Wrzesień 21, 2020, 01:35:36 am

Autor Wątek: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew  (Przeczytany 11323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Witam. Mam taki problem. Moja konsola PS3 60gb, aktualny fw to 3.55 rogero downgrader. Problem wygląda następująco, nie mam sparowanego napędu przez co nie mogę uruchomić homebrew, postawić flagi. Przy zmianie hw w xmb wyświetla error, a przy zmianie w recovery pisze że muszę wsadzić pena z wyższą wersją hw niż 9.99. Do fsw nie mogę przejść bo nie działa homebrew, a dongla żadnego nie posiadam. Pomyślałem że dobrą opcją będzie wgrać hw które ma patch nobd, lecz nie mogę go wgrać ze względu na 9.99. Teraz moja prośba jest taka: Jeżeli istnieje taki soft nobd z downgranderem to prosiłbym o linka, jeżeli nie istnieje to prosiłbym o jakiś sposób na przejście do fsm, abym mógł sparować napęd, próbowałem z konsolą psp, lecz nie za bardzo to mi idzie, możliwe że to robię źle, ktoś pisał też o tym że telefonem się da przejść do tego trybu, lecz nie mogę nic znaleźć. Jeżeli widzicie jakieś inne opcje też bym był zainteresowany. Dzięki za pomoc z góry



PS3-Hack.com.pl


Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2014, 13:54:42 pm »
Witam. Mam taki problem. Moja konsola PS3 60gb, aktualny fw to 3.55 rogero downgrader. Problem wygląda następująco, nie mam sparowanego napędu przez co nie mogę uruchomić homebrew, postawić flagi. Przy zmianie hw w xmb wyświetla error, a przy zmianie w recovery pisze że muszę wsadzić pena z wyższą wersją hw niż 9.99. Do fsw nie mogę przejść bo nie działa homebrew, a dongla żadnego nie posiadam. Pomyślałem że dobrą opcją będzie wgrać hw które ma patch nobd, lecz nie mogę go wgrać ze względu na 9.99. Teraz moja prośba jest taka: Jeżeli istnieje taki soft nobd z downgranderem to prosiłbym o linka, jeżeli nie istnieje to prosiłbym o jakiś sposób na przejście do fsm, abym mógł sparować napęd, próbowałem z konsolą psp, lecz nie za bardzo to mi idzie, możliwe że to robię źle, ktoś pisał też o tym że telefonem się da przejść do tego trybu, lecz nie mogę nic znaleźć. Jeżeli widzicie jakieś inne opcje też bym był zainteresowany. Dzięki za pomoc z góry

na rogero dowgrader to trzeba qa flag (wim ze nie mozesz ;) ) i pozniej rogero 3,55 v3,7 czyli inny cfw nie podejdzie na 9,99 probowałes z recovery menu zainstalowac 3,55 v3,7Aa? co do fsm to mozna wejsc na cfw
http://psx-scene.com/forums/content/factoryservicemode-tool-v0-2-non-dongle-factory-service-mode-solution-1922/
a co do tel. to tak tez da sie
http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=36767

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2014, 14:02:24 pm »
Nie mogę wejść w fsm przez FactoryServiceMode Tool v0.2. Nie próbowałem wgrywać innego rogero, bo co bym nie wgrał to bez obsługi nobd nic nie zdziałam, chyba że jakiś soft zniesie te 999. Mogę spróbować wgrać ten rogero 3.55 v3.7a, zaraz poszukam linka ale nie wiem co to da. Co do tego tematu z telefonem co podesłałeś, jestem proinglish więc nie mogłem go ogarnąć, jakbyś mógł wytłumaczyć jak to zrobić to bym był wdzięczny :)

Edytowany double post: Sierpień 15, 2014, 14:05:59 pm
Możesz mi powiedzieć coś o tym sposobie na psp, zrobiłem to tak, wgrałem na niego ps3jig, odpaliłem podłączyłem pod playa, wyłączyłem zasilanie, włączylem klikłem power, eject, na psp pisze done, ale konsola nie wprowadza się w fsm. Może coś powinienem jeszcze zrobić, my inglish bad więc nie wiem może coś przeoczyłem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2014, 14:05:59 pm wysłana przez madafaka997 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2014, 14:06:21 pm »
a masz chociaz stara logike napedu ktora działa?bo jesli tak to podepnij ja jesli nie to z recovery menu sprobuj 3,55 v3,7A ale  nie daje gwarancji jak pojdzie to remery i qa flag i cobra 7,0

PS3-Hack.com.pl

Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2014, 14:06:21 pm »

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2014, 14:14:22 pm »
Nie mam logiki niestety, dlatego kombinuje. Spróbuje te softy zaraz i zobaczymy co z tego będzie.

Edytowany double post: Sierpień 15, 2014, 14:15:50 pm
Jakbyś podesłał linka do 3,55 v3,7A byłbym wdzięczny :D

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2014, 14:39:53 pm »
THX, zaraz wgram i zdam relacje :)

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2014, 15:09:35 pm »
Dalej d**a jak była tak jest :/

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2014, 18:33:58 pm »
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=15583.0

Możesz spróbować spatchować samemu jakiś downgrader ale za ewentualne problemy nie odpowiadam :) Bo takie rzeczy robi się z flasherem pod ręką.

Najprościej będzie jak kupisz sobie jakiegoś dongla, ile to teraz kosztuje, 20zł?

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2014, 19:15:46 pm »
Jaki i gdzie to kupić ? Typ chciał za 30 zł cobre lub true blue ale nie wiem czy to jest to bo nie orientuje sie w tematach donglow.
W tym szajsie jestem zielony to niech ktoś mi poleci coś i powie gdzie to kupić.

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 15, 2014, 19:39:11 pm »
To jest dobre co wysłałeś, tylko w tym problem że muszę zrobić coś takiego z 3.55 niestety i musi mieć downgradera. Jest jeszcze opcja że jak znajdę (możecie podesłać, nie obrażę się) 4,5x z downgraderem i zrobię patcha to wgram flagę i zmienię na 3.55 nobd i wtedy przejdę przez hb do fsm i sparuje napęd.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 15, 2014, 19:52:03 pm »
Przecież w temacie, który Ci podesłałem masz napisane które wiersze w jakich softach się zmienia żeby były NOBD a poza tym z tego co się orientuję to przede wszystkim każdy downgrader jest robiony na sofcie, który ma właśnie wyłączone sprawdzanie BT/BD także powinieneś móc odpalić homebrew'y. Jeżeli się mylę to proszę mnie przeprawić.

Dongla to możesz kupić obojętnie jakiego byle miał możliwość downgradowania konsoli (stara metoda). Trueblue jest zwykłym jailbreakiem i z tego co mi wiadomo nie dostaniesz się za jego pomocą do FSM.

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 15, 2014, 19:56:57 pm »
To co wysłałeś "Aby spatchować każdy soft CFW 4.5x (np. 4.55) należy zmienić następujące wpisy:", "Aby spatchować soft od Team Rebug wystarczy edytować go w programie typu HEX Editor, znaleźć i zastąpić następujące wpisy:" Mowa o rebug 4.46.

Niestety nie pyka mi żaden soft z downgranderem, nie mogę odpalić żadnego homebrew bo czarny ekran i koniec :/

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 15, 2014, 20:15:16 pm »
Może ktoś wie jak wejść z tel w ten fsm..

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 15, 2014, 22:08:06 pm »
Musisz mieć downgrader, nie po to ktoś to wymyślił żeby dało się odpalić z telefonu :) Takie rzeczy były tylko z jailbreakiem pod soft 3.41 i telefonie na androidzie.

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 15, 2014, 23:05:22 pm »
To może to z psp ruszy po downgrade do 3.41? Do tego chyba mogę zejść więc problemu chyba nie będzie więc spróbuje, w sumie wpadłem na pomysł, nie mogę zainstalować niektórych 3.55 bo wyskakuje mi że nie ma potrzeby, po zejściu do 3.41 zainstaluje się może ten 3.55 nobd.

Edytowany double post: Sierpień 15, 2014, 23:08:47 pm
Co ja pieprze bez dongle nie zejde niżej :/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2014, 23:08:47 pm wysłana przez madafaka997 »

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:05:44 pm »
No to tak, sparowałem napęd przez psp wszedłem do fsm, elegancko teraz logika działa (laser nie) i homebrew się odpala.
Postawiłem flagę ale mimo wszystko przy zmianie hw wyskakuje mi błąd a w recovery wymaga 999. Wyskakuje mi również błąd w folderze game błąd 80028f14. Co mogę z tym zrobić, jedyne softy które mogę zainstalować to z downgranderem.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:10:04 pm »
jesli postawiłes qa flag (czyli zainstalowałes tools qa i odpaliłes z ikony ktora powstała zrobił sie restart i sprawdziłes czy qa flag jest postawiona ;)) to z Recovery Menu instalujesz Rogero 3,55 v3,7A i po tym cfw instalujesz cfw jaki chcesz (polecam cobra 7,0)

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:13:33 pm »
Tak właśnie zrobiłem i chciałem zainstalować rogero 3.55 v3.7 i wyskoczyło mi dane uszkodzone, potem pobrałem jeszcze raz i znów próbowałem, nic nie dało :/

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:15:57 pm »
ale z recovery menu instalowałes?

edit:a z FSM wyszedłes ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2014, 17:19:03 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:30:45 pm »
Wyszedłem z fsm i zaisntalowało mi się w końcu ten v.3,7. teraz zainstaluje cobre, ale mimo wszystko dalej error w game ten sam.

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 17, 2014, 17:41:46 pm »
Udało się cobra jest, mimo wszystko dalej ten błąd wyskakuje :/

Offline madafaka997

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 17, 2014, 18:05:03 pm »
Nie moge odpalic multimana, a na plyu jarza sie wszystkie diody jak odpalam jakies homebrew, ale tylko multiman nie mogę odpalić :/

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 17, 2014, 18:24:22 pm »
a ktorego masz multiman?

edit:odezwij sie na sb (chacie) a i niepisz post pod postem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2014, 18:27:52 pm wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Spory problem, brak napędu 999 downgrader nie można uruchomić homebrew
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 17, 2014, 18:24:22 pm »

 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.