Grudzień 05, 2020, 15:30:58 pm

Autor Wątek: Multiman problem  (Przeczytany 5059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Multiman problem
« dnia: Wrzesień 29, 2014, 22:44:17 pm »
Witam,
Chciałbym przybliżyć swój problem, może ktoś z forumowiczów będzie w stanie udzielić kilku cennych wskazówek.
Mianowice miałem rogero 4.50 zainstalowałem multimana 04.50, później 04.60.
Podczas uruchamiana multimana pokazuje się czarny ekran i przechodzi do głównego menu konsoli bez uruchomienia multimana.
Myślałem, że problem leży w CFW więc zrobiłem downgrade do 3.55 i później z recovery zainstalowałem rogero 4.55
Zainstalowałem multimana i jednego i drugiego i to samo.
Zrobiłem format dysku, odbudowałem bazę danych oraz wymieniałem dysk na inny, dalej to samo.
Płyta jest w napędzie napęd podłączony mogę włączyć grę z napędu.

Może ktoś ma jakieś cenne pomysły, które mogę wypróbować.



PS3-Hack.com.pl

Multiman problem
« dnia: Wrzesień 29, 2014, 22:44:17 pm »

Offline benio996

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 74
  • Reputacja: 5
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2014, 23:24:52 pm »
robiłeś dehashing i instalowałeś OFW 3.55 

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2014, 20:16:00 pm »
Zainstalowałem Toggle QA flag jak robiłem downgrade.
Uruchamiam QA flag - nie ma piśniecie 2 razy ale po naciśnięciu w ustawienie Sieci  L1 + L2 + L3  + R1 + R2 + strzałka w dół pojawiają się dodatkowe funkcje, co oznacza według mojej wiedzy, że QA flag jest dobrze uruchomione.
jak zainstalowałem 3.55 downgrade to musiałem zainstalować OFW 3.55 żeby przejść na soft wyższy.

Offline benio996

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 74
  • Reputacja: 5
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2014, 13:24:54 pm »
Jak robisz 3.55 Rogero Downgrader RSOD  i brak 3xbip po uruchomieniu toggle_qa to szukałbym przyczyny w napędzie.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2014, 00:42:53 am wysłana przez benio996 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2014, 13:24:54 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2014, 13:33:40 pm »
Jeżeli napęd jest uwalony to nie odpalisz żadnych aplikacji. W takiej sytuacji możesz wgrać jakieś CFW z patchami na NO BD/BT i wtedy powinno ruszyć :) Oczywiście pod warunkiem, że winny jest napęd.

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2014, 16:10:55 pm »
Mam płytę w napędzie i mogę grać w grę znajdującą się  w nim

Offline benio996

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 74
  • Reputacja: 5
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2014, 01:03:08 am »
Usterka jest ciekawa. Napisz czy robiłeś coś w środku konsoli.

Dziś miałem coś podobnego na rogero 4.60  z tym,że u mnie obraz cały czas czarny. 3 razy instalowałem MM i bez zmian. Stalo się to gdy wyjąłem płytę z napędu podczas uruchamiania gry w xmb. Wszystko wróciło do normy po instalacji mm z włożoną płytą w napędzie.
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2014, 01:13:05 am wysłana przez benio996 »

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2014, 17:14:50 pm »
Ściągnąłem nowego qa flag i zrobiłem downgrade do rogero 3.55 downgrade zainstalowałem qa flaq i uruchomiłem otrzymałem 3 beepy.
Więc ściągnięty wcześniej plik niby z dobą sumą kontrolną ale się nie uruchamiał.
Uszczęśliwiony wyjąłem płytę wszedłem do recovery i na początku OFW 3.55 później CFW rogero 4.55
Później multiman 4.55 base cex z wyciągniętą płytą i próba uruchomienia - Nieudana.
Spróbuję jeszcze innych softów i multimanów.

Konsola stara FAT CECHC04

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2014, 17:42:03 pm »
Sprawdź czy włączyły Ci się qa_flagi bo to że piknęło 3 razy nie oznacza na 100% że działa.

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2014, 18:31:11 pm »
Cały czas są włączone nawet wtedy jak nie piszczał to w ustawieniach sieciowych pojawiały sie 3 dodatkowe pozycje.
W rogero 4.55 przy włączaniu qa flag pojawia się teraz taki bład 80010017.
Spróbuję jeszcze zainstalować z ofw 3.55 rogero 4.21 później 4.30 i dopiero 4.55 bo wyczytałem, że przyczyną może być wgrywanie od razu 4.55

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 387
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2014, 20:01:38 pm »
Spróbuję jeszcze zainstalować z ofw 3.55 rogero 4.21 później 4.30 i dopiero 4.55 bo wyczytałem, że przyczyną może być wgrywanie od razu 4.55

To napewno nie to..... szkoda twojego czasu. Nie jest tez to wina napedu bo inaczej multiman by zawieszal konsole. Mysle ze powinienes sprobowac wgrac jakas stara wersje multimana na cfw 3.55 jak juz sie uparles na ten downgrade i sprawdzic czy sie odpala. Sprobuj tez ponownie sciagnac jakies nowe cfw ale z pewnego zrodla. Skoro piszesz ze gry z plyt odpalaja sie bez problemu to nie widze innej opcji jak wadliwe oprogramowanie.

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline kucharsm

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja: 0
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 02, 2014, 22:46:52 pm »
Problem rozwiązany.
Ponieważ po downgrade nie chciała się wgrać rogero 3.55 (pokazywało, że już oprogramowanie o takim numerze) wgrałem najniższe jakie posiadałem czyli rogero 4.2. Na nim właśnie odpaliłem multiman 4.55, ruszył!!!. Więc zaktualizowałem do najnowszego i wgrałem rogero 4.55.
Przeczytałem na zagranicznym forum i utwierdził mnie w moim przekonaniu post jjacola, żeby na jak najniższym CFW instalować multimana i później pilnować jego aktualizacji przed wgrywaniem nowego softu.
Co do flag- jeśli włączy się je na sofcie 3.55 nie wyłączą się same podczas aktualizacji do wyższego softu.
Dziękuje wszystkim za pomoc przy szukaniu rozwiązania problemu.

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 387
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 02, 2014, 23:39:45 pm »
Co do flag- jeśli włączy się je na sofcie 3.55 nie wyłączą się same podczas aktualizacji do wyższego softu.

Nie wylaczy sie tylko i wylacznie na softach cfw ktore maja domyslnie wlaczona qflage.....na kazdym ofw i cfw ktore nie posiadaja tej opcj flaga sie wylaczy ;-)

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

PS3-Hack.com.pl

Odp: Multiman problem
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 02, 2014, 23:39:45 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.