Wrzesień 29, 2020, 16:48:28 pm

Autor Wątek: Fifa 14  (Przeczytany 18593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fotek

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 20
  • Reputacja: 0
Fifa 14
« dnia: Wrzesień 21, 2013, 17:32:02 pm »
Witam mam fife 14 i przy uruchamianiu wyskakuje bład 8001003c jak temu zaradzic?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2013, 02:21:20 am wysłana przez mgrradar »



PS3-Hack.com.pl

Fifa 14
« dnia: Wrzesień 21, 2013, 17:32:02 pm »

Offline mariuszwwa

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 44
  • Reputacja: -1
  • Najważniejsze to sobie pomagać
Odp: Fifa 14 US od imars
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2013, 20:33:31 pm »
Jakie CFW,MM ?

Offline fotek

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 20
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14 US od imars
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2013, 21:12:10 pm »
cfw 4.3 z spoofem 4.46
mm 4.20

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14 US od imars
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2013, 22:14:48 pm »
Uzupełnij swoje dane: na jakim dysku gra? czy odpalana z płytą w napędzie?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

PS3-Hack.com.pl

Odp: Fifa 14 US od imars
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2013, 22:14:48 pm »

Offline eric13

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 101
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14 US od imars
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2013, 07:22:25 am »
cfw 4.3 z spoofem 4.46
mm 4.20

musisz z aktualizowac MM , najnowszy to 4.46.04

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2013, 07:58:23 am »
Jak masz MM przynajmniej 4.30 (a z tego co widzę to nie masz)wzwyż powinien MM ci przerobic pliki gry przy odpalaniu gry na Twoje FW :P

Offline kamilq88

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2013, 13:07:01 pm »
Witam! Mam podobny problem... MM 4.40 nie chce mi zrobić eboota podczas odpalenia fify 14. Do GTA V zrobił bez problemu. CFW Rogero 4.21 fifa odpalana z zewnętrznego z płytą w napędzie.

Offline yo!3k

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2013, 15:58:47 pm »
Podobno wersja od Imarsa freezuje?

ja mam wersje nie wiem czyja (BLES01876) ale dziala, polskie napisy, bez polskiego komentatora.
Bez transferu Bale'a, wiec sie zastanawiam czy to pozostawili na aktualizacje skladu czy po prostu jeszcze nie ma finalnej wersji? (brak Szpaka chyba mowi sam za siebie?)

Offline kamilq88

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:07:25 pm »
Też mam tę wersję BLES jednak niestety MM mi nie zmienił param.sfo

Offline jakemit

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 23, 2013, 22:30:20 pm »
Witam mam problem z fifa 14 a mianowicie podczas zwiecha na Messim i napisie fifa 14 ? jak temu zaradzic?
CFW rogero najnowszy
multiman najnowszy
gra odpalana z dysku wew-- nie działa
gra odpalana z pendrive -- działa
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2013, 23:24:59 pm wysłana przez jakemit »

Offline tigers96

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2013, 15:48:20 pm »
Da rade pograć w online ??

Offline badboy610

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 24, 2013, 16:27:41 pm »
tigers96 czy myślisz że przed premierą ktoś będzie grał online żeby na pewno złapać bana, pomyśl czasem zanim coś napiszesz

Offline Matthan

  • NewsTeam
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 227
  • Reputacja: 7
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 24, 2013, 18:57:11 pm »
Witam! Mam podobny problem... MM 4.40 nie chce mi zrobić eboota podczas odpalenia fify 14. Do GTA V zrobił bez problemu. CFW Rogero 4.21 fifa odpalana z zewnętrznego z płytą w napędzie.


Zainstaluj wyższe CFW i problem z głowy. Po co bawić się w jakieś fiksowanie gier, jak mamy softy tj. 4.46 REX Rebug. Sam mam FIFĘ 14 US i z ów softu działa bez problemu.

Podobno wersja od Imarsa freezuje?

ja mam wersje nie wiem czyja (BLES01876) ale dziala, polskie napisy, bez polskiego komentatora.
Bez transferu Bale'a, wiec sie zastanawiam czy to pozostawili na aktualizacje skladu czy po prostu jeszcze nie ma finalnej wersji? (brak Szpaka chyba mowi sam za siebie?)


Mam wersję US, czyli od iMARS i mogę powiedzieć, że od czasu pierwszego włączenia żadnego freeze'a nie miałem. Transferu Bale'a i Ozila również nie ma w wersji US. Dzisiaj wyszła jakaś łatka (1.01) do gry, być może owe zmiany wprowadza i obaj zawodnicy są w swoich nowych klubach. To są finalne wersje FIFY 14. To, że nie ma Szpakowskiego i Szaranowicza to dlatego że wersja FIFY 14 EUR w sieci jest okrojona (tzw. wersja ripped). Uploader usunął wszystkie komentarze poza angielskim. Zostawił tylko subtitlesy z innych języków.

tigers96 czy myślisz że przed premierą ktoś będzie grał online żeby na pewno złapać bana, pomyśl czasem zanim coś napiszesz


Jeżeli tigers96 zrobiłby konto PSN amerykańskie, to czemu nie. FIFA 14 w USA właśnie zadebiutowała. Zresztą od wczoraj w warszawskim sklepie jest dostępna '14 na półkach sklepowych.

@Edit

Spolszczenie już jest na naszym forum. Wyszkow - user tego forum właśnie wrzucił polonizację do topicu 'Linki do gier w wersji PL'. Nie wiem, czy na EUR działa, bo instrukcja dotyczy wersji US (BLUS31189). KLIK
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2013, 19:05:05 pm wysłana przez Matthan »
Playstation 3 Slim 500GB 2504b | 4.65.2 REX Rebug | 2 kontrolery DualSchock3 | 2 kontrolery Move + kamerka Eye | External 160GB

Offline eric13

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 101
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 25, 2013, 08:13:32 am »
tigers96 czy myślisz że przed premierą ktoś będzie grał online żeby na pewno złapać bana, pomyśl czasem zanim coś napiszesz

można jak najbardziej,w Stanach mają fife już od piątku i własnie gram od piątku online i nie ma żadnych problemów

Offline Filipfek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 25, 2013, 11:43:47 am »
można jak najbardziej,w Stanach mają fife już od piątku i własnie gram od piątku online i nie ma żadnych problemów

a kupowałeś paszport? i jak grasz w Fife to używasz jakiś programów typu SEN Enabler czy na czystym CFW? aktualizowałeś może składy i masz np. Ozila w Arsenalu?

Offline eric13

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 101
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 25, 2013, 13:24:36 pm »
można jak najbardziej,w Stanach mają fife już od piątku i własnie gram od piątku online i nie ma żadnych problemów

a kupowałeś paszport? i jak grasz w Fife to używasz jakiś programów typu SEN Enabler czy na czystym CFW? aktualizowałeś może składy i masz np. Ozila w Arsenalu?

żadnego paszportu nie musisz kupowac bo EA zrezygnowało jakies pół roku temu z kluczy online,i teraz możesz w wszystkie gry od EA grac bez kluczy (MOH,Batefield i inne)tak aktualizowałem składy są najnowsze,mam CFW 4.46 1.01 Rogero

adamos_87

  • Gość
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 06, 2013, 13:29:57 pm »
Witam chciałbym się podpiąć w temat. Aktualnie posiadam wersję systemu 4.41 (przynajmniej tak mi pokazuje jak wejdę w zakładkę informacje o systemie.) Jak wejdę w multimana natomiast i informację o systemie pokazuje mi Rogero w wersji 4.30. Jak odpalam Fifę 14 to wyskakuje mi powiadomienie że oprogramowanie 4.30 jest niewystarczające i należy je zaktualizować do wersji 4.46(gra nie chcę się odpalić na aktualnej wersji). Moje pytania są następujące:
- Co powinienem zrobić w takiej sytuacji?
- Jeżeli coś wgrać to skąd to pobrać i jak wgrać(jakiś link czy coś - jestem laikiem i kupiłem już taką konsolę w aktualnej wersji)?
- Czy po ewentualnej zmianie wersji dotychczasowe gry będą działały tak samo i nie będę miał problemów z ich odpaleniem?

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 06, 2013, 15:55:26 pm »
Witam chciałbym się podpiąć w temat. Aktualnie posiadam wersję systemu 4.41 (przynajmniej tak mi pokazuje jak wejdę w zakładkę informacje o systemie.) Jak wejdę w multimana natomiast i informację o systemie pokazuje mi Rogero w wersji 4.30. Jak odpalam Fifę 14 to wyskakuje mi powiadomienie że oprogramowanie 4.30 jest niewystarczające i należy je zaktualizować do wersji 4.46(gra nie chcę się odpalić na aktualnej wersji). Moje pytania są następujące:
- Co powinienem zrobić w takiej sytuacji?
- Jeżeli coś wgrać to skąd to pobrać i jak wgrać(jakiś link czy coś - jestem laikiem i kupiłem już taką konsolę w aktualnej wersji)?
- Czy po ewentualnej zmianie wersji dotychczasowe gry będą działały tak samo i nie będę miał problemów z ich odpaleniem?

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
ogulnie zainstaluj Sobie najnowsze 4,46 od Rebug LITE lub jak wolisz Rogero i z grami nie bedziesz mial juz takich problemow wszystko znajdziesz w " NEWS " wszystkie tego typu "jak to zainstalowac" znajdziesz FAQ ;) Pozdro

adamos_87

  • Gość
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 07, 2013, 11:21:13 am »
Podczas instalacji 4.46.1CFW REBUG LITE przy użyciu tutoriala www.ps3iso.com/ps3-tutorials/202343-4-46-1-cfw-rebug.html natknąłem się na problem. Należy zmienić Qa - flag natomiast mi po instalacji i odpaleniu wyrzuca błąd - "Podczas uruchamiania wystąpił błąd - (80010017). Czy to jakiś problem i powinienem przerwać dalszą instalację? Aktualnie posiadam wersję taką jak opisałem wyżej.

Pozdrawiam

Offline luzaczek5

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 08, 2013, 12:49:04 pm »
Qa-flag robi sie z tego co wiem  tylko  jesli konsola miała downgrid zrobiony, jesli nie to nie trzbea stawiać q-flag

Offline FrogDR

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 476
  • Reputacja: 13
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 08, 2013, 19:59:06 pm »
Qa flaga nie jest obowiązkowa aczkolwiek zalecana. Pomaga przy ewentualnym downgradzie  w przyszłości

Offline ontas

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 15, 2013, 17:23:32 pm »
Witam
mam taki problem po odpalenie gra zawiesza sie na logo Messiegi i wisi
mam rogero 4.46v1.01, MM 4.5

hellp

Offline radrey

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 25, 2013, 17:27:23 pm »
A ja mam pytanie z innej beczki. Mam dwa kontrolery bezprzewodowe, ale jeden mi fiksuje w NHL i Fifie, więc postanowiłem zagrać w fifę 14 na logitechu F510. Jakie było moje zdziwienie jak przed rozpoczęciem gry pojawił się napis że nie mogę przejść do gry z kontrolerem przewodowym...Macie jakieś pomysły jak to obejść? Czy w ogóle da się zagrać w 14-kę na padzie przewodowym, dodam że NHL14 śmiga bez problemu. Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Offline pawel33911

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 26, 2013, 18:21:20 pm »
Witam
mam taki problem po odpalenie gra zawiesza sie na logo Messiegi i wisi
mam rogero 4.46v1.01, MM 4.5

hellp
Ja też mam tak jak kolega. Gra po włączeniu się zawiesza na wczytywaniu trofeów i jest 0% nic nie wczytuje a w tle gra działa, jak poradzić sobie z tym ??

Offline wyszkow

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 36
  • Miejsce pobytu: WWY
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 27, 2013, 09:22:51 am »
witam mam do was takie pytanie , czy macie może problemy z zagraniem ze znajomym  w FIFE 14 ??? Chodzi o znajomych z PSN bo np. sezony,kariera itd działa normalne a jak chcę zagrać z ziomkiem to za każdym razem wywala utracono połączenie .
Jest na to jakieś rozwiązanie ??? Wersja gry polskim komentarzem
                DREAMBOX 800 HD Cccam&Oscam
                PS3 320 CECH-2004B  CFW 4.46 Rogero

Offline Biniu.92

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 05, 2013, 15:21:58 pm »
Witam czy warto instalować jakiś program żeby grac w fife online?
jesli nie to jak mam uruchomić grę przez neta.
w xmb włączyć wifi i po uruchomieniu fify włączyć grę online?

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 05, 2013, 18:16:55 pm »
A jaki soft masz? My nie wróżki  ;)


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline yo!3k

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 16, 2013, 01:00:20 am »
hej;) ma moze ktos najnowsze sklady do udostepnienia?:)

Offline glorusek

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 24, 2014, 19:04:03 pm »
Witam mam problem z fifa 14 a mianowicie podczas zwiecha na Messim i napisie fifa 14 ? jak temu zaradzic?
CFW rogero najnowszy
multiman najnowszy
gra odpalana z dysku wew-- nie działa
gra odpalana z pendrive -- działa

Mam tak samo rozwiazla ktos ten problem

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 24, 2014, 20:14:35 pm »
Może napisz dokładnie jaki masz soft i wersję gry bo zarówno ty jak i twój poprzednik podaliście za mało podstawowych informacji :)

PS3-Hack.com.pl

Odp: Fifa 14
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 24, 2014, 20:14:35 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.