Październik 31, 2020, 02:14:11 am

Autor Wątek: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych  (Przeczytany 9216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Problem dość znany, jednak poznam Waszą opinię. Dysk sprawuje się świetnie- gry działają i jest ok. Chodzi tylko o to, że nie mogę skopiować gier z PS3 na ten dysk, bo wyskakuje komunikat o USB.CFG. Dziwna sprawa, bo w gry mogę grać, a kopiować już nie  ???. Dodam, że cały dysk jest w NTFS i używam trybu zwykłego MM i sterownika PFS. Jakieś pomysły?



PS3-Hack.com.pl


Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2014, 22:08:31 pm »
Nie ma możliwości zapisu ani modyfikacji plików na dysku NTFS w PS3, jedynie opcja odczytu i na to nic nie poradzisz chyba, że napiszesz swój sterownik z taką możliwością.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2014, 22:31:00 pm »
No ale przecież na poprzednim CFW 4.55 normalnie podpinałem pendrive'a i kopiowałem gry na dysk wewn. a teraz się nie da nagle? Trochę bez sensu moim zdaniem. Chodzi o to, ze nie mogę danych z dysku też zgrać na PS3 właśnie.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2014, 22:33:14 pm »
Cytuj
Chodzi tylko o to, że nie mogę skopiować gier z PS3 na ten dysk
No dla mnie to brzmi jednoznacznie :) Więc może od początku, co chcesz zrobić?

PS3-Hack.com.pl

Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2014, 22:33:14 pm »

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2014, 22:51:19 pm »
Dajmy na to, ze mam backupa na dysku zewn. który jest w NTFS i chcę go wgrać do dysku wewn. Tak, jak zawsze się to robi. Wchodzi się w PS3 ROOT, start+trójkąt, skanuje i widzi mi pendrive'a w NTFS. Kopiuję sobie dane i jest ok. Teraz nie wiedzieć czemu nie mogę tego zrobić.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2014, 23:07:09 pm »
Utwórz plik usb.cfg i dopiero przełącz sterowniki.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2014, 23:09:48 pm »
No właśnie wyskakuje i o niego komunikat, więc może "gdzieś się zapodział". Dziwi mnie tylko to, że piszą o tym, ze już do dawna jest niepotrzebny, ale sprawdzimy to lub zaktualizuję CFW do Darknetu 4.66- zobaczę jeszcze ;)

No i dodam, że aktualnie mam HABIB COBRA 4.65 v 1.02
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2014, 23:20:56 pm wysłana przez Patrick92 »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2014, 23:31:04 pm »
Habib to badziewie, ile razy można powtarzać...
Ja na Rogero 4.46 Cobra podpinałem 3 dyski i każdy wyłapało bez pliku usb.cfg.

Co do samego pliku to tworzy się go indywidualnie pod swój dysk twardy i nie rozumiem z czym masz problem, to raptem 13 znaków o ile dobrze pamiętam.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 23, 2014, 00:09:13 am »
Nie mam problemu- nigdzie o tym nie pisałem :D Pisze tylko, że zobaczę, czy będę tworzył ów plik, czy zmienię CFW ;) SOrry, że w tym temacie, ale jaki na tą chwilę polecasz? To ostatnie pytanie już i można zamknąć ;) Dużo mi pomogłeś i stąd wielkie dzięki ;)

EDIT: Stworzenie pliku CFG pomogło w połowie. PS3 teraz widzi dysk, jednak po naciśnięciu na ikonę USB w root cały czas go odczytuje i nie wyświetla zawartości  :( Nie mam już pomysłów :-[
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2014, 20:11:41 pm wysłana przez Patrick92 »

Offline hlastek

  • Tester
  • Vip
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 260
  • Reputacja: 17
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 23, 2014, 22:07:12 pm »
Zapis na "badziewny" NTFS jest możliwy z poziomu Iris Manager'a (oraz jego aktualizowane mod/klony). Ten opensource'owy program, daje również montowania partycjami ext2, ext3, ext4. Poza tym, nie trzeba się męczyć z aktywowanie sterownika  PFS.

Offline Patrick92

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Mar 2011
  • Wiadomości: 13
  • Reputacja: 0
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 24, 2014, 00:09:39 am »
Badziewny jak badziewny, ale jednak mogę swobodnie kopiować wszystkie pliki. W takim razie spróbuję przez Iris Managera.

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 24, 2014, 00:40:54 am »
To nie jest wina softu tylko "dziwnie" stworzonej tablicy partycji bądź dziwnym formatowaniu.
Jak już pisałem wcześniej podłączałem 3 różne dyski i każdy wykrywało mi bezbłędnie. Biorąc pod uwagę to co pisałeś to dla testu wrzuciłem nawet różne softy (z cobrą jak i bez) ale na żadnym nie miałem problemu ze znalezieniem dysku i kopiowaniem plików.
Irisman'a nie używam, jestem wierny multiman'owi :) ale być może jest tak jak pisze hlastek i tam lepiej się to sprawuje.

PS3-Hack.com.pl

Odp: DYsk zewnętrzny 2 TB- można grać w gry iso, a nie można kopiowac danych
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 24, 2014, 00:40:54 am »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.