Witam
Ja mam problem z dyskiem i jego systemem dostaje taki komunikat:
Nie można prawidlowo uruchomic oprogramowania systemu. Nacisnij przycisk PS, aby sprobowac zrestartowac system.
Jeśli nie można zrestartowac systemu trzeba ponownie sformatowac partycje systemowa dysku twardego i ponopwnie zainstalowac oprogramowanie systemu.
Podlacz nosnik zawierajacy dane do aktualizacji wersji 4.55 lub nowej a nastepnie jednoczesnie nacisnij przyciski SART i SELECT.
Abdy sie dowiedziec jak uzyskac dane do aktualizacji, odwiedz witryne SCE opracowana dla twojego regionu.
Konsola slim sprawna tylko hdd nie dziala a mam na nim troche fotek i chcialbym je odzyskac czy jest szansa ?
pozdro
Hymm, zawsze można próbować. Jeżeli opcje przywracania systemu plików i odbudowy bazy danych nie dają rezultatu, to mam na to solucje:
Załóżmy że masz 4.55 ale CFW(przydała by się ta informacja..). Więc wyciągnij dysk i zmień go na inny, na czas wgrywania oprogramowania, zrób downgrade do 4.50 i wyciągnij eid_root_keya, następnie spróbuj rozszyfrować oryginalny dysk z fotkami na kompie, np. z poziomu windowa. Jeżeli system plików nie jest aż tak uszkodzony możliwe że uda się odzyskać dane.
Jeżeli masz 4.55 ale OFW. Musisz wykonać hardware downgrade, jeżeli konsola się do tego kwalifikuje + to samo co napisałem wyżej z podmianką dysku itp.
Więcej opcji raczej nie ma no chyba, że dwie robisz obraz dysku lub chowasz dysk do szafy.

w Obu tych przypadkach musisz czekać, aż znajdzie się inny sposób na rozszyfrowanie zawartości dysku.
PS. Brute force nie ma sensu, szkoda życia.