Witajcie
Dziś zakupiłem na aukcji przerobioną konsolę PS3 Jest to wersja FAT z dyskiem 40 GB i zainstalowanym CFW HABIB 4.65, siłą rzeczy chciałbym wymienić dysk w tej konsoli na coś większego choćby 2,5'' 320 GB jaki obecnie posiadam, wiem, że możliwa jest wymiana dysku w PS3, tylko zastanawiam się czy jest coś o czym trzeba wiedzieć? Dodam, że póki co nic nie wiem nt. konsoli, po za tym, że ma mieć wgrane CFW HABIB 4.65. Czy po wymianie dysku trzeba wgrywać na nowo CFW? Jeśli tak to czy wystarczt jak po wymianie HDD zapodam to oprogramowanie HABIB 4.65 na penie czy to jest bardziej skomplikowane?
Ponadto na chwilę obecną nie mam żadnej oryginalnej płyty do PS3 a słyszałem, że jest ona niezbędna, czy może coś się zmieniło w tej kwestii.
Na koniec, jeszcze jedno, ja już kiedyś miałem PS3, była to wersja SLIM 320 GB normalnie zakupiona w sklepie, ponieważ nie nadawała się podobno do przeróbki, sprzedałem ją i... zakupiłem Xboxa... no ale to xbox... więc... no nie ważne, teraz chcę wrócić do PS3, pytanie jest proste, czy mogę na tym HABIB podłączyć się do wcześniej posiadanego konta PSN, mam tam kilka gier na to PS3 więc fajnie by było jakbym mógł pobrać, dodam, że nie interesuje mnie gra on-line... chodzi jedynie o pobranie kiedyś zakupionych gier. Czy w ogóle sądzicie, że to konto jeszcze istnieje? Konsoli nie mam z rok czasu z tym, że na 100% nie zamykałem tego konta w sony