Wrzesień 28, 2020, 04:42:50 am

Autor Wątek: Rayman Legends  (Przeczytany 9001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Q-bak

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Rayman Legends
« dnia: Październik 02, 2013, 21:08:57 pm »
Nazwa gry: Rayman legends
Oprogramowanie konsoli: Rogero 4.46
Backup Manager: Multiman najnowszy na tą chwilę
Opis problemu:
Witam, proszę o pomoc dla totalnego newbie - ściągnąłem już drugą grę (wcześniej Little Big Planet 2), wrzuciłem obie na dysk NTFS, zgrałem przez Multimana na dysk wewnętrzny konsoli (używając wbudowanego... czytnika ntfs, tak to się nazywa ? ;)) I teraz pojawia się problem, próbując grę załadować pokazuje siękomunikat tak jak normalnie powinny wyskoczyć (coś o save'ach) a następnie ekran robi się czarny i już nic się nie dzieje. Raz przy LBP2 wyskoczył mi błąd o numerze 8001002B. Konsola działa, napęd jest sprawny, inne gry chodzą ( czy to zrzucone przez płytę, czy sciąnięte z wypożyczalni torrent) to są pierwsze gry którze wrzucam na ps3 przez dysk ntfs, być może coś źle robię ale nie potrafię powiedzieć co. Będę wdzięczny za każdą pomoc !
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2013, 21:10:30 pm wysłana przez Q-bak »



PS3-Hack.com.pl

Rayman Legends
« dnia: Październik 02, 2013, 21:08:57 pm »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2013, 21:38:13 pm »
sprawdz wielkosc gry lub jak masz ja zainstalowana na ps3 to odinstaluj (narzedzia danych gier zakładka gry) i uruchom ponownie

edit
ten bład okresla naped albo cos z gra
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2013, 21:40:26 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline Q-bak

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2013, 21:41:15 pm »
Wielkość gry jest taka jak na PC, skopiowała się cała. Co powinienem zaznaczyć w ustawieniach gry w multimanie ? Mam na myśli to "BD mirror" itd.

Czy mógłbyś wskazać jeszcze raz miejsce gdzie się grę instaluję/usuwa ? Wrzuciłem ją na dysk wewnętrzny jako folder, nie jako ISO - to ma coś do rzeczy ?
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2013, 21:44:17 pm wysłana przez Q-bak »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2013, 21:55:38 pm »
bdmirror zaznacz ogulnie dobrze w folderach ,a jesli gre widac to czyli dobrze przezuciłes
a gre sie usuwa z XMB zakładka GRY i na samej gorze masz NARZEDZIA DANYCH GIER
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2013, 21:57:54 pm wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2013, 21:55:38 pm »

Offline Q-bak

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2013, 21:57:34 pm »
Czyli to że gra zrzucona z dysku NTFS nie ma żadnego wpływu ? Bo to już druga gra w ten sposób przegrana i druga nie działa tak samo (czarny ekran po załadowaniu jej z multimana) Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić ?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2013, 22:29:26 pm »
mozesz z wew. przeniesc na zew. emulator napedu raczej masz właczony ale sprawdz na wszelki w multi/ustawienia na samym dole

Offline Q-bak

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2013, 22:49:59 pm »
Emulator napędu jest włączony, natomiast przy opcji "External Drive" wyrzuca błąd że nie ma zewnętrznego HDD. Ustawienia na teraz to BD Mirror, Direct Boot oraz Internal - gra dalej wiesza przy próbie załadowania przez multimana

edit

Gra jest od "STRiKE" i wygląda na to że po prostu nie pójdzie - z dysku FAT32 również nie odpaliła

edit2

Rayman origins przerzucony przez dysk NTFS również nie odpala. Sprawdzę po południu jeszcze PES'a 2013, ale coś jest nie tak skoro 3 gry pod rząd nie chcą działać...

edit3
Problem rozwiązał się sam przez przypadek - ściągnąłem Remember me i nic nie zmieniałem w ustawieniach gry - odpaliła bez problemu, niestety w czasie gry czasem się tekstura nie wczyta, czasem cała sekwencja się nie odpali. Chciałem pogmerać w ustawieniach, ustawiłem tak jak wcześniej mi się wydawało że jest dobrze (czyli tak jak Raymana) no i już się nie chciało odpalić. Sprawdziłem teraz Raymana bez ustawień żadnych - hula aż miło. Mam nadzieje że komuś to pomoże ;) Pozdrawiam i dzięki za chęci !
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2013, 23:48:57 pm wysłana przez Q-bak »

Offline luzaczek5

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 64
  • Reputacja: 0
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 07, 2013, 11:14:30 am »
ja mam natomiast problem z savem, odpalajac gre kilka razy (w rozne dni) przy próbie uruchomienia pojawia sie komunikat o uszkodzonym pliku save-i opcji czy  zaczac od nowa. (bo nie da sie kontynuowac)

Co proponujecie?

soft rebug 4.46 lite
mm 4.46

moze spróbuje jeszcze usunac dane hry, savy i zaczac od nowa. moze wkolko nadpisuje sie olik ktory jest uszkodzony.


Offline Augus1990

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2013
  • Wiadomości: 26
  • Reputacja: 0
Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2013, 18:51:45 pm »
Witam mam maly problem z uruchomieniem gier poprzez Iris Menagera robie wszystko wedlug poradnika i gdy wlaczam gre to wchodzi do Xmb i zwiesza sie na amen, macie jakies porady?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Rayman Legends
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2013, 18:51:45 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.