Wrzesień 23, 2020, 07:31:47 am

Autor Wątek: DYSK Zewnętrzny  (Przeczytany 4815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
DYSK Zewnętrzny
« dnia: Wrzesień 24, 2014, 16:20:11 pm »
Witam serdecznie.  Kupiłem dysk zewnętrzny 500GB firmy Transcend. Chciałbym zgrywać na niego gierki i następnie na konsole PS3. Dowiedziałem się, ze dysk musi być sformatowany w formacie FAT16 bo inaczej nie będzie go widział, tak ? Jak to zrobić, bo mam z tym nie mały problem. Pozdrawiam Forumowiczów.



PS3-Hack.com.pl

DYSK Zewnętrzny
« dnia: Wrzesień 24, 2014, 16:20:11 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2014, 17:40:49 pm »
Jeśli już do FAT32 :)

Jeżeli masz soft w konsoli z plikami Cobra to może być również NTFS. Ja polecam zrobić dwie partycje, FAT32 i NTFS. Na pierwszą będziesz wrzucał gry, które nie mają plików większych niż 4gb (czyli jeżeli jeden plik nie zajmuje powyżej 4gb), filmy, muzykę itp. a na drugą NTFS będziesz wrzucał gry z plikami większymi niż 4gb w formacie .iso.

Do formatowania FAT32 użyj tego programu:
http://www.ferguson-digital.eu/downloads/format/Fat32Format.zip

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2014, 21:59:41 pm »
Przeszedłem już z tym istną batalię..... Sformatowałem cały dysk do FAT32. Podzieliłem God of War'a na części przez winrara i je spakowałem na dysku. Podłączyłem dysk i odpaliłem multimana. Odświeżam zakładkę z grami i niestety gry na liście się nie pojawia...... Szkoda bo zajeło mi to pół dnia i tak na prawdę nie wiem do końca czy to działa. Macie może jakis toorent z god of War'em 3, sprawdzony. Co mi pozostaje, spróbuje jeszcze raz ;( Pozdrawiam

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:01:59 pm »
i tak nie odpalisz tej gry jak będzie podzielona bo multiman będzie chciał ją złączyć i zapisać na dysku wewnętrznym. Zacznij lepiej od lektury a dopiero zabieraj się do działania to nie będziesz marnował połowy dnia :)

PS3-Hack.com.pl

Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:01:59 pm »

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:06:23 pm »
źle mnie zrozumiałeś na to wychodzi. Tak jak napisałem party w formacie rar połączyłem w 1 całość na dysku...

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:11:06 pm »
Sorry ale tego nie da się inaczej zrozumieć :)

Masz mieć na dysku zewnętrznym folder o nazwie GAMES i do niego wrzucasz foldery z grami - cała filozofia.

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:21:43 pm »
Ooooooo.... miałeś rację! Było trzeba stworzyć folder o tej nazwie. Gra na liście się pojawiła, kopiuje ją teraz na dysk konsoli. Czy będzie teraz działać czy też nie, nie ważne. Cieszę się, samym tym że na owej liście się pojawiło. Dzięki bardzo.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:40:14 pm »
a po co ją kopiujesz na dysk wewnętrzny? :) Przecież możesz grać z zewnętrznego...

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2014, 22:54:40 pm »
Gra się odpala.  Wyskakuje mi powiadomienie o ściągnieciu patchy. Anulowałem to, ale niestety gra wywala do menu głównego.  W czym problem ?

2120588

  • Gość
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 25, 2014, 09:39:17 am »
Odłącz się od neta to nie będzie chciała pobierać nic :)

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 25, 2014, 10:56:34 am »
Patche do gier się pobiera a nie odłącza kabel od internetu... Co to w ogóle za rada  :o

Możesz pobierać i robić wszystko na konsoli prócz ściągnięcia oficjalnego softu i tyle.

Offline Dymian112

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 25, 2014, 13:54:42 pm »
Patche koniecznie nie są, ale przydatne na pewno. Niestety gra wywala nawet i po ich ściągnięciu. Jedyna rada na to  to chyba ściągnięcie jej ponownie z innego źródła.

PS3-Hack.com.pl

Odp: DYSK Zewnętrzny
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 25, 2014, 13:54:42 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.