Październik 01, 2020, 00:00:15 am

Autor Wątek: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)  (Przeczytany 12638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateusz28495

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2014
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:54:44 pm »
Witam,
Od 2 lat mam kierownicę firmy a4tech ( nie pamiętam modelu). I chciałem ją podłączyć do PS3. Jednak po podłączeniu nie wykryło mi jej jako kierownicy i w F1 2012 nie mogę zmienić ustawień  czułości i przez nie da się grać!
Niech mi ktos z tym pomoże.

PS. Kierownica ma zastosowanie do PS3, PS2, PC i X360.

Wstawię zdjęcie jak ona wygląda.
http://zapodaj.net/4861cadac3a82.jpg.html
http://zapodaj.net/3df9dff274254.jpg.html

Pozdrawiam, Mateusz28495! :D



PS3-Hack.com.pl

Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« dnia: Kwiecień 22, 2014, 12:54:44 pm »

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2014, 14:52:17 pm »
Wepnij w prawy port USB i zobacz  ;D

Było coś takiego też, że z którymś FW Sony zablokowało możliwość podłączenia jakiś lipnych padów itp może to też tego wina ale to tylko moje spekulacje.


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2014, 16:11:23 pm »
Do PS3 masz dedykowane kierownice i inne kontrolery także raczej jej nie podepniesz.

Co do aktualizacji softu o której w poprzednim poście to jak najbardziej, wyszła taka żeby nie kupować pada za 15zł albo kierownicy za 100zł tylko łykać oryginalne od SONY :)

Offline Mateusz28495

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2014
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2014, 16:57:59 pm »
Tyle, że kierownica działa tylko nie chce mi gra jej wykryć :/

A tak przy okazji mam najnowszą wersję 4.55
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2014, 17:00:52 pm wysłana przez Mateusz28495 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2014, 16:57:59 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2014, 17:12:08 pm »
Tak jak już napisałem, potrzebujesz dedykowany model pod PS3 albo jakąś przejściówkę ewentualnie przekombinować coś w sofcie ale to już wyższa szkoła jazdy.

Offline Mateusz28495

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2014
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2014, 17:15:29 pm »
A ten nie jest dedykowany? Bo na pudełku pisze, że jest pod PS2, PS3 PC i Xbox360 Nawet mam przełącznik między PS3 a x360.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2014, 17:27:26 pm »
Z tego co się orientuję to PS3 oficjalnie wspiera kierownice tylko od Logitech'a.

Ściągnij do testów Gran Turismo i tam spróbuj ustawić kierownicę.

Czy w menu głównym konsoli możesz nawigować kierownicą bez problemu?

Offline Mateusz28495

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Kwi 2014
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2014, 17:40:12 pm »
Tak się składa, że mam Gran Turismo 5 ;) W menu F1 2012 wszystko działa zobaczę jak z Gran Turismo.

Edytowany double post: Maj 17, 2014, 22:04:19 pm
OK, testowałem. I działa tylko jak mówię nie mogę zmienić ustawień czułości :/
W menu normalnie działa tylko po prostu w grze mi jej nie wykrywa.
Znalazłem pudełko od niej więc wiem, że to model a4tech GTB X7-T6.
Jest napisanie też, że może działać w trybie cyfrowym i analogowym.

Ma ktoś pomysł jak to zrobić, by mi ją wykryło, bo gdzieś zapodziałem instrukcje i nie mogę jej znaleźć?


Edytujemy posty (uzywajac modyfikuj) nie piszemy jeden pod drugim
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2014, 22:04:19 pm wysłana przez spy »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Jak podłączyć moją kierownicę do PS3? (a4tech)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2014, 17:40:12 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.