Grudzień 01, 2020, 12:12:02 pm

Autor Wątek: The Last of Us  (Przeczytany 53530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zizu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
The Last of Us
« dnia: Czerwiec 10, 2013, 23:52:29 pm »
Mam problem wgrywa mi się cały czas The Last of Us w prawym rogu i nic więcej co mam zrobić Fix 341-355 ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2013, 23:55:36 pm wysłana przez zizu »



PS3-Hack.com.pl

The Last of Us
« dnia: Czerwiec 10, 2013, 23:52:29 pm »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1575
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2013, 00:05:00 am »
z dysku zew. czy wew. odpalasz jak z zew. to sprawdz na wew. jesli nie pomoze to usun gre z "narzedzia danych gier" i zainstaluj ponownie fix-a i zaznacz BDmirror

Offline zizu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2013, 07:31:39 am »
z dysku zew i wew.i nic i dalej loading w prawym rogu .Fix Retail-Fix-341-355 by opoisso893 BCES01585 ??

Offline mpolice2

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2013, 14:49:27 pm »
Mam dokładnie to samo z wenętrznego, plik pak23  raz skopiowałem  podzielony przez MM z zewnętrznego  nie szło , potem cały przez FTP i to samo , po New Game , dysk pracuje jakąś minutę leci animacja jakiś drobinek, potem dysk "gaśnie", pojawia się migający napis "LOADING" w prawym dolnym rogu i nic . dioda od dysku się nie świeci , czekałem z 10 min. i nic
nie wiem czy robić redownload bo dużo.

PS3-Hack.com.pl

Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2013, 14:49:27 pm »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2013, 15:27:06 pm »
Jak dzielisz grę np.ps3splitterem to musisz skopiować całą gre tym programem(a nie tylko 1 plik pak23) a duży plik samo ci znajdzie i podzieli a potem tylko kopia multimanem na wew. i multimama sam ci scali plik :P

żeby gra działała na zew. trzeba rospakować plik psarc23 odpowiednim programem a nie podzielić na częśći :P

u mnie śmiga bez zająknięcia z zew.z tym że na Rogero 4.40 8)

Offline mpolice2

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2013, 21:41:24 pm »
skopiowane ps3splitterem całość  nadal to samo, przez ftp nadal to samo, uruchamia sie menu główne , wybieram nowa grę i tak jak pisałem wcześniej - niekończący sie napis  "LOADING", na innych forach znalazłem ten sam problem , mając ROGERO 4.40 nie ma co odnosic sie do   problemów ludzi z 3.55
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2013, 21:51:04 pm wysłana przez mpolice2 »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2013, 21:53:28 pm »
Chciałem pomóc :P

macie coś z fixem nie teges

Offline szakal666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2013, 19:22:02 pm »
na 4.31 też trzeba tak zmienjiać plik23 ? Ja podzieliłem go pssplitterem na 10 części i wrzucilem do folderu.Przy probie odtworzenia gry wyskakuje błąd. Może to przez spolszczenie ?

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2013, 19:27:11 pm »
na 4.31 też trzeba tak zmienjiać plik23 ? Ja podzieliłem go pssplitterem na 10 części i wrzucilem do folderu.Przy probie odtworzenia gry wyskakuje błąd. Może to przez spolszczenie ?

umiesz czytać ze zrozumieniem?jak tak to poczytaj moje wcześniejsze posty pomału i dokładnie a zrozumiesz co robisz żle :P

Offline szakal666

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2013, 19:33:04 pm »
Jak dzielisz grę np.ps3splitterem to musisz skopiować całą gre tym programem(a nie tylko 1 plik pak23) a duży plik samo ci znajdzie i podzieli a potem tylko kopia multimanem na wew. i multimama sam ci scali plik :P

żeby gra działała na zew. trzeba rospakować plik psarc23 odpowiednim programem a nie podzielić na częśći :P

u mnie śmiga bez zająknięcia z zew.z tym że na Rogero 4.40 8)

a jak rozpakowac plik psarc23 ;p ? Mam cały folder wrzucic do pssplittera ? Bo ja juz sie pogubilem

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 12, 2013, 19:47:13 pm »
Ps3splitterem nie rozpakujesz tego pliku robi się to całkiem innym programem ,ps3splitterem możesz go tylko podzielić kopiując całą grę

toż napisałem jak byk-Jak dzielisz grę np.ps3splitterem to musisz skopiować całą gre tym programem(a nie tylko 1 plik pak23) a duży plik samo ci znajdzie i podzieli a potem tylko kopia multimanem na wew. i multimama sam ci scali plik

abx000

  • Gość
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 12, 2013, 22:29:04 pm »
Siemka mam pytanie czy wer. BCES01585 odpalę  na 3.55 ??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2013, 22:30:39 pm wysłana przez abx000 »

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2013, 00:06:40 am »
Tak, tylko nie kopiuj PARAM.SFO z fixa (którego znajdziesz w sieci) bo gra odpali bez PL języka.
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline fux1920

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 13, 2013, 07:37:48 am »
Cześć
Mam PS3 starą z 80gb dyskiem i 3.55
Wywaliłem The Last of Us PS3-DUPLEX-w żaden sposób nie chciał działać.
Pobrałem  The Last of Us (2013)
 PS3-ATM / Polska Wersja Językowa-28,5 gb-ID: BCES01585
Duży plik(bulid)podzieliłem PS3splitterem-okoł 18gb
z naszego forum pobrałem do tej wersji fixa ,czyli eboot i param.sf które następnie podmieniłem
Wgrałem Mulimana 4.40 CEX 40kb
Grę wrzuciłem na dysk ZEWN.płyta w napędzie
Gra odpalona przez MM4.40 działa IDEALNIE,cała PL dubing i napisy
Działa -sprawdzone
pozdr

Offline michuwi

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 15, 2013, 17:57:32 pm »
co nowego daje update wrzucone przez maniek6666 do działu z fiksami

Offline romti

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 24, 2013, 11:47:50 am »
Witam, mam problem z długim wczytywaniem (4min) czasami doczytywaniem w trakcie gry, zanikaniem textur.

wersja gry BCES-01585  PL
gra na zewnętrznym dysku z wypakowanym plikiem pak23 do folderu o tej samej nazwie programem PS3_PSARC_GUI

zainstalowany najpierw oficjalny update 1.1 i na to fix opoisso893

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 24, 2013, 13:21:29 pm »
Na zewnętrznym dysku ma prawo trochę się dławić poprzez widoczne doczytywanie tekstur.
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 24, 2013, 16:39:53 pm »
Jakie dławienie?mam na zew. i nic takiego nie zauwazyłem :P wersja Duplex w wgranym spolszczeniem i wszystko śmiga bez problemu i tak jak powinno być :P

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 25, 2013, 09:13:46 am »
Zależy od wydajności dysku, jednak zewnętrzny zawsze będzie wolniejszy od wewnętrznego.
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline romti

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 26, 2013, 15:47:54 pm »
Ja mam wersję w której są języki pl, ro i en .
Zdarzają się momenty że przeciwnicy wyskoczą z nikąd ponieważ gra nie zdążyła ich wczytać, i jeszcze często nie nadarzające
dialogi lub przerywające odgłosy np deszczu.
Miałem też brak w ogóle głosu dialogów w przerywniku.
Dysk zewnętrzny mam A-data 750Gb usb3.0 na którym mam dwie partycję; fat32 i ntfs. 
Diody obu dysków praktycznie cały czas wskazują na pracę.
Jakie dławienie?mam na zew. i nic takiego nie zauwazyłem :P wersja Duplex w wgranym spolszczeniem i wszystko śmiga bez problemu i tak jak powinno być :P
Jaki masz dysk zewnętrzny, i jak podzieliłeś plik pak23 ten 10Gb ?
ja rozpakowałem go do folderu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2013, 16:11:58 pm wysłana przez romti »

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 26, 2013, 21:42:11 pm »
Ten tytuł praktycznie wymaga wrzucenia na dysk wewnętrzny. Poświęć jakąś grę na internal'u, dla takiej produkcji naprawdę warto ;).
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 28, 2013, 10:18:32 am »
Co za bzdura. Mam 500 GB WD zewnętrzny sformatowany na FAT32, na nim m.in. TLoU (rozpakowany plik pak23.psarc do katalogu) i nic się nie tnie, nic nie przerywa, gra wczytuje się szybko. Niby dlaczego ma wymagać wrzucenia na dysk wewnętrzny?
press play on tape then any key

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 28, 2013, 10:57:14 am »
Ponieważ warto trzymać tę grę na dysku konsoli, żeby móc zawsze w nią zagrać  ;)

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 28, 2013, 11:41:50 am »
Znaczy, jak ją będę miał na zewnętrznym, to nie będę mógł zawsze w nią zagrać? Czegoś nie trybię...
press play on tape then any key

Offline jacacity

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 28, 2013, 21:45:05 pm »
Ten tytuł praktycznie wymaga wrzucenia na dysk wewnętrzny. Poświęć jakąś grę na internal'u, dla takiej produkcji naprawdę warto ;).
No to jest ciekawe......mógłbyś rozwinąć myśl ? bo jakoś ukończyłem grę z dysku zewn. i nie rozumiem Twojego wywodu

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 29, 2013, 18:30:14 pm »
Jeśli gra się z dysku zewnętrznego ma prawo wystąpić efekt wąskiego gardła. Przy tak ogromnym tytule jak The Last of Us, tekstury (choć nie tylko) mogą wczytać się z opóźnieniem, lub wcale. Wewnętrzny dysk nie jest ograniczony interfejsem USB 2.0, przez co transfery są wiele wyższe. Liczę na waszą logikę, tak więc więcej wyjaśniać chyba nie muszę?
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 29, 2013, 22:41:02 pm »
Jeśli gra się z dysku zewnętrznego ma prawo wystąpić efekt wąskiego gardła. Przy tak ogromnym tytule jak The Last of Us, tekstury (choć nie tylko) mogą wczytać się z opóźnieniem, lub wcale. Wewnętrzny dysk nie jest ograniczony interfejsem USB 2.0, przez co transfery są wiele wyższe.

Lepiej napisz, jaki masz dysk zewnętrzny, że występuję u Ciebie "efekt wąskiego gardła"? Mam starusieńskiego WD 500 GB podłączonego na USB 2.0 i nie uświadczyłem żadnych spowolnień. Żeby nie było, wrzuciłem też grę na dysk wewnętrzny i sprawdzałem prędkość wczytywania i jakoś nie zauważyłem różnicy, ale ze stoperem nie stałem. Jeśli próbowałeś grać w TLoU z zewnętrznego i miałeś takie problemy, to polecam defragmentację dysku...
press play on tape then any key

Offline MateuszMic

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 59
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 30, 2013, 14:05:14 pm »
Działam na WD My Book Essentials 3TB 7200 USB 3.0. Transfery sięgają ponad 100 MB/s, oczywiście na wersji 3.0. Dysk zewnętrzny zawsze będzie wolniejszy od wewnętrznego, tym bardziej, że PS3 nie jest zaopatrzone w nowszą wersję interfejsu USB. Ale skoro wszystko działa dobrze to tylko się cieszyć :).
MODERATORZE, jeżeli masz zamiar skasować mój post prześlij jego kopię na PW wraz z adnotacją, dlaczego został skasowany. Z góry dziękuję.

Offline jacacity

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 46
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
The Last of Us
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 01, 2013, 09:37:31 am »
To coś podobnego jak to że dwa pasy namalowane na samochodzie dodają 10km więcej ;)

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 457
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 01, 2013, 10:51:03 am »
Dobra dziewczyny spokój :D
Mógłby ktoś kto ma spolszczenie wrzucić je na jakiś serwer netload/turbobit lub jakiś darmowy? Wszystkie linki w sieci umarły. PLEASE  :-*


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

PS3-Hack.com.pl

Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 01, 2013, 10:51:03 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.