Październik 18, 2017, 09:19:51 am

Autor Wątek: Rogero Downgrader - problem  (Przeczytany 3847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartek2613

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2015
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Rogero Downgrader - problem
« dnia: Marzec 03, 2015, 11:15:54 am »
Trafiła do mnie konsola ps3 fat cechg 04. Jako że nie mam zupełnie doświadczenia z ps3 to obecnie mam problem z wgraniem softu.
Poczatkowo był Rogrto chyba 4,35. Za to nie było multimana. Ściągnąłem komplet razem z multimanem (jakis habib). Niestety multiman nie dział (po uruchomieniu czarny ekran) Znalazłem sposób zaniżania softu przy pomocy Rogrto downgrader. Teraz mam problem bo nie chce mi sie uruchomic program QA Toggle flag. Po jego uruchomieni zawsze czarny ekran - nic nie pika.
Do tego dadam (choć nie wiem czy to ważne) raczej nie działa napęd bo nie widzi żadnej płyty (DVD lub audio), no i mam pada na kablu od ps2.
Pomoże ktoś wgrać jakiś soft na którym bede mogł "potestować" tą konsolę?



PS3-Hack.com.pl

Rogero Downgrader - problem
« dnia: Marzec 03, 2015, 11:15:54 am »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1498
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2015, 13:27:34 pm »
Jesli naped jest od tej konsoli to znaczy ze musisz skolowac chociaż elektronike od napedu i pozniej sparowac jesli naped zostal przelozony z innej konsoli to wystarczy sparowac naped i sprawdzic czy dziala chociaz sama elektronika a mianowicie na ps3 zainstalowac multiman i uruchomic go jesli bedzie czarny ekran czyli elektronika nie dziala wiec musisz skolowac elektronike i sparowac z konsola oczywiscie na 3.55 qa flag tez nie zadziala jak naped uwalony (elektronika napedu)

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2015, 13:45:09 pm »
Jeżeli masz już zainstalowany downgrader to wrzuć teraz jakiś soft 3.55 no BT/BD i dopiero odpal qa_flag :) później wgraj sobie jakiś soft 4.XX również NO BT/BD.

Multiman nie działał ci właśnie dlatego, że masz uszkodzona logikę w napędzie.

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2015, 14:35:39 pm »
Rester nie wgra zadnego softu dopoki nie postawi qflagi, downgrader ma ustawiony syscon na 9.99

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

PS3-Hack.com.pl

Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2015, 14:35:39 pm »

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2015, 18:35:55 pm »
Jjacol, ja zawsze instaluje FW w kolejności downgrader > 3.55 Rogero > qa flag i działa bez problemu :) w tym momencie polecam zrobić to samo tylko używając jakiegoś 3.55 NO BT/BD.

Syscon jest ważny w momencie zanizania. Gdyby qa flag likwidowalo jego sprawdzanie to nie trzeba by instalować downgradera tylko np. Na 4.70 instalowałoby się 4.46 :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2015, 18:46:27 pm wysłana przez Resterwers »

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2015, 20:05:25 pm »
Oflagowanie PS3 jako konsoli QA działa na każdym OFW i każdym CFW do 3.55 włącznie. Na nowszych firmware zmianie uległy tokeny, m.in ten odpowiedzialny za flagi, stąd po aktualizacji oprogramowania PS3, na chwilę obecną nie jest możliwe jej "przeniesienie".

Dlatego musimy na 3.55 postawic flage aby informacje z sysconu downgradera czyli 9.99 przestaly byc wazne.
Mozliwe ze miales juz wczesnej postawiona flage dlatego przechodzila ci instalacja softu bo na wyzszych cfw flaga jest domyslnie wlaczona ale musi byc ona wczesniej aktywowana

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline bartek2613

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2015
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2015, 20:15:14 pm »
Ok. Udało mi się ogarnąć temat napędu. Teraz już mam uruchomione qa_flag. Za to jak próbuję wgrać soft Rogero 3.55 v3.7 to pisze że instalacja nie jest potrzebna bo soft jest aktualny. A jak próbuję inny soft to wywala bład 80...
Co dalej mam zrobić?

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2015, 20:18:05 pm »
zainstaluj 3.55 v3.7 z recovery bo inaczej nie przejdzie

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline bartek2613

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Dołączył: Mar 2015
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2015, 20:37:18 pm »
Faktycznie z recovery poszło bez problemu.
Rozumiem ze teraz juz można wgrywać dowolny wybrany soft?
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2015, 21:01:55 pm wysłana przez bartek2613 »

Offline maniek6666

  • Administrator
  • Szef Forum
  • ******
  • Dołączył: Wrz 2011
  • Wiadomości: 1498
  • Miejsce pobytu: Stodoła u Waldka
  • Reputacja: 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • MANIEK
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 03, 2015, 21:09:28 pm »
po rogero 3,55 v3,7A instaluje sie cfw jaki sie chce

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 05, 2015, 11:52:16 am »
Oflagowanie PS3 jako konsoli QA działa na każdym OFW i każdym CFW do 3.55 włącznie. Na nowszych firmware zmianie uległy tokeny, m.in ten odpowiedzialny za flagi, stąd po aktualizacji oprogramowania PS3, na chwilę obecną nie jest możliwe jej "przeniesienie".

Dlatego musimy na 3.55 postawic flage aby informacje z sysconu downgradera czyli 9.99 przestaly byc wazne.
Mozliwe ze miales juz wczesnej postawiona flage dlatego przechodzila ci instalacja softu bo na wyzszych cfw flaga jest domyslnie wlaczona ale musi byc ona wczesniej aktywowana

Przecież QA można już postawić na nowszych CFW :)
Jak będę miał okazję to specjalnie zaniżę do 3.55 i wgram rogero bez stawiania qa :) Bo swojego czasu zawsze robiłem nawet w takiej kolejności.

Offline jjacol

  • Administrator
  • Vip
  • ******
  • Dołączył: Maj 2011
  • Wiadomości: 385
  • Miejsce pobytu: Szczecin
  • Reputacja: 17
  • Płeć: Mężczyzna
  • Downgrade do 3.55
    • Downgrade do 3.55
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 05, 2015, 22:17:23 pm »
nie na nowszych cfw a tylko na rebugu jest to mozliwe. Zrob to o czym mowisz ale na konsoli swiezo po downgrade czyli na takiej ktora nigdy nie miala stawianej flagi ;-)

DOWNGRADE PS3 DO FW 3.55
(kliknij w podpis i sprawdź ofertę)

Offline Resterwers

  • Global Moderator
  • Szef Forum
  • *****
  • Dołączył: Cze 2010
  • Wiadomości: 1175
  • Reputacja: 76
Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2015, 22:44:25 pm »
Jjacol ale kolega miał już postawioną flagę :) Skoro miał wcześniej jakieś rogero 4.55 czy co tam pisał :)

PS3-Hack.com.pl

Odp: Rogero Downgrader - problem
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2015, 22:44:25 pm »

Tags:
 


Close
Witaj gość, zaloguj się aby mieć pełen dostęp do forum.