Grudzień 02, 2020, 17:00:48 pm

Autor Wątek: PS3ISO na NTFS, dziala komus?  (Przeczytany 5050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dong

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« dnia: Listopad 10, 2014, 22:20:32 pm »
Mam hdd 80 GB, a z konsoli korzysta u mnie kilka osob. nie pomieszcze wszystkich gier na wew. hdd. Chcialbym uruchamiac je z zew. dysku z partycja 200 GB NTFS.

1. Obraz iso zrobiony: PS3_ISO_TOOLS_V1.97B
2. Wrzucony do usb/ps3iso
3. obrazy sa widzialne przez simple ntfs iso mounter, multiman i przez webman games
4. kiedy zamontuje i odpale gre to widze tylko czarny ekran.

co robie zle? sprawdzalem na kilku grach i na kazdej po uruchoieniu z iso mam czarny ekran. gdzies mozna sprawdzic jakis debug czy cos?

cfw rogero 4.65 z cobra i najnowszy habib tez byl testowany. zawsze to samo. rece juz mi opadaja.

edit
zauwazylem, ze obrazy iso z wew. hdd tez nie startuja. tak samo - czarny ekran. WTF? :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 23:01:48 pm wysłana przez dong »



PS3-Hack.com.pl

PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« dnia: Listopad 10, 2014, 22:20:32 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2014, 23:26:17 pm »

Offline dong

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Wrz 2014
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2014, 11:22:25 am »
A skąd wziąć plik ird?

Edytowany double post: Listopad 11, 2014, 13:44:12 pm
Zrobilem obraz genps3iso plik ird pominalem. I jest to samo. Montuje poprawnie gre, ale kiedy ja wlaczam z XMB to pojawia sie czarny ekran i trzeba wylaczyc konsole, nic sie nie dzieje. PRobowalem tez skopiowac alien isolation.iso na wew hdd do katalogu ps3iso, z niego rowniez dzieje sie tak sam jak z dysku ntfs.

Sa gdzies jakies logi or sth zeby sprawdzic co naprawde sie dzieje?
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2014, 13:44:12 pm wysłana przez spy »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2014, 13:57:58 pm »
Czesc najlepiej warto by bylo odpalic taka gre po raz pierwszy bez przerobki na iso prosto z multiman-a bo nowsze gry potrzebuja patch-a a pozniej http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=15246.msg116048#msg116048

PS3-Hack.com.pl

Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2014, 13:57:58 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2014, 16:27:54 pm »
Musisz mieć spatchowanego eboota oraz param.sfo jeżeli próbujesz odpalić grę wymagającą wyższego firmware na niższym sofcie (np. masz grę pod 4.65 a odpalasz na 4.46) ale z tego co napisałeś w pierwszym poście masz wersję 4.65 także nie powinieneś mieć tego problemu.
Polecam jednak najpierw upewnić się co masz w ogóle za system wrzucony do konsoli :) Bo chyba sam się już w tym pogubiłeś :P

PS3-Hack.com.pl

Odp: PS3ISO na NTFS, dziala komus?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2014, 16:27:54 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.