Styczeń 23, 2021, 02:59:17 am

Autor Wątek: Gran Turismo 6  (Przeczytany 37411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Gran Turismo 6
« dnia: Grudzień 02, 2013, 20:09:44 pm »
Witam was!!
Mam taki problem z gran turismo 6. Gra wywala do XMB.
Soft: Cfw 4.46 Rebug
Id gry: BCES01893

Używałem już fix od opoisso893 ale tez nie działa. Próbowałem z bd mirror i bez tego. Czy ktoś wie w czym jest problem??



PS3-Hack.com.pl

Gran Turismo 6
« dnia: Grudzień 02, 2013, 20:09:44 pm »

Offline gekon

  • Junior Moderator
  • Nowicjusz
  • *****
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 42
  • Reputacja: 2
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2013, 21:05:20 pm »
Nie jestem pewien ,ale chyba gt6 wymaga 4,50 może użyj jakiegoś spoofera.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2013, 21:16:59 pm »
Po co ci fix na 3.55 jak masz CFW 4.46...żaden spoofer nie pomoże ...Gra wymaga softu 4.50 ...Multiman powinien ci przerobić grę podczas odpalania(warunek w miarę nowy MM) na 4.46 (podczas weryfikacji gry wyskakuję komunikat dajesz tak i grasz) żadne dodatkowe opcje BD-Mirror czy dysk zew. nie są potrzebne u mnie działa bez...

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2013, 21:20:46 pm »
A jakiego masz multimana?? U mnie sie cos tam zapytał wybrałem tak i dalej gra nie działa. Teraz sie juz nie pyta wiesz moze co trzeba zrobic ze znowu sie zapytal??

A ty tez masz Cfw 4.46 Rebug??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2013, 21:46:54 pm wysłana przez Maxteusz »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2013, 21:20:46 pm »

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2013, 21:56:59 pm »
Podmień na ten eboot http://pl.rghost.net/50615678

Offline siwy1493

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2013, 22:20:02 pm »
Wystarczy nowy multiman ja odpaliłem bez problemu z dysku wewnętrznego

Offline Maxteusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2013, 22:23:06 pm »
Ja mam multimana 4.46. Wystarczy??

Edytowany double post: Grudzień 02, 2013, 22:29:37 pm
Skopiowalem jeszcze raz gre i potwierdzam działa po zmianie plików przez mulitmana. Dziekuje wszytskim za pomoc i przepraszam za kłopot.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2013, 22:29:37 pm wysłana przez Maxteusz »

Offline poverENERGY

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2013, 23:17:22 pm »
Gra działa wam z dysku wewnętrznego, tak?
Jestem NOOBEM - proszę o wyrozumiałość.

Offline Demon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 32
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 03, 2013, 09:28:33 am »
Tak

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 03, 2013, 23:03:02 pm »
ta gra jest juz chyba na 4.50 i mam pl  :D  a tak dla wiadomosci gra posiadała plik powyżej 4 gb i trzeba było ja przerobić programem split4g po tym śmiga mi od razu z zewnetrznego  ;D ;D ;D

Offline Zulu Gula

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 04, 2013, 18:45:34 pm »
I co z tego , że 4.50...Jak mMan podmieni pliki i można grać np: na cfw 4.46...Nie trzeba nic dzielić, wystarczy kabel skrosowany i bezpośrednio się połączyć...Nie wiem czemu się tak upieracie z dzieleniem plików 4GB, to nie jest trudne,a wręcz banalnie proste i czasu mniej do stracenia. ;)

Offline Eska16

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 45
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Gra Roku 2013 - GTA V
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 12, 2013, 18:11:53 pm »
Na każdej wersji gry można ustawić język polski ?
Już znalazłem - polskie napisy ma wersja BCES01893
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2013, 17:22:35 pm wysłana przez Eska16 »

Offline q148

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 23, 2013, 11:09:57 am »
Witam, mam rogero 4.46 i multimana 4.53, gdy odpalam grę w multimanie wyskakuje komunikat:
"The game required 4.50 firmware version.
Do you want to change it to your current 4.46 version?

Note: The operation will fix 8001009 errors for 4.20-4.31FW games/updates if files are encrypted with 4.20/0x1c or lower key revision.

TAK/NIE"
Czy po wyborze TAK stracę swój CFW i zainstaluje mi OFW?

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 23, 2013, 11:19:24 am »
Nie,dajesz tak i grasz ,MM mówi że gra wymaga 4.50 fw i czy ma przerobić na 4.46 żeby odpaliło ;)

abukuba

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 23, 2013, 21:14:25 pm »
mam ten sam problem - gra wywala do xmb. próbowałem z różnymi ustawieniami, ale to nic nie dało. chce ją uruchomić z dysku zewnętrznego. macie już jakieś rozwiazania?

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 23, 2013, 21:53:06 pm »
Tylko dysk wew. ze względu na pliki 4GB+...

abukuba

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 23, 2013, 22:00:35 pm »
ale to jak to w końcu jest? mimo że plik ma wiecej niż 4giga to normalnie zgrał mi sie na dysk fat32 który niby obsługuje tylko pliki do 4giga..

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 24, 2013, 13:11:00 pm »
ale to jak to w końcu jest? mimo że plik ma wiecej niż 4giga to normalnie zgrał mi sie na dysk fat32 który niby obsługuje tylko pliki do 4giga..

Niemożliwe :).
Na pewno dysk nie jest NTFS??

abukuba

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 24, 2013, 17:13:43 pm »
350giga jest fat32 i 150 nfts, z tym że jak włączam dysk to gt6 jest widoczny na fat32. nie mam pojęcia jak zobaczyć co jest na nfts

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 24, 2013, 17:31:59 pm »
proste zobacz na kompie gdzie masz wrzucona gre :) no chyba ze masz ta sama gre na obu dyskach to na dysku NTFS tylko przenosisz do jakiegos folderu by konsola nie widziała i tyle .Ale jesli masz na FAT32 to masz podzielona gre bo normalnie 1 plik zajmuje 15GB wiec normalnym sposobem nie da rady wrzucic na FAT32

abukuba

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 24, 2013, 20:21:27 pm »
ok. więc właśnie zauważyłem, ze nie wrzuciła mi sie cała gra GT6 właśnie przez ten za duży plik :) jak mogę go wrzucić na partycje nfts?

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 24, 2013, 22:59:12 pm »
Podzielić programem np. PS3Splitter i dopiero wtedy przekopiować na dysk konsoli, podczas kopiowania MM powinien scalić pliki w całość.

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 26, 2013, 14:04:29 pm »
ok. więc właśnie zauważyłem, ze nie wrzuciła mi sie cała gra GT6 właśnie przez ten za duży plik :) jak mogę go wrzucić na partycje nfts?

Podłącz do sieci i przegraj przez ftp'a
Nie komplikuj sobie życia a przyszłościowo się przyda ;)

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 03, 2014, 13:08:50 pm »
Panowie macie już dostęp do zadań w zakładce Red bull? Ja mam ciągle tam kłódkę i napis, że zawody będą dostępne 1 stycznia 2014 a dziś mamy 3 Styczeń i dalej mam ten sam napis :(
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline IceDragon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 04, 2014, 02:42:59 am »
Też nie mam jeszcze dostępnych

angy123

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6 problem
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 05, 2014, 02:10:14 am »
Mam soft 3.55 wszystkie patche do tej gry fixy wrzucona gre na zewnetrzny i wewnetrzny multiman 2.00.00 rozne ustawienia stosowalem z patchami i bez i nic albo zawiecha albo wywala do xmb. Mam pytania takie : czemu np po wrzuceniu na wewnetrzny gra sie nie scalila i czy po wgraniu ponoc multimana 4.19 bedzie dzialala i czy pozostale gry nie ulegna zmianie i tez beda dzialac ??

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 05, 2014, 10:03:48 am »
angy123 - przejdz na lepszy soft Cobra 7,0 bedziesz zadowolony ;)

a co do gry to bdmirror masz zaznaczony i dysk na ktorym masz gre??
czy plik ktory duzo wazy jest wrzuconay w raz z cała gra?
aby scalic ..wczoraj kolega z forum napisał ze trzeba folder (z gra) trzeba zmienic nazwe na numer gry tak zwane "ID" np: BLES1234

a wracajac do softu jest naprawde dobry jak przejdziesz to sam stwierdzisz ze wart Pozdro ;)

angy123

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 05, 2014, 20:07:04 pm »
BCES01893-[Gran Turismo6] to nazwa mojej gry tak ustawialem bd mirror i opcja dysk zewnetrzny automatycznie tez sie zaznaczyla a widzialem na forach zeby zaznaczyc bd mirror i wewnetrzny. Gre probowalem odpalic z zewnetrznego i wewnetrznego ...plik ten 14gb podzielilem na 10 plikow i po wrzuceniu sie nie scalily. bez patcha po odpaleniu gry wywala mnie do xmb a  z patchem czarny ekran. Wiem ze teraz nowsze softy sa lepsze ale nie chce nic zmieniac mam z 30 gier i tylko tej nie moge odpalic a to ostatnia jaka chce juz zrobic na ps3

angy123

  • Gość
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 05, 2014, 20:17:27 pm »
Probowalem tez sciagnac gamesonic manager ale zadna wersja tego nie dzialala wyskakuje ze za stare cos tam :p a slyszalem ze cos tam sie ustawia zeby gran turismo chodzilo. Co do multimana to jak wgram nowszego to czy inne giery przestana mi dzialac zrobione pod soft 3.55 i mm 2.00 ?

Offline IceDragon

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 05, 2014, 20:30:34 pm »
5 minut Ci zajmie zmiana softu a ile czasu oszczędzi przy kolejnych grach. I wszystko co masz ci zostanie.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 6
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 05, 2014, 20:30:34 pm »

Tags: Jak odpalic 
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.