Październik 24, 2020, 02:39:49 am

Autor Wątek: Problem z aktualizacją multimana oraz prosba o pomoc w reinstalacji systemu :)  (Przeczytany 12085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem ps3 3.55 (Rogero 4.46) i mam pewien niewygodny problem.

Postanowiłem samodzielnie zaktualizować multimana do najnowszej wersji, instalując pobrany update przez "Install Package Files."
Po zainstalowaniu aplikacji wrzuciło mi go do jakiegoś folderu playstation3 znajdującego się w grach, wcześniej byl luzem w grach. Wiecie jak naprawić ten mały miszmasz, dodam iż wrzuciło mi go do katalogu hdd0/games i traktuje go normalnie jako grę o.O

Chciałbym się dowiedzieć rówineż jaki jest najlepszy dotychczasowo shackowany firmware i poprosić o pomoc w dokonaniu czystej reinstalacji systemu od podstaw (łącznie z sformatowaniem dysku twardego). Prosiłbym o jakąś prosta instrukcje step by step.

Chciałbym postawić na nowo cała konsole tj. soft + przeróbka + multiman. Co mi będzie potrzebne ? Jak się do tego zabrać Szanowni Państwo ?

Pozdrawiam :D
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2014, 23:48:14 pm wysłana przez pleban23 »



PS3-Hack.com.pl


Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Jesli chcesz wyczyscic konsole ze wszystkiego co sie na niej znajduje (soft zostanie cfw) na ps3
to musisz wejsc do Recowery Menu jak tam wejsc i co kazda pozycja oznacza:

Jak uzyskać dostęp PlayStation Recovery Menu:
1. Wyłącz PlayStation 3.
2. Przytrzymaj przycisk zasilania; System ponownie włączy i wyłączy się.
3. Kiedy system został zamknięty, ponownie naciśnij przycisk włączenia, aż usłyszysz 2 kolejne sygnały.
4. Po usłyszeniu dwóch sygnałów, zdejmij palec z przycisku włączenia.
5. Będziesz poproszony o podłączenie kontrolera przez USB, następnie naciśnij przycisk PS.
6. Pojawi się Recovery Menu.


Obecnie Recovery Menu umożliwia:(ciebie interesuje usuniecie wszystkiego czyli na zielono)
1) Restart System: Ponowne uruchomienie systemu PLAYSTATION 3.
2) Restore Default Settings: Resetuj wszystkie ustawienia systemu - powrót do ustawień domyślnych.
3) Restore File System: Sprawdza uszkodzone/brakujące pliki systemowe.
4) Rebuild Database: Odbudowuje System Operacyjny (OS) na PLAYSTATION 3.
5) Restore PS3 System: Usuwa wszystko i zaczyna od zera :smileywink:
6) System Update: Aktualizacja systemu PLAYSTATION 3.

po usunieciu wszystkiego (zostanie tylko soft ktory miałes) chciałbys zainstalowac najlepszy jak na ten czas CFW to jest propozycja:

WAZNE!!! Oczywiscie jesli bedziesz instalował soft to musisz wyciagnac płyte z napedu i pendriver (sformatowany na fat32 i z nowym cfw) podpiac pod prawy port usb(najblizej napedu)

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=14787.0

pobierz "Rogero.4.46.Cobra.7.00.FULL" i postepoj według instrukcji ktora jest tam opisana

Gdy juz wszystko zrobisz ...to bedziesz miał kot soft ;) .....wiekszosc uzytkowników tego forum posiada ten system.
W razie problemow pisz na SB (na czacie -główna strona forum)


Pozdro ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 01:57:17 am wysłana przez maniek6666 »

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Nadal mam problem.

Pomyliło mi się, mam rogero 4.55... zrobiłem to co oznaczyłeś na zielono w recovery i spróbowałem 2 metod instalacji update. Wyskakuje jakiś error po restarcie konsoli jak instaluje z xmb, a jak z recovery to wgl. nie widzi update'u :<

Dane są uszkodzone 8002F169

W informacjach o sys. jest napisane, że wersja mojego firmware to 4.55, potrzebny jest jakiś downgrade?
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 11:14:38 am wysłana przez pleban23 »

Offline morfeusz

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 456
  • Miejsce pobytu: Poznań
  • Reputacja: 28
  • Płeć: Mężczyzna
Nie masz przypadkiem włączonego spoofa?


Pomogłem?Dałem cennej wskazówki?Kliknij Zieloną Łapkę

PS3-Hack.com.pl


Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
najlepiej sprawdzic w multiman (widik xmmb taki jak menu głównym) i ustawienia /informacje o systemie /system firmware
Jesli posiadasz 4,55 to musisz zrobic dowgrader do 3,55 i pozniej cobra 7,0

instalacja dowgrader:
1)rogero dowgrader 
2)qa flag
info qa flag
3)rogero 3,55 v3,7A
4)cobra 7,0 to juz wiesz
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 11:47:26 am wysłana przez maniek6666 »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Witam jesli  masz Rogero 4.55 to nic innego ci nie pozostaje jak zrobic downgrade do 3.55 uzywajac do tego zmodyfikowanego softu rogero downgrader 3.55 , nastepnie wrzucenie toggle qa tzw wlaczenie flagi qa (kombinacja klawiszy L1 + L2 + L3 (wcisnac lewa galke) + R1 + R2 + krzyzak w dol ) , nastepny krok to cfw rogero 3.55 v 3.7A i na koniec wrzucenie softu jaki juz chcesz czyli na ta chwile najlepszy rogero cobra 7 , reszte podal kolega wyzej
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 15:47:51 pm wysłana przez spy »

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Tak wlasnie wyczytalem na jakims ang. forum.

Prosilbym tylko o odpowiedni link do 3.7 i o kombinacje klawiszy ktora nalezy wlaczyc w toggle flag na ikonce ustawien sieciowych.


Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Podlinkowalem Ci wyzej to co musisz sciagnac  8)

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Chciałbym wszystkim podziękować.

Wgrałem wszystko i bangla, ze az milo.

Prosilbym jeszcze o wyjasnienie w jakiej formie sciagac gry i gdzie je wrzucac oraz czym są fixy do gier w formie .pkg i jak instalowac takie gry, bo mam cala kolekcje crasha na psx z psn w formie .pkg z fixami :D

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
podstawowa sprawa odpalania gier na cobra 7,0
1)swiezo wrzucona gre (gry od 2013r) na ps3 lub dysk zew za pierwszym uruchomieniem odpalasz z multiman i powinien sie zapytac o podmiane plików klikasz tak mm sfixuje Ci eboota pod 4,46 i po tej procedurze mozesz odpalac gry z MyGames

2)co do gier tu nie trzeba plików pkg (chyba ze dodatki do gier (DLC) lub do gier z psn)

3)do gry online - by grac bezpiecznie to najlepiej :

    a)utworzyc nowego uzytkownika na ps3 i na PSN
    b)niegrac w gry takie jak call od duty black ops i te nowsze
    c)gdy jestesmy wpisani do PSN (zalogowani) to gry zmieniamy TYLKO za pomoca MyGames
    d)do zmiany gry uzywac "ejey" (ciagla zapmonam jak ten przycisk sie nazywa :P pierwszy w MyGames) by wyciagnac płyte i wybieramy kolejna

PSNstor nie działa wiec nawet niewchod ;) to takie podstawy uzytkowania Cobry 7 :)

wrzucanie gier do katalogów
normalne w folderach to standardowo jak wczesniej

gry w folderach:
a) dev_hdd0/games/blesxxx
b) dysk zew/games/blesxxx



gry w formacie ISO:
(program do zmiany gry w iso znajduje sie w webMAN.zip ps3geniso - do zmiany na iso wymagane jest pierwsze uruchomienie w multiman i pozniej do iso )

By odpalac utorzone gry w ISO z dysku zew. w formacie NTFS musisz zainstalowac prepNTFS (ktory tez znajduje sie w webMAN.ZIP)

lokalizacja wrzucania gier ISO:

gry w iso

PS3
c) dev_hdd0/PS3ISO/blesxx.ISO
d) dysk zew./PS3ISO/blesxx.ISO

PS2
c) dev_hdd0/PS2ISO/xxxx.ISO
d) dysk zew./PS2ISO/xxxx.ISO

PSP
c) dev_hdd0/PSPISO/xxxx.ISO
d) dysk zew./PSPISO/xxxx.ISO

PSX (nie ISO)
c) dev_hdd0/PSXISO/xxxx.BIN
                               /xxxx.CUE
d) dysk zew./PSXISO/xxxx.BIN
                               /xxxx.CUE
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 12:45:58 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline Zajcev

  • Stały Bywalec
  • ***
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 136
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Właśnie miałem pytać o gry w formacie iso... ;)
Dzięki maniek6666.
Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru

PLAYSTATION 3 : 
CECH-2004B / Slim / 750 GB
Soft: Rogero 4.46 Cobra.7.00
CECHC04 / Piano Black / 4x USB 2.0/ Flash memory card reader / PS1/PS2 emulation / 750 GB
Soft:Rogero CEX 4.41 v1.00
- YLOD  :'(

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Ej czy to normalne ze na tej cobrze nie mogę sie do PSN podaczyc, przełączałem w multimanie na 4.55 i w webman setup "disable spoof" i konsola nadal widzi mi 4.46 ;/ albo same XXXXXX

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
musisz wyłaczyc w webman setup [ ] disable spofer (musi byc odhaczone) i pozniej na dole save po 10s wyskoczy Ci clik HEAR i kliknij pozniej przejdz do mm i ustaw spoofer na 4,55

Offline pleban23

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Nie pomaga ;/... multiman cały czas ma 4.55 ustawione i nie może zapamiętać włączenia tej przedostatniej opcji, tej nad wyborem spoofowanej wersji.


Problem może leżeć w tym, ze najpierw ustawiłem 4.55 w multimanie, a potem się zorientowałem, ze należy ustawić disable spoofer w webmanie.

Tak jakby multiman nie pamiętał niektórych ustawien :<
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 19:49:15 pm wysłana przez pleban23 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
to wyłacz spoofer w mm i ustaw w webman tak jak pisałem wyzej i pozniej ustaw spoofer w multiman na 4,55


Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Musisz pokombinować, włączać, wyłączać spoofery w webmanie i multimanie aż w końcu Ci to zaskoczy.

PS3-Hack.com.pl


Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.