Październik 01, 2020, 00:33:11 am

Autor Wątek: Zapisanie oryginalnego IDPS  (Przeczytany 9200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Zapisanie oryginalnego IDPS
« dnia: Maj 08, 2014, 17:29:39 pm »
Jako że przymierzam się do grania w necie chcę się zabezpieczyć na wypadek bana i zapisać swój oryginalny IDPS. W działe Homebrew jest apka IDPS viewer czy ona wystarczy by zapisać i potem przywrócić oryginał czy lepiej zrobić dump flasha z mm i te pliki zachować przed zmianą w IDPS Changer by potem przywrócić?



PS3-Hack.com.pl

Zapisanie oryginalnego IDPS
« dnia: Maj 08, 2014, 17:29:39 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2014, 17:32:45 pm »
Przecież jak dostaniesz bana na swój IDPS to już go nie wykorzystasz później. Chcesz wklepać na stałe jakiś lipny IDPS żeby grać?

Numer IDPS możesz sobie spisać nawet na kartkę, jak dasz informacje o systemie w multiman'ie to tam będzie napisane.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2014, 17:42:55 pm »
Siema powiem tak jak kolega wyzej zgrywanie czy zapisywanie idps nie pomoze jak sie dostanie bana .
Dumpa mozesz wykonac napewno Ci sie przyda a jesli juz chcesz grac online to przeczytaj ten watek (chyba ze czytałes)
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=14494.msg116936#new
oczywiscie najlepsza Cobra 7,0 a wracajac do idps-a to jak masz duuuze obawy zawsze mozesz podmieniac idps na publiczny (podmienia na czas gdy konsola chodzi po ponownym uruchomieniu idps powraca oryginalny twoj) uzywajac programu sen enable lub psnpatch itp (idpsy publiczne znajdziesz w NEWS/console IDs)

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2014, 17:51:30 pm »
Czegoś tu nie łapię, mam teraz oryginalny IDPS i nie mam bana i nigdy nie miałem, chcę go zapisać a potem zmienić na publiczny zanim będę grał po sieci, dlaczego później on będzie nie przydatny skoro będę grał na z mienionym IDPS a oryginalny będę miał zachowany? Mimo wszystko jak wrócę do oryginalnego to i tak będę miał bana? Jak to możliwe?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2014, 17:51:30 pm »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2014, 18:01:27 pm »
troche zle zrozumiałes lub zle wytłumaczyłem
wiec tak oryginalnego idps cały czas bedziesz miał tak jak wyzej pisałem ze sen enabler i pan patch słuzy do podmiany idps ale nie na stałe czyli jak podmienisz ktoryms programem idps i zrestartujesz ps3 to bedziesz miał spowrotem swoj oryginalny idps

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2014, 18:17:48 pm »
Ale ja wszystko całkowicie rozumiem (chyba)  :D IDPS nie zmieniam na stałe tylko na czas gry i do chwili restartu konsoli, ale jeśli dostanę bana na tym zmienionym IDPS a potem przykładowo wgram OFW to na tym oryginalnym też będzie już ban?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2014, 18:49:59 pm »
Nie znasz chyba realiów publicznych IDPSów. Od momentu publikacji jakiegoś numeru w sieci maksymalnie po 24h jest on banowany przez SONY także nie ma po co wklepywać go na stałe do konsoli. Jak będziesz chciał pograć wtedy wprowadzasz sobie jakiś publiczny IDPS przez programy podane w poprzednich postach. Po wyłączeniu konsoli i ponownym jej włączeniu przywróci się automatycznie twój oryginalny IDPS. Będziesz chciał znowu pograć to musisz go znowu podmienić na jakiś inny. Cała procedura podmiany sprowadza się do włączenia aplikacji na PS3 i kliknięciu guzika - koniec.

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2014, 18:58:41 pm »
Nie znasz chyba realiów publicznych IDPSów. Od momentu publikacji jakiegoś numeru w sieci maksymalnie po 24h jest on banowany przez SONY także nie ma po co wklepywać go na stałe do konsoli. Jak będziesz chciał pograć wtedy wprowadzasz sobie jakiś publiczny IDPS przez programy podane w poprzednich postach. Po wyłączeniu konsoli i ponownym jej włączeniu przywróci się automatycznie twój oryginalny IDPS. Będziesz chciał znowu pograć to musisz go znowu podmienić na jakiś inny. Cała procedura podmiany sprowadza się do włączenia aplikacji na PS3 i kliknięciu guzika - koniec.

Chyba się nie dogadamy, ja pytam o coś innego a wy mi odpowiadacie na coś innego. Te procedury co podałeś to wiem i rozumiem, ale ja pytałem o ORYGINALNY IDPS ze swojej konsoli? Dopóki gram na publicznym i tylko na tym to ten mój jest bezpieczny tak? W razie czego wgrywam OFW sprzedaję konsolę i ona działa, można się logować do PSN i grać, o to mi chodziło.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2014, 20:33:19 pm »
a to Tak

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 08, 2014, 20:58:29 pm »
Nie znasz chyba realiów publicznych IDPSów. Od momentu publikacji jakiegoś numeru w sieci maksymalnie po 24h jest on banowany przez SONY także nie ma po co wklepywać go na stałe do konsoli. Jak będziesz chciał pograć wtedy wprowadzasz sobie jakiś publiczny IDPS przez programy podane w poprzednich postach. Po wyłączeniu konsoli i ponownym jej włączeniu przywróci się automatycznie twój oryginalny IDPS. Będziesz chciał znowu pograć to musisz go znowu podmienić na jakiś inny. Cała procedura podmiany sprowadza się do włączenia aplikacji na PS3 i kliknięciu guzika - koniec.

Chyba się nie dogadamy, ja pytam o coś innego a wy mi odpowiadacie na coś innego. Te procedury co podałeś to wiem i rozumiem, ale ja pytałem o ORYGINALNY IDPS ze swojej konsoli? Dopóki gram na publicznym i tylko na tym to ten mój jest bezpieczny tak? W razie czego wgrywam OFW sprzedaję konsolę i ona działa, można się logować do PSN i grać, o to mi chodziło.
Wydaje mi się, że na to pytanie dostałeś już odpowiedź i to nawet dwa razy także to nie jest kwestia dogadania się a czytania ze zrozumieniem.

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 09, 2014, 11:01:45 am »
Między innymi po to właśnie ukrywa się swój numer IDPS, żeby twój IDPS był jak najbardziej bezpieczny, to się rozumie samo przez się...
Spytałeś o "oczywistą oczywistość" , ale lepiej spytać i się upewnić na 100% niż potem czegoś żałować...

Offline Fish

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 03, 2014, 08:02:19 am »
witam, edytowałem plik psnpatch.cfg i wpisałem IDPS swojej konsoli. Plik wgrałem w odpowiednie miejsce na hdd0 ale jak wciskam L3+R3+R2 to jest komunikat webman wyłączony, CFW disabled(chyba) i następnie IDPS 00000000000000000...
Tzn że emuluje IDPS 00000... ? Przecież wpisałem swój IDPS z konsoli (konsola nie jest zbanowana). Wszystko dobrze robię? Bo nie rozumiem już. Z góry dziękuje za szybką pomoc.

Offline cyqor

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2013
  • Wiadomości: 24
  • Reputacja: 1
Odp: Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 03, 2014, 09:17:47 am »
witam, edytowałem plik psnpatch.cfg i wpisałem IDPS swojej konsoli. Plik wgrałem w odpowiednie miejsce na hdd0 ale jak wciskam L3+R3+R2 to jest komunikat webman wyłączony, CFW disabled(chyba) i następnie IDPS 00000000000000000...
Tzn że emuluje IDPS 00000... ? Przecież wpisałem swój IDPS z konsoli (konsola nie jest zbanowana). Wszystko dobrze robię? Bo nie rozumiem już. Z góry dziękuje za szybką pomoc.

Psnpatch.cfg na pendrive a nie na hdd konsoli. Tylko tak inaczej nie zadzwiala

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 03, 2014, 09:43:24 am »
Zadziała... Trzeba plik wrzucić do folderu z aplikacją.

Offline Fish

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2014, 10:32:28 am »
A ten plik jest konieczny w ogole przy psnpatch? nigdy nie podmieniałem IDPS, mam niezbanowaną konsolę.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Zapisanie oryginalnego IDPS
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2014, 10:32:28 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.