Październik 02, 2020, 00:02:37 am

Autor Wątek: FIFA 15  (Przeczytany 16525 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ziko_tczew

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Cze 2014
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
FIFA 15
« dnia: Wrzesień 26, 2014, 08:58:03 am »
Mam problem z FIFĄ 15 wersja BLES od Ultimated (czy jakos tak?)

Mam soft CFW 4.55 Habib/Cobra i do montowania gier uzywam webMANA. Gdy gre załaduje i odpale już ja to potem gra dostaje blac screena i zawiesza konsole. Odrazu mowie ze sciągałem dwie rozne wstawki aby zniwelować problem złego sciagniecia/ utraty danych.

Ma ktoś też taki problem ??



PS3-Hack.com.pl

FIFA 15
« dnia: Wrzesień 26, 2014, 08:58:03 am »

Offline fred

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2011
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2014, 18:59:09 pm »
też mam black screena

Offline dzb

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2011
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2014, 22:04:55 pm »
Odpal przez multiman-a bo musi sobie ja spatchowac do nowego firmware

Offline michal-

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2014, 14:44:51 pm »
Sorki, że piszę w tym samym temacie, ale mój problem odnosi się też do FIFY 15

1. Ściągłem ręcznie aktualizacje do fify i ją wgrałem. Myślałem, że zaktualizuje składy bo jak wiadomo piłkarze którzy zmienili klub w ostatnim dniu transferowym są dalej w byłym klubie. Jest na to jakaś inna rada

2. Macie też tak, że jak bramkarz wykopuje piłke z "piątego metra" to tak jakby jest chwilowe zacięcie. Dodam, iż w fifie 14 też tak mi sie działo.

Mam Rogero 4.55

PS3-Hack.com.pl

Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2014, 14:44:51 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2014, 18:38:32 pm »
Aktualizacje składów ściąga się w inny sposób, musisz się zalogować do PSN będąc w fifie i tam gdzieś w opcjach się aktualizuje składy. Po tym możesz się wylogować już z PSN i grać sobie normalnie.

Offline michal-

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2014, 19:29:48 pm »
Z tąd też muszę zainstalować Rogero 4.46 + Cobre 7.00

Offline pablo85

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2011
  • Wiadomości: 18
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2014, 12:40:02 pm »
a nie da rady inaczej wgrac aktulanych skladow tylko przez polaczenie sie z psn

Offline michal-

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lip 2014
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 28, 2014, 13:34:31 pm »
Raczej nie bo patch nie zaktualizował

Offline inespe

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 30, 2014, 19:09:15 pm »
A ja mam takie coś podczas próby odpalenia fify 15, domyślilem się że mam wcisnąć TAK, ale czy tam sie nic nie zepsuje, i czy inne gry beda nadal dzialac jak dzialaly ?


Offline DiKei

  • Eph of IT
  • Weteran
  • Początkujący
  • ***
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 83
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • Eph of IT
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 30, 2014, 20:27:50 pm »
@UP
Tak, właśnie to jest wymagane do odpalenia fify na Twoim CFW.

//Pozdrawiam.

Offline inespe

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2014
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 01, 2014, 15:33:55 pm »
No dobrze wiem ale czy inne gry dalej beda normalnie dzialac etc? o to mi chodzi

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 01, 2014, 16:04:12 pm »
Tak będą działać ...ten komunikat tyczy się tylko tej danej gry...

Offline jacula

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2013
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 26, 2014, 10:42:40 am »

też mam black screena gdy odpalam przez MM to nic się nie pyta ? i zaraz po wł mam black screena ? mam Cobra  CFW

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 26, 2014, 11:16:15 am »

Offline Ranalf

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 26, 2014, 14:02:22 pm »
Ja jeszcze mam pytanie odnośnie aktualizacji składów.Ale jak połączyć się z tym PSN skoro zaraz konsole zbanują.Mogłem coś źle zrozumieć ale skoro banują to znaczy że dla tych co mają przerobione konsole to nie ma aktualizacji skoro ręcznie się nie da wgrać.Jestem troche zielony bo zazwyczaj pobierałem gry i grałem bez robienia aktualizacji więc jak ktoś będzie taki dobry niech wytłumaczy czy da się to zrobić aktualizacje bez ryzyka.

Offline osman90

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sty 2013
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 04, 2014, 23:54:35 pm »
Witam
Mój problem jest trochę inny otóż w Karierze zawodnika nie zalicza mi żadnych wyzwań przez co zawodnik nie rozwija sie, czy ktoś miał podobny problem?
Rogero 4.46 v. 1.0 multiman 4.55

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 30, 2014, 00:50:47 am »

Offline malin

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 06, 2014, 14:27:41 pm »
Hej, mam problem cały czas jak odpalam fife czy to z IRIS'a czy z Mulitmana mam blackscreena, gra odpalana i z dysku usb i z wewnetrznego hdd ;/

mozecie pomoc ?


z gory dzieki

pozdr

Offline jacula

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Gru 2013
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 31, 2014, 07:57:26 am »
pobrałem aktualizacje do fifa 15 i mam czarny ekran ?
a gra chodziła wczesniej normalnie

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 31, 2014, 08:33:28 am »
To skasuj update z narzędzi danych gier lub wgraj fixa do tego updatu pod twój soft lub spróbuj autopacz w MM ale nie wiem czy MM paczuje także update,a ze nie działa po wgraniu updatu to normalne bo uptady przeważnie zawierają oryginalne pliki (eboot)...

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 04, 2015, 12:16:08 pm »
Pytanie do ekspertów. Co robię źle?
FIFA.15.MULTi11.PS3-UNLiMiTED ździeram tą wersję gry. Rozpakowywuję, wrzucam na pena, potem na dysk konsoli tak jak zwykle. Przed odpaleniem instaluje update fix 1.03 ściągnięty kilka postów wyżej i..... czarna dziura. Dosłownie. Po odpaleniu gry nic się nie dzieje. Żadnego komunikatu. Po prostu czarny ekran. Dodam tylko ze w przeciwieństwie do niektórych konsola się nie wiesza. Po przytrzymaniu przycisku PS normalnie zamykam grę i wracam do XMB.
Przed całą operacja zaktualizowałem Multimena do najnowszej wersji. Ma to znaczenie?
Próbowałem rożne wersje fify.  iMars idt. Ciągle to samo.
Miałem Rogero 4.46. Zrobiłem update na 4.55 myślałem ze to pomoże ale nic to nie zmieniło.
Gdzie popełniam błąd?
P.S. Czy fifa 15 potrzebuje oryginalnej pluty w nośniku? Jeśli tak to ma znaczenie jaka to płyta?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2015, 12:23:57 pm wysłana przez tomkin »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 04, 2015, 14:52:49 pm »
1)zainstaluj gre
2)zalezy od cfw czy z cobra (nie ustawiasz nic np: bdmirror itp) lub normalne cfw bez cobry (sproboj bez bdmirror i płyty w napedzie jak nic nieda zaznacz bdmirror i z płyta w napedzie)
3)odpal ja za pomoca mm (powinien spatchowac gre)
4)odpal gre (jesli masz spatchowana)
5)po zainstalowaniu wyjdz z gry zainstaluj update
6)odpal gre przez multiman
7)urucho gre

mozliwe ze pomoze ;)

Offline tomkin

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Gru 2012
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 04, 2015, 20:52:18 pm »
3)odpal ja za pomoca mm (powinien spatchowac gre)
No wlasnie powinien ale moim przypadku chyba tego nie robi. Nie dostaje takiego komunikatu ze MM chce przerobic gierke pod moja wersje softu. Po prostu jest czarny ekran gdy odpalam gre z fixem. Bez niego jest błąd 80010017. Moze reinstalacja MM moglaby pomoc?

Offline nikodem.stu

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 05, 2015, 18:19:55 pm »
Podłącze się pod temat. Posiadam wersje FIFA.15.PS3-iMARS[rarbg] (BLUS31443) i grę mam po angielsku. czy istnieje do tego jakieś spolszczenie lub jakoś mogę z tym sobie poradzić.

PS3-Hack.com.pl

Odp: FIFA 15
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 05, 2015, 18:19:55 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.