Grudzień 02, 2020, 16:29:29 pm

Autor Wątek: Assasin's Creed IV Black Flag  (Przeczytany 32024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abukuba

  • Gość
Assasin's Creed IV Black Flag
« dnia: Październik 28, 2013, 11:28:17 am »
Nazwa gry: Assasin's Creed IV Black Flag
Oprogramowanie konsoli: REBUG 4.46 LITE
Backup Manager: Multiman najnowszy
Kod błędu: nie ma
dysk wew/zew: wewnętrzny i zewnętrzny
Opis problemu: black screen


Cześć.
Mam problem z Assasin's Creed IV Black Flag. Zgrałem grę na HDD konsoli i po włączeniu mam black screen - nic niw mogę zrobić. Słyszę tylko piknięcie pochodzące prawdopodobnie z gry. Płytka w napędzie jest, BD mirror jest włączone. Posiadam Rebug 4.46 oraz najnowszego MutliMana
Dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2013, 11:30:34 am wysłana przez abukuba »



PS3-Hack.com.pl

Assasin's Creed IV Black Flag
« dnia: Październik 28, 2013, 11:28:17 am »

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2013, 12:04:31 pm »
wchodzisz do  bles-01882 Assins creed 4 PS3_GAME/USRDIR/
tworzysz nowy pusty folder o nazwie  ASSASSIN_ISO
w multimanie zaznaczasz  wewnętrzny i bd mirror i działa zewenętrznego. pozdrawiam daj znać czy zadziałało ja mam tą wersję Assassin's Creed IV: Black Flag (2013) [PS3-RiOT]

Offline Taria

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2013, 16:14:37 pm »
wchodzisz do  bles-01882 Assins creed 4 PS3_GAME/USRDIR/
tworzysz nowy pusty folder o nazwie  ASSASSIN_ISO
w multimanie zaznaczasz  wewnętrzny i bd mirror i działa zewenętrznego. pozdrawiam daj znać czy zadziałało ja mam tą wersję Assassin's Creed IV: Black Flag (2013) [PS3-RiOT]

Mam nadzieję, że nie zostane za to zbanowany albo nic, ale nie wiem gdzie znaleźć taki wątek, mainowicie chodzi mi także o tą gre a dokładnie gdzie zaznacza się "Bd mirror" gdyż nie mogę znaleźć takiej opcji (mam wersję 4.30)

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2013, 16:58:39 pm »
powiem tak wersje te są od 4.40 + pewno jakos da sie grać na 4.30 ja nie mam konsoli przypietej do neta specialnie pobieram nowe WERSJE TERAZ MAM 4.50 I NAJNOWSZY MULTIMAN i wszystkie gry mi smigają na 99% a za co bys miał byc zbanowany jeśli decydujesz sie na piraty to nie na korzystanie z neta informacje tą mam z dobrego żródła gdyż nikomu nie chodziła i teraz wszyscy sobie chwalą że ją odpalili decyzja należy do ciebie

PS3-Hack.com.pl

Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2013, 16:58:39 pm »

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 457
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2013, 17:01:14 pm »
Koledze chodziło o bana na forum, bo boi się, że w złym dziale napisał ;)

BDmirror włącza się z tego co pamiętam trójkątem jak najedziesz na grę i tam z lewej jest w MM.


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2013, 17:01:34 pm »
powiem tak wersje te są od 4.40 + pewno jakos da sie grać na 4.30 ja nie mam konsoli przypietej do neta specialnie pobieram nowe WERSJE TERAZ MAM 4.50 I NAJNOWSZY MULTIMAN i wszystkie gry mi smigają na 99% a za co bys miał byc zbanowany jeśli decydujesz sie na piraty to nie na korzystanie z neta informacje tą mam z dobrego żródła gdyż nikomu nie chodziła i teraz wszyscy sobie chwalą że ją odpalili decyzja należy do ciebie
  a bd mirror zaznaczasz w multimanie ( w tej grze zaznaczasz dysk wewnętrzny oraz bd mirror) a działa z zewnetrznego

Offline Taria

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2013, 17:09:14 pm »
tak chodziło mi o to czy nie w złym dziale, dzięki znalazłem jednak na 4.30 faktycznie nie działa, wyskakuje błąd operacji chyba zostaje zaktualizowanie do innej wersji

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2013, 20:27:26 pm »
ja mam wersję od seemore'a z torrentów. katalog assasin_iso już miałem w usrdir. próbowałem zarówno z dysku wewnętrznego jak i zewnętrznego, ale niestety obie opcje nie działają.

Offline Adi__82

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2012
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2013, 20:43:55 pm »
ja mam wersję od seemore'a z torrentów. katalog assasin_iso już miałem w usrdir. próbowałem zarówno z dysku wewnętrznego jak i zewnętrznego, ale niestety obie opcje nie działają.
Ja mam Rogero 4.30 multiman4.50 , Assassis wersje od seemora i działa z wew jak i z zew.

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2013, 20:49:05 pm »
u mnie cały czas black screen i musze konsole resetować

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2013, 21:19:29 pm »
ja mam wersję od seemore'a z torrentów. katalog assasin_iso już miałem w usrdir. próbowałem zarówno z dysku wewnętrznego jak i zewnętrznego, ale niestety obie opcje nie działają.
Ja mam Rogero 4.30 multiman4.50 , Assassis wersje od seemora i działa z wew jak i z zew.
   a zaznaczyłeś dysk wewnetrzny i bd mirror po tym mnie działa z zewnętrznego a te assassin_iso ma być z duzej litery i pusty folder !!!!

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 28, 2013, 21:22:18 pm »
tak, próbowałem z tymi opcjami. folder dokładnie nazywa się ASSASSIN_ISO i jest pusty

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2013, 21:46:32 pm »
szkoda  :( to tu już moje rady sie kończą  :'(  szkoda że nie umiem pomóc taka ostatnia rada to ROGERO 4.50 I MULTIMAN najnowszy pozdrawiam

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2013, 11:17:26 am »
ja też mam wersje " seemore'a " i na Rebug 4.50 i MM 4.50 gra działa. Odpalałem z dysku zew jak i wew plus płyta w napędzie. A MM pytał cię czy może zmienić eboota.

Offline djnic

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 20
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2013, 15:21:32 pm »
gra dziala z zew nosnika sprawdzone na rogero 4.50 oraz regug 4.46 tylko trzeba troche cierpliwosci bo na poczatku uruchamiania jest czarny ekran ktory dopiero po 2minutach sie zmienia i gra sie uruchamia.

Offline yo!3k

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 57
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 29, 2013, 15:59:59 pm »
U mnie na Rogero 4.50 v 1.01 wersja BLES01883 i black screen, a po chwili wyrzuca do xmb.
(Zaznaczone Bd mirror, dysk wewn. stworzony katalog assassin_ISO)

edit.
zmienilem na ASSASSIN_ISO i wlaczyla sie instalacja;)

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 29, 2013, 16:16:42 pm »
MM nie pytał mnie o żadnego eboota. ja czekałem z 20 min i czarny ekran jak był, tak był

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 29, 2013, 16:38:01 pm »
w multimanie jak masz listę gier naciśnij kwadrat ( chyba ) i zaznacz BD plus zew / wew w zależności o]gdzie masz grę. Po czym samo start - wtedy MM powinien cię zapytać o zmianę eboota.

jeszcze napisz na jakim sofcie próbujesz odpalić tę grę.

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 29, 2013, 17:49:13 pm »
zrobiłem tak jak powiedziałeś, ale MM nie pytał o zmianę eboota, więc nadal ten sam problem
mam rebug 4.46 lite

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1575
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 29, 2013, 18:11:29 pm »
usun cała gre z dysku czyli z narzedzia danych gier (XMB) i SAVE tej gry pozniej w grze utworz folder ASSASSIN_ISO
w lokalizacji BLEsxxx/PS3_GAME/USRDIR/ASSASSIN_ISO
nastepnie zaznacz bdmirror i dysk na ktorym masz odpal gre

edit i wrzuc Sobie multiman 4,50,02 jesli nie masz
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2013, 18:15:08 pm wysłana przez maniek6666 »

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 29, 2013, 22:48:56 pm »
multimana zaktualizowałem i nadal nie działa :( ściągnę inną wersję z torrentów i sprawdze. dzięki za wszytskie sugestie i pomoc

Offline Taria

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 30, 2013, 11:22:46 am »
multimana zaktualizowałem i nadal nie działa :( ściągnę inną wersję z torrentów i sprawdze. dzięki za wszytskie sugestie i pomoc
Jak naprawisz daj znać bo mi też nie działa może pomożesz :)

abukuba

  • Gość
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 31, 2013, 15:22:53 pm »
ściągnąłem wersję z innego źródła i wszystko smiga :)

Offline bartask1993

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 03, 2013, 22:29:57 pm »
abukuba - Jaką wersje ściągnąłeś ? I z jakiego źródła ? Ja już 100 raz próbuję odpalić i lipa ;(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1575
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 04, 2013, 00:42:56 am »
ta wersja BLES01883 odpala bez problemu znajdziesz ja na forum ;)

Offline bartask1993

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 04, 2013, 22:12:23 pm »
Maniek - Mam taką wersje i nie działa . Moje rogero to 4,46 . Zaznaczam BD Mirror i Internal .. nic bez tych opcji to samo .. Folder Assasin_iso mam utworzony. Nie mam już pomysłów :(

Offline drakonia

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 106
  • Miejsce pobytu: Świdnica
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Korektor
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 04, 2013, 22:29:04 pm »
Miałem podobny problem, ściągnąłem  BLES01882 i działa bez problemu. Folder musi się nazywać ASSASSIN_ISO, nie Assasin_iso, Tobie brakuje jednego "S" i masz małe litery... Spróbuj zmienić nazwę folderu, a jak nie zabangla, to sprawdź  BLES01882.
press play on tape then any key

Offline bartask1993

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 04, 2013, 22:35:40 pm »
haha :D Wielkie dzięki jednego S brakowało ... Oj głupi błąd ! :D

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1575
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 04, 2013, 22:39:21 pm »
Maniek - Mam taką wersje i nie działa . Moje rogero to 4,46 . Zaznaczam BD Mirror i Internal .. nic bez tych opcji to samo .. Folder Assasin_iso mam utworzony. Nie mam już pomysłów :(
a zrobiłes tak jak dokładnie napisałem wyzej nazwa musi być ASSASSIN_ISO a nie assassin_iso masz tak

Offline maniek13

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 49
  • Reputacja: 0
Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 07, 2013, 15:20:48 pm »
Panowie mogłby mi ktos wgrac gdzies na serwe pliki ktore znajduja sie w PS3_game oczywiscie bez usdir. Cos mi sie nie sciagnelo do konca/

PS3-Hack.com.pl

Odp: Assasin's Creed IV Black Flag
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 07, 2013, 15:20:48 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.