Październik 01, 2020, 23:44:11 pm

Autor Wątek: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00  (Przeczytany 7934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mpq1671

  • NewsTeam
  • Nowicjusz
  • *****
  • Dołączył: Cze 2014
  • Wiadomości: 25
  • Reputacja: 4
[DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« dnia: Listopad 27, 2014, 13:15:46 pm »
Dyskusja w temacie
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2014, 14:47:58 pm wysłana przez spy »



PS3-Hack.com.pl

[DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« dnia: Listopad 27, 2014, 13:15:46 pm »

Offline supercysio

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Kwi 2012
  • Wiadomości: 28
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2014, 19:42:20 pm »
Siemka uzywa ktos z was pada z ps4 ? działa z tym softem na ps3 bo na habib 4.65 1.02 smiga ale czasem cieżko go wykrywa !moze na tym sofcie jest lepiej ???

Offline mantelos

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Paź 2010
  • Wiadomości: 7
  • Miejsce pobytu: choRzów
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2014, 20:33:32 pm »
Nie radze instalowac nowe gry nie chca dzialac.
Czy ktos wie jak zmienic ten soft na inny?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2014, 20:46:08 pm wysłana przez mantelos »
To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest !!!

Offline soczek721

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Cze 2012
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2014, 22:10:59 pm »
Witam :) Ja zainstalowałem na swojej konsoli i wszystkie gry ładnie chodzą Nie mam zadnych problemów A do tego najnowszy MM śmiga aż miło :) A co dzieje sie u Ciebie >>??<<

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2014, 22:10:59 pm »

Offline kane

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2014, 22:39:58 pm »
Witam.Mam habiba 4.65 cobra1.02  dosyc czesto przy odpaleniu gier jest black screen, dopiero po wyłaczeniu z sieci i ponownym właczeniu jest ok.Próbowałem róznych menadzerów i nic oprócz webmana .Dlatego tez zastanawiam sie nad przejsciem na Darknet 4.66 i nie wiem czy warto.Może ktoś z was przeszedł na ten soft z habbiba.Dzieki z góry za pomoc.

Offline paw8ww

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lis 2014
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 22, 2014, 12:35:05 pm »
Dziś zainstalowałem na CECHG04 i śmiga pięknie wszystko!!! POLECAM!!!

Offline Peyrac

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 01, 2015, 23:52:25 pm »
Witam, odtworzyła u was konsola na tym sofcie obrazy ISO z dysku NTFS? Bo ja nie mogę sobie z tym poradzić... Nie widzi mi dysku a wrzucam na dysk konsoli plik USB.CFG z IDV i IDP dysku NTFS... Ma ktoś jakiś pomysł? Może o czymś zapomniałem?

Robie wsyztsko wg tej instrukcji:

"1. Odczytaj Vendor ID i Product ID programem USBDeview (google) w wersji odpowiedniej dla Twojego systemu (32 i 64 bity)

2. W paczce z Multimanem 1.16.03 znajduje się plik usb.cfg,otwieramy go na przykład w notatniku, zawiera on 1 linijkę.
Pod nią dopisujemy kolejno w takiej samej formie tzn: 0xVNID:0xPRID:V {wyjaśnienie: 0xVNID(zamiast VNID wpisujemy odczytany VeNdorID):0xPRID(zamiast PRID wpisujemy odczytany PRoductID):V(zamiast V wpisujemy ilość partycji na podłączanym napędzie)}

**Przykład**

0x13fd:0x1240:1 <--- ten wpis jest w każdym pliku USB.cfg i ma zostać
0x152d:0x2329:2 <-- przykładowy dysk, o numerze VendorID 152d , numerze ProductID 2329 i 2(słownie dwóch) partycjach

3. Kopiujemy wyedytowany plik USB.CFG do folderu /dev_hdd0/game/BLES80608/USRDIR na konsoli [na przykład i najlepiej przy użyciu AwesomeFileManager]

4. Odpalamu Multimana , podłączamy napęd lub pendriva NTFS i klikamy "Start+Trójkąt" , pojawia się pytanie, klikamy Yes i jeśli mamy fart wszystko będzie OK i po paru chwilach obok dysków konsoli pojawi się nasz dysk NTFS. Jeśli nie tzn że coś spapraliśmy i powinniśmy to sprawdzić kilka razy."

PomoCY!

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2015, 00:28:23 am »
Jesli chcesz odpalic gry iso z ntfs to zainstaluj prepNTFS pod wersje ktora masz webman zwykly czy mod jesli chcesz przez multiman zobaczyc dysk to powinieneś w mm w widoku xmmb (czyli taki sam widok jak menu glowne konsoli) w pierwszej zakladce od lewej poszukaj "switch of mode mmCM" i go wcisnij po powrocie nad ta opcja bedzie "sterownik pxx" (chodzi o przelaczenie na tryb ntfs) teraz wciskasz select trojkat lub nad sterownikiem bedzie mmOS i przejdz w ten tryb dysk powinien byc widoczny jesli nie bedzie to napisz jaki dysk posiadasz

Offline Peyrac

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2015, 13:47:45 pm »
Ok , dzięki działa z webmanem i prepNTFS :) a można też w ten sposób odpalić gry z PS2? bo mam np prince of persia two thrones w iso który waży ponad 4gb... Mozna to też jakos odtworzyc z dysku NTFS przez webmana?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2015, 13:54:09 pm »
Mozna z wew. Dysku czyli musisz przerzucić do dev_hdd0/ PS2ISO/ tu

Offline Peyrac

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 02, 2015, 18:29:55 pm »
2 problemy:
1. maniek666 gdy próbuje wejść w dysk NTFS idąc za zgodnie z twoją instrukcją pojawia mi się dysk o nazwie pvd_usb000, wchodzę do niego i zaczyna się nieskończone wczytywanie... Co z tym zrobić? Jak inaczej wejść na dysk NTFS w celu skopiowania obrazu ISO PS2 na hdd?

2. Przy odpalaniu gry PS2 przez Webmana nie mogę połączyć pada bezprzewodowo (działa tylko po kablu)... Da się coś z tym zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc

---------------------------------------

Jeśli chodzi o pierwszy problem to jakoś sobie z nim poradziłem. Na dysku NTFS zrobiłem folder "PS3ISO" i do niego wkleiłem iso z grą PS2 większą niż 4GB.  W "Grach PS3"  był pokazany obraz gry PS2 ale wiadomo nie mozna było go odtworzyć, ani nic z nim zrobić. mmOS dalej nie widział dysku NTFS. Więc zainstalowałem Iris Menager v3.35 i tam w katalogu z grami PS3 znalazłem iso PS2, IRISMAN pozwolił mi już skopiować iso na hdd. Z tym, że przerzucił go do "dev_hdd0/PS3ISO/". Więc wystarczyło już przerzucić obraz z tego folderu do "dev_hdd0/PS2ISO/" używając mmOS. I gra śmiga :)
Trochę to na skróty, ale cel osiągnąłem, może komuś tym też pomogę :)

W dalszym ciągu jednak nie mogę połączyć się padem bezprzewodowo grając w gry z PS2 ISO, próbowałem przerabiać je na PS2 Classic, ale też nic z tego... Działa tylko na kablu. Mógłby mi ktoś z tym pomóc? W opisie softu pisze że pad bezprzewodowy powinien działać, więc nie wiem o co chodzi...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2015, 21:15:58 pm wysłana przez Peyrac »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 03, 2015, 04:37:48 am »
2. Prawdopodobnie trzeba przełączyć emulator ps2 ale nie pamiętam już czy ten soft ma taką możliwość. Na pewno w habibie naprawialo to problem z padem.

1. Żeby w multimanie był widoczny ten dysk należy jeszcze prawidłowo przełączyć sterowniki i w większości przypadków jak tablica partycji jest skopana mieć prawidłowy plik usb.cfg.

Offline Peyrac

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Gru 2014
  • Wiadomości: 17
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 04, 2015, 15:26:00 pm »
Jak przełączyć ten emulator PS2?

Offline pan_hrabia

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2014
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 13, 2015, 14:35:46 pm »
Żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj: posiadam w/w soft w wersji 1.02 posiadając dysk zewnętrzny w systemie NTFS można odpalać z niego gry w formacie iso, ale czy na tym samym dysku bedzie można odpalać gry w formacie takim jak był  poprzednio na dysku z systemem plików fat32?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 13, 2015, 15:00:01 pm »
Musisz zainstalowac webMAN (podstawowa) lub webMAN MOD (bardziej rozszerzona wersja o funkcje) i nastepnie prepNTFS lub pod wersje "mod" to prepNTFS 1.09 Mod a gry wrzuca sie na dysk NTFS:/PS3ISO/ tu gra iso

Oczywiscie jak chcesz odpalac gry co byly na fat32 to majlepiej utorzyc dwie partycje 1 ntfs (do gier iso) a 2 fat32 (do gier JB)

Edit:
Zapomnialem dodac ze gry w ISO musza byc utworzone specjalnymi programami do tego celu np:
Ps3geniso albo ps3 tools
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2015, 15:03:33 pm wysłana przez maniek6666 »

Offline pan_hrabia

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lut 2014
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 13, 2015, 15:07:28 pm »
No to akurat skojarzylem. Reasumując: nie ma możliwości z dysku pod NTFS odpalenia innych gier niż w formacie iso tak?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 13, 2015, 15:20:05 pm »
Gry w formie iso na dysk ntfs (gry z ps2 dzialaja tylko z wew dysku konsoli)
Gry w formacie JB (folderach) dysk fat32

PS3-Hack.com.pl

Odp: [DYSKUSJA] DARKNET 4.66 CEX COBRA V1.00
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 13, 2015, 15:20:05 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.