Październik 01, 2020, 00:23:31 am

Autor Wątek: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??  (Przeczytany 44312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wyrzykx

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« dnia: Lipiec 14, 2013, 00:09:13 am »
Heja mam pytanko czy dysk do konsolki musi być koniecznie SATA czy SATA II i III też będą działąć??
W necie wyczytałem że dyski z SATA II (3 Gbit/s) mają czasem fabrycznie montowaną zworkę, która – w celu zapewnienia kompatybilności ze starym sprzętem – ogranicza dysk do prędkości wcześniejszego standardu SATA I. Aby zdjąć to ograniczenie, wystarczy wyjąć taską zworkę. czy to bedzie działać??



PS3-Hack.com.pl

Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« dnia: Lipiec 14, 2013, 00:09:13 am »

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2013, 00:31:35 am »
Ja kupiłem niedawno dysk 500gb SATA III i nawet zworki nie musiałem wyciągać. Normalnie wszystko działa :)
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline pszem

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 1
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2013, 00:51:40 am »
Będzie działać.  Sata ma kompatybilność wsteczną tak jak usb

Offline wyrzykx

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2013, 21:41:48 pm »
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze dwa pytanka
1.czy będe musiał wgrać jeszcze raz multimana?? mam rogero.
2. gdzie są savy w konsoli??

Ok zakupiłem dysk 1tb podłączyłem do konsoli i wyskoczył mi komunikat:

Niemożna prawidłowo uruchomić oprogramowania systemu. Naciśnij przycisk PS aby spróbować zrestartować system.

Jeśli nie można zrestartować systemu (niemożna :( ) trzeba ponownie sformatować partycje pamięci masowej systemu i ponownie zainstalować oprogramowanie systemu.
podłącz nośnik zawierający dane do aktualizacji wersji 4.30 lub nowszej, a następnie jednocześnie naciśnij przyciski START I SELECT. Aby się dowiedzieć jak uzyskać dane do aktualizacj, odwiedź witrynę internetową SCE opracowaną dla twojego regionu.

Co robić w tej pułapce losu ja jestem zielony POMOCY ;(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2013, 22:36:05 pm wysłana przez wyrzykx »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2013, 21:41:48 pm »

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2013, 23:08:31 pm »
zapodaj konsoli to samo oprogramowanie ktore miala przed wymiana dysku.

Offline wyrzykx

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 15, 2013, 23:24:58 pm »
wSADZIŁEM STARY DYSK DZIAŁA PO STAREMU WSZYSTKO ALE JAK SPRAWDZIĆ DOKŁADNIE JAKIE MIAŁEM OPROGRAMOWANIE WIEM ŻE ROGERO W INFO O SYSTEMIE MAM NUMER WERSJA 4.31 JA NAPRAWDE BARDZO SŁABO SIĘ NA TYM WSZYSTKIM ZNAM DLATEGO PROSIŁBYM O POMOC EWENTUALNIE O JAKIEGOŚ LINKA DO PODOBNEGO TEMATU

Offline pszem

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 1
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2013, 00:30:31 am »
Musisz ściągnąć najnowsze rogero i wpakowac je na pendrajwa zanim jednak podmienisz dysk zrob sobie multimanem kopie katalogu home, tam są sejwy i trofea. Pozatym dobrze byłoby na jakiś zewnętrzny dysk utworzyć kopię zapasową z poziomu samej konsoli w menu xmb. W razie pytan pisz. Pozdrawiam

Offline wyrzykx

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 0
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 16, 2013, 13:04:15 pm »
no tak ale nie powinienem zanim wgram np 4.41 zrobić downgrade z 4.31 do zwykłego 3.55??

Offline pszem

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 1
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 16, 2013, 17:56:10 pm »
Nie ma takiej potrzeby na 4.31 bezpiecznie podmienisz dysk

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2014, 03:02:37 am »
podpinam się pod temat, każdy dysk 1 TB 2.5" wejdzie do konsoli ?

Rozważam kupno takiego hdd, bo przestaje mnie bawić ciągłe podłaczanie zewnętrznego hdd :P

Coś pamiętam że było o grubości takiego hdd? może ktoś doradzić?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2014, 09:15:18 am »
Z co pamietam ro kazdy sata2 i 3 nie przekraczajacy 9mm grubiści

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2014, 18:19:27 pm »
no właśnie jest problem, bo widzę grubości hdd 1tb 2,5" 9.5 mm :O nie da się tego tam umieścić?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Dysk 1 TB do ps3 SAta 2 lub 3??
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2014, 18:19:27 pm »

Tags: Dysk 1tb 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.