Październik 22, 2020, 02:24:21 am

Autor Wątek: Thief (2014)  (Przeczytany 16989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro408

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Thief (2014)
« dnia: Luty 21, 2014, 20:19:38 pm »
Witam, mam następujący problem z wyżej wymienioną grą.

Zaznaczam BD Miror, płyta jest w napędzie, uruchamiam grę. Gra instaluje dane na dysk HDD po czym uruchamia się. Wyskakuje logo Duplex'a, naciskam X na padzie i w dolnym prawym rogu ekranu pojawia się na kilka sekund pasek ładowania, po czym czarny ekran i konsola wraca do XBM bez żadnego komunikatu o błędzie. Identyczny problem mam dwóch wersjach pobranych z różnych stron. Może ktoś ma link do pewnej, działającej wersji? Jak coś jestem na CFW 4.40.

Z góry dzięki za pomoc ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2014, 21:09:33 pm wysłana przez morfeusz »



PS3-Hack.com.pl

Thief (2014)
« dnia: Luty 21, 2014, 20:19:38 pm »

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2014, 21:31:32 pm »
Spróbuj z dysku zewnętrznego...

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2014, 00:25:31 am »
Spróbuj bez bd mirror odpalić. Ewentualnie podmień na oryginalny plik eboot (będzie w katalogu) żeby było bez loga duplexa. Jeżeli masz możliwość to spróbuj odpalić z dysku zewnętrznego. Jeżeli dalej nie pomoże to możesz jeszcze spróbować zrobić plik .iso tej gry (można w multimanie) tylko nie jestem pewien czy da radę na twoim CFW ale myślę, że tak.
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 00:27:26 am wysłana przez Resterwers »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2014, 07:53:57 am »
Bez bd mirror nie odpali wcale, z oryginalnym ebootem wywala do XMB z błędem 800...,iso nie odpali na zwykłym CFW tylko na cobrze,gra działa z płytką u mnie, zaznaczone bd mirror ,dysk zew. Habib 4.46 z dysku zew.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2014, 07:53:57 am »

Offline daro408

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2014, 09:13:25 am »
Zaznaczam BD Miror, płyta jest w napędzie, uruchamiam grę. Gra instaluje dane na dysk HDD po czym uruchamia się. Wyskakuje logo Duplex'a, naciskam X na padzie i w dolnym prawym rogu ekranu pojawia się na kilka sekund pasek ładowania, po czym czarny ekran i konsola wraca do XBM bez żadnego komunikatu o błędzie. Ten identyczny problem mam zarówno na tej wersji jak i z innego źródła. Jak coś jestem na CFW 4.40.Castlevania: Lords of Shadow 2 (2014) XBOX360-COMPLEX normalnie działa.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2014, 10:03:06 am »
Bez bd mirror nie odpali wcale, z oryginalnym ebootem wywala do XMB z błędem 800...,iso nie odpali na zwykłym CFW tylko na cobrze,gra działa z płytką u mnie, zaznaczone bd mirror ,dysk zew. Habib 4.46 z dysku zew.

Bo po pierwsze, po zmianie eboota na normalny trzeba go spatchować w multimanie do obecnej wersji CFW. Gra wymaga 4.53 o ile dobrze pamiętam więc z niezmienionym ebootem na 4.46 czy 4.40 nie będzie śmigać :) Zaraz wrzucę tą grę do siebie i dam znać jak odpalam ale mam zainstalowaną Cobre więc to co nie działa u kolegi u mnie może śmigać :(

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 22, 2014, 10:09:47 am »
O to się rozchodzi że MM nie przerabia plików na niższe CFW(podczas pierwszego odpalenia tj werifikacji gry)oczywiście na oryginalnym eboocie jak ma to miejsce w innych grach...

Daro 408 po co piszesz w kółko to samo na wszystkich forach ...za miast napisać najważniejszego z którego dysku odpalasz...?

Cytuj
Castlevania: Lords of Shadow 2 (2014) XBOX360-COMPLEX normalnie działa

i co z tego że inna gra działa ...gry z XBOXA 360 działają ci na ps3... ;D
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 10:14:15 am wysłana przez marciniak »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 22, 2014, 10:25:30 am »
Jakże nie przerabia? :o Gdyby tak było to nie mógłbym odpalać nowszych gier siedząc dalej na 4.46 :)
Z tego co wiem to jedynie co to MM nie przerobi eboota pod 3.55/3.41 natomiast do 4.xx tak.

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 22, 2014, 10:30:58 am »
Też się zdziwiłem...widocznie Duplex już to zrobił lub coś namieszał że nie przerabia...
Na CFW z cobrą działa bez problemu z tego co się orientuje w iso...
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 10:33:51 am wysłana przez marciniak »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2014, 10:50:23 am »
No więc tak, po wrzuceniu oryginalnego eboota (a właściwie zmiany nazwy z EBOOT.BIN_ORIG na EBOOT.BIN) multiman bez problemu wykrywa go i pyta czy zmienić jego wersje pod niższe CFW. Oczywiście klikam tak i gra mi się ładuje. W głównym menu PS3 włączam grę, pliki się instalują i po tym gra uruchamia się bez najmniejszego problemu.

Zaraz sprawdzę czy z wewnętrznego też chodzi bo póki co testowałem z zewnętrznego.

Z wewnętrznego również działa prawidłowo i bezproblemowo ale tak jak już wspominałem, mam CFW z cobrą i tutaj nie ma praktycznie problemów z żadną grą.
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 11:16:04 am wysłana przez Resterwers »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 22, 2014, 11:17:09 am »
Widocznie masz grę z innego źródła i inaczej przerobioną ,to trochę dziwne że na CFW z cobrą odpalają ci normalne gry...(z tego co wiem odpalają na cobrze tylko w iso)
mniejsza z tym nie chce mi się drążyć tematu ...lepiej już w coś pograć...
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 11:20:35 am wysłana przez marciniak »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2014, 11:22:36 am »
Mam grę z normalnego źródła i nic przy niej nie było kombinowane. Wersja od Duplexa. :)
Na Cobrze nie ma co nawet włączać BDMirror. Wszystkie gry działają bez płyty w napędzie.
Wrzucam fotki żeby nie było, że plote bzdury :)

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 11:25:40 am wysłana przez Resterwers »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2014, 11:31:26 am »
Na CFW z cobrą wiadomo przecież  że działa...

Offline pszczolka-1981

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 55
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 22, 2014, 11:50:49 am »
Na Rogero 4.55 wraz z MM 4.55 gra działa bez problemu. Ja odpaliłem z dysku zewnętrznego wraz z BD i płytą w napędzie. Wersja gry oczywiście Od Dulexa BLES01982-[Thief]. Ciekawe jest to że jeszcze nigdy mi sie nie pokazało logo Duplexa podczas odpalenia jakiejkolwiek gry.

A może to wina Multimana. Jaką masz wersję ? Może aktualizacja MM do 4.55 rozwiąże twój problem. Jeśli masz starą wersję MM to wiadomo że MM przerobi eboota pod twój CFW.
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2014, 12:45:54 pm wysłana przez pszczolka-1981 »

Offline daro408

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 23, 2014, 12:16:55 pm »
Wgranie Rogero 4.55 pomogło gra śmiga.

Offline klistian

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 01, 2014, 17:13:12 pm »
witam ma ktos moze podobny problem otoz w 5 rozdziale gdy chcem wejsc przez okno wyskakuje czerwony pas na gorze ekranu i gra sie zawiesza

Offline grzesq

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2012
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 03, 2014, 21:47:03 pm »
klistian widzę że nie jestem sam

Offline klistian

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014) -DUPLEX
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 07, 2014, 03:15:27 am »
masakra jakas probowalem juz wszystkiego

Edytowany double post: Marzec 07, 2014, 19:40:29 pm
czyli ludziska nic nie mozna zrobic
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2014, 19:40:29 pm wysłana przez Resterwers »

Offline wikariusz

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014)
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 26, 2014, 13:44:19 pm »
Udało mi się :)
Zrobiłem tak jak: pszczolka-1981
MM 4.55 dysk zewnętrzny wraz z BD i płytą w napędzie.

Offline Chudziszew

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Thief (2014)
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 24, 2014, 18:39:44 pm »
Witam.
Mam podobny problem co koledzy kilka postów wyżej a mianowicie, gra ładnie odpala ale gdy zaczynam nową grę, w momencie wczytywania planszy zawiesza mi całą konsolę. Próbowałem już z wewnętrznego i zewnętrznego + BD Mirror.
Macie jakieś pomysły ?
Świeżo wgrane Rogero CFW 4.55 i MultiMan 4.55.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Thief (2014)
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 24, 2014, 19:51:26 pm »
a płyte masz w napedzie?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Thief (2014)
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 24, 2014, 19:51:26 pm »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.