Styczeń 22, 2021, 17:41:32 pm

Autor Wątek: Watch Dogs  (Przeczytany 28600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ghost3693

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Watch Dogs
« dnia: Maj 24, 2014, 12:00:03 pm »
Nazwa gry: Watch Dogs od DUPLEX link z forum
Oprogramowanie konsoli: ROGERO 4.46 + cobra 7.0
Backup Manager: multiMAN 04.46.01
Kod błędu: czarny ekran - zawieszenie się konsoli
dysk wew/zew: zewnętrzny
Płyta w napędzie: nie
Opis problemu: Gra pobrana z forum zrobiona aktualizacja z mm, ale przy próbie uruchomienia pojawia się czarny ekran i nic nie da się zrobić tylko można konsolę z prądu wyłączyć.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2014, 13:27:43 pm wysłana przez ghost3693 »



PS3-Hack.com.pl

Watch Dogs
« dnia: Maj 24, 2014, 12:00:03 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2014, 12:37:05 pm »
Odpaliłeś grę za pierwszym razem przez multiman'a? Bo coś mi się wydaje, że nie zaniżyłeś kluczy do 4.46.

Ps. Popraw temat tak jak powinien być bo wywalę do kosza.

Offline ghost3693

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2014, 13:29:30 pm »
Dzięki Resterwers gra działa temat do zamknięcia.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2014, 16:56:15 pm »
tu macie paczke jakby ktos nadal miał problem z uruchomieniem (wystarczy podmienic folder PS3_GAME tam gdzie jest folder z gra)
https://mega.co.nz/#!Qh0VAazS!wjw8J-FOlU3r7J-HCrZMt9kMsC3ej6oPfsSWTmk0UQo
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2014, 16:59:25 pm wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2014, 16:56:15 pm »

Offline Peter

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 24, 2014, 19:12:39 pm »
Dzięki Resterwers gra działa temat do zamknięcia.

Miałem ten sam problem :)

Teraz wszystko działa... dzięki

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2014, 13:53:52 pm »
jaki jest bles do tej gry Watch Dogs (2014) [ENG] [EUR] [DLC] taka mam wersje

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2014, 15:28:39 pm »
jaki jest bles do tej gry Watch Dogs (2014) [ENG] [EUR] [DLC] taka mam wersje

Otwierasz plik "PS3_DISC" ( znajduje się on obok "PS3_GAME") za pomocą notatnika i tam na samej górze znajduje się ID danej gry...

Pisałem ci już chyba o tym na torrentach...  ;D

Pozdrawiam...

Offline kapiszonka

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 1
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2014, 15:33:57 pm »
no sprawdziłam i nie ma blesika :'( :'( :'(

Edytowany double post: Maj 25, 2014, 16:38:46 pm
znalazłam wkoncu bles na innym torencie wiec go podaje BLES01854   ale mam jeszcze pytanie jak mam soft powyzej 4.50 to musze wgrac pkg czy juz niepotrzebny
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2014, 16:38:46 pm wysłana przez spy »

Offline mrowa52

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 36
  • Reputacja: 1
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 25, 2014, 16:41:25 pm »
PKG jest do DLC i nie ma żadnego znaczenia czy masz soft 4.55 czy starszy

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 25, 2014, 17:50:14 pm »
Otwierasz plik w notatniku i przwijasz w prawą stronę , w tytule powinien być ID gry...

Offline czesiio

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 25, 2014, 21:34:10 pm »
A ja mam inny problem. Te same parametry CFW itp.
Zostawiłem tylko pakiet językowy angielski w pliku zmieniłem na polskie napisy, zaktualizowałem do 1.01
I przy odpaleniu wyskakuje komunikat że "płyta jest uszkodzona bądź zanieczyszczona"
Musze dograć resztę jezyków?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1577
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 25, 2014, 22:01:48 pm »
czesio musiz usunac gre z narzedzi i save najlepiej usunac .....w pliku gdzie sie ustawia text i audio to tylko text musi byc 1 audio 0 tak masz?

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 26, 2014, 11:05:24 am »
A ja mam inny problem. Te same parametry CFW itp.
Zostawiłem tylko pakiet językowy angielski w pliku zmieniłem na polskie napisy, zaktualizowałem do 1.01
I przy odpaleniu wyskakuje komunikat że "płyta jest uszkodzona bądź zanieczyszczona"
Musze dograć resztę jezyków?


Źle wyedytowałeś plik w notatniku... i Bóg wie co jeszcze...

http://www.sendspace.com/file/1k7hog
Wyżej masz prawidłowo wyedytowany plik, wystarczy go tylko podmienić w miejsce:
PS3_GAME\USRDIR\data_ps3\skuconfig.dat

A co do reszty to ja nie wiem co tam jeszcze wykasowałeś... spróbuj najpierw podmienić ten plik i wtedy zobacz, czy gra zaskoczy...



Offline pitir

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 26, 2014, 16:09:06 pm »
Mam dokladnie ten sam problem co czesiio. Plik podmienilem z linka podanego przez kolego wyżej, problem nadal występuje. Zaznaczone opcje bdmirror i dysk wewnetrzny w mm tez nie pomagaja

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 26, 2014, 18:38:38 pm »
Skopiowałeś i na pewno zastąpiłeś plik? Plik ode mnie jest poprawnie wyedytowany i powinien działać na 100%. Był sprawdzany przez innych userów, jak i przeze mnie osobiście.

Offline dawvioxd

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 26, 2014, 20:00:25 pm »
Mam ten sam problem co czesio bobrałem gre i nic nie edytowałem po prostu ja przepościłem na zew i ten sam problem

Offline czesiio

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 26, 2014, 20:56:05 pm »
Rozwiązałem problem u siebie.
Skasowałem wszystko i skopiowałem całą gre (katalog bles01954) do GAMES
Plik z konfiguracją języka ustawiłem tylko napisy na 12 czyli polskie, audio zostawiłem 3 czyli angielskie (tak jak miałem wcześniej)
ustawiłem w MM: dysk wew i bd mirror
Odpaliłem z MM. MM zmienił param.
Odpaliłem grę i pominąłem aktualizacje i dopiero mi się dane gry zainstalowały.
Po instalacji zrestartowałem gre i doinstalowałem aktualizacje 1.01
Zwiecha PSa
Znów odpalenie z mm żeby zmienił się param
Znów wyłączyłem i zainstalowałem dopiero DLC unloker
I działa.

Offline pitir

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 27, 2014, 12:57:43 pm »
Gratulacje czesiio, że ci sie udalo. U mnie niestety ciagle ten sam problem. Warto dodac ze plik skuconfig.dat nie jest tu problemem, niewlasciwie podmieniony czy nie. Bo wlaczajac gre na oryginalnym nieprzerobionym pliku, komunikat o brudnej lub uszkodzonej plycie sie pojawia rowniez, wiec przyczyna lezy gdzie indziej.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 27, 2014, 13:58:28 pm »
Ściągnijcie sobie tą grę z jakiejś normalnej, zaufanej strony bo pewnie macie jakieś błędy.

Offline longeret

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 310
  • Reputacja: 10
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 27, 2014, 18:31:17 pm »
Ja miałem ten komunikat jak pierwszy raz uruchomiłem grę ze źle przerobionym plikiem. Po tym jak odpowiednio wyedytowałem plik gra najzwyczajniej w świecie się uruchomiła.

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Watch Dogs
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 27, 2014, 23:54:15 pm »
Gra mi smiga bez problemu, twoj plik "longeret" tez podmieniony i wszystko dziala wysmienicie, ale zanim zrobilem aktualizacje gry przez mm odpalilem ja i probowalem aktualizowac i wywalilo mi system i zrobil sie restart konsoli, czy mozliwe jest ze przez to bedzie ban?

Edytowany double post: Maj 28, 2014, 11:01:54 am
Zeby bylo jasne nie bylem zalogowany do PSN.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2014, 11:01:54 am wysłana przez Resterwers »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 28, 2014, 11:03:04 am »
Nie, bana raczej nie będzie no bo za co :)

U mnie też przy próbie aktualizacji gry w normalny sposób następował restart konsoli i dopiero udało mi się ją zainstalować jak pobrałem ją przez multiman'a i zainstalowałem w install package files.

Offline pitir

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 28, 2014, 11:43:05 am »
Problem rozwiazalem w taki sposob, ze rzeczywiscie sciagnalem drugi raz gre z innego zrodla wazaca 15 gb z popularnej strony z torrentami i ta odpalila. Czyli po prostu tamta wersja musiala byc w jakis sposob uszkodzona

Offline Rodis

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Maj 2012
  • Wiadomości: 53
  • Reputacja: 0
Watch Dogs
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 28, 2014, 16:39:59 pm »

Nie, bana raczej nie będzie no bo za co :)

U mnie też przy próbie aktualizacji gry w normalny sposób następował restart konsoli i dopiero udało mi się ją zainstalować jak pobrałem ją przez multiman'a i zainstalowałem w install package files.
Myslalem ze mozna dostac bo oni widza ze wszedlem przez kopie gry na aktualizacje.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 28, 2014, 17:36:55 pm »
Żeby pobrać aktualizację nie musisz być nawet zalogowany do PSN. W tym momencie żadne dane itp. nie są przesyłane do SONY żeby mogli zweryfikować czy masz CFW czy nie. Dopiero jak logujesz się na konto PSN i robisz jakieś operacje na swoim koncie czy konsoli typu włączasz jakieś nieoficjalne aplikacje to jak najbardziej mogą Cię zbanować ale to nie miejsce na tego typu dyskusję. Jeśli masz dalsze wątpliwości to dział FAQ, poradniki itp. zapraszają :)

Offline ciapus4

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 31
  • Miejsce pobytu: LDZ - TEO B
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 30, 2014, 20:49:49 pm »
Witam, a ja mam taki problem, że gra sięładuje wyskakuje logo w dolnym lewym rogu i po paru sekundach info .. Brak płyty, lub płyta jest brudna..co jest grane ?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 30, 2014, 23:20:11 pm »
Również masz problem z plikami, być może ten sam powód co u kolegów wyżej czyli pliki pobrały się z błędami ewentualnie przy kopiowaniu ich na konsolę pojawiły się jakieś błędy. Tak bym to obstawiał :)

Offline ciapus4

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 31
  • Miejsce pobytu: LDZ - TEO B
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 31, 2014, 20:59:10 pm »
Witam, dałem rade za bardzo zedytowałem plik skuconfig.dat, wpisałem 1 za dużo, teraz ok.

Offline wyszkow

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 36
  • Miejsce pobytu: WWY
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 01, 2014, 14:22:22 pm »
Witam, a ja mam taki problem, że gra sięładuje wyskakuje logo w dolnym lewym rogu i po paru sekundach info .. Brak płyty, lub płyta jest brudna..co jest grane ?

miałem ten sam problem pobrałem pliki kolegi maniek6666 podmieniłem i gra smiga

https://mega.co.nz/#!Qh0VAazS!wjw8J-FOlU3r7J-HCrZMt9kMsC3ej6oPfsSWTmk0UQo
                DREAMBOX 800 HD Cccam&Oscam
                PS3 320 CECH-2004B  CFW 4.46 Rogero

Offline michone

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2010
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 03, 2014, 09:03:06 am »
U mnie na Rebug 4.56 + multiman 4.55.01 były problemy.

Wersja Duplex nie chciała się zainstalować, a full (16GB) się nie włączała.

Wgrałem Rogero 4.55 1.0b + multimann 4.55.01

I gra śmiga z zewnętrznego dysku (w ustawieniach w MM ustawione zewnętrzny + bd mirror ).

Kolejność instalacji

1. Gra
2. Aktualizacja z pkg
3. DLC unloker od duplexa


PS3-Hack.com.pl

Odp: Watch Dogs
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 03, 2014, 09:03:06 am »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.