Październik 02, 2020, 01:52:33 am

Autor Wątek: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD  (Przeczytany 14607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« dnia: Wrzesień 07, 2014, 23:46:42 pm »
kupiłem urządzenie "AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD" chce grać zdalnie na ps3 :P będę sobie stremował obraz. tylko pozostaje obsługa pada ? jakieś pomysły ? coś na arduno ? ktoś się może tym zajmował ?



PS3-Hack.com.pl

AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« dnia: Wrzesień 07, 2014, 23:46:42 pm »

Offline dd

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2014, 10:58:21 am »
Czesc ale o co dokladnie Ci chodzi oblsuga pada przeciez to urzadzenia podlaczasz pod kompa port usb a drugi kabel albo hdmi ale pewnie nie pojdzie bo jest zabezpieczenie hdcp ( zawsze mozesz kupic hdmi splitter )wiec jest tam w pudelku odpowiedni kabel do ps3 wlasnie . pobierasz program do streamu i tyle z strony avermedii albo xplit broadcaster , open broadcaster i streamujesz zakladajac konto na twiiterze albo przez youtube .

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2014, 15:32:06 pm »
BeZeDURY, HDCP jak sama definicja wskazuje jest to zabezpieczenie przed nagrywaniem. Obraz się wyświetli natomiast może być problem z nagraniem go ale na to też są różne sposoby.

Napisz może dokładnie co ty chcesz w ogóle zrobić bo nie bardzo rozumiem.

Ps. Wziąłeś pod uwagę to, że będziesz miał opóźnienie na tym obrazie?

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2014, 16:27:33 pm »
docelowo chce mieć w pełni możliwość obsługiwania i grania zdalnie na ps3, który będzie w domu

Docelowo możliwość grania na telefonie ? obraz jakoś przez stream czy po ip
granie na czym kolwiek co ma połaczenie z netem.

Tylko zostaje kwestia obsługi pada, nie wiem podłaczyć bluetotcha do pc który jest w domu, użyć jakiegoś programu żeby można było podłaczyć się zdalnie do pc i grać na innej klawiaturze ?
wiem że są w pełni działające emulatory pada ps3, gdzie grasz na klawiaturze pc (wyleciała mi teraz nazwa tego programu :O )

mówisz opóżnienia ? to wiem , lecz nie jestem pewny jak duże? nie będzie można grać płynnie w gry?

* chociaż nie ukrywam najbardziej interesuje mnie motyw w opisie urządzenia , free-pc (że można streamować video bez użycia pc ) , ale że jak ? jak to podłączyć do neta ? wiem że są kable hdmi którym można neta podłaczyć, ale jak to :O !?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2014, 16:40:37 pm wysłana przez Maniek »

PS3-Hack.com.pl

Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2014, 16:27:33 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2014, 17:03:09 pm »
W kablu HDMI od wersji 1.3 podajże jest przesył internetu ale o wykorzystaniu tego raczej zapomnij.

Jakie będzie opóźnienie? No cóż, grając na komputerze do którego byłoby podłączone urządzenie będzie to jakieś 0,5 sekundy w najlepszym wypadku. Jeżeli puściłbyś to w świat to w zależności od jakości ale w efekcie końcowym będzie to pewnie kilka sekund także szczerze? Zapomnij. Gdyby to było takie proste to powstałaby już niejedna firma, która wynajmowałaby takie granie przez internet i nie mając konsoli można by sobie grać :P

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2014, 18:00:00 pm »
Chwila.. czemu niby miało by być takie opóźnienie przez live stream ? :O ?

Aj zobaczymy jak będę miał urządzenie  w domu.. jak nie to zawsze można sprzedać dalej :O

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 08, 2014, 18:36:50 pm »
Ty nie będziesz oglądał filmów tylko grał. Zanim obraz doleci przez internet do Ciebie to już będzie spore opóźnienie a do tego ty jeszcze musisz w drugą stronę wysyłać komendy sterowania. Tzw. LAG będzie bardzo duży i jak już Ci wcześniej napisałem, gdyby to było takie proste to niejedna firma by się tym zajęła w celach zarobkowych.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2014, 20:24:23 pm »
No dobra niech i tak będzie, ale już po fakcie sam sprawdzę i zdam relację.

Jedynie opcja free-pc ? ktoś coś o tym wie ?

Offline dd

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2014, 23:52:06 pm »
free-pc to znaczy ze nie musisz podpinac urzadzenia do kompa tylko masz w nim slot na karte sd i odrazu nagrywasz obraz z rozgrywki naciskajac duzy przycisk na urzadzeniu

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 10, 2014, 17:19:13 pm »
ahaa i mam pierwszy problem, nie mogę zgrać obrazu z ps3, wyświetla że obraz jest chroniony..

Dobra jasna sprawa :O trzeba mieć kabel który niby jest w zestawie ale go nie mam :O
na 2 filmiku ze strony :
http://pej.cz/Chcesz-nagrywac-filmy-z-gier-Testujemy-karte-AVerMedia-Live-Gamer-Portable-a7412

próbuje taki kabel znależć na allegro ale nic :O ma ktoś pomysł !? :O
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2014, 18:29:33 pm wysłana przez Maniek »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 10, 2014, 18:35:27 pm »
Nie dostałeś żadnych kabli do urządzenia? Zakładam, że kupiłeś je jak najtańszym kosztem...

Masz dwie wersje tego urządzenia, zwykła oraz LITE. Zapewne kupiłeś tą drugą, która w zestawie jest pozbawiona kabli (no bo jest tańsza :D ) oraz nie posiada tego gniazda o którym mowa w filmiku. Jeżeli nie chcesz pozbywać się obecnego urządzenia to możesz kupić aktywny kabel HDMI, który będzie usuwał zabezpieczenie HDCP z obrazu/dźwięku :)

Jest jeszcze druga opcja, skoro obraz się wyświetla to można go spróbować zgrać innym programem ale co i jak to już temat rzeka.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2014, 18:40:14 pm wysłana przez Resterwers »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 10, 2014, 19:07:33 pm »
takie coś mam :


hmm ma av in :O
A jaki koszt takiego kabla hdmi o którym mówisz? bo szczerze nie interesowałem się tematem i pierwszy słyszę że taki jest :O

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76

Offline dd

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 10, 2014, 19:42:47 pm »
Nie musi kupowac tego hdmi wystarczy taki splitter  http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/577127837/HDMI-1X2-Splitter-HDMI-1-4-version-support-font-b-HDCP-b-font-high-font-b.jpg  do niego podlaczasz konsole kablem hdmi i z drugiej strony nastepny hdmi do nagrywarki avermedia wiec dwa kable hdmi trzeba miec , oczywiscie jesli chcesz miec obraz na tv potrzebny bedzie jeszcze jeden kabel hdmi tu masz film pokazany tyle ze z uzyciem roxio i ps4

znalazlem z averkiem tez film
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2014, 19:45:19 pm wysłana przez dd »

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 10, 2014, 19:56:08 pm »
doobra to ile takie urządzenie kosztuje ? albo ten kabel ktoś znalazł ?

Offline dd

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 10, 2014, 19:59:25 pm »
co Ty chlopie nie umiesz sobie wejsc na allegro i poszukac , ale jestes leniwy :P http://allegro.pl/splitter-rozdzielacz-hdmi-1x2-full-hd-3d-wwa-i4558706610.html

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 10, 2014, 20:08:59 pm »
Znaczy bardziej mi chodzi ciągle o ten kabel który był na filmiku :O - który powinien być załączony do urządzenia :O

Splittera hmm... jakoś nie jestem pewny, wydam kolejną kasę a wyjdzie.. nie można nagrywać obrazu, zabezpieczenie :O

Offline dd

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Wrz 2013
  • Wiadomości: 33
  • Reputacja: 0
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 10, 2014, 20:27:37 pm »
na filmie sa zwykle kable hdmi nie te o ktorych @Resterwers , tak poza tym to podaje ci przyklady takie poniewaz sam takiego splittera uzywam i ta sama nagrywarke mam i tak wlasnie nagrywam obraz z ps3 . Ale tylko Ty o tym decydujesz na co wydasz kase .

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 10, 2014, 20:51:14 pm »
Tylko dziwi mnie że możliwość CFW tego nie osunęła :O

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 11, 2014, 00:14:21 am »
Nikt się nie grzebie w takie rzeczy robiąc CFW, jest cała masa rzeczy do poprawiania przy tworzeniu softu.

Nie wiem jak działa ten spliter, który podrzucił @dd, ja miałem niegdyś do czynienia z takim, którego głównym zadaniem było rozdzielanie sygnału z dekoderów telewizji N i działał z każdym urządzeniem bez problemu ale kosztował 300zł a nie 60 :D
Kabel, który podrzuciłem pomoże na 100% natomiast działania splitera nie zagwarantuje.

Żeby dostać kabel, który masz na myśli będziesz musiał się nieźle naszukać. Nikt tego nie produkuje osobno no bo po co skoro jest tylko do jednego modelu i każdy to kupuje w zestawie z urządzeniem a swoją drogą nie wiem czy usunie on zabezpieczenie HDCP. Ten koleś na filmiku pier... niezłe farmazony np. tłumacząc po co jest w ogóle takie zabezpieczenie w konsoli :D Żeby nie zgrywać filmów bluray? No ja pier... :D Także ta opisana przejściówka nie koniecznie musi niwelować HDCP chyba, że czytałeś o tym również w innym źródle.

Offline Maniek

  • Vip
  • ****
  • Dołączył: Cze 2011
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 3
Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 13, 2014, 13:02:00 pm »
dobra będę mieć org kable do urządzenia , które zapomniał mi "załączyć" sprzedający

* 2 wyjście obrazu nie ma zabezpieczenie nagrywania :P wiec z niego trzeba użyć

PS3-Hack.com.pl

Odp: AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE HD
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 13, 2014, 13:02:00 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.