Styczeń 26, 2021, 13:23:02 pm

Autor Wątek: Bak ikony płyty w XMB - co robić  (Przeczytany 6587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marsonpl

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Bak ikony płyty w XMB - co robić
« dnia: Październik 26, 2014, 19:51:31 pm »
Witam

Bardzo proszę o pilną poradę, czy jak nie widać ikony płyty po włożeniu jakiejkolwiek płyty do napędu to oznacza, że padł napęd czy coś może być innego? nie słychać jakichś dziwnych dźwięków z napędu a kontrolka pali się na niebiesko jakby wszystko miało być OK - dodam, że nie widać zadnej płyty ani BR z grą z PS3 ani filmu na BR ani filmu na DVD



PS3-Hack.com.pl

Bak ikony płyty w XMB - co robić
« dnia: Październik 26, 2014, 19:51:31 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2014, 22:36:18 pm »
Jeżeli nic nie kombinowałeś z softem/konsolą i stało się po prostu samo z siebie tak to na 90% padł laser albo napęd.

Offline hired88

  • Global Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 315
  • Reputacja: 19
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2014, 23:36:33 pm »
daj płyte do napedu ->odpal multiman ->montuj tam gre ,by topem wywaliło cb do xmb i pojawiła się ikona płyty.Jeżeli nie działa to raczej coś nie tak z bluray


Offline marsonpl

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2014, 07:44:13 am »
Ciężko powiedzieć o kombinowaniu coś z softem, na konsoli był wgrany HABIB 4.65 i na tym sofcie nie sprawdzałem płyt, za radą z tego forum zrobiłem downgrade najpierw do 3.55 kmeaw a później do rogero v 4.46 + cobra 7 i na tym sofcie włożyłem płytę, żeby zgrać z niej grę no i jej nie widzi. Natomiast w multiman normalnie widać gry jakie mam na dysku, po wybraniu jakiejś wywala mnie do XMB, wtedy ikona płyty jest i normalnie można grać.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2014, 07:44:13 am »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2014, 10:00:40 am »
No to nam będzie trudno wydać diagnozę skoro sam nie wiesz czy coś działało czy nie :) Obstawiam, że padł napęd/laser bo jeżeli z softem zrobiłeś tylko to co napisałeś to winny nie może być on.

Offline hired88

  • Global Moderator
  • Vip
  • *****
  • Dołączył: Kwi 2011
  • Wiadomości: 315
  • Reputacja: 19
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2014, 15:59:18 pm »
jeżeli tak wygląda sprawa to z bd jest wszystko ok u mnie też tak było a to wszystko przez webmana.Potem zobacze jak ja to mam u siebie i czy jeszcze to występuje


Offline marsonpl

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2014
  • Wiadomości: 15
  • Reputacja: 0
Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2014, 22:16:56 pm »
Dzięki za odpowiedzi, to raczej nie jest przez WebMana bo miałem rogero jak pisałem wcześniej ale wgrałem Habib 4.65 czyli taki jak miałem po zakupie konsoli, czysty bez WebMana, multimana itp. i ikony BD nadal nie ma. Z resztą nie ważne, ponieważ gość od którego kupiłem daje gwarancję na miesiąc dogadałem się z nim, odeślę konsolę i dopłacę do slima mam nadzieję, że przy slimie nie będzie problemów.

P.S Czego dobrego można użyć zamiast multimana na sofcie habib 4.65? Taki będę miał do konsoli wgrany i nie chcę wgrywać od razu rogero zanim wszystkiego nie posprawdzam a o ile mi wiadomo mm nie obsługuje póki co softu 4.65 - chyba, że coś się zmieniło?

PS3-Hack.com.pl

Odp: Bak ikony płyty w XMB - co robić
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2014, 22:16:56 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.