Grudzień 02, 2020, 16:20:54 pm

Autor Wątek: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03  (Przeczytany 10572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Egooo

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 69
  • Reputacja: 0
[DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« dnia: Marzec 07, 2014, 13:19:13 pm »
Jedyny minus nie działa sterowanie wentylatorem z webman i ogólnie sam program ma problemy czekamy na update webman



PS3-Hack.com.pl

[DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« dnia: Marzec 07, 2014, 13:19:13 pm »

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2014, 15:02:36 pm »
Można śmiało na tym łączyć się i grać po sieci za pomocą webmana? (chodzi mi o zmniejszone ryzyko bana niż w przypadku mojego Rogero 4.55) Szkoda, że nie działa fan control :/ trzeba będzie poczekać aż to naprawią.
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2014, 01:48:46 am »
Witam
 Posiadam nowo nabyta konsole z softem oficjalnym 3.55 ale niestety nie działa mi BR nie czyta płyt Czy moge tego HABIB COBRA 4.55 V1.00 zainstalowa bezposrednio z konsoli czy z recover menu i czy gry wymagajace plyty w napedzie beda działac ??

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2014, 11:18:20 am »
Cytuj
*Dodano patch pomijający sprawdzanie BD/BT (może być instalowane na konsolach z uszkodzonym BluRay/BlueTooth)
Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2014, 11:18:20 am »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2014, 13:47:06 pm »
Częściową odpowiedź dostałeś powyżej. Co do odpalania gier wymagających płyty w napędzie no to powiem Ci tyle, te czasy raczej już minęły. Osobiście na softach 4.xx nie spotkałem się z grą, która by tego wymagała. Owszem, na 3.55/3.41 zdarzało się to jak najbardziej (nawet bym powiedział, że w większości gier była to konieczność). Teraz w zasadzie każda gra odpala bez problemu a jeżeli trafi się jakiś ewenement to wystarczy zaznaczyć w ustawieniach gry (w MultiManie) BD MIRROR i gra ruszy bez problemu. Dodatkowo tutaj masz soft z zintegrowaną Cobrą 7.00 więc nawet zaznaczanie BD MIRROR nie będzie potrzebne. Każda gra powinna ruszyć bez najmniejszego problemu. Jeżeli jednak jakaś by się trafiła to można ją przerobić do formatu .iso (kilka do kilkunastu minut na byle jakim komputerze w zależności od rozmiaru gry) i wtedy na pewno ruszy.

Offline Dav91

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 345
  • Miejsce pobytu: Białystok
  • Reputacja: 14
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2014, 14:03:38 pm »
A ja mam inne pytanie: Jak wiadomo niedawno ukazał się PSNPatch v2.4, Habib Cobra 4.55 Support czy jeśli zainstaluję ten psnpatch oraz webmana to zda egzamin w grze online? (wiem, że ryzyko bana jest ale chodzi mi o to, żeby było w miarę bezpiecznie jak na cfw)


Ps2 SCPH 50004 FMCB 1.94 64mb
Ps2 SCPH 70004 FMCB 1.94 64mb
Ps3 CECHK04 500GB + 80GB Rogero 4.46 Cobra 7.00
Ps4 CUH1116A 500Gb OFW


Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2014, 20:56:00 pm »
Czyli spokojnie z poziomu oficjalnego 3.55 moge instalowac ?? Chodzi mi z poziomu XMB czy bezpieczniej jest z RECOVERY MENU ??

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 08, 2014, 20:59:00 pm »
Możesz bezpiecznie z XMB tylko pamiętaj żeby mieć ustawione qa_flag.

Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 08, 2014, 21:04:28 pm »
Jestem nowy Co to znaczy ??  qa_flag ??

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 08, 2014, 21:24:47 pm »
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=11893.0

Tutaj masz poradnik co musisz zrobić. Gdyby download nie działał to na PW wysłałem Ci inny link.

Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 08, 2014, 21:48:06 pm »
Jeszcze pytanko z innej beczki od mojego kolegi  a mianowiecie :
Witam Mam pytania posiadam obecnie zainstalowanego Rogero 4.50 v1.01 i chciałem zmienić na HABIB COBRA 4.55 V1.00:
1) Czy będę mógł go zainstalować bezpośrednio z XMB czy z recovery menu ??
2) Czy będę mógł grac w gry które są na dysku zewnętrznym a dysk jest w formacie NTFS ??
3) Czy HABIB COBRA 4.55 V1.00 jest lepsze od Rogero 4.55 v1.00 ??

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 09, 2014, 18:43:29 pm »
Niech sobie kolega zajrzy do odpowiednich działów bo na każde pytanie została już udzielona odpowiedź przynajmniej kilka razy.

Ps. "czy XYZ jest lepsze od ZYX?" - na tego typu pytania to już trzeba sobie samemu odpowiedzieć bo ile softów tyle opinii.

Offline troll

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 43
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 14, 2014, 15:39:01 pm »
To nie dział pomocy, luuudzie no proszę....

Offline talibanek

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 07, 2014, 20:16:44 pm »
jak mam zrobić ten pusty plik na usb
z góry dzięki
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2014, 18:16:11 pm wysłana przez talibanek »

Offline yoham

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 29
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 18, 2014, 12:51:33 pm »
Witam!
Mogę przejść z CFW Rogero Cobra7 na powyższego HABIB i odwrotnie?
Pozdrawiam

Offline SagatPL

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 1
    • chomikuj.pl/SagatPL
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 18, 2014, 16:19:24 pm »
wyszla nowa wersja http://psx-scene.com/forums/content/cfw-habib-cobra-4-55-v1-01-4238/
ale nadal nie wiem jak ma sie nazywac ten plik co ma miec 0 bajtow : /
moze po prostu otworzyc notatnik i zapisac nic zeby mialo o bajtów jako nazwe file bez rozszerzenia txt itp. ?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 20, 2014, 18:11:15 pm »
Nigdy nie robiłeś pustego pliku? :) Otwierasz notatnik, klikasz zapisz jako, typ pliku wybierasz wszystkie pliki i nadajesz nazwę taką jaką ma mieć plik + jego ewentualne rozszerzenie po kropce.

Jeżeli zainstalujesz najnowszą wersję 1.03 nie będziesz musiał robić tego pustego pliku.

EDIT:
Temat został zaktualizowany wraz z nową wersją CFW do 1.03. Linki do downloadu oraz opis został poprawiony.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2014, 18:24:57 pm wysłana przez Resterwers »

Offline SagatPL

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja: 1
    • chomikuj.pl/SagatPL
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 22, 2014, 16:23:26 pm »
A tak tak juz czytalem ze wystarczy tam wcisnąć L2 + R2 + SELECT i nie trzeba robi tego pustego pliku...

Offline Egooo

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Gru 2011
  • Wiadomości: 69
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 16, 2014, 15:30:55 pm »
Czy na ostatniej wersji działa webman ?

Offline adgjm

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 29
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 16, 2014, 16:30:43 pm »
Tak działa.

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 20, 2014, 07:53:10 am »
Witam po zainstalowaniu tego softu przy uruchamianiu konsoli 4 razy mignie żółta dioda zaznaczam że na Rogero tego nie mam

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 20, 2014, 09:14:09 am »
To normalne ponieważ ma w sobie Cobrę. Na rogero mix cobra tez tak jest, ale zauważyłem, że tylko w wersjach FAT jest takie miganie diody
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2014, 11:13:50 am wysłana przez mateov »

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 20, 2014, 13:54:43 pm »
Moja konsola to FAT wiec to normalne ?

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 20, 2014, 16:49:53 pm »
Moja konsola to FAT wiec to normalne ?
Pali Ci się konsola od środka, nie włączaj jej dopóki ekipa antyterrorystyczna nie zneutralizuje problemu...

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 20, 2014, 19:45:18 pm »
Moja konsola to FAT wiec to normalne ?
Pali Ci się konsola od środka, nie włączaj jej dopóki ekipa antyterrorystyczna nie zneutralizuje problemu...

OMG hahaha dobry JOKE ale serio pytam XD wiem może i jestem NOOBEM ale wiecie chcę mieć pewność :P

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 21, 2014, 11:12:12 am »
wszystko jest ok i nie masz się co martwić. A dla świętego spokoju sprawdź temp w konsoli za pomocą webmana lub mm i podaj to Ci powiemy czy jest ok czy podwyższona.
I sorki za wcześniejszy post ponieważ pisałem go w pośpiechu i napisałem, że występuje to w slim a miało być fat ;) w slim nie mruga zółta dioda przynajmniej w mojej
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2014, 11:15:11 am wysłana przez mateov »

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 21, 2014, 11:28:08 am »
Z aplikacją Control Fan coś tam ta o regulacji obrotów wiatraka to mam ustawione na 60 tempretatura przy 3 godzinnym  graniu nie przekracza 58C a bez tego temperatura rośnie do 72 stopni

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 21, 2014, 11:33:04 am »
jeśli masz 50 parę stopni to jest ok jak i warto mieć włączony controll fan ale ta temp powyżej 70 z wyłączonym control to dla fata zaczyna się robić wysokawo z czasem pomyśl o wymianie pasty

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 21, 2014, 11:50:46 am »
W mojej slim mruga :) Także raczej w każdej będzie mrugać bo te tandetne slimy z dalszej serii nie mają już chyba możliwości wgrania cfw.

Offline mateov

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 1086
  • Miejsce pobytu: POLSKA
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 21, 2014, 12:08:45 pm »
To ja nie wiem ja mam slimkę nie pamiętam jaki model ale 320 gb z oryginalnym softem 3.41 i mi nie mruga ;P chyba, że mi się dioda zółta upaliła ;) tyle, że ja mam rogero mix cobra ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2014, 13:34:07 pm wysłana przez mateov »

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] HABIB COBRA 4.55 V1.03
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 21, 2014, 12:08:45 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.