Listopad 27, 2020, 09:16:05 am

Autor Wątek: Gran Turismo 5  (Przeczytany 28659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 30, 2013, 13:57:11 pm »
Nazwa gry: Gran Turismo 5
ID Gry: BLES0569
Oprogramowanie konsoli: CFW Rogero CFW 4.46 V1.00
Backup Manager: Multiman 04.46.01
Kod błędu:* 80010017
Opis problemu:
Gra się nie odpala wywala w/w błąd. Gra jest na dysku wew. z płytą w napędzie.

Co poradzicie?

Usuń wszystkie aktualizacje i niech ściągnie je na nowo - powinno pomóc.
Może też masz błędnie skopiowaną grę na playa ale zacznij od aktualizacji.

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 30, 2013, 13:57:11 pm »

Offline qazwsx

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 06, 2013, 18:58:32 pm »
Podczepiam sie w temacie GT5 ;)

Siedze na patchu 2.11. Chcialbym pobierac aktualizacje, ale... Jak wiadomo niebezpieczna latka 2.12 usuwa modyfikowane auta. Jak zainstalowac v2.13/2.14 z pominieciem 2.12? Na konsoli pobiera wszystkie, ale czy jest sposob, aby spreparowac i dograc fix patcha?

Ktos probowal?

Offline Berion

  • Weteran
  • Vip
  • ***
  • Dołączył: Lip 2012
  • Wiadomości: 391
  • Miejsce pobytu: dev_void/
  • Reputacja: 24
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 07, 2013, 10:55:08 am »
Nie ma bo nowsze patche zawierają nowszy plik wykonywalny, czyli również ze zmianami z 2.12.

Możesz sobie pobrać wszystkie patche na PC, rozpakować i złączyć w jedno, pomijając pliki wykonywalne z 2.12+, ale możesz mieć potem masę nieoczekiwanych problemów z grą. Nie zawsze podmiana tylko samych zasobów jest możliwa.

Offline mrowa52

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 36
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 02, 2013, 17:06:56 pm »
Hej, może mi ktoś powiedzieć jak aktywować DLC? Ściągnąłem wersje Academy (16gb) i z tego co wiem DLC są załączone ale trzeba je aktywować. Doradzi ktoś? Mam rogero 4.46

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 02, 2013, 17:06:56 pm »

Offline epifan

  • Początkujący
  • **
  • Dołączył: Sty 2011
  • Wiadomości: 87
  • Reputacja: 2
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 02, 2013, 22:00:25 pm »
Hej, może mi ktoś powiedzieć jak aktywować DLC? Ściągnąłem wersje Academy (16gb) i z tego co wiem DLC są załączone ale trzeba je aktywować. Doradzi ktoś? Mam rogero 4.46

W wersji Academy nie ma załączonych DLC :).
Jest do nich kod na PSS, więc musisz poszukać osobnego downloadu.

Offline qazwsx

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 21, 2013, 03:35:36 am »
Gran Turismo 5 v2.11
CFW: Rebug 4.46.1


Posiadam rozne DLC do GT 5. Jak je zaaktywowac w menu "Zawartosc do pobrania", skoro gra zada logowania do PSN i przy okazji chce pobrac nowszy patch usuwajacy "pobrane z sieci" DLC? Jak przeprowadzic aktywacje offline siedzac aktualnie na latce 2.11. Oczywiscie zainstalowalem uprzednio odpowiednie PKG odblokuwujace dodatki, auta, trasy, itp. Mam edytowac save zeby gra widziala DLC?

Offline mrowa52

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Sie 2013
  • Wiadomości: 36
  • Reputacja: 1
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 21, 2013, 10:58:06 am »
Ja się zrobiłem update gry i później normalnie się zalogowałem do PSN, dodałem DLC w tej zawartości do pobrania i się wylogowałem. Mam Academy Edition

Offline qazwsx

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Lip 2011
  • Wiadomości: 4
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 21, 2013, 15:13:21 pm »
Albo to bylo dawno przed patchem 2.12, albo siedzisz na aktualnym 2.14, ktory umozliwia zalogowanie sie do PSN. Tak wiec nie rozwiazuje to mojego problemu, bo oprocz skasowanej zawartosci dostane bana, jak kiedys, dlatego jestem ostrozny i nie jest to takie proste.

Ale wydaje mi sie, ze jak przepisze starego save z odblokowanymi DLC na aktualnego usera to bedzie to.

Offline Nopixxx21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 28, 2015, 09:47:33 am »
witam mam problem z gran turismo 5 pl mam orginal i mam tez zgrana kopie na ps3 cfw 4.66 habib z mmos , chodzi konkretnie jak zainstaluje aktualizacje do gt5 to na aktualizacji 2.09 wywala bład paczka jest dobrze sciagnieta , gra sie wlancza na cfw ale mam carny obraz pokazuja sie tylko napisy i wszystko , moge wgrac tylko do 2.05 bo dziala , a nastepne juz nie.

Pomocy

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 28, 2015, 09:57:25 am »
Patcha pobierasz przez gre czy przez kompa z neta?

Offline Nopixxx21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 28, 2015, 10:02:51 am »
probowalem przez konsole i przez neta na kompie programem game update sciagnolem wszystkie naraz a jak sciagalem na konsoli to tez na tej samej aktualizacji wywalilo podczas instalacji

Offline razor52356

  • Nowicjusz
  • *
  • Dołączył: Maj 2014
  • Wiadomości: 46
  • Miejsce pobytu: NML
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 28, 2015, 10:14:57 am »
Sprobuj usunac wszystkie aktualizacje i wylacz neta żeby gra zainstalowała dane później poinstaluj na nowo a jak to nie pojdzie bedziemy myśleć dalej

Offline Nopixxx21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 28, 2015, 11:36:24 am »
wylaczylem neta zainstalowalem dane gry wgrawalem aktualizacje i przy 2.09 wyskoczyl mi błąd ze mam niby sie zalogowac do psn i pozniej jak wywalil blad to chcialem gre wlaczyc i nic blad przy odpaleniu z orginalnej plyty pozniej doinstalowalem do 2.17 aktualizacje gra sie wlancza ale jest czarny obraz po napisach

Edytowany double post: Luty 28, 2015, 11:37:38 am
ps moze masz aktualizacje pod reka ta 2.09 do gt5 moze moja jest walnieta pokazuje mi ze ma 102 mb

Offline Nopixxx21

  • Najsłabsze ogniwo
  • *
  • Dołączył: Lis 2010
  • Wiadomości: 16
  • Reputacja: 0
Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 28, 2015, 12:14:36 pm »
ile zajmuje normalnie update 2.09

PS3-Hack.com.pl

Odp: Gran Turismo 5
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 28, 2015, 12:14:36 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.