Październik 22, 2020, 02:55:20 am

Autor Wątek: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?  (Przeczytany 4918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kulitom

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2015
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« dnia: Styczeń 16, 2015, 13:36:19 pm »
Mam do was drodzy gracze pytanie - jak to jest z tymi softami? Czytam, że na jednym sofcie trzeba używać reactpsn, na innym trzeba podmieniać pliki, jeszcze fix'y do eboota itd.
Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć np. jeśli chodzi o softy 4.66 z cobrą? Bo podobno na nich działa wszystko, ale tu nasuwa się pytanie, czy:
- trzeba na nich instalować patche? (o ile dostępne)
- trzeba używać eboot fix'y?
- trzeba kopiować pliki edat/RAP?
Załóżmy, że mam zestaw darknet 4.66 cobra, psnpatch 4.66, webman mod 1.41 i chcę zrzucać gry na dysk w formacie JB i w postaci dużych instalek pkg. Czy na nowszych softach nie trzeba nic więcej do nich i wszystko działa, czy jest tak jak na starszych softach, że trzeba dalej kombinować z patchami, podmianami plików, instalowaniem cracków itp.?
Zaznaczę jeszcze, że nie gram online.



PS3-Hack.com.pl

Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« dnia: Styczeń 16, 2015, 13:36:19 pm »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2015, 15:22:35 pm »
Na softach 4.66 nie trzeba fixow do gier JB czy w formie iso.
Rap lub fixy w postaci PKG (badz luzem) podmienia sie lub instaluje gry PSN (SEN) w formie PKG lub podpisuje sie DLC (czyli trzeba miec licencje np: ten RAP lub Fix) do tych rzeczy praktycznie sie uzywa rap / fix / patch

Offline kulitom

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2015
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2015, 00:02:58 am »
Dzięki za odpowiedź. Czyli potrzebuję jeszcze tylko reactpsn? Bo z tego co czytałem, to on instaluje pliki RAP, tyle że do działania reactpsn trzeba się choć raz zalogować do psn, a wolałbym tego uniknąć. Może jest inny sposób na instalowanie RAP?
A jak mam grę w iso i załaduję ją przez webmana, to trzeba patche do tej gry instalować?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2015, 00:15:05 am »
reactpsn słuzy do przypisywania licencji do dlc itp nie trzeba sie łaczyc z psn by moc odpalic gre PKG ktora wymaga licencji wystarczy miec plik rap lub w formie pkg fix do tej gry i juz masz pełna wersje gry te info co wyskakuje po zainstalowaniu gry i odpaleniu jej (bez podpisania licencji) zawsze bedzie chciało ciebie przeniesc do psn bys kupił licencje.


w skrocie podsumowujac reactpsn podpisujesz licencje do DLC i GIER PSN

w poradnikach znajdziesz info jak uzyc reactpsn by przypisac licencje
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2015, 00:18:51 am wysłana przez maniek6666 »

PS3-Hack.com.pl

Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2015, 00:15:05 am »

Offline kulitom

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2015
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2015, 13:31:20 pm »
Ok,  już rozumiem o co chodzi z grami pkg. A co z grami JB/iso? Trzeba instalować do nich patche? Czy może będą działać bez nich?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2015, 13:56:44 pm wysłana przez kulitom »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2015, 13:45:04 pm »
jesli bedziesz miał cfw 4,66 to bez fix-ów jesli sie skusisz na na nizsze np cfw 4,5x to tzreba bedzie odpalic najpierw przez multiman by fix-ował gre

Offline kulitom

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2015
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2015, 13:57:00 pm »
Tzn. nie chodzi mi o fix'y, tylko oficjalne patche do gry.

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2015, 14:06:12 pm »
jesli chodzi o update do gry to najlepiej przez multiman pobrac a jesli pobierzesz update w normalny sposob to najlepiej odpalic przez mm tu moge sie myslic mozliwe ze odrazu dra odpali po update do gry(musisz przetestowac na wyzszym cfw bo ja posiadam 4,46 cobra wiec na tym cfw tak sie robi)

Offline kulitom

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sty 2015
  • Wiadomości: 31
  • Reputacja: 0
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2015, 15:20:45 pm »
Czyli niektóre gry nie odpalą bez update'u na CFW4.66 cobra? Dobrze zrozumiałem?

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1571
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 96
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2015, 15:23:00 pm »
odpala wystarczy pominac tylko update jakbys chciał pobrac i grac online

PS3-Hack.com.pl

Odp: Czy pliki RAP i fix'y są potrzebne na każdym CFW?
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2015, 15:23:00 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.