Październik 19, 2020, 22:52:40 pm

Autor Wątek: Problem z grami  (Przeczytany 8210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Problem z grami
« dnia: Listopad 18, 2014, 10:50:56 am »
Witam :) Jakiś rok temu kupiłem dziecku przerobione ps3.Osoba od której kupiłem konsolę pokazała mi jedynie jak kopiować gry na dysk i na początku było wszystko ok.Teraz próbując zgrać np. Cień Mordoru,WWE 15,Thief itp pojawia sie problem. Na początku pojawia się jakaś opcja aktualizacji systemu i jeśli dam tak lub nie to gry i tak nie chodzą.Czy muszę mieć podłączona konsolę do internetu i wtedy dać tak? Lub muszę jakoś aktualizować tego multimana w inny sposób ? próbowałem zaznaczac opcję BDMirror ale wtedy wyskakuje mi operacja niedozwolona. Z góry proszę o wyrozumiałość bo jestem osobą starszą nie mającą kompletnie pojęcia o konsolach.Próbowałm czytać działy pomocy ale wiekszość rzeczy tam opisanych to dla mnie czarna magia.Proszę o wytłumaczenie mi co mam zrobić tak na chłopski rozum jeśli jest to możliwe.Sprawdziłem informacje o sysyemie i tam mam że multiman jest w wersji 04.46.01. Z góry przepraszam jeśli zamieszczam post w złym dziale lub jakoś inaczej naruszam regulamin forum.Proszę o pomoc i z góry dziękuję.



PS3-Hack.com.pl

Problem z grami
« dnia: Listopad 18, 2014, 10:50:56 am »

Offline Fragless87

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2014, 09:08:07 am »
Nie podlaczaj do neta bo zaktualizujesz w ten sposob konsole na ofw. Sciagnij na pendriva nowsza wersje cfw 4.65 oraz mm poniewaz te gry sa nowe i potrzebuja nowszych kluczy po prostu.

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2014, 09:54:01 am »
znalazłem takie coś https://www.sendspace.com/file/2hrkw1 to wystarczy czy jeszcze muszę coś instalować?

Offline Fragless87

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2014, 10:38:35 am »
Zainstaluj, mm bedzie w najnowszej wersji i jak bedziesz chcial zalaczyc gre to zapyta czy przerobic klucze dasz yes i graj :-) cfw chyba nie musisz aktualizowac  ???

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2014, 10:38:35 am »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2014, 10:43:14 am »
CZesc wszystko masz na forum , najnowsze softy , programy itd , pierwsza sprawa to w ustawieniach konsoli wylacz automatyczne instalowanie aktualizacji ( ale pewnie juz masz to wylaczone , na wszelki wypadek nie podlaczaj konsoli do neta ) po drugie jesli masz jakies oryginalne plyty w napedzie konsoli wyjmij , jesli wlaczasz multimana to jest tam tez do wybrania aktualizacja do nowej wersji ale mozesz pobrac tez z forum dzialy programy http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?board=53.0 najlepiej by bylo jakbys napisal jaki masz na ten czas soft czyli wgrane oprogramowanie do konsoli , czy jest Rogero 4.46 Cobra , czy jakies inne . To tak na dobry poczatek co musisz zrobic . Co do odpalania nowych gier to robisz to przez multimana jesli wyskoczy ci takie okno
to dajesz TAK (yes ) to jest patchowanie gier , zeby uruchomily sie na Twoim sofcie . To tak na szybko zebys mniej wiecej zrozumial .

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2014, 11:09:58 am »
W jaki sposób mam sprawdzic jaka mam wersję rogero ?

Gdy włanczam konsolę wyskakuje napis REBUS.Naciskając na bużce multimana trójkąt wybrałem informacje i mam coś takiego :
04.46.00
Added suport for 4.46CFW
Fixed change bd movie region for 4.41CFW
Nie wiem czy to o to chodziło.Wybierając w multimanie opcję sieć znalazłem coś takiego multiman 04.65.02 CEX(2014116) gdzie naciskając X jest opcja pobierz. Czy wystarczy że włączę internet wyjmę płytę i to pobiorę czy lepiej zrobić to z pendriva?
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2014, 11:54:26 am wysłana przez edge »

Offline Fragless87

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2014, 13:24:34 pm »
Cfw konsoli sprawdzisz w informacje o systemie w xmb. A mm ja bym polecil aktualizowac przez pendriva ot dla pewnosci i prostoty:-)

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 19, 2014, 13:33:52 pm »
Kolego wyżej przestań mu tak doradzać bo tylko zamęt wprowadzasz.

Masz wersję systemu 4.46 i nie masz Rogero tylko Rebuga - są to dwa różne softy.
Zaktualizuj po prostu multiman'a do najnowszej wersji i będą Ci chodzić najnowsze gry.

Offline Fragless87

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Sie 2011
  • Wiadomości: 8
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 19, 2014, 13:58:04 pm »
Może wprowadzam może nie wprowadzam, ale przynajmniej próbuje pomoc a nie siedzę, czytam i krytykuję innych jeśli komuś chcą doradzić...

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 19, 2014, 19:35:24 pm »
może mi ktoś podać linka do multimana którego mam wgrać i napisać jak to zrobić ?czy poprostu mam kliknąć pobierz na to co znalazłem na konsoli? bo narazie mimo waszych szczerych chęci wiem tylko tyle że muszę to zrobić najlepiej z pendriwe tylko nie wiem jak.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2014, 19:47:52 pm wysłana przez edge »

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 19, 2014, 19:48:55 pm »

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 19, 2014, 22:37:13 pm »
http://www.ps3-hack.com.pl/index.php?topic=2080.msg120050#msg120050


Rozumiem ze mam pobrać ten link? multiMAN ver 04.65.02 CEX(37.73MB)(sendspace)
Potem mam to wrzucic na pendrive i jak to zgrać ?

Przepraszam że zabieram wasz cenny czas ale naprawdę mam mało w życiu doświadczenia z komputerami a z konsolami to już tym bardziej.

Offline spy

  • D4R3K
  • Administrator
  • Prezes
  • ******
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 774
  • Miejsce pobytu: Cambridge
  • Reputacja: 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • wtf
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 19, 2014, 22:51:24 pm »
tak na pendrive ktory musi byc sformatowany w fat32 potem w menu konsoli trzeba wybrac install package files , po pierwszym wlaczeniu nowego multimana trzeba zatwierdzic 3 x yes i pozniej juz wczesniej wybrac gre zapyta czy spatchowac gre i dac tak ( wkleilem z tym obrazek wyzej )

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 20, 2014, 09:11:26 am »
Uaktualniłem tego multimana zgodnie z instrukcją od spy.Zgrałem od nowa Cień mordoru i nie wyskakuje mi już to co wkleiłeś na zdjęciu tylko czarny ekran i nic nie moge zrobić.Zgrałem Thief to wyskoczyło mi że muszę uaktualnić system dałem anuluj to wyskoczył błąd odczytu z dysku.Spróbuje jeszcze z jakąś trzecią grą ale już pomału tracę nadzieję że to coś pomogło  :(

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 20, 2014, 10:50:20 am »
Cień mordoru nie odpalisz przez multiman'a (chyba, że zrobisz z tego plik .iso). Użyj innego menadżera do gier np. irisman.
Co do thief to powinien Ci pójść. Jeżeli w multiman'ie wyskakuje okienko:


to się na to zgadzasz i po tym powinna Ci się uruchomić gra. Jeżeli jednak tak się nie dzieje to potrzebujesz jeszcze zainstalować spoofer do najnowszej wersji systemu.

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 20, 2014, 11:00:23 am »
Wwe 15 poszło ale bez głosu i po pewnym czasie się wiesza. Jak mam zainstalować ten spoofer i  irisman?
Przy thief wyskoczyło takie coś
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2014, 11:13:59 am wysłana przez edge »

Offline marciniak

  • Wyjadacz
  • ***
  • Dołączył: Sie 2012
  • Wiadomości: 172
  • Reputacja: 9
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 20, 2014, 12:19:17 pm »
Cień mordoru nie odpalisz przez multiman'a (chyba, że zrobisz z tego plik .iso). Użyj innego menadżera do gier np. irisman.
Co do thief to powinien Ci pójść. Jeżeli w multiman'ie wyskakuje okienko:


to się na to zgadzasz i po tym powinna Ci się uruchomić gra. Jeżeli jednak tak się nie dzieje to potrzebujesz jeszcze zainstalować spoofer do najnowszej wersji systemu.

Jak nie jak tak tylko trzeba wiedzieć jak ...jak ktoś chce odpalić tą grę Multimanem na zwykłym CFW to niech z MM wywali lub przeniesie plik AIOMOD.BIN z sys i gra działa + bd-mirror i dysk zew.

Offline edge

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Paź 2013
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 21, 2014, 11:53:19 am »
Lub moze powinienem zainstalować jakieś nowe rogero zamiast tego rebuga? Tylko czy wtedy musze odinstalować jakoś rebuga ? Czy tylko zainstalować tego irisman i jak to zrobić ?Proszę o pomoc.

A tak wogóle to jest ktoś na forum z Rzeszowa lub okolicy kto mógłby mi pomóc gdybym np. przyjechał do niego z konsolą ?Oczywiście nie za darmo :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2014, 12:43:57 pm wysłana przez edge »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Problem z grami
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 21, 2014, 11:53:19 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.