Styczeń 26, 2021, 13:17:41 pm

Autor Wątek: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW  (Przeczytany 15187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yoham

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 29
  • Reputacja: 0
[DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« dnia: Luty 16, 2014, 17:47:03 pm »
Można instalnąć na COBRA7.00?



PS3-Hack.com.pl

[DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« dnia: Luty 16, 2014, 17:47:03 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2014, 17:54:39 pm »
Można tylko po co? :D To CFW jest BEZ COBRY także instalując je na obecne z cobrą pozbawiasz się wielu możliwości jakie daje cobra. Póki co Rogero 4.46 + Cobra 7.00 jest najbardziej stabilnym softem i obsługuje on każdą grę/aplikację także nie ma potrzeby zmiany.

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2014, 20:33:36 pm »
Dobra opcja do łączenia się z psn chyba się skusze :)
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2014, 21:24:49 pm »
Mam pytanko czy ten Rogero emuluje BD Tzn chodzi mi o to czy gry wymagajace plyty w napedzie beda chodziły bez sprawnego napedu Prosze o odp

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2014, 21:24:49 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2014, 21:30:56 pm »
Co masz na myśli pisząc "bez sprawnego napedu"? Masz problem z instalacją softów na konsoli (bo przy próbie aktualizacji wyskakuje jakiś błąd z tym związany) czy powiedzmy nie zawsze czyta Ci płyty?

Z tego co zauważyłem to te nowe wersje CFW praktycznie w ogóle nie wymagają płyty w napędzie.
Osobiście polecę Ci Rogero 4.46 + Cobra 7.00 (poradnik jak wgrać w dziale newsy). Tutaj każda gra na 100% będzie chodziła bez płyty w napędzie.

Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2014, 21:35:51 pm »
Ale mam uz zainstalowanego Rogero 4.50

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2014, 21:37:32 pm »
To nic nie szkodzi, zainstaluj najlepiej Rogero 4.46 + Cobra 7.00 (Tutaj poradnik: http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=14787.0 )

Offline kabum2234

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2014
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2014, 16:23:13 pm »
można na cfw 4.53 habbid ?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2014, 16:45:01 pm »
można na cfw 4.53 habbid ?
a czemu by nie? :) Tylko musisz pamiętać, że twój habib pewnie ma zintegrowane pliki Cobra 7.00 a ten Rogero jest czystym CFW (bez plików Cobry) także jeżeli używasz np. webman'a to już go nie będziesz mógł używać.

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2014, 17:31:38 pm »
Przetestowałem, działa poprawnie gry sie odpalają, łączy się z PSN a instalowałem z Rogero 4.40 v1.03
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline florianteam

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2014, 19:06:17 pm »
Można tylko po co? :D To CFW jest BEZ COBRY także instalując je na obecne z cobrą pozbawiasz się wielu możliwości jakie daje cobra. Póki co Rogero 4.46 + Cobra 7.00 jest najbardziej stabilnym softem i obsługuje on każdą grę/aplikację także nie ma potrzeby zmiany.
Może głupie pytanie, ale czy do tego CFW będzie mi potrzebny "doongle" cobry ?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 18, 2014, 19:20:53 pm »
Nie bardzo rozumiem twoje pytanie (a właściwie jego cel) ale:
Na dzień dzisiejszy są powiedzmy dwa rodzaje CFW, jedno z plikami Cobry (które ma powiedzmy całego dongla w sobie i go nie potrzeba) a drugie zwykłe CFW (które jest tym samym co np. 3.55 tylko ma wyższy numerek).

Rogero 4.55 jest właśnie tym drugim. Nie ma on w sobie plików cobry i nawet mając dongla nie będzie ona działała. Jeżeli chcesz cobrę to zainstaluj: Rogero 4.46 + Cobra 7.00 (poradnik jest w dziale newsy).

Offline Lagiew

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 7
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 21, 2014, 13:14:44 pm »
panowie, a ja mam problem, zainstalowalem na cfw rogero 4.50 v1.00 i multiman mial problem, wiec usunąłem multimana (który nie wiem czemu wazyl 35gb) i zainstlowalem najnowszego, problem mam taki że nie odpala mi gier, nic nie zmienialem w ustawieniach i opcjach odpalania? pomoze mi ktos sprytniejszy niz ja?

Offline dragon666

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 21, 2014, 16:30:32 pm »
Nie byłem tutaj z rok i mam spore zaległości, widzę że juz nie trzeba się bawić w podmiane ebootów itp
Będzie ktoś tak dobry i napisze czy jak wgram rogero 4.55 i nowszego multimana to pójdą najnowsze tytuły bez dodatkowych kombinacji?  I czy jak mam CFW 3.55 to muszę wgrywać OFW 4.50 jak w przypadku cobry? czy tez można na ten rogero od razu na CFW 3.55?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 21, 2014, 16:33:41 pm »
panowie, a ja mam problem, zainstalowalem na cfw rogero 4.50 v1.00 i multiman mial problem, wiec usunąłem multimana (który nie wiem czemu wazyl 35gb) i zainstlowalem najnowszego, problem mam taki że nie odpala mi gier, nic nie zmienialem w ustawieniach i opcjach odpalania? pomoze mi ktos sprytniejszy niz ja?
Sprawdź w ustawieniach multimana (gdzieś na samym dole) czy masz ustawiony emulator BD (jakoś tak powinno się to nazywać). Jeżeli masz ustawione na Brak/wyłączone itp. to ustaw na Standard/włączone itp.


Nie byłem tutaj z rok i mam spore zaległości, widzę że juz nie trzeba się bawić w podmiane ebootów itp
Będzie ktoś tak dobry i napisze czy jak wgram rogero 4.55 i nowszego multimana to pójdą najnowsze tytuły bez dodatkowych kombinacji?  I czy jak mam CFW 3.55 to muszę wgrywać OFW 4.50 jak w przypadku cobry? czy tez można na ten rogero od razu na CFW 3.55?
Pod żadnym pozorem nie aktualizujesz do oficjalnego firmware w wersji większej jak 3.55.
Jak chcesz wgrać nowe CFW to możesz je śmiało wgrywać na to co masz teraz obecnie.
Osobiście proponuję wgrać Rogero 4.46 + Cobra 7.00 (w dziale newsy jest poradnik). Ma więcej opcji w porównaniu z tym rogero.

Offline szymciu

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 23, 2014, 10:50:42 am »
Instalacja na 4.50 Rogero, poprzez XMB. Wszystko OK. Bez problemów. Jak zawsze z Rogero.

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 27, 2014, 09:33:51 am »
Po wgraniu tego softa nie dzialaja mi gry wchodze w MM i wyskoczyl mi komunikat ze nie dziala bd emu i ze jest nie wspierane przez system jak wchodze w ustawienia emulator bd i klikam x pokazuje sie "nic: zmiast jakis wlaczyc

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 27, 2014, 11:46:42 am »
wejdz w mm ustawienia i na samym dole amsz typ emulatora i wybierz wlącz po restarcie będzie ok.Musiales wejsc w mm po uzyciu sen enabler

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 27, 2014, 12:47:50 pm »
W typ emulatora nie mam takiej opcji jak podales wyskakuje mi tylko do wyboru opcja "NIC" lub "NIEDOSTEPNE a po instalacji MM wyskakuje taki komunikat multiMan cannot enable BD-ROM emulator. Funkcjonality my by restricted!"
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2014, 13:21:52 pm wysłana przez pablo85 »

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 27, 2014, 13:27:31 pm »
a uzyles sen enabler?pewnie tak i wybrales full ofw?jesli nie wiesz łątwo to sprawdzić ponieważ w xmb nie będzie install package
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2014, 13:44:54 pm wysłana przez mateov »

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 27, 2014, 16:09:55 pm »
Jak by nie bylo w xmb instal packeg to bym nie mogl zainstalowac nowszej wersji z pendriva a nic nie uzywalem wgralem z pendriva tego softa i po zaktualizowaniu nie dzialaja mi gry

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 27, 2014, 16:17:20 pm »
a przed wgraniem tego softu nie używałeś przypadkiem jakiś dziwnych narzędzi?

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 27, 2014, 17:00:34 pm »
Nic zadnych dziwnych narzedzi jedynie aktualizacja softa i to wszystko nie wiem co jest grane sprobuje moze sformatowac dysk i wgrac na nowo MM moze pomoze bo jak nie to nie mam pojecia co sie stalo

Offline cube44

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 11
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 02, 2014, 16:58:48 pm »
pablo85 mam to samo rozwiazales juz moze ten problem?

Offline kabum2234

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2014
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 02, 2014, 18:11:22 pm »
działa super gry najnowsze chodzą  :)

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 06, 2014, 15:09:58 pm »
działa super gry najnowsze chodzą  :)
Zrobiłem format dysku i zainstalowalem najnowszego MM i dziala teraz juz wszytko tak jak powinno

Offline exelens

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 24, 2014, 20:54:42 pm »
jakiego multimana wrzucić do tego cfw??? zrobić to przed upgradem czy to bez znaczenia??? czy wcześniej usunąć wcześniejszego multimana?? mam rogero 4,30...

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 24, 2014, 22:15:23 pm »
Najlepiej zrobić update przed wgraniem nowego CFW ale nawet gdybyś tego nie zrobił to obecny multiman i tak Ci się uruchomi na wyższym sofcie tylko nie będziesz mógł odpalać gier do póki nie zaktualizujesz. Nie musisz usuwać obecnego multimana przed instalacją nowego.

Offline exelens

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 25, 2014, 09:38:27 am »
Którego wrzucić?
multiMAN ver 04.55.01 BASE CEX (20140322).pkg (44.66MB)
czy tego
multiMAN ver 04.55.01 BASE CEX DEX STEALTH (20140322).zip (140.65MB)
bo nie za bardzo rozumiem jaka jest między nimi róznica?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 25, 2014, 09:52:50 am »
Pierwszego. Ten z drugiego linku jest dla konsol DEX oraz instaluje się w folderze jakiejś gry (nie pamiętam tytułu).

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] Rogero 4.55 v1.00: Standardowy CEX CFW
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 25, 2014, 09:52:50 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.