavy Fire Afghanistan
Heavy Fire Shattered Spear
Little Big Planet Extra Edition
Ni No Kuni
Okami HD
Rise of The Guardians
Sonic All-Stars racing transformed
Zone Of The enders

Na 3.55 1.5 roku siedziałem i w życiu bym nie przeszedł na inny soft, ale niestety takie są realia, że mało kto już na 3.55 został i o fixa trzeba się wszędzie prosić.... a tak kwestia 5-10 min i masz Rogero, gdzie wrzucasz nową gierkę i naj normalniej w świecie ją odpalasz... dodatkowo moich starych gier pod 3.55 nie musiałęm przerabiać ponieważ działają normalnie na Rogero 4.40 v 1.03

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 13, 2013, 10:38:13 am »
No a weź sobie sprawdź ile trzeba było czekać na fixa do chociażby "injustice Gods Among us" "Dead Space 3" fix był, ale problem z savem, "Dead Island Riptide" no w tą gierkę w ogólne na 3.55 nie pograsz...

Do Injustice fix w końcu wyszedł, cierpliwi czasu nie liczą...  :D
DS3 - o ile wiem, jest działający fix pod 3.55 z zapisywaniem gry...
DI:R - trzeba czekać :)

O to lista gier w które nie pograsz na 3.55 z powodu braku działającego fixa:


Dead space 3 saves
Dead Island Riptide
F1 Race Stars
Heavy Fire Afghanistan
Heavy Fire Shattered Spear
Little Big Planet Extra Edition
Ni No Kuni
Okami HD
Rise of The Guardians
Sonic All-Stars racing transformed
Zone Of The enders

Może nie jestem jakimś hardkorowym graczem (nie muszę mieć każdej nowości, by pograć pół godziny i skasować).
Heavy Fire to crap, słyszałem, LBP nie lubię, Okami i ZoE mam na PS2, a reszta mnie nie interere.

Na 3.55 1.5 roku siedziałem i w życiu bym nie przeszedł na inny soft, ale niestety takie są realia, że mało kto już na 3.55 został i o fixa trzeba się wszędzie prosić.... a tak kwestia 5-10 min i masz Rogero, gdzie wrzucasz nową gierkę i naj normalniej w świecie ją odpalasz... dodatkowo moich starych gier pod 3.55 nie musiałęm przerabiać ponieważ działają normalnie na Rogero 4.40 v 1.03

Widzisz, ja zainstalowałem Rogero 4.30 v2 i praktycznie żadna z gier mi nie hulała, a MM nie chciał ich aktualizować :) Wróciłem do 3.55. Ot, peszek...
Może spróbuję raz jeszcze.
A jest możliwość downgrade'u programowego z CFW 4.40 na 3.55?
press play on tape then any key

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 13, 2013, 11:31:00 am »
nie ma fixa z działającym savem do "Dead Space 3"  sprawdziłem wszystkie możliwe, ponieważ bardzo zależało mi na tej gierce... Naturalnie na Rogero już ją przeszedłem...

Co do gierek które wymieniłem, również latają mi one koło rzopy, może poza "Dead Island Riptide", którą odpaliłem jako pierwszą po zmianie softu...
Co do "Injustice GAU" przeszło dwa tygodnie na fixa czekać? to jakiś śmiech na sali jest... gierkę ściągnąłem w pare godzin a na fixa działającego tyle czekać... pffff...

Dlaczego pytasz, czy instnieje możliwość dowgradu programowego z 4.40 na 3.55,  jak przecież ty wróciłeś z 4.30 ???
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie...można...

Ja polecam ci soft 4.40 v1.03 jak narazie nie miałem problemu z żadną grą... zainstalowałem soft z poziomu XMB bez stawiania żadnych QA flaq i temu typu podobnym, aczkolwiek zalecane to jest.... Także zaktualizowałem multimana do wersji 4.30 po czym zainstalowałem ROGERO i hula wszystko i z 5 minut zajął update...
I nic z grami na dysku z fixami pod 3.55 nie robiłem , działają normalnie na Rogero... :P

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 13, 2013, 11:39:33 am »
Też siedzialem 1.5 roku na KMEAW 3.55 ale ostatnio coraz bardziej denerwowało mnie czekanie na fixy i ciągłe patrzenie czy w tytule gry jest 3.55 i przeszedłem na Rogero 4.40 v1.03 czego nie załuje z posiadanych gier(większość zfixowana pod 3.55) 85 około nie działały może 7 ale wystarczył uptade lub trzeba było wykasować dane gry itp(do gier z psn wystarczył tak zwany crack 4.21+)najważniejsze jest to że teraz czeka sie tylko na gre i już można zagrać polecam każdemu kto jest jeszcze na 3.55 ;)

Offline dwarazyjot

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 91
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 13, 2013, 15:52:36 pm »
Ja bylem ponad 2 lata na CFW 3.55, od wczoraj 4.40 i hulam w gry z ps2 a wszystkie gry z fixami pod 3.55 na ktore czekalem tyyle czasu smigaja bez zadnych ale. Polecam serdecznie.

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 14, 2013, 16:25:31 pm »


Do Injustice fix w końcu wyszedł, cierpliwi czasu nie liczą...  :D
DS3 - o ile wiem, jest działający fix pod 3.55 z zapisywaniem gry...
DI:R - trzeba czekać



jak masz fixa do DS3 to zapodaj...

Offline daro408

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 14, 2013, 18:25:16 pm »
Czy komuś dżiała Limited Edition DLC,po wgraniu do gry nie widzę żadnych zmian gra chodzi normalnie mam wersje gry Metro: Last Light PS3-DUPLEX.

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 15, 2013, 12:27:53 pm »


Do Injustice fix w końcu wyszedł, cierpliwi czasu nie liczą...  :D
DS3 - o ile wiem, jest działający fix pod 3.55 z zapisywaniem gry...
DI:R - trzeba czekać



jak masz fixa do DS3 to zapodaj...

Ale skąd ty takie informacje bierzesz?

Jeżeli widziałeś działającego fixa z działającymi savami do "Dead Space 3" to zapodaj na forum... Na pewno ktoś na niego czeka... ja przeszukałem wiele stron swojego czasu i u mnie żaden fix savów nie naprawił...

Co do "Dead Island Riptide" no to raczej lipa moze być z fixem ...

Games in Progress

Dragon's Dogma Dark Arisen
Injustice Gods Among Us
Kingdom Hearts HD 1.5 Remix
Ninja Gaiden 3 : Razor's Edge

Games with no fix

Dead space 3 saves
Dead Island Riptide
F1 Race Stars
Heavy Fire Afghanistan
Heavy Fire Shattered Spear
Little Big Planet Extra Edition
Ni No Kuni
Okami HD
Rise of The Guardians
Sonic All-Stars racing transformed
Zone Of The enders

To info jest od usera opoisso893

Chyba że znajdzie się ktoś inny co fixa zrobi...

Offline mrokowiec

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 24, 2013, 14:27:26 pm »
a ja mam taki problem że w momencie jak mam przejsc przez teren tam gdzie jest ten rozwalony wiezowiec(misja bagna) to non stop mi sie gra zawiesza w tym momencie i stoi i musze wylączyc trzymając przycisk power bo z gry nie moge wyjsc a po po ponownym uruchomieniu temp cpu 58 c i rsx 63 więc chyba to nie wina że sie przegrzewa a ostatnio to przy wczytywaniu sie juz zawieszało a teraz to wogole nie moge uruchomic tej gry z xmb po zaladowaniu w mm?  :'(

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 24, 2013, 15:01:10 pm »
to początkowe misje są tak?

Wywal wszystko związane z grą i przekopiuj raz jeszcze... Inne gry działają ci normalanie? Możliwe, że dysk ci się zaczyna sypać ...ale narazie nie ma co wróżyć...

Offline mrokowiec

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 24, 2013, 15:10:37 pm »
usunalem dane zainstalowane z gry przeniosłem na zewnetrzny to samo ,a teraz uruchomic mi sie niechce z dysku zewnetrznego wogóle mam rogero 4.30 cfw v1.03 i mm 4.40,najnowsy resident chodzi mi bez problemu wiec to nie wina dysku chyba,przekopiowywałem kilka razy z pena na hdd pozniej z hdd na dysk zewnetrzny i to samo,to jest misja na powierzchni cos tam oktabiarska pisze podczas loadingu w tej misji
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2013, 15:13:55 pm wysłana przez mrokowiec »

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 24, 2013, 17:38:52 pm »
Dziwna sprawa... U mnie Metro działało bez żadnego problemu z dysku zewnętrznego... spróbuj włożyć oryginalną płytę do napędu i z niej uruchomić grę , aczkolwiek nie mam pojęcia czy to naprawi problem, bo gra powinna działać normalnie bez żadnego kombinowania...

Offline mrokowiec

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 24, 2013, 19:38:06 pm »
dzisiaj znów przekopiowałem z zewn. na wewnetrzny wymieniłem płytę na mniej porysowaną i ruszyło tyle że nie wiadomo czy to pomogło bo jak uruchamiałem metro to naciskałem kontynuuj gre w menu a tym razem weszlem w rozdziały w menu i wybrałem rozdział zmierzch (to ten gdzie przez bagna trzeba przejść i tą łódkę przyciągnąć) a pozatym zainstalowałem control fan utility bo od poczatku z moja slimka bylo cos nie tak i po kilku h grania tak samo wiatraki chodziły i leciutko wywiewały co powodowało non stop zawieszanie(zwłaszcza w gt5) i cała powierzchnia konsoli gorąca więc wczesniej przez to przegrzewanie sie zawiesiło metro w tym momencie , w kazdym razie dzieki za pomoc :),a zapomniałem dodać że w recenzji na gamezilli autor napisał w wadach że ta gra ma problemy techniczne.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2013, 21:53:30 pm wysłana przez mrokowiec »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Metro LAST LIGHT
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 24, 2013, 19:38:06 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.