Styczeń 22, 2021, 16:30:51 pm

Autor Wątek: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?  (Przeczytany 8536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« dnia: Kwiecień 22, 2014, 11:59:51 am »
Witam,

Ostatnio mój FAT załapał YLOD'a i nie dało się go naprawić wiec kupiłem nową konsole.

Teraz tak, chciałbym do nowej konsoli podłączyć stary dysk bym miał tam moje gry, savy, osiągnięcia itp. Da się tak zrobić ?
Czy jestem skazany na format i wgrywanie wszystkiego na nowo ?

Backupu ze starej konsoli nie zrobię, bo się nie da jej nawet włączyć.


Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

PS3-Hack.com.pl

Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« dnia: Kwiecień 22, 2014, 11:59:51 am »

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:03:13 pm »
jeśli na tej nowej ps3 masz taką samą wersje systemu to powinno bez problemu ruszyć

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:09:43 pm »
Właśnie tam podobno jest 3.55 CFW (jeszcze jej nie dostałem) a ja miałem na starej 4.41 rogero.
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:58:47 pm »
to wgraj jak przyjdzie to 4.41 rogero wtedy zamienisz dyski i powinna ruszyc ps3 na tym dysku ze starej ps3.I polecam Ci potem zmienic na cobra 7.00 i będzie pan zadowolony i możesz grac do woli online bez bana.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:58:47 pm »

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2014, 13:12:52 pm »
Właśnie chciałem wgrać od razu cobre 7.0
mogę po prostu z xmb wgrać ? czy to jakieś większe machloje są ?
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2014, 15:29:00 pm »
bezpośrednio z xbm ale, by nie było problemu to najpierw wskocz na 4,21 zmień dysk i na tym dysku ze starej ps3 wgraj dopiero cobra wtedy unikniesz jakiś błędów z kompatybilnością firmware

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2014, 13:57:35 pm »
Sprawa wygląda tak. Konsola przyszła i facet mi mówił ze tam jest cfw 3.55. Natomiast w informacji o systemie widnieje info że jest 4.55. Domyślam się ze jest zainstalowany spoofer.
Jak go dezaktywować jeśli nie mam 100% pewności co do wersji CFW, tak żeby sobie nic nie spieprzyć ?
Czy byle jaki spoofer disabler wystarczy ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2014, 14:24:15 pm wysłana przez Zajcev »
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2014, 14:41:45 pm »
moze zobaczyc w multiman w ustawieniach "informacje o sstemie" jaka jest wersja cfw zainstalowane i wtedy bedzie wiadomo jaki cfw ma a co do spoofera to sie okaze po cf i czy ma jakis program zainstalowany w stylu sen enabler lub psnPATCH

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2014, 14:57:32 pm »
W multiManie - informacje o systemie, mam napisane - system firmware 4.55 [bd-rom emulator]

to jednak jest 4.55 ? czy to się inaczej sprawdza...
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 26, 2014, 17:12:56 pm »
tak 4,55 tylko czyj cfw na poczatkowym ekranie startowym (przy uruchamianiu ps3 jak fala leci) masz jakis napis rogero lub habib albo cos w tym stylu ??

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 26, 2014, 18:26:50 pm »
Też o tym pomyślałem, niestety na ekranie startowym jest jedynie napis
PS3
Play Station

I d**a.

Trofea są pod ikoną PSN, a złego co pamiętam, to co najmniej od wersji 4... były już pod menu gry.

Tak naprawdę jak się nie da tego dysku podłączyć bez formatowania to świat się nie zawali, chciałbym jedynie wiedzieć jaki system tam mam i bezpiecznie zainstalować cobre... da się ?
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 26, 2014, 18:50:01 pm »
zobacz czy masz MyGames koło instal package files lub jaka nazwe ma multiman w xmb mysle ze to jakis zero 4,55 lub ktorys z tych

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 26, 2014, 19:03:31 pm »
Multiman nazywa sie po prostu "multiMAN". W szczegółach jest napisane ze to wersja 4.55
A z tym pierwszym to nie za bardzo rozumiem co masz na myśli. Koło "instal package files" wygląda tak (raczej standardowo):
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2014, 19:08:46 pm »
tak czy siak by zainstalowac cobra 7,0 trzeba uzyc rogero dowgrader do zejscia do 3,55 i pozniej postawic qa flag nastepnie zainstalowac rogero 3,55 v3,7A i dopiero Cobra 7,0 ale jeszcze przed tym napisz jaka masz konsole (model i date code)

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2014, 13:27:29 pm »
Model to
CECH-2004B
a date code to 9C
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 27, 2014, 15:06:01 pm »
to jak chcesz przechodzic na cobra 7,0 to działaj ;) ...wiesz jak ?

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 27, 2014, 15:08:09 pm »
No na początku ciałem po prostu z pena zainstalować przez xmb, ale domyślam się że nie jest aż tak prosto :D
No i pewnie stracę dane ze starego dyski - ale to nie jest jakaś tragedia.

Nie jest to problem że  nie wiem dokładnie jakie cfw mam obecnie zainstalowane ?
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 27, 2014, 18:21:57 pm »
Przy samej zmianie CFW nie stracisz żadnych plików (nie ma znaczenia czy to będzie standardowy Rogero czy z Cobra). Możesz również bez obaw instalować z menu XMB. Jeżeli wyskoczy Ci komunikat, że nie może go zainstalować to musisz zrobić procedurę downgrade do 3.55 ale tutaj również nie tracisz plików.

Odnośnie instalacji Cobra poradnik jest w dziale newsy a co do downgrade to poradnik znajduje się w dziale poradniki. Powodzenia :)

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 27, 2014, 19:41:23 pm »
Resterwers, dzięki, zainstaluje normalnie z xmb.

Co do utraty plików to chodziło mi o to ze mam dysk z mojej starej PS3, gdzie mam savy i inne rzeczy. Chce ten dysk podłączyć do nowej PS3 nie tracąc danych.
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 27, 2014, 19:42:54 pm »
Tego na 100% nie wiem ale wydaje mi się, że konsola tak czy siak mimo takiego samego softu będzie chciała go sformatować.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Nowa konsola + stary dysk ze starymi danymi - da sie ?
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 27, 2014, 19:42:54 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.